Jump to content
Dogomania

nasze sposoby na odreagowanie stresu poszkoleniowego bez wpadania w nalogi

Recommended Posts

Posted

Jupi :multi: znaczy:oops: , upssss, fatalnie, ze cię nie będzie tresserze :loveu:

Zastanawiam się nad kluskiem cały czas. Chyba jednak nie pojadę prosto na egzamin, chwilkę wcześniej, żeby się rozruszał chłopak.

Nie no pojedź z nami, wypuść Chitkę na plac i zobaczymy jakie mamy Psy Towarzyszące...chba będą towarzyszyć głównie Chitce :cool3::evil_lol:

Ps. Lecę ciąć Tisiulka. Buuuu....

• Replies 12.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

trzymam kciuki za tisie:loveu: .bedzie dobrze.
no nie bedzie chitki-ona bardoz chetnie podprowadza pieseczki pod fafloskiego albo rypie je sama:diabloti:

Posted

za jakis tydzien no moze 1,5 bede w hurtowni - czyli co komu brac :) i prosze o kase wczesniej bo nie bede miala za wiele na zalozenie za kogos :( tak ze jest czas na zastanowienie co potrzeba :)

Posted

No to już zaczynam trzymać kciuki za jutrzejszych egzaminowanych :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki: :kciuki:

Jutro się nie pojawimy, ale osobiście wszystkim pogratuluję w niedzielę ;)

Posted

Obawiam się, że dopiero jak wrócą z pokazów, a pokazy się chyba jeszcze nie zaczęły. Chyba że Aga od Pyrosa coś skrobnie, bo ona zapewne wróciła pilnować Tiśki.

Posted

whoo shidy-198pkt,doskonala,dina agaty-196 doskonala,,deedee-ocena dobra[179pkt],pyros-ocena dobra lae padam na ryj i nie pamietam punktacji.1,5 godziny bylismy na pokazie czyli psy od 8 rano byly w "pracy":roll: .tak wiec dojechalam-padam na gebe.
jakbym cos popierniczyla-poprawcie bo ja juz faktow nie kojarze.

Posted

ja nigdy nie zrozumiem o co chodzi w punktacji egzaminu pt:evil_lol: :evil_lol: .
pyros powinien wyleciec od razu ,deedee dostala 0 pkt za siad w marszu[zawarowala w marszu] a u tego samego sedziego na egzaminie na jesieni inny pies od nas dostal minus 2 pkt za to samo i doskonala:evil_lol: .za to deedee dostala b.wysoka punktacje za rownanie smycz/bez a lazila jak potluczona:roll: :cool3: :evil_lol: .takze....nooo ja nigdy tego nie zalapie i zawsze fajno jest:lol:

Posted

nie nie na pikniku ;)

4 psy zdawaly dzis rano 10-11 egzamin pt u konrada ;) a piknik byl swoja droga o 15-16 i byl truuudny ... glosny itd...

Posted

[quote name='mimoza']Ja nic nie rozumiem, na pikniku był egzamin???[/quote]nie rozumiesz bo mialas byc na sladach:mad: :mad: :mad: a jakos nie widzialam[nie slyszalam:)]baltowskiego.wrrrrr.:diabloti:

Posted

Witam Serdecznie.

Pozwole sobie zapytac o jedna rzecz. Chodzi mi o to :
[IMG]http://ipo-sklep.pl/images/stojan.gif[/IMG]

Wiem co to za urzadzenie i do czego jest potrzebne. Ale czy ktos moze mnie oswiecic w dokladnym dzialaniu tego stojaka?

Posted

ayshe napisala:
[QUOTE] hmmm...to jest zawieszka na naprzod?:cool3:.rrrany jaka pikna...:smile:[/QUOTE]

Na to zaglada ;-)
Tak sie nad tym zastanawiam czy warte zakupu,tudziez czy samej sobie takie cos stworzyc, Z gluptakiem na razie cwicze na pilke ale wkurza mnie ze on wzrokiem w trawie szuka i moze to by bylo lepsze. Ale nie wiem czy po dobiegnieciu pilka po zlapaniu przez psa sama wypada?

Posted

my mamy samorobki a shida wyczaila takie cus za 5 zlociszy.wole jak pilka jest wsadzona lekko na zawieszke,sznurek sobie moze zwisac[gryzak nie ma wyjscia-musi wisiec za uchwyt chociaz chicie tez nabijam na zawieszce]..pies szybciej sobie zdejmuje taka "nadziana "pilke.w kazdym razie u moich to sie sprawdza bo tak to wpadaja i iii maniana z lapaniem bo sie dynda.ja wiem ze to troszke tylko zwalnia ale zawszec:roll: :evil_lol: .
noo zawieszka do naprzod sluzy do tego zeby nie trzeba bylo czepiac pilek/gryzakow drzew.pies biegnie lapie-wraca do przeowdnika.czasem wprowadza sie juz waruj ale generalnie nieczesto bo to zwalnia duzo psow[bedzie waruj :cool3: ].zawieszki nie widac za bardzo a wogole nie widac w korytarzu z wysokiej trawy.
tak po pociagnieciu przez psa wypada sama[wisi na slowo honoru].odkrecanie szukania po trawie jest ....hmmm...meczace dlatego lepiej tego unikac choc niektore psy z kiepskim lupem slabo pracuja na zawieszke i kladzie sie na kawalku tekturki nagrodke-tyle ze to ostatecznosc,bardziej sie wtedy zaucza odleglosci..ale oczywiscie lup zawsze bardziej dynamiczny jesli pies jest lupowy.

Posted

ayshe napisala:
[QUOTE]my mamy samorobki a shida wyczaila takie cus za 5 zlociszy.wole jak pilka jest wsadzona lekko na zawieszke,sznurek sobie moze zwisac[gryzak nie ma wyjscia-musi wisiec za uchwyt chociaz chicie tez nabijam na zawieszce]..pies szybciej sobie zdejmuje taka "nadziana "pilke.w kazdym razie u moich to sie sprawdza bo tak to wpadaja i iii maniana z lapaniem bo sie dynda.ja wiem ze to troszke tylko zwalnia ale zawszec:roll: :evil_lol: .
noo zawieszka do naprzod sluzy do tego zeby nie trzeba bylo czepiac pilek/gryzakow drzew.pies biegnie lapie-wraca do przeowdnika.czasem wprowadza sie juz waruj ale generalnie nieczesto bo to zwalnia duzo psow[bedzie waruj :cool3: ].zawieszki nie widac za bardzo a wogole nie widac w korytarzu z wysokiej trawy.
tak po pociagnieciu przez psa wypada sama[wisi na slowo honoru].odkrecanie szukania po trawie jest ....hmmm...meczace dlatego lepiej tego unikac choc niektore psy z kiepskim lupem slabo pracuja na zawieszke i kladzie sie na kawalku tekturki nagrodke.ale oczywiscie lup zawsze bardziej dynamiczny jesli pies jest lupowy.[/QUOTE]

Dziekiuje za odpowiedz. Jak by Ci sie kiedys chcialo wstawic fotke taka z bliska jak wyglada dokladnie sama zawieszka :loveu:

Ja na razie z braku laku cwiczylam z wykladaniem przed psem ale widze ze ,,to nie to'' idzie fajnie niby bo juz na ok 40 m ale jak trafimy na gestsza trawe to zwalnia i szuka wzrokiem.

A ze on ma zajoba na lup to cos co mu pozwoli chwycic i zdobyc samemu bylo by lepsze.

Warowania na razie przy tym nie robie. Warowanie w ruchu robie osobno w trakcie zabawy jak jest na maxa nakrecony no i szybkie przy nodze. Potem mam nadzieje ze uda sie to ladnie zgrac :razz:

Posted

ayshe napisala:
[QUOTE]dobrze ze nie robisz warowania.pelne schematy regulaminowe to kiepawy zawsze pomysl:evil_lol:[/QUOTE]

Niom. Zwlaszcza przy cwiczonkach ktore moga zwolnic psa :cool3:.

Ale czasem mnie nosi zeby cymbala zaprogramowac od poczatku do konca. Zwlaszcza jak mu sie ,,tworczosc'' wlacza....

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...