Eddiii Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 no nie mowie ze nic, ale nie tyle ile chcialam mi sie wydawalo ze stosuje awersje przy komendach na pozorancie, ale ponoc nie przeciez powiedizalam ze chce zrewidowac swoje podejcie i slucham cie i wydaje mi sie ze pracuje a ze nie zapamietuje wszystkiego to racja chce bys mi pokazala tak by do mnie dotarlo, jesli mozesz
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 moge.jasne.napisze ci cos do przemyslenia:[zreszta nie tylko dla ciebie]zastanowcie sie czy egzekwujecie to co mowicie?czy jesli ja prosilam zebys timona nie puszczala do wachania sie z suczkami i td[mozesz to zrobic ale po co?chcesz miec psa ktory za toba lazi czy psa ktory kica radosnie z pieskami majac cie gdzies?}..niech zajmuje sie tylko toba,nie egzekwujesz ZADNEGO slowa,stosujesz silna awersje psychiczna do ktorej timon juz sie dawno przyzwyczail[podobnie jak asia i josh ktora robi tak samo].kryzczycie na nie -one wiedza ze to NIC nie oznacza.ciagle podnoszenie glosu ,mowienie imienai psa[a co on nie wie jak ma na imie jak wykonac ma komende czy moze pomysli ze mowicie do kogos innego?]zartuje ze to sa bracia a wy hahaha jakie smieszne-mnie by to zaniepokoilo gdybym widizala prace drugiego przewodnika i drugiego psa.nie widizcie podobienstw?nie iwdizcie zep sy csuja was-uspokoj sie?i olewaja wasze komendy ,robia je wolno[przy takim zagrozeniu waszymi csami one nie moga szybciej,przy takich csach pies zwalnia czynnosc zeby uspokoic druga strone ze nie prowokuje ataku,potem to wchodzi psu w krew-i macie wykonywanie wolno komend].probuja ich unikac.za kazdym razem jest komenda,potem timon,e-e,timon,timon,timon,timon ...timon w koncu wykonuje komende.tlumaczylam zasady ,tlumacze i mowie ciagle-bez przerwy.nie ma korekty glosowej,powtorzenia komendy i egzekwowania jej,nie ma wprowadzania psa w tryb pracy[PROSILAM O TO WIELOKROTNIE]slowem potem nagroda bez tego slowa.nadal klikacie przed wyrzutem pilki.mam znowu prosic o nakrecenie filmu?prosze bardzo.jak zaczynam pokrzykiwac zebyscie robili to co mowie-to macie naburmuszone miny.ja ZA WAS psa nie bede prowadzic.bo to NIE MOJE psy.moje widizcie.widizcie jakie sa i jaki maja ze mna uklad.
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 aha-nie stosujesz awersji.pies olewa to co stosujesz.i nie egzekwujesz potem nic tylko konczysz na tym.tak robi wiekszosc z was mimo ze MOWILAM ze tak ABSOLUTNIE NIE WOLNO.i dlatego mam dreszcze jak sobie pomysle o w[prowadzeniu wam awersji.i eddiii-ja was kooocham naprawde,ale pracujecie tak naprawde z zaangazowaniem ile podczas zajec?jak dlugo podczas zajec myslisz tylko o szkoleniu i o tym ze pracujesz z psem,pracujesz nad jego kontaktem,odpowiednim momentem korekty i nagrody?jak dlugo podczas szkolenia jestes tak skupiona na swoim psie ze jak zajecia sie koncza to wydaje ci sie ze trwaly 5 minut?i jestes wykonczona?jesli traktuje na luzie zajecia-wychodze z nich bez szwanku ale naprawde wiekszosc zajeci to rece mi opadaja bo ja NIE MOGE na kazdych zajeciach powtarzac podstaw bo o nich nie pamietacie po prostu.widizeliscie filmy z praca szkoleniowcow-zawodnikow.czy oni pozwalaja sobie na jakikolwiek komfort olania czegokolwiek?i nie mowcie mi ze to trudne bo nie jest trudne.mowie cos-pies robi bo wie ze czynnosc zostanei nagrodzona albo bedzie nie milo jak bedzie zwlekal.jesli nie macie ochoty na egzekwowanie komendy to po co mowicie cos do psa?opowiedzcie mu bajke,moze byc o zlym wilku zamiast wydawac KOMENDY.
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 eddiii-mozesz dzisiaj na 20 przyjechac?zapraszam.chcecie zebym sie przyczepiala ZA KAZDYM razem zebyscie iwedzieli co robicie zle?ok.dlam nie no promblemo.ale jzu stara jestem i wiem ze jesli sami do tego nei dorosniecie szkoleniowo to kazdy przewodnik-pies osiaga jakis poziom i potem jest BBBAAAARDZO CIEZKO bo trzeba zmieniac SIEBIE nie psa.ale ja tam moge.nie czepiam sie dla was -bo to mile nie jest-wiem bo mam to na sobie na kazdym treningu.
Eddiii Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 Ayshe, nie chce z toba dyskutowac na forum poprosilam cie o chwile czasu dla mnie, jesli mozesz bede wdzieczna nie ze wszystkim co napisalas w ostatnich postach sie zgadzam, ale nie bede tu tego rozstrzasac latwiej mi bedzie ci wytlumaczyc i cie zrozumiec na zywo i latwiej mi bedzie cos pojac zobaczywszy to edit: ja wole zebys sie przyczepiala za kazdym razem i tysiac razy mowila jak
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 eddiii-forum jest po to zeby dyskutowac.mozna to robic pelniej jak sie znamy i lubimy[tj.ja lubie ciebie].mam wrazenie ze jak zacyznamzwracac uwage na bledy to wtedy bardziej traktujecie to ze uo dzisiaj czepliwa jest.wbrew pozorom nie mam ochoty robic za zandarma do tego jak czuje ze zaczynacie sie burmuszyc tak jakby to bylo personalne. co innego nasze relacje przed i po szkoleniu-na szkoleniu relacje sie zmieniaja.ok.ja moge.nie ma sprawy.tylk oprosze pamietac ze to NIE JEST PERSONALNE i ze treser DZISIAJ UPIERDLIWY jest.poza tym jak sie przyczepiam to potem ze uo taka nieprzyjemna jestem..nie bardoz chce zebyscie na zajecia przychodizli jak na treningi bo nastawienai nie macie takeigo i naprawde zrazilabym was natychmiast prowadzac wam treningi.poza tym ja mam program ktore waszymi rekami musze na psach przerobic.
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 oczywiscie ze bede miala czas bo za to mi placisz.zanim jedak sie spotkamy proponuje nagrac twoja prace z timonem.wtedy bede mogla cio powiedizec co jest zle z twoim prowadzeniem psa a ty to zobaczysz.bo tak to ja mam to pod ogonem.ja ci cos mowie-ty tego nie widzisz i jak ci mowie co jest nie tak-to sie nie zgadzasz.ja sie spierac z toba nie zmaierzam.
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 proponuje piatek.o 19 bedzie widno.bedzie tika ,timon nie bedzie sam ale tez nie bedzie tlumku.prosze ci bardzo nagramy to co sie dizeje i ja ci to omowie.od razu na miejscu.ja timona siepac na kolcach nie zmaierzam-to ci mowie od razu.w razie jakbys chciala zebym problem rozwiazala przez magiczne dotkniecie tresera-bo psy tak nie dzialaja.pies zyje z toba-nie ze mna.i to z toba osiagnal jakis consensus na ktory ty sie nie zgadzasz[o czym on nie wie].
Eddiii Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 forum jest zeby dyskutowac ale jesli sie ma taka wole ja poprosilam o troche czasu dla mnie kurcze - nie wydaje mi sie bym kiedykolwiek byla naburmuszona, ani tez raczej specjalnie sie z toba nie spieram
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 oj kochana....:cool1: ... zreszta nie wazne.jakbys chciala sprawe rozegrac poza forum[a wiadomo ze jestem gadatliwa]to trza bylo pisac na pw:diabloti: .powiedizals-ja odpowiedzialam ze oczywiscie TAK.moim warunkiem jest nagranei twojej pracy na video.inaczej to bedziemy sobie opowiadac farmazony...eddiii ja cie znam ,znam towje podejscie do timona,znam twoje leki i rozne takie tak jak wsyzstkich na szkoleniu.i wiem ze jak nie zobaczysz tego i nie bedziemy rozmawiac otym co widzisz to siebie z psem nie zobaczysz[moze dla przypomnienia obejrzyj sobie stary filmik:razz: ]i generalnei to se pogadamy ,ja ci powiem co i jak ty posluchasz i nic z tego nie wyniknie.tak to ja nie chce.jesli chcesz zeby timon byl sam to prosze uprzejmnie przyjade sama bez moich psow tam gdzie sobie zyczysz.np.w weekend kolo 18 bo musze wrocic ze sladow.
Eddiii Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 nie mialam planu bys go siepala kolcami lub dotknela magiczna rozdzka, acz o pewne narzedzie chcialam spytac. chcialam porozmawiac=poradzic sie. moze poprosic bys zobaczyla nasze normalne spacery, poza placem ktory jest dla niego miejscem treningu, np u nas a nagranie pracy i wytkniecie mi bledow jak najbardziej mi pasuje + wytlumaczenie i pokazanie (moze po raz enty) jak to zrobic
ayshe Posted April 23, 2007 Author Posted April 23, 2007 ok.nie ma sprawy.kiedy ci pasuje?w gre wchodzi najlepiej sobota bo musze sie dotelepac do ciebie a w niedziele to ja po powrocie mam zycie rodzinne.powiedz ktora godzina...moze ta 18..?
Eddiii Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 chcialam poza forum i dlatego napisalam tylko ze chcialam sie umowic na rozmowe. zebys wiedziela o co chodzi to napisalam jednym slowem temat. a ty jednym slowem TAK na trzy strony dgm odpowiedzialas :shake: :evil_lol: niekoniecznie chodzilo mi o to by timon byl sam, raczej o to bys poswiecila czas tylko nam. najbardziej by mi odpowiadalo u mnie bys zobaczyla nasza codziennosc. choc na szkoleniu sportowym mi zalezy i to tez chce zmienic, wiec nagranie jak najbardziej. wiem ze tobie jedno przeklada sie automatycznie na drugie. ale mi sie wlasnie wydaje ze mi nie lub sie myle i o to mi chodzi bys zobaczyla, ocenila, powiedziala itp no i wlasnie o to mi chodzilo by nie na forum :angryy: ale to nie wszsytko :evil_lol: ale wiecej nie powiem :eviltong:
Eddiii Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 a i dzisiaj o 20 nie moge byc. nagranie w piatek o 19 mi pasi wizyta u mnie w sobote tez mi pasuje, moge pojechac na slady w sobote i pojedziemy potem do mnie (zostawiajac twoje psy, jesli bys chciala), chyba ze chcesz miec zycie rodzinne pomiedzy. choc w zasadzie to wolabym by timon nie byl za bardzo wymordowany zajeciami i sladami bo wiadomo ze wtedy bedzie duzo spokojnieszy. wiec moze jakos inaczej? w niedziele z rana wyjezdzamy na tydzien
shida Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 [quote name='ayshe']proponuje piatek.o 19 bedzie widno.bedzie tika ,timon nie bedzie sam ale tez nie bedzie tlumku.[/quote] a czy ja z whoo moglybysmy tez poprosic by nas nagrac i omowic nasza prace (niekoniecznie teraz tak wogole jakby byla chwila...) ? na poprzednie nagrywanie sie nie zalapalysmy... a wiem ze sporo bledow robie i ciezko mi samej je wszystkie pozbierac... jak sama wiesz czesto trafiam na sciane bo wlasnie robie cos nie tak i mam nie takie efekty...ciezko mi potem dojsc co i jak...zwykle robie przerwe na kilka dni i probuje przepracowac od poczatku wszystko..czasme mi sie w miare udaje - jak z komendami marszowymi... whoo w koncu bez pomocy asystenta zaczela je robic... nie jest to to co chcialabym ale powoli juz niektore rzeczy sie udaja... no jest to w sumie moj pierwszy na powaznie szkolony pies i sama wiem ze malo umiem :) i szybko sie podlamuje niepowodzeniami... ale i tak sa w sumie pewne efekty naszej pracy w ciagu tego roku ... no 10 miesicy odkad whoo jest u mnie ;) dlatego z jednej strony prosilabym o pomoc w wypunktowaniu bledow... a z drugiej pomoc jak zmienic siebie by sie jakos udawalo;) sama staram sie co jakis czas zmieniac podejscie do tego co robie... ale no... heh :) a no i jesli moge cos zaproponowac - bo padla informacja ze timon nie powinien byc zmeczony - ja chetnie po sladach podwioze cie do niego (moge tez poczekac i odwiezc do domu ;) ) czy cos... no jakbys miala ayshe ochote :)
shida Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 [quote name='Pyros-Aga']Ło, to ja poproszę 2xFiprex, 2xobroże sabunolu i jakby był Eagle Pack z anchovis, łososiem i sardynkami, to poproszę takie malusie opakowanko ( ok. 0,45 kg) Danke :p[/quote] eagle pack'a niestety nie ma :( czyli tylko obroze i fiprex ;) ja bede pewnie miedzy czwartkiem a sobota wiec zapraszam chetnych ;) im wiecej osob tym latwiej bedzie i dluzje bede mogla sie tam pojawiac ;) moze wogole dalby sie ustalic np ze raz w miesiacu zbiorowe grupowe zamowienie byloby czy cos ;) np wlasnie pierwszy tydzien kazdego miesiaca czy cos? kto jest za? ;)
Lara Posted April 23, 2007 Posted April 23, 2007 [U]Ayshe[/U] wyslalam Ci na pw (nawet dwa razy dla pewnosci ;) ) co tam mam na wyprzedazy ciekawego :p Rozeslesz juz grupowiczom? :razz: :p
ayshe Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 [quote name='Eddiii']a i dzisiaj o 20 nie moge byc. nagranie w piatek o 19 mi pasi wizyta u mnie w sobote tez mi pasuje, moge pojechac na slady w sobote i pojedziemy potem do mnie (zostawiajac twoje psy, jesli bys chciala), chyba ze chcesz miec zycie rodzinne pomiedzy. choc w zasadzie to wolabym by timon nie byl za bardzo wymordowany zajeciami i sladami bo wiadomo ze wtedy bedzie duzo spokojnieszy. wiec moze jakos inaczej? w niedziele z rana wyjezdzamy na tydzien[/quote]bede u ciebie o 18 w takim razie w sobote. mnie zaperzylo tylko stwierdzenei ze po roku pracy nie widzisz zadnej roznicy.i dlatego ci obszernie napisalam jak ja to widze.jak nie iwdzisz roznicy to ja nic juz nie powiem.poza jednym:jak ja bym nie widizala roznicy po roku pracy-zmienilabym tresera. dla mnie EOT.bede w sobote.w sobote rano-przywiez kamere.nagram cie na zajeciach.nie bedziesz musiala przyjezdzac godzine wczesniej w piatek tylko normalnie na zajecia.
ayshe Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 jesli eddiii sie zgodzi nagram prace kazdego i omowie pozniej.dlam nie to generalnie zadne problem. jest mi przykro i jestem zdolowana.wkladam w swoja prace cale serce i dooopa z tego.zajme sie moze ogrodnictwem lepiej albo cus.:grab: wykupilismy 4 suki w tym dwie z b.ciezka dysplazja.wczoraj mialam naprawde ciezki dzien.
Romas Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Shida a czy mogałabys kupic dla mnie takie szelki jak miałas poprzednio ,te co sie rozpinały.Chyba ,ze w tej hurtowni to nie ma takich.Po pzremysleniu boje sie troche kupic takich skorzanych szelek ,bo ciezkie sa i do tego drogie ,jak sie nie sprawdza to bedzie lezec w kacie a forsy zal.Ale te Twoje poprzednie były super i rozmiar na Twojego psa nam pasował. A ta hurtownia ma moze oferte w necie ?
BeataG Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Romas, ja nie shida, ale mogę Ci powiedzieć, że te szelki to z gappaya, więc dostaniesz je tylko u dystrybutorów gappaya, w hurtowni ich nie ma.
ayshe Posted April 24, 2007 Author Posted April 24, 2007 sluchajcie czy ktos bedzie jechal do kingi/lary?czy ktos moze ten bat skorzany wziasc za te 49 zeta?bo cena mnie powalila.ja za pewnien nimiecki bacior dalam prawie 200 zl.:cool1: .to bylby na wasze ipo.a ja kase oddam.teraz mam 10 zl :placz: .za to 4 nowe onki:cool1: .jestemciekawa za co je wysterylizuje-pewnie znowu na kreche bo karty juz nie mam praktycznei-zablokowana.
Lara Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='BeataG']Romas, ja nie shida, ale mogę Ci powiedzieć, że te szelki to z gappaya, więc dostaniesz je tylko u dystrybutorów gappaya, w hurtowni ich nie ma.[/quote] albo u mnie :razz: mam skorzane w promocyjnej cenie i materialowe tez, ale nie pamietam teraz czy mam sucze czy psie i czy z raczka czy bez, wieczorkiem moge napisac jakie mam i za ile :p Mnie osobiscie bardzo sprawdzaja sie do obrony i na rower szelki ManMata Guard. Mam takie w sklepie jakby co ale nie wiem czy na takie cos zgodzi sie Treser i nie wywali z zajec w szelkach indianskich ;) [U]Ayshe[/U] :buzi: :iloveyou: za te wykupione sunie :-(
Lara Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 [quote name='ayshe']sluchajcie czy ktos bedzie jechal do kingi/lary?czy ktos moze ten bat skorzany wziasc za te 49 zeta?bo cena mnie powalila..[/quote] ja moge Wam tego baciora i wszystko inne co sie tam uzbiera to na jakies zajecia przywiezc, chetnie wpadne i popatrze jak pracujecie :p bacior moze byc na kreche! :razz:
saJo Posted April 24, 2007 Posted April 24, 2007 Lara Czy ty mozesz przyslac mi swoja oferte? Bo ja lubie naocznie wszystko widziec.....
Recommended Posts