Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

ja nie moge ten kudłaty idiota wyskoczył oknem :crazyeye: jak z Majka cwiczyłam ,dobrze ze to tylko wysoki parter jest:angryy: .I teraz wyraznie widac ze samce nie :shake: mysla tylko działaja .
czy ja zawsze na takie durnoty psie musze trafiac ??

• Replies 12.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chlopcy maja pustaki zamiast mozgow:evil_lol: a dziewczynki ...hmm...koncentrat wrednowatosci babskiej-ach te onkowe dizewczyny...:loveu: .
kiedys robilam[znaczy sei z 5 lat temu]6 onkow do ochrony firmy prywatnej.pracowaly z ochroniarzami.nie bede opowiadac jak fajnie sie pozorowalo przez 3 godziny:diabloti: ...ale odbra...jeden onek byl w odmu i on mial pilnowac domu.no fajnie.robie patrolowanie posesji,siedze se w krzunach nadbiegap ies,robie czolowke z ostrzelaniem a tu z balkonu na pietrze wyskoczyl tamten onek.:placz: .polamal sie zupelnie.uspili go.to wogole dziwni ludzie byli.ile ja sie musialam z tym gosciem -szefem nameczyc zeby zrozumial NORMALNE robienie psow:angryy: .

Posted

chlopaki takie som :diabloti: moj wybił szybe w drzwiach bo chciał do mamusi :evil_lol: , zeżarł 3 szt drzwi w obycm domu bo chciał do mamusi , gryzl szybe w samochodzie bo chciał do pozoranta , gryzie kraty w klatce bo chce do pozoranta ,skoczyl z wysokiego betonowego brzegu do wody bo ... sama nie wiem czemu , jest nieobliczalny . jesli szkoleniowiec chce wyjąc gryzak , rekaw , cos zrobic z innym psem , to tylko po zamknieciu tego świra do klatki , inaczej nie do utrzymania . jak bierze smaczek z ręki to łapie włacznie z nadgarstkiem :placz: , jak chwyta piłeczke to z łydką :placz: i mogłabym tak wymieniac długo . a na codzien wszyscy mówią , ale to spokojny pies :crazyeye: . a ja kocham tego wariooota okrutnie .

Posted

shado zneca sie nad moim plecakiem skzoleniowym jak osmielam sie stac i nico robic:roll: .shado jest wogole dooosc namooolny:mad: .
gismo [ursus batu]jest goopim tepolem i go nie lubie w sumie chyba:roll: .on tylko szuka se sparing partnera-tj z innymi samcami udaja ze sie nei widza ale samych ich nie zostawiamy:diabloti: .wiadomo jak jest z kryjacymi[nooo aktualnie nie]repami.ale w sumie nanajlepszym sparingpartnerem dla ciula jest pozorant.biedny facecik z rekawiem musi se sline matola z twarzy scierac przy oo:roll: .gismo jest po prostu pierdykniety i tyle.po prostu to taki odbezpieczony granat.dla mnei ot juz troche przegiete.
wambo[orbit tronje]-to czub.on po prostu wogole nie mysli.wylacznei dziala.on nie potrafi normalnie chodizc np.przy nodze tylko podskakuje jak malpka a ze ma dluuugasne tylne gice[jest w hipertypie i dlatego u mnei nie kryje]to w sumie taki...zajaczek.ale do pracy to zdecydowanei fajny pies tlye ze po prostu szajbus.aaaa i oo robi na kangurka:roll: .
grando[rikkor bad-boll]-to plastik ciapa.przede wszystkim stara sie byc niebywale grzeczny.a ja troche nerwowa na to jestem.dlatego wyjechal do podhodowli.na emeryture.zasluzona bo kilka domow juz mial[oblewal testy na bszs].
i sp.andocor,syn jecka noricum-pies idealny dla mnie.takiego drugiego znalazlam w shado.twardy,nieustepliwy,nakrecony,wszechstronny.:loveu:

Posted

mi sie takie jak gizmo podobaja (w koncu nie jestem pozorantem):evil_lol:
szukam tez takiego szajbusa dla Majki do krycia na przyszłosc ,własnie z linii gizmo ,jakiegos jego syna ,wnuka ......

Posted

no jan ie bardzo.tj.ok twardy i tak dalej ale kurna nie taki co ty mu oe na pachwiny a on mocniej trzyma.kolce-zapomnij:shake: .zupelnie mu odbija.wylacza sie z obiegu.durny boorak:angryy: .ale w israelu sie podobal bo on daje takie pojebusy fightery.dla mnei jest troszku rabniety.ale o dziwo-dziecko z nim zrobi wszystko.obcych olewa.chyba ze go do czegos chca zmusic.ale nie rzuca sie z ryjem.taki macho .
a jak byl maly to byl taki milusi:placz:

Posted

przypominam ze od dzisiaj zmieniaja sie godziny zajec
o 19 jest praca z pozorantem a o 20 posluszenstwo.zmiana obejmuje poniedizalki,srody i piatki.we wtorki i czwartki jest normalnie.

inny kolorek:evil_lol: -
w srode spotykamy sie o 8 rano u glonkow .beda slady ,hopki i ....czolowki:diabloti: .
ale nie za dlugo bo ja o 11 musze byc w domu-o 12 mam trening.

Posted

ayshe napisał(a):
.ale o dziwo-dziecko z nim zrobi wszystko.obcych olewa.chyba ze go do czegos chca zmusic.ale nie rzuca sie z ryjem.taki macho .
a jak byl maly to byl taki milusi:placz:

noooo słodki i jakie miłe oczki ma !!:loveu:
ja zdecydowanie takie lubie ,choc niekoniecznie do sportu :cool3:
ale takie własnie typy, macho ,mi pasuja :loveu: :loveu:

Posted

no do sportu to on taki niekoniecznie.moim zdaniem pies powinien miec lekki dystans do pozoranta a nie traktowac go jak przeciwnika na zupelnie serio.gismo nei bardzo czuje roznice.napewno to tez trening ktory przechodzil przez te dwa lata.no i dorosl.no i duzo kryl.a to wszystko podbudowalo jeszcze jego fiola.ja go nei lubie i juz.woel jak psu jestem emocjonalnie potrzebna.gismo spokojnie obejdzie sie bez czlowieka.dlatego wlasnie odmawiam kryc.moim zdeniem ten pies nei ma typowego rysu ona.troszke za malo owczarka w owczarku.
wyjatek-no niestety tak:roll: .tj.nie psy.przewodnikow:diabloti: .

Posted

ayshe mozesz coś więcej napisać? Albo podac mi gdzie moge poczytać? Bo z tym watkiem i strasznie powoli idzie. 1000 stron to jednak sporo jak na ograniczony czas przez zajmowanie sie szceniakiem i domem ;)

chciałabym aby Gama uczestniczyła w szkoleniu. Najpierw np w psim przedszkolu. potem myślę o zawodach. Ale na razie ja obserwuję, żeby wiedzieć co wybrać: czy agility czy posłuszenstwo czy prace na sladzie czy tez rci. na jakie cechy najbardziej zwracać uwagę?

Posted

acha ayshe ,teraz Cie rozumiem ,
ON nie moze "obejsc sie" bez człowieka
Wyjatek ,Ty lepiej idz pogadaj z ayshe na zywo ,pokaz psa i pogadaj a nie bedziesz na forum czytała .

Posted

dorplant pewnie i masz rację :)
ayshe a gdzie Cie można znależć?

Teraz (tzn 18ego) wyjeżdżamy z mała na tydzień na mazury ale po powrocie, np po 26 chetnie bym się spotkała i czegoś dowiedziała bo w swiecie owczarków jestem jeszcze niestety zielona. Jest to możliwe?? Byłabym bardzo wdzięczna :D

Posted

ayshe napisał(a):

w srode spotykamy sie o 8 rano u glonkow .beda slady ,hopki i ....czolowki:diabloti: .

Czy mogę na pasożyta z kimś się zabrać? :cool3: Kto jedzie?

Posted

wyjatek-masz pytania dot.szkolenia-zapraszam na pw.

no lwasnie dorplant-owszem samiec to facet i wiadomo :diabloti: [chociaz panienki onkowe to dopiero sa zolzy:roll: :evil_lol: ].ale mimo wszytko to musi byc onek.a onka opisal Stephanitz opisujac Horanda.i dla mnie to podstawa.bo onek to nei tylko chwyt na czolowce:cool1: .to jeszcze cos takiego co mnie osobiscie kompletnie uzaleznilo od tych psow.
i jak pies tego nie ma-jest przegiety na ktoryms popedzie[w przypadku gismo to obronczy i walki]to niej ets dla mnie psem do hodowli.dlaczego?bo zeby poprawic jakas ceche trzeba dobierac psa z doskonala dana cecha a nie przegieta.
Raiser mowi ze budujac psa do ipo opierasz sie zawsze na fundamencie czyli popedzie ktory pies ma najlepszy.i pracujac nad nim wyrabiasz inne ale wiadomo ze jak olejesz ten najlepszy to tamtych nie zrobisz na super drive a ten najlepszy juz nie bedzie spelnial roli fundamentu.
czyli jesli mam suki o doskonalym lowieckim srednim obronczym to bede dobierala samca o jak najbardziej zblizonym do doskonalego obronczym[osacza pewnie nie probujac zlapac pozoranta-po co?przciez to pies czuje sie bossem:evil_lol: ,sprobuj sie tylko ruszyc mlotku zanimprzyjdzie przewodnik to zobaczysz:cool3: ale lapac nie musi,o to chodzi,agresywne osaczenie zwieksza oszczekanie i vive versa alep ies musi miec ego].natomiast lowiecki na normalnym poziomie.jelsi piesm a cos przegiete wiadomo ze pojawiaja sie powazne konflikty.a to bardoz utrudnia prace w ipo.

Posted

dokładnie!
ON-ek pracuje z człowiekiem i dla człowieka i to własnie mnie w nim urzekło :loveu: :loveu:
prawde powiedziawszy wogóle nie brałam pod uwage ze moze byc inaczej .

Posted

sa onki ktore owszem pracuja z czlowiekiem ale albo:
-to plastiki i nie pobudzone do owej pracy owszem przyniosa pileczke ,owszem pogonia za patyczkiem i w sumie sa nieklopotliwymi towarzyszami spacerow ale do hodowli bym takiego ona nie uzyla bo to...no...:roll: slepa uliczka.
-psy ktore nie wchodza emocjonalnie w stado mimo pracy z przewodnikiem.cyzli niby pracuja ale ...:roll: .
w przypadku nr.1 wykluczam eksteriery ktore majac srednie popedy jednak sie staraja:diabloti: zwlaszcza jak przewodnik pracowal z nimi od malego i troche podkrecil im obroty.inaczej sie "zapadaja"w takim marazmie i wlasnym swiecie.

czy ktos z moich szanownych kursantow ma konto na allegro?:cool3: .
ja zamorduje te swoje gooopawe psy.chita przegryzla szelki na sobie dizsiaj TRZECI raz w zwiazku z tym mam w dooopie ja i szelki-wstrtny wredny surykat.shado po prostu leb se urwie na tym lancuszku bo probuje go sobie sciagnac podobnei jak sciagal szelki.szelek juz mu nie zakladam bo juz je sprzedlaam glonkom.a zreszta niby po co?skoro po 5 sekundach pojawia sie bezzebny matol na placu i radosnie wlasnie lapie pozoranta.szlag mnei trafi.kombinatory z koziej wolki kurna.postanowilam zakupic szerokie obroze bo one se w lancuszkach lby pourywaja.chita rowneiz robiac salta w powietrzu.jesooo nie znosze wstretnych matolow.

Posted

ayshe napisał(a):
uwaga chwale8):eddiii za naprawde fajna prace na posluszenstwie dzisiaj:D.

:loveu: widocznie piwo dobrze na mnie dziala :evil_lol:

ayshe napisał(a):
przypominam ze od dzisiaj zmieniaja sie godziny zajec
o 19 jest praca z pozorantem a o 20 posluszenstwo.zmiana obejmuje poniedizalki,srody i piatki.we wtorki i czwartki jest normalnie.

ale w poniedzialek sa poczatki - tak?

rrraaaaannnnyyyyyy jak ja dojade na 8 az do Glonkow :placz:

Pyros-Aga napisał(a):
Czy mogę na pasożyta z kimś się zabrać? :cool3: Kto jedzie?

:roll: moze z nami, ale to trzeba wstac o 6 :roll:

Posted

gemmowie tez stweirdzili ze torszke nas poj...balo ale ja musze byc o 11 w stolycy bo uwe mnie zabije jak na 12 nie bede czekala na niego zeby jechac na trening.a dobrze by bylo zeby moje psy odpoczely z godzine.

Posted

Eddiii napisał(a):
moi +10znakow
kooocham cie.:loveu: .juz pisze ci pw.
dzisiaj zajecia z obrony sa tylko dla poczatkujacych +chilli.zapraszam, na posluszenstwo o 20.

Posted

Eddiii napisał(a):

:roll: moze z nami, ale to trzeba wstac o 6 :roll:

O plizz plizz plizz :modla: wstanę- będe twardzochem. Pytanie- czy wieczorem w środę są zajęcia z obrony?