Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łoł, nasze miejsce z karmnikiem ( ale zapomniałam nazwę tego miejsca :oops:, ale pamiętam, że umiłowały go dziki :evil_lol:) - wiem, wiem pomalutku wyjdziesz z tych kniei i będziesz nas nawiedzać

Posted

[quote name='Bgra']-Tomiś to ile w końcu widziałeś tych stokrotek?
-tyle co maminka-jedną!

kocham te Ami i Tomisia rozmowy:loveu:
My też kochamy te Twoje dopiski do naszych fotek, są takie zabawne i trafione

Posted (edited)

Patrzę na Ami i tak sobie przypominam jak wiozłam ją /na rękach i w kocyku- wrzesień 2010r/ z Kaśką ze schroniska - taką całą w strupach...Przerażoną...I powtarzałam jej że teraz tylko będzie lepiej.
I tak jest - ma cudowny dom i maminkę i wszystko to co potrzeba do szczęścia...
Mam do niej wielki sentyment:)

Edited by Osa
Posted

[quote name='Osa']Patrzę na Ami i tak sobie przypominam jak wiozłam ją /na rękach i w kocyku- wrzesień 2010r/ z Kaśką ze schroniska - taką całą w strupach...Przerażoną...I powtarzałam jej że teraz tylko będzie lepiej.
Mam do niej wielki sentyment:)[/QUOTE]

a teraz...:loveu::loveu::loveu:szczęśliwa królewna
Osko to Ty masz takiego czuja w doborze maminek?:loveu:

Posted

[quote name='Osa']Patrzę na Ami i tak sobie przypominam jak wiozłam ją /na rękach/ z Kaśką ze schronu - taką całą w strupach...Przerażoną...I powtarzałam jej że teraz tylko będzie lepiej.
Mam do niej wielki sentyment:)
Jest cudowną sunią , troszkę humorzastą, ale w miarę to ogarnęłam . Nie lubi wychodzić bladym świtem na spacerek (optymalna godz. to od 9 w zwyż) nie lubi kiedy jest zimno , wieje wiatr itd., nie jest wielbicielką czesania ale bardzo lubi się przytulać, wchodzi do mnie na fotel i muszę ją myziać bez końca bo jak się zamyślę to natychmiast się dopomina, wchodzi setki razy na łóżeczko z moją pomocą :cool3: a poza tym jest bardzo kochana, jeszcze drzemie w niej strach i kuli się jak się przestraszy :shake:, ale myślę, że teraz to może być tylko lepiej ( oczka w miarę ogarnięte ale kropelki do nawilżania do końca życia :shake:) To dzięki Tobie i Kasi zawdzięcza to co ma teraz Ona ma mnie a ja ją i tak jest dobrze :p

Posted

Zapomniałam jeszcze napisać, że Amusia porosła na dupince i prawie nie ma wyłysień, gorszy jest ogonek, łysy od spodu i jeszcze
pogrubiony, ale wraca do normy bardzo powoli, na grubość może się cofnie ale futerko...no nie wiem :shake:

Posted

[quote name='haliza']Zapomniałam jeszcze napisać, że Amusia porosła na dupince i prawie nie ma wyłysień, gorszy jest ogonek, łysy od spodu i jeszcze
pogrubiony, ale wraca do normy bardzo powoli, na grubość może się cofnie ale futerko...no nie wiem :shake:[/QUOTE]

ma zmiany na tym ogonku i doopince,czy to tylko po tym co przeszła zniszczona skóra?

Posted

[quote name='Bgra']ma zmiany na tym ogonku i doopince,czy to tylko po tym co przeszła zniszczona skóra?[/QUOTE
Po tym co przeszła :-(, obydwa pośladki to była łysa, pomarszczona, twarda skóra jak na słoniu, ogonek z taką narośniętą skórą jak 2 ogonki i tutaj jest nadal taka zmieniona :shake:

Posted

[quote name='Bgra']
Osko to Ty masz takiego czuja w doborze maminek?:loveu:[/QUOTE]
Staram się bardzo. Wszystkie te kochane bidy przeszły już porzucenie, strach, cierpienie czasem trudne nawet do wyobrażenia.
Mam tego świadomość i chciałabym aby już nigdy nie było takiej powtórki.
Wierzcie mi - to trudne i niewdzięczne zadanie.Ludzie są bardzo różni - często nie mówią całej prawdy...
Najtrudniej jeśli jest kilka chętnych domów - i trzeba wybrać ten najlepszy dla danego psa. Pomyłka może drogo kosztować.

Posted

[quote name='Bgra']biedactwo,ile musiała wycierpieć
stosujesz coś ?
Cały czas czymś ciapiemy, pryskamy żeby ta skóra odzyskała swoją elastyczność i wilgotność :shake:, dupinka jest już ok, ale ogonek :-(, jest bez porównania lepiej ale do stanu normalności jeszcze sporo brakuje( o ile w ogóle wróci do normy :shake:)

[quote name='Osa']Staram się bardzo. Wszystkie te kochane bidy przeszły już porzucenie, strach, cierpienie czasem trudne nawet do wyobrażenia.
Mam tego świadomość i chciałabym aby już nigdy nie było takiej powtórki.
Wierzcie mi - to trudne i niewdzięczne zadanie.Ludzie są bardzo różni - często nie mówią całej prawdy...
Najtrudniej jeśli jest kilka chętnych domów - i trzeba wybrać ten najlepszy dla danego psa. Pomyłka może drogo kosztować.
Cieszymy się, że nam zaufałaś :loveu: i mamy cichą nadzieję, że spełniamy oczekiwania na domek :oops::p

Posted

[quote name='Osa']:loveu:Pewnie że spełniacie:loveu:
No i szybko dajecie się "wytresować" swoim plaskaczom:cool3:
I o to chodzi:evil_lol:[/QUOTE]
Faktycznie, szkolenie było kursem przyśpieszonym :cool3:, a że chwilami mało nie przepłaciłam zawałem to mało ważne :evil_lol:

Posted

No i po weekendzie :roll:, miałam gości i nie było kiedy zajrzeć co słychać :diabloti:(w sobotę było byle jak, ale niedziela była ładnym, słonecznym i spacerkowym dniem :p)

Posted

Bgra napisał(a):
pięknie się witamy:)ostatnie słoneczne dni trzeba wykorzystać na maxa:)może fotorelacja jakaś:razz:
też lubię gości:lol:

Dzisiaj nic nie mam, muszę przejrzeć .....ale nie było za bardzo czasu na fotografowanie :roll:

Posted

haliza napisał(a):
Dzisiaj nic nie mam, muszę przejrzeć .....ale nie było za bardzo czasu na fotografowanie :roll:

przeglądaj ciocia,przeglądaj...miło się ogląda
a nie zapomnij o kotecku:mad:

Posted

Dużo ludzi ma ostatnio problemy ze zdjęciami a ostatnie bazarki dla "Kociego" no to mnie naprawdę "szlaken trefen"
Na fotosiku najeżdżałam kursorem na zdjęcie i robiłam kopiuj zdjęcie albo samo kopiuj i tu wklejałam po prostu.