Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dada M napisał(a):
Chyba 28 maja do DS jedzie Tesia, która mieszka w domu u Natalii. Pamiętam, że ktoś pytał, czy na jej miejsce mogłaby przyjechać jakaś starowinka, może znajdzie się też miejsce dla szczeniora.

Czekam na jutrzejszy dzień. Wtedy cokolwiek bedzie wiadomo, czy jest miejsce, kiedy bedzie oraz czy Natalia podejmie sie opieki nad Brutuskiem. Nie chce naciskac. O sytuacji wie. Wie rownież, że czekam na decyzję.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

bela51 napisał(a):
Dziewczyny, ale nie mamy dla niego nawet 1 złotówki.:-(

dokładnie... mnie już wszystko opadło. Wszystko.

Na bezpłatny DT nie mamy co liczyc... w snach... a nawet w moich snach nie pojawiają sie bezpłatne DT... mam już dosc na dzisiaj.

Posted

ja napisałam na 2 tymczasach domowych z zapytaniem o miejsce. Na jednym zdaje się zostały oddane (albo zostaną na dniach) wolne kojce. Nie wiem czy to wogóle wchodzi w grę.
Na pewno u P.Stefana w Obornikach jest miejsce, to typowy hotel. Tam fajnie sie psiaczki mają, no ale nei jest to samo co dom

Posted

obraczus87 napisał(a):
dokładnie... mnie już wszystko opadło. Wszystko.
Na bezpłatny DT nie mamy co liczyc... w snach... a nawet w moich snach nie pojawiają sie bezpłatne DT... mam już dosc na dzisiaj.

Obraczusie damy rade zebrać, na pewno. Bedziemy spamować az sie uzbiera ale nie ma co ukrywać, ze taki domowy dt za ok.200 zł byłby lepszy niż 350zł hotelu

Posted

kizimizi napisał(a):
ja napisałam na 2 tymczasach domowych z zapytaniem o miejsce. Na jednym zdaje się zostały oddane (albo zostaną na dniach) wolne kojce. Nie wiem czy to wogóle wchodzi w grę.
Na pewno u P.Stefana w Obornikach jest miejsce, to typowy hotel. Tam fajnie sie psiaczki mają, no ale nei jest to samo co dom

On musi trafic do Hoteliku gdzie jest kilka psiaków, a nie tak duzo jak u p.Stefana.

On musi byc na tzw. specjalnych warunkach. Potrzebuje duzo więcej uwagi ze strony czlowieka... potrzebuja po prostu specjalnej troski ze strony czlowieka...

Posted

no to bedzie ciezko. Poza Blood która aktualnie ma psy nic mi do głowy nie przychodzi. No ale zobaczymy jutro, może ludzie odpowiedza.

A jak on reaguje na psy? jest agresywny? Bo jeszcze mi coś do głowy przyszło

Posted

bo we Wrocławiu jest chłopak co chciał brac od nas suczke na dt ale nie radził sobie z nią bo ona niestety wariowała mu za mocna w mieszkaniu i pozostałe psy atakowała. Nie wiem czy w ogóle zgodzi sie na dt po tych przejściach no ale warto zapytać.
Pamietam, ze mowil tez o znajomej co ma -chyba- asta i ona mogłaby wziac ale tylko chłopaka bo suka nie toleruje innych suk.
Warto sprawdzić. Jutro na pewno do neigo napisze.

Poki co uciekam, trzymaj sie maluchu!!!

Posted

jestem i zapisuje...pamietam jak Owieczka wklejala fotke tej malej kluchy a on teraz na lancuchu..taki dzieciak...:-(
ma jakies imie i czy pasntwo go oddadza?

Posted

chita napisał(a):
jestem i zapisuje...pamietam jak Owieczka wklejala fotke tej malej kluchy a on teraz na lancuchu..taki dzieciak...:-(
ma jakies imie i czy pasntwo go oddadza?

Szczeniak ma imie - BRUTUSEK. Tak oddadza Go. Oni chca miec psiaka duzego, ktory bedzie sobie chodzil luzem po dworze. Oni chca miec psiaka lagodnego, ale budzącego w obcych - respekt...

KIZIMIZI - zapytaj sie prosze. dziekuje.

Posted

Jejku jaki on kochany:(bardzo wkurzaja mnie ludzie ktorzy bora pieska a przy jakimkolwiek problemie BACH i psa trzeba sie pozbyc.On nie jest agresyny bez powodu.........Moja sunia tez sie szczerzy na mojego syna nie lubi go bardzo,ale w zyciu bym jej nie oddala.Ludzie za szybko sie zniechecaja.......Jezeli bedzie juz wiadomo co i jak napewno cos dorzuce do skarbonki Brutusa:)

Posted

Nie bede oceniac tych ludzi. Nie kazdy jest taki wspaniałomyślny i pracuje z psiakiem. Ludzie maja rożne podejścia do psów.

Swoją drogą uważam, że dobrze ze zasygnalizowali problem i powiedzieli ze psiaka nie chca.... Oni nie chca psa trzymac na lancuchu ciagle, nie brali Go z zamiarem uwiązania przy budzie... ale nie widza tez innej mozliwosci. Nie wiedza, ze z psem mozna pracowac itd...

Poszli na latwizne, uwiazali psa...... i jajka sa całe, dzieciom krzywda sie nie dzieje... tylko ten biedny Brutusek sika pod siebie ze strachu....

Posted

No i się zryczałam:-(
Te oczy mądre i błagalne:-(

I od razu widzę psy na łańcuchach i teściów, matka i syn.
Suka też była strasznie lękliwa ale jej przeszło,
puszczali ją codziennie. Mówią, że ten też biega....

U kuzynki 5 sztuk lata po podwórku, przychodzą na głaski.
Tam uwiązane....

Nie mam siły, te psy, ich dramaty, ta powódź-znowu psie tragedie:-(
A już szykowałam się spać, a teraz ten mały:-(
Jak tu spać, zwariować łatwiej.....

Posted

Kur przecież nie pozamykają a psa uwiązać łatwiej.
Ten młody u teściów ma króciótki łańcuch, bo skacze na nich jak tamtędy przechodzą,
a przecież on desperacko potrzebuje kontaku z nimi:-(

Posted

NiJaSe napisał(a):
nie powiem kto mnie tu ściągnął.... i paluchem tez nie wskaże ;p
No chłopaku trzeba coś z Toba zrobic . bo tak to byc nie moze

Jak dla mnie, wskazuj czym tam tylko chcesz ;)

Posted

obraczus87 napisał(a):
Jak dla mnie, wskazuj czym tam tylko chcesz ;)

wskazuję na Ciebie :D Jestem już ... ludzie na wsi są pojebani i tyle ...

Posted

obraczus87 napisał(a):
Chcialam zakończyc swoją "działalnosc" na dogomanii... chcialam ją chociaż zawiesic na jakis czas... a dzisiaj dostaje maila od Cioteczki Owieczki... z prosbą o pomoc, o watek itd... Ona jest odcięta od neta obecnie.... Myśle sobie - o, nie, nie. Nie dam się wrobic w następny wątek... ale popatrzylam w te oczy i sie poryczałam. Ehhh

Ja się przez Ciebie poryczałam... tyle walczyłam ze sobą a tu du*a... jakie cudo...

Posted

Obraczuś - a gdzie jest ten maluch Brutus teraz -w jakich stronach ? Bo czytalam dziś na 2 watkach hotelikow ,że moją miejsca wolne -to podesle zaraz -ale ważne ,gdzie bliżej ? Taki mlody,sliczny ,delikatny pies - na lancuchu ? Lepiej jednak ,żeby tam czekal na dt ,niż by trafil do schronu na ten czas -tam tylko nalapie chorób, brudu i pogryzą go psy -a on taki piekny i mlodziutki jest ..
No i taki przerażony pies nie może trafić do schronu -bo to prawie wyrok smierci dla niego !
Widocznie nie jest dobrze traktowany tam jednak i karcony za wszystko -jesli tyle strachu i paniki w nim jest ! Może jest byle jak karmiony ,że wyjada tam jajka kurom -a potem winią psa glodnego ...

Hotelik u Paji - kolo Wrocławia : http://www.dogomania.pl/threads/184857-Dom-Tymczasowy-%28P%C5%82atny%29-Okolice-Wroc%C5%82awia!!-Mo%C5%BCliwosc-F-vat-lub-paragonu

Posted

Soema napisał(a):
Ja się przez Ciebie poryczałam... tyle walczyłam ze sobą a tu du*a... jakie cudo...

dupa totalna..... a myslisz ze ja sie nie poryczalam??

NA Cito potrzeba kasy, chociaz jednorazowo cokolwiek...