Maruda666 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Dopiero zajrzałam. Z aviomarinem, to nie wiem, żeby nie przesadzić przed tą konsultacją. Nie wiem na ile badanie neurologiczne będzie wiarygodne u ,, przymulonego" psa. Może dobrze byłoby dopytać Naa? Co do szczeniora - jedzie Borysus i moja córka. Samochód niby mój, ale to oni muszą sobie poradzić po drodze, więc decyzja należy do nich ( myślę że taki maluch w transporterku to ich nie zje? ) Quote
borysus Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Zapytaj jeszcze o lokomotiv, to jest wyciąg z kłącza imbiru, więc chyba nie powinien mieć wpływu na badania. Po za tym jest w syropie i można łatwiej podać. Jeśli może byc to jej kupię Quote
fizia Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Borysus - Naa powiedziała, że lepiej nie dawac żadnych środków tego rodzaju Lenie przed konsultacją u neurologa, bo wszystkie działają na centralny układ nerwowy i mogą zaburzyć wyniki badania. Ale może Lena nie ma choroby lokomocyjnej, w sumie wiele psów jeździ samochodem i czuje się ok Quote
Maruda666 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 A jeżeli ma, to też nie problem - załóżcie jakieś starsze ciuchy ;) Quote
fizia Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 O rany aż takiej choroby lokomocyjnej to mam nadzieję, ze nie ma :) Ale myśle, że coś do zabezpieczenia samochodu - jakaś folia np. z worków na śmieci plus jakieś stare szmatki, ręcznik na to i do tego ręczniki papierowe powinno wystarczyć Quote
Korenia Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Uprzedź koniecznie Fizia, żeby jej jeśc nie dawali ;) Nawet jak będzie miała chorobe lokomocyjną to pół samochodu nie będzie wyhaftowane ;) Moja tam je zawsze przed podróżą(i jak potrzeba to w czasie też ;)) i na szczęście (odpukac w puste!) nigdy nie miała żadnych sensacji ;) Ona to w ogóle pierwsza jest do jazdy, wystarczy otwarty samochód a już siedzi, nieważne, że to obcy samochód i obcy ludzie, nieważne, że to TIR, ważne, że można się przejechac :evil_lol: Quote
fizia Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Tak, tak - już prosiłam, ale w schronisku zawsze wiedzą, że przed podróżą psiaki, które jadą, nie dostają jedzenia. Ja miałam przez 11 lat Almusię, owczarka niemieckiego, to dopiero był pies podróżnik - kochała jazdę samochodem :) Teraz moja Pestka lubi i nie narzeka, za to Śrubi nie cierpi, jest Jej niedobrze, a nawet jak Jej nie jest niedobrze to się stresuje całą drogę i chce wysiadać... Kiedy jechałam z Nią właśnie z tego schroniska, w którym jest Lena do Krakowa, do domu to modliłam się, zeby jak najszybciej dojechać, bo bidula miała chyba każdy, namniejszy męsięc w swoim ciałku napięty i tak się bardzo stresowała... Quote
Korenia Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Moja Amy to też właśnie taka podróżniczka ;) Na razie to tylko nie leciała samolotem i nie płynęła statkiem :evil_lol: Jechała już samochodem, autobusem, tramwajem, PKS, PKP, TIRem, bryczką :D Quote
borysus Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Moja sunia tez sama sie pcha do tramwaju, ale jak za długo jedzie autobusem to ją mdli. Upodabnia się do mnie ;) Quote
truskawa144 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Fiziu oczyść skrzynkę :) Koreniu (chyba dobrze odmieniłam?) mamy teraz w schronisku identycznego pieska jak ten którego masz w avatarze i podpisie [URL="http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/336"]http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/336 [/URL] Normalnie klon/bliźniak:crazyeye: Quote
beataczl Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 podpiszcie prosze petycje; [B][SIZE=3][COLOR=blue]Petycja do EUROPARLAMENTU: [/COLOR][/SIZE][/B][URL]http://www.petycje.pl/petycjePodglad.php?petycjeid=5481[/URL] Quote
fizia Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 Truskawa - własnie nie wiem o co chodzi z tą skrzynką - dostałam już 2 powiadomienia, że jest zapchana, a wywaliłam ok. 20 pw Faktycznie Szafirek podobny do sunieczki Korenii Tylko chyba większy - jaki On jest duży, bo w sumei po zdjęciach trudno powiedzieć Quote
Korenia Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='truskawa144']Koreniu (chyba dobrze odmieniłam?) mamy teraz w schronisku identycznego pieska jak ten którego masz w avatarze i podpisie [URL="http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/336"]http://www.schronisko.klomnice.pl/pet/336 [/URL] Normalnie klon/bliźniak:crazyeye:[/QUOTE] Podobny! :) Dobrze byłoby go zrobić na 'sznaucera' - tzn. ostrzyc itd. Takie pieski mają 'wzięcie' ;) Moja jest bardziej niskopodłogowa, ma króciutkie nózki. Quote
truskawa144 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Fiziu też nie wiem co z tą skrzynką. Czekaj chwilę to włączę gg i Ci wyśle to co miałam na PW:) Koreniu niestety maszynkę w schronisku mamy okropną i nikt nie ma talentu żeby go zrobić na sznaucerka a zwieść go do Częstochowy do fryzjera też nie tak banalnie ( i nie ma kasy). Szafir też nie jest duży, dla mnie taki pod kolano (a ja niska jestem). Miałam kiedyś sznaucerkę mini to wielkość ta sama. Faktycznie można by go ogłaszać jako szanuceropodobnego:) Trzeba się uśmiechnąć do Fizi o wątek i/lub ogłoszenia:) Koreniu mam nadzieję, że będziecie razem z Amy zaglądać do jej brata bliźniaka:cool3::p Quote
fizia Posted June 12, 2010 Author Posted June 12, 2010 no to proszę bardzo :) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/187374-Niech-zauroczy-Cię-cudowny-wesoły-KUDŁACZ-*SZAFIR*?p=14863985#post14863985[/URL] Quote
andzia69 Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Kochani - dzięki za ofertę pomocy w transporcie - ale problem nam się rozwiazał - dt zawiezie malucha do Katowic skąd jego przyszła pani go osobiscie odbierze:) Quote
Maruda666 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Do domu, do domu :) Ja już szykuję stare koce, duże worki na śmieci - jakbym co najmniej sama miała jechać :evil_lol: Quote
andzia69 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Maruda666']Do domu, do domu :) Ja już szykuję stare koce, duże worki na śmieci - jakbym co najmniej sama miała jechać :evil_lol:[/QUOTE] a po co ci duze worki na śmieci???:crazyeye::crazyeye::crazyeye: biedna Lenka:placz: :evil_lol::evil_lol::evil_lol: Quote
Maruda666 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 A co, cwana jestem :evil_lol::evil_lol:. Zapakują w worek i nie będzie nic do prania ;) Quote
Recommended Posts