fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Bjuta, ktora wplacila pieniadze na hotelik zgadza sie aby przeznaczy na karme :) Dziekujemy bardzo :) Quote
Asiaczek Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 To może nie czekac na zakończenie prac remontowych przy bramie, tylko hajda Liska do samochodu i do hoteliku. Ja chętnie coś dołożę do hoteliku... Ale czekam na konkrety. pzdr. Quote
Wunia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='Asiaczek']To może nie czekac na zakończenie prac remontowych przy bramie, tylko hajda Liska do samochodu i do hoteliku.Ja chętnie coś dołożę do hoteliku... Ale czekam na konkrety. pzdr.[/QUOTE] no pisałam przecież, że ukraść Liska trzeba ... Quote
bela51 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Tez byłam za tym nielegalnym ( ale szlachetnym) pomysłem. Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 To nie takie proste z tym porwaniem, bo Lisek jest bardzo strachliwym psem. Nie mozemy go tak poprostu podejsc i zabrac, musialby dostac jakis srodek na sen zeby sie nas nie wystraszyl. Pytalam weta, troszke to ryzykowne bo piesek jest stary i niewiadomo jaka kondycja serducha, mozemy zrobic wiecej szkody niz pozytku. Tak myslimy z dziewczynami, zabierzemy Lisia - na jego miejsce trafi mlody pies, bedzie musial przyzwyczaic sie do tego zycia, a Lisio nie zna innego miejsca, jest dzikim psem. Giselle4 i Adka go karmia, daja wode. Rozmawialam z Czerda i na miejsce Lisia moze jechac Elik z Azyla, ktory jest kaleka. Watek Elika: [url]http://www.dogomania.pl/threads/181506-Pogryziony-kaleka-skazany-na-do%C5%BCywocie-ELIK-prosi-o-og%C5%82oszenia[/url] Quote
Wunia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 no tak, no tak ... ale wiesz Fior, ja porywcza jestem jak takie cosik się dzieje ... jeszcze facetowi bym wlała tuż po "kradzieży"psa ... pakę mu wyślę z jedzonkiem i smakołyczkami wobec tego ... Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Wiem Cioteczko....i jakbyscie razem z Gisella sie zjawily bylby lincz :) Quote
Ania i Kajber Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Też uwazam, że dobrze byłoby Lisia wykraść, dośc sie juz nasiedział sam. Tak, to już do końca życia nie zazna nic dobrego i umrze w tej budzie.... Nawet w kolejce po hotelik i pomoc wygrywają młodsze psy. Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Rozmawialam z dziewczynami, ktore Lisia znaja najlepiej, sa pelne obaw jak i ja. Pies prawdopodobnie nigdy nie zaznal nic dobrego od czlowieka, nie ufa nikomu. W hoteliku sytuacja moze go przerazic i bedzie jeszcze gorzej. I jeszcze trauma z usypianiem. przyznam sie, ze mam sporo obawy czy taka akcja jest dla psa dobra. W jego miejsce trafi napewno mlodzieniec i kolo sie zatoczy, znow bedziemy musialy wykradac... :( Quote
bela51 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Rozmawialam z dziewczynami, ktore Lisia znaja najlepiej, sa pelne obaw jak i ja. Pies prawdopodobnie nigdy nie zaznal nic dobrego od czlowieka, nie ufa nikomu. W hoteliku sytuacja moze go przerazic i bedzie jeszcze gorzej. I jeszcze trauma z usypianiem. przyznam sie, ze mam sporo obawy czy taka akcja jest dla psa dobra. W jego miejsce trafi napewno mlodzieniec i kolo sie zatoczy, znow bedziemy musialy wykradac... :([/QUOTE] To bardzo smutne co piszesz, ale chyba niestety masz rację...:-( Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Przedstawiam Wam Elika, ktorego chcemy wyrwać ze schronu i umieścić w Obornika Śl. Elik ma zle zrosnieta łapke, jest psim kaleka. Byl ofiara wielu pogryzien przez sprawniejsze psy, zostal odizolowany dla wlasnego bezpieczenstwa. Jest juz bardzo dlugo na izolatce, siedzi tam jak za kare, a przeciez to nie on jest winny. Wejdzcie na watek - przy okazji moje pytanie, czy osobe deklarujace pomoc Lisiowi scedowalyby pieniadze na Elika? [URL="http://www.dogomania.pl/threads/181506-Pogryziony-kaleka-skazany-na-do%C5%BCywocie-ELIK-prosi-o-og%C5%82oszenia"]http://www.dogomania.pl/threads/181506-Pogryziony-kaleka-skazany-na-do%C5%BCywocie-ELIK-prosi-o-og%C5%82oszenia[/URL] [URL="http://img257.imageshack.us/i/dscf0336d.jpg/"][IMG]http://img257.imageshack.us/img257/5876/dscf0336d.jpg[/IMG][/URL] [URL="http://img693.imageshack.us/i/dscf0335q.jpg/"][IMG]http://img693.imageshack.us/img693/2566/dscf0335q.jpg[/IMG][/URL] Quote
Lolalola Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Moj Boze...........smutno mi z powodu Liska,zo za ywot zasmolony go spotkal:(dobrze,ze tam jestescie panie!!Ja moge poslac dla Elika 10 zl,dzis znowu podpisalam sie pod paroma psami................:(ale to zostanie wyslane w nastepnym tygodniu! Quote
Mysza2 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 :-(:-(:-(:-(:-( Nie mam żadnego mądrego pomysłu poza dokarmianie tej biedy :-(:-(:-(:-(:-( Quote
giselle4 Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Adka,ja czytam wszystko ale jak wiesz teraz nie jestem dyspozycyjna...:) ale tez prawda jest te chłopa bym pobiła...,narwana jestem Quote
fiorsteinbock Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 [quote name='Lolalola']Moj Boze...........smutno mi z powodu Liska,zo za ywot zasmolony go spotkal:(dobrze,ze tam jestescie panie!!Ja moge poslac dla Elika 10 zl,dzis znowu podpisalam sie pod paroma psami................:(ale to zostanie wyslane w nastepnym tygodniu![/QUOTE] Dzieki wielkie :) Quote
Wunia Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 [quote name='giselle4']ale tez prawda jest te chłopa bym pobiła...,narwana jestem[/QUOTE] Buziak dla mojej bojowej oazy spokoju i ciepła :loveu::loveu: Quote
giselle4 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='Wunia']Buziak dla mojej bojowej oazy spokoju i ciepła :loveu::loveu:[/QUOTE] znasz mnie...ja spokojne mnie nosi jak tsunami po lądach:) Quote
Wunia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='giselle4']znasz mnie...ja spokojne mnie nosi jak tsunami po lądach:)[/QUOTE] w poniedziałek paka do Ciebie leci dla liska ;) Quote
giselle4 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='Wunia']w poniedziałek paka do Ciebie leci dla liska ;)[/QUOTE] dziekuej bardzo w imieniu LIsia i wszystkich cioteczek ktore sa z nim:) Quote
Wunia Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Trzymam kciuki za Wrocław ... przerwało wał ... zalewa Kozanów :( Quote
kamilawa Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='Wunia']Trzymam kciuki za Wrocław ... przerwało wał ... zalewa Kozanów :([/QUOTE] Ja również... Teraz oglądam relację na Polsacie. Trzymajcie się... Quote
adkaaaaa5 Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 [quote name='kamilawa']Ja również... Teraz oglądam relację na Polsacie. Trzymajcie się...[/QUOTE] MASAKRA :(:(:(:(:( Dobrze, ze tutaj nie ma wody i Lisiu bezpieczny! Quote
dorota k. Posted May 22, 2010 Posted May 22, 2010 Jestem! Mialam dzisiaj masakryczny dzień. I jak czytam i oglądam te wszystkie wieści... ech. Jutro czytam wszystkie zaległości. Buziaki dla Cici Giselki :) Quote
giselle4 Posted May 23, 2010 Posted May 23, 2010 [quote name='dorota k.']Jestem! Mialam dzisiaj masakryczny dzień. I jak czytam i oglądam te wszystkie wieści... ech. Jutro czytam wszystkie zaległości. Buziaki dla Cici Giselki :)[/QUOTE] poryczalam sie wczoraj ludzie traca wszystko ale pamietaja o zwierzętach i te biedaki uciakajace i w strachu... Boze,pomoz bo kataklizma juz jest straszny... Mieszkałam na Zakrzowie we Wroclawiu tam woda nie doszla ani przedtem ani pewnie teraz ...ale modle sie o pogode.... Quote
Recommended Posts