Cudak Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 mila88 napisał(a):Maluszek, za to, z dnia na dzień się zmienia. Pokaż zdjęcia! :) Quote
kinia098 Posted July 14, 2010 Author Posted July 14, 2010 Ale spadliśmy w dół :( Do góry po pomoc ! Quote
Estrella Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 300zł lub 200zł + karma :) Czasem łatwiej jest o samą karmę niż o pieniądze, tylko wtedy jeszcze potrzebny jest transport, ale to też da się załatwić. Quote
kinia098 Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 Estrella napisał(a):300zł lub 200zł + karma :) Czasem łatwiej jest o samą karmę niż o pieniądze, tylko wtedy jeszcze potrzebny jest transport, ale to też da się załatwić. Tylko gdzie ten sponsor? :( TOZ'y pozadłużane :roll: Quote
Estrella Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 A rozsyłałaś wątek na pw po ciotkach ? Przepraszam, ale ja pomóc z tym nie mogę. Mam "swojego" psiaka, do którego zapraszam ciotki i zaraz po nim, kiedy już uzbieramy stałe 200zł na hotel - rozsyłać będę Basterka. Quote
laikinia Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 Poproscie moze u dziewczyn na sterylkach... Na polowe tutaj uzbieralismy juz- jedna suka jest wysterylizowana, to moze na druga pomoga? Coz to daje, ze jest wlasciciel, jak bez pieniedzy... a sterylka oznacza rowniez spokoj na dogo z tymi suczkami... hmm moze dadza sie dziewczyny namowic... Quote
brazowa1 Posted July 15, 2010 Posted July 15, 2010 a pisaliście do OTOZu z prośba o karmę? zawsze pomagali z jedzeniem dla psów,wiec może warto? Quote
Estrella Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 TOZ raczej nie będzie w stanie pomóc. Jest bardzo zadłużony. A poza tym, to martaslupsk jest wolontariuszką TOZu, więc gdyby mogli pomóc, to już dawno by to zrobili. Niestety :( Quote
kinia098 Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Wilczek czeka na jedzonko ! Crazy na sterylkę ! A maluszek na dom ! No chyba, że już ma ;) Quote
mila88 Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Tak, maluszek już znalazł domek, u nas na wiosce, dwa domy dalej. Mamy nadzieję z mamą, że dobrze się nim zaopiekują. W sumie to się już o niego nie boję, bo i tak co dzień go widzę :) Mam zrobione kilka zdjęć Crazy i Piguni, ale wstawię je dopiero dziś wieczorem, o ile będę miała neta. Fuksik jest już tydzień poza domem i zdala od cyca mamusi. Wygląda na zdrowego i jest bardzo zadowolony z życia :) Crazy dała radę się chyba już od niego odzwyczaić. Największy problem był o dziwo z Pigunią. Szukała malca całe 3 dni zaglądając we WSZYSTKIE zakamarki w domu! To było ... smutne... Kochała braciszka swego chyba bardzo mocno :( Dziś pomacam jeszcze raz cycunie Crazuni i napisze Wam co i jak. Pigunia już dawno zapomniała chyba o operacji. Blizna jest elegancka :) Bałam się na początku, że zmieni się jej charakterek, ale nadal jest tą samą postrzeloną, wredną, kochaną psinką :) Quote
kinia098 Posted July 19, 2010 Author Posted July 19, 2010 To super, że maluszek już w domku :) A teraz prosimy wszystkie Cioteczki o grosik na sterylizację Crazy :loveu::loveu: Quote
mila88 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 A to zdjęcia moich pociech Crazy potrafi godzinami tak siedzieć i obserwować otoczenie. Cały czas sprawia wtedy wrażenie głęboko zamyślonej. Mama bradzo często powtarza, że jej spojrzenie jest "inteligentne" ;) No ta poza poprostu masakruje. Tylko smyrać i smyrać :) Mleczko juz się prawie wchłonęło i cycuszki nie wyglądają już tak jak za zdjęciu. A to moja wysterylizowana Pigunia. Niestety nie udało nam się uchwycić jej jak stoi na dwóch łapach o własnych siłach, ale skubana potrafi tak dosyć długo i całkiem nieźle jej to wychodzi. Tu oczywiście rozrywa na strzępy kolejną nową szmatkę. Chyba nigdy z tego nie wyrośnie ... Quote
hesia Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 A kiedy Crazy moze byc wysterylizowana? Sa juz na to jakies fundusze? Quote
mila88 Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Nic mi nie wiadomo o funduszach. Marta się tym zajmuje a nie rozmawiałyśmy ostatnio. wiem tylko tyle, że Crazy będzie można wysterylizować jak skończy się laktacja, ale kiedy to dokladnie nastąpi to nie wiem. Musiałabym zerknąć wstecz na wpisy, bo ktoś już wyliczał najodpowiedniejszy czas. Quote
kinia098 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 hesia napisał(a):A kiedy Crazy moze byc wysterylizowana? Sa juz na to jakies fundusze? Nie ma żadnych funduszy. Udało się zebrać tylko na sterylkę Piggi. Quote
kinia098 Posted July 21, 2010 Author Posted July 21, 2010 [quote name='mila88']A to zdjęcia moich pociech Crazy potrafi godzinami tak siedzieć i obserwować otoczenie. Cały czas sprawia wtedy wrażenie głęboko zamyślonej. Mama bradzo często powtarza, że jej spojrzenie jest "inteligentne" ;) No ta poza poprostu masakruje. Tylko smyrać i smyrać :) Mleczko juz się prawie wchłonęło i cycuszki nie wyglądają już tak jak za zdjęciu. A to moja wysterylizowana Pigunia. Niestety nie udało nam się uchwycić jej jak stoi na dwóch łapach o własnych siłach, ale skubana potrafi tak dosyć długo i całkiem nieźle jej to wychodzi. Tu oczywiście rozrywa na strzępy kolejną nową szmatkę. Chyba nigdy z tego nie wyrośnie ... Te koniczynki są the best ! <hahaha> Quote
hesia Posted July 22, 2010 Posted July 22, 2010 kinia098 napisał(a):Nie ma żadnych funduszy. Udało się zebrać tylko na sterylkę Piggi. Domyslam sie, ze tak jak sterylka Piggi, rowniez ta wyniesie 200 zl, wiec i w tym przypadku rowniez deklaruje 100 zl. Kto moze dolozyc choc troszke? Quote
kinia098 Posted July 22, 2010 Author Posted July 22, 2010 hesia napisał(a):Domyslam sie, ze tak jak sterylka Piggi, rowniez ta wyniesie 200 zl, wiec i w tym przypadku rowniez deklaruje 100 zl. Kto moze dolozyc choc troszke? Dziękujemy !:Rose: Jeszcze 100zł ! Quote
mila88 Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Od urodzin maluszka minęło już dwa miesiące i zastanawiam sie kiedy Crazy znów będzie miała cieczkę. Możecie mnie bardziej oświecić? Boję się, że możemy nie zdążyć z jej sterylką. Mam odłożone 50 zł na transport Crazuni, ale więcej nie dam rady. Wasza pomoc jest dla mnie bardzo ważna i potrzebna... Quote
kinia098 Posted July 23, 2010 Author Posted July 23, 2010 Podniosę ! Może uda mi się wyskrobać jakiś bazarek, ale nic nie jest jeszcze pewne :oops: Pewne jest jednak to, że na pewno nie uzbiera się stówka :oops: Quote
Estrella Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 Ale przecież nie musisz robić sama bazarku ;) Może jakieś ciotki przekażą fanty na bazarek dla Crazy ? Ja niestety mam swoje (fanty też od kilku ciotek) i dołożyć nic nie mogę, ale jeśli po moim drugim bazarku coś mi zostanie, to na pewno przekażę. W razie czego - odezwę się. Quote
beataczl Posted July 23, 2010 Posted July 23, 2010 mila88 napisał(a):Od urodzin maluszka minęło już dwa miesiące i zastanawiam sie kiedy Crazy znów będzie miała cieczkę. Możecie mnie bardziej oświecić? Boję się, że możemy nie zdążyć z jej sterylką. Mam odłożone 50 zł na transport Crazuni, ale więcej nie dam rady. Wasza pomoc jest dla mnie bardzo ważna i potrzebna... mi wet powiedzial, ze sterylka lub zastrzyk na zatrzymanie cieczki 3 m-ce po urodzeniu szczeniakow.... Quote
mila88 Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Kurcze, może jesli nie dacie rady uzbierać na starylkę, to chociaż zrobiłabym jej ten zastrzyk na razie? Będzie więcej czasu żeby coś wyskrobać dla niej. Ucichł nasz wątek i zaczynam się martwić. Quote
Recommended Posts