Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Cioteczki, mialam jeden telefon w sprawie Liska, nieprzyjemny niestety. Kobieta zadzwonila z pretensjami, kto go tak nazwal?! W glosie wyczuwalo sie, ze zna psa i albo go szuka albo nie wiem o co jej chodzi.
Powiedziala cos na ksztalt, ze dzwoni z Zabrza, czy ze zdjecie jest na zabrzanskiej stronie schronu, nie kojarze dokladnie.
Tlumaczylam, ze ja jestem z Dzierzoniowa, schronisko w dolnoslaskim i to chyba pomylka...wylaczyla sie.
Drugi tel od niej, ze chce go adoptowac i gdzie on przebywa? Pani jest niby z Czestochowy. Powiedzialam, ze w ogloszeniach jest napisane gdzie przebywa pies i mam wrazenie, ze rozmawiamy o dwoch roznych psach.
Kobitka, ze ona go zna, i pyta jak sie znalazl w Dzierzoniowie, potem w domu tymczasowym i (najwazniejszy jej problem) kto nadal mu takie imie!
Tlumaczylam, ze pies od 13 lat zyl w Dzierzoniowie i pomylila psy, a imie nadal wolontariusz. Niech szuka psa w schroniskach kolo miejscowosc gdzie mieszka - odlozyla sluchawke...bez "do widzenia..."
I trzeci telefon, ktory wybudzil mi dziecko bo pani dzwonila juz pozno wieczorem. Nie mialam jak odebrac, a ona juz nie probowala kolejny raz.

Jeden, jedyny telefon. Kobieta myli psy i drze sie kto mu dal tak na imie?!
Jesli miala podejrzenia, ze to pies, ktorego zna powinna chyba sie dowiedziec jak go zabrac ze schronu (jak wmawiala mi, ze tam jest...) a najbardziej bolalo ją imie psa...

Posted

[quote name='margaret']a trzezwa ta pani aby byla?[/QUOTE]
Dobre pytanie!
Energicznie dyszala, moze na dopalaczach?
Przy okazji, Gosiu - 22stycznia w Renomie TOZ organizuje akcje adopcyjna. Wpadniesz?
Inne wroclawianki i okoliczne dogomaniaczki rowniez zaproszone :)

Posted

dzieki Edytko za info, jesli nie bede musiala wyjechac - bede na pewno.
ostatnio taki czas ze trudno mi na 100% przewidziec.

co do pani to cosik zaburzona , sie czepiła, oczywiscie logiki w tym za grosz, cos ją męczy, wydzwania, no może pijana, może chora...

szkoda że się zdrowi i sprawni i logicznie nie odzywają,

Posted

...a prawda jest taka
ze to imię powstało spontanicznie
michelle04 powiedziała ,,zobacz ,on wyglada jak Lisio,,
i tak jakos zostało- Lisio:)
a kobietka to pewnie z serii tych nawiedzonych i upierdliwych.Edi po 22 telefonow sie nie odbiera....

Posted

[quote name='margaret']dzieki Edytko za info, jesli nie bede musiala wyjechac - bede na pewno.
ostatnio taki czas ze trudno mi na 100% przewidziec.

co do pani to cosik zaburzona , sie czepiła, oczywiscie logiki w tym za grosz, cos ją męczy, wydzwania, no może pijana, może chora...

zapraszamy cioteczke do poznania naszych dziewczyn;)

Posted

[quote name='margaret']chetnie, a co masz dokąłdnie na myśli?:)

Lisio hopaj w górę![/QUOTE]
nooo,Wrocław
nasze dziewczyny najpiekniejsze na wystawie itd....
a Toma dzisiaj była na strylce :oops:

Posted

Lisiaczku, niech wreszcie zadzwoni właściwa osoby.
Gaspar jeszcze większy od Ciebie i ślepaczek pojedzie do domku w niedzielę, długo czekał ale się doczekal.
Ty sie też doczekasz:)