Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wilczarzowata sie nazywam :)
Jestem cała czarna ,szorstko-miekko włosa !
Zostałam wyrzucona z samochodu, ciekawe czemu moze dlatego ,ze nie dawałam juz tak licznych miotów ,a moze dlatego ,ze juz mnie nie kochali??Tego niewiem ,ale wiem ,ze mam 6-7lat uwielbiam bawić sie w widzie , biegam wtedy po kałużach zamaczajac cała głowe i wyciagajac z niej liscie, patyki i kamienie :)Ślicznie chodze przy nodze nie oddalam się od wolontariuszy którzy wyprowadzaja mnie na spacery!Zachowuję czystosc ,do tego stopnia ,ze niechce się załatwiac na placu schroniska :)
Potrafie spokojnie zostawać w klatce ,która bardzo polubiłam , lubie suchą karme i gotowane jedzonko:) Jestem niekłopotliwa miła chyba lubię dzieci :)

zapomniałam dodac ,że mam ponad 70cm !!

• Replies 375
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Akurat była brana do szkoły na apel, oraz pokazywana dzieciom ze szkoły ktore odwiedzały schronisko- zdała na 6. jest łagodna, zrównowazona, bardzo spokojna. A dzieciaki ja obściskiwały. Co do psów, zero zainteresowania, jedynie negatywny stosunek do kotów.

Posted

Jak długo sunieczka jest w schronisku, bo widzę, że zdjęcia zimowe ...
Można prosić o jakieś nowe / aktualne zdjęcia ?? Acha czy bedzie sterylizowana w schronisku ??

Wielkie dzieki za odpowiedzi ...

Posted

Lepszych zdjęć nie zdołałam zrobić ona jest strasznie energiczna i rusza się non stop.
W schronisku jest od lutego 2006.
Kwestia sterylizacja- sunia jest już starszawa, mam nadzieję że zdrowie jej nie przeszkodzi w tym, było juz kilka przypadków że nie można było wysterylizowac suk z powodu wieku, słabego serca etc. Mam nadzieje że jej to nie dotyczy.

Posted

Ewkaa ... Jesteś rewelacyjna ... Wielkie dzieki za zdjęcia ... Sunia jest cudna ... :)
Czy ona rzeczywiście jest taka duża ?? W pierwszym poście było napisane, że ma ponad 70 cm ... :crazyeye:

Posted

Tak, spora z niej dziewczyna (male dziecko mogłoby spokojnie jeździć na niej:lol: ), niestety około 70 cm w kłębie ale nie widac tego na zdjęciu, na żywo owszem............
To niesamowita sunia, ma tak wspaniały charakter ale wiek i gabaryty zmniejszają liczbe chętnych na nią do zera(ostatnio modne sa pinczrkopodobne trzykilowe pieski a nie prawie koniki)

Posted

A co to ma teraz za znaczenie? patrząc na sunię chyba nie chciałabym spotkaj jej exwłaściciela:angryy: teraz to bez znaczenia co z nia było wczesniej i gdzie była.
Prawdopodobnie w jakiejś psuedohodowli, ktoś się jej pozbyl prawdopodobnie po ostatnim miocie(po przybyciu wygladała jakby własnie urodziła)
Tak więc nie ma to żadnego znaczenia, wazniejsze to znależć jej dom.........
Hm mam nadzieję że moją prośbę dostrzeże Supergugu (i wystawi ja na allegro):cool1:

Posted

Dopiero jak mi foty odpaliły - a mój komp chyba ma obroty zwolnione albo zrobił sobie weekend - zobaczyłam, że ta sunia juz jest na eurocity - od marca. Na allegro tez w aukcji grupowej schroniska. Moge ją wstawić indywidualnie samą. Jest piękna.

Posted

jestes piękna "maluszko" do góry !!
ps. a Viktoria chcialaby wiedziec cos wiecej bo cos ja do tej suni ciagnie i rozwaza wszystkie za i przeciw ;) . Sama mam schroniskowca (widocznego na zdjeciu) i duzo bym dala by cos o jego przeszlosci sie dowiedziec - by znac podstawy jego reakcji lękowych :( A wlasnie jak sunia ?? Ma jakies lęki , obawy ??

Posted

Generalnie żadnych lęków ani obaw, jest bardzo wesoła i towarzyska (zwłaszcza w kontakcie z 10 dzieci:p )
Ma bardzo mądre spojrzenie i zabawnie wyglada kiedy próbuje zachęcic do zabawy i podskakuje- mała ona nie jest więc te podskoki są dość niezgrabne i może wywalić czlowieka.
Sunia jest niesamowita i nie chodzi tu tylko o wyglada ale zwłaszcza o charakter- taka duza oaza spokoju.
Supergugu dziękujemy ci :loveu:

Posted

Ewkaa ...
Wiem, ze najważniejsze to znaleźć domek, ale jej przeszłość też ważna - zawsze to może coś powiedzieć o psie, o jego przyszłym zachowaniu ... Tak się tylko zapytałam, a już naskakujesz na mnie zupełnie niepotrzebnie ...

Czekamy na kazde wieści o suni ...

Posted

Dziewczyny, co Wy z tą agresją :mad: . Na nerwy relanium, a suczysko czeka i ma nadzieję.
Ja też ja mam, suka jest wybitnie piękna i nie rozumiem, dlaczego nikt jej nie chce .

Posted

U mnie agresji brak, zero :lol:

A faktycznie, dziwne, że sunieczka - taka ładna - jeszcze w schornie siedzi ... Dziwne ... Hmmm ...
Ja myslę o suni, ale zanim się zdecuduję muszę wszystkie za i przeciw przemysleć i przekonać domowników ... To nie takie proste - mam już 1 psa ... Poza tym podchodzę do adopcji bardzo poważnie i nie będę się określała, bo nie wiem co z tego wyjdzie ... Chętnie pomogę przy adopcji, jak coś bedzie potrzeba to mówić ... Narazie tyle mogę zrobić ...

Posted

Viktoria to chyba ty masz jakiś problem jesli uwazasz że naskoczyłam na ciebie ale skąd możemy wiedziec o przeszłości suni?:-o Przecież sama nam nic nie powie, prawda........ Obserwujac ją każdego dnia poprostu czegoś się dowiadujemy o niej a wyraźnie Olek napisał że zostala wyrzucona z auta więc nie oddana osobiście przez właściciela. Słowem jedna niewiadoma i tyle.
I nie wiem czemu cię dziwi że taka ładna sunia siedzi w schronisku.... Czy naprawdę myślisz że ustawiaja się kolejki po duże (ba ogromne) psy i w dodatku starsze? uroda cóż..... no ładna jest ale ludzie często patrzą na licznik wieku niestety.
A mnie to wqrza i irytuje! Gdyby ta sunia była yorkiem to juz 100 razy miałaby dom:shake:
Dzisiaj zdała test na kota:multi:

Posted

Dosc baby , nie klocic sie ;) znam Viktorie i wiem ,ze ma dobre intencje i chce wszystko 100 razy przemyslec by suni bylo jak w raju. Kazdej z nas sunia wpadla w oko i wryla sie w serce zjednoczmy sily :)
ps. ciesze sie ,ze koci test zdany :) z opisu sunieczka jest cudowna !!

Posted

Dzis była na spacerku bez smyczy i to jest pies idealny co chwile przybiegała sprawdzic czy już nie koniec spaceru odchodzi kilkadzieciąt metrów od schroniska i dopiero tam się załatwia :)A potem kurcgalopem leci do klatki spać:) Kiedy przechodzi sie obok klatki słychać "łup, łup, łup" to jej ogon mówiący tutaj jestem pogłaszcz mnie ,albo zabierz na spacerek b. proszę :)
Ostatnio zrobił się z niej niezły tłuscioszek duża miska pełna jedzenia znika w ciagu paru sekund .Wilczarzowa jest psem w typie cieszacy sie ze wszystkiego:)