Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='czerda']to wzruszające, aż serce rośnie
krakowianko, jeśli są potrzebne leki napisz

:)

musze sobie to wszystko porozkadac w pudelach i sie w tym odnalezc, bo tego jest sporo... napisze Ci meila z tym co potrzeba :) (chyba mam twojego meila...?)
prosze jedynie juz na teraz o Milgamme w tabletkach bo moja sie konczy za 16 dni a tyle potrwa pewnie wysylka. ta co jest teraz jest w zastrzykach, ale Leny nie mozna bedzie przez cale zycie kloc... Da sie zalatwic w tabletach?

co do wysylki, to oto adres:
Sabina Malochleb-Bazaud
28 Byron rd
Kettering
NN16 9JU
Anglia / UK
Prosze napisac na kopercie leki dla psa / medecines for animal use (malymi literami, z tylu koperty)

Jakby ktos sie wybieral do UK nas odwiedzac, to macie adres :) :) :)

• Replies 1.9k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ROZLICZENIE:

1. Hotelik za X 2011: (14dni x 13zl/dobe = 182zl)
- beataczl - 20zl
- z poprzedniego bazarku (1 osoba kupila pozniej) pol na pol z chora kotka w sumie 13zl (bylo 26zl) + 6zl (jeszcze inna osoba) = 19zl
- Maruda666 - 40 zl za IX i X
- Amazonka71 - 30zl za X
- Randall - 20 zl x 2 (IX i X) = 40zl
--------------------------------------
w sumie: 149zl

ze stalych deklaracji Fizia zaplacila wczesniej (w IX na IX i X) ale juz poszlo na IX bo tam bylo malo

2. Badanie wet przed wyjazdem + odrobaczenie (Milbemax) + odpchlenie (Frontline Combo): ??.?? zl
zaplcilam ja
3. DROGA:
Nadir - wydatek za paliwo: 1200zl (Kielce - Krakow - Niemcy - Belgia)
krakowianka.fr: Kettering do Folkestone (260km) - pociag EuroTunnel (125 funtow (w tym 30 funtow za psa) x 4.88zl/funta wg www.xe.com = 610zl) Francja - Belgia (120km) Juz pomijam te droge mimo, ze to bagatela prawie bak paliwa w dwie strony...

Wplaty:z bazarku od: fioneczka (za co BARDZO dziekuje): 657.13zl
ogolnie to ten wyjazd to droga sprawa byla, ale udalo sie :) a to jest najwazniejsze!

Posted

O rany, faktycznie koszty ogromne...

Muszę napisać do Mariusza, z pewnością się bardzo ucieszy, że tak się to wszystko pięknie poukładało.
Niedawno pisał do mnie i pytał, jak się Lenka czuje.
Jak to dobrze, że nam podesłał informacje o Lence - bez tego może dalej wegetowałaby w schronisku....i nie wiedziałaby o tylu dobrych Aniołach, które mogą stanąć na Jej drodze.

Posted

no byly/sa koszty......

Fizia - widze, ze juz wkleilas kawek rozliczenia ostatniego, wklej to jeszcze na 1sza i bedziemy miec calosc:

Rozliczenia - strona (plus numer postu):
strona: 65 (#1602) - 62 (#1528.) - 60 (#1480) - 59 (#1452, 1459, 1466) - 56 (#1399) - 54 (#1337) - 53 (#1311, 1317) - 52 (#1277, 1296) - 51 (#1256) - 47 (#1163)

Napisz do Mariusza, pewnie :)
pozdr

Posted

[quote name='fioneczka']fiziu czy możesz sprawdzić czy wszyscy z deklarujących wpłacali regularnie swoje deklaracje ?[/QUOTE]

Edit: już chyba rozkminiłam trochę rozliczenie ;)
fiziu PW

Edit: zamiast edytować poprzedni post zacytowałam sama siebie :oops:

Posted

[quote name='fioneczka']fiziu czy możesz sprawdzić czy wszyscy z deklarujących wpłacali regularnie swoje deklaracje ?

nie, nie wszyscy....

[quote name='fizia']Dzięki za pomoc, wkleiłam wszystko do 3 postu - Twoje rozliczenia i jeszcze wyszukałam wszystkie moje
sluze pomoca :)

czerda - czy mozna Milgamme podawac mniej czesto (np co 2 dni) ale za to wieksza dawke (1mg co 2 dni)?
i jeszcze jedno pytanie - mimo, ze sporo lekow to witaminy, to niektore inen sa silne. czy Lena nie powinna dostawac czegos na watrobe?
z gory dzieki za info.

Posted

[quote name='fioneczka']krakowianko, proszę o potwierdzenie na wątku "dopłaconej" kwoty z bazarku

http://www.dogomania.pl/threads/215344-miar%C4%85-szcz%C4%99%C5%9Bcia-1-km-...-ZAKO%C5%83CZONY-...-DZI%C4%98KUJ%C4%98-!!!!!!!/page7

[...]

wpisalam na watku! dzieki.

czyli doszlo jeszcze 20zl na trase.
-------------------------------
poprawiam, to co sie zmienilo (+20zl bazarek ale -48zl wet)

ROZLICZENIE:

1. Hotelik za X 2011: (14dni x 13zl/dobe = 182zl)
- beataczl - 20zl
- z poprzedniego bazarku (1 osoba kupila pozniej) pol na pol z chora kotka w sumie 13zl (bylo 26zl) + 6zl (jeszcze inna osoba) = 19zl
- Maruda666 - 40 zl za IX i X
- Amazonka71 - 30zl za X
- Randall - 20 zl x 2 (IX i X) = 40zl
--------------------------------------
w sumie: 149zl

ze stalych deklaracji Fizia zaplacila wczesniej (w IX na IX i X) ale juz poszlo na IX bo tam bylo malo

2. Badanie wet przed wyjazdem + odrobaczenie (Milbemax) + odpchlenie (Frontline Combo): 48.00 zl
zaplcilam ja

3. DROGA:
Nadir - wydatek za paliwo: 1200zl (Kielce - Krakow - Niemcy - Belgia)
krakowianka.fr: Kettering do Folkestone (260km) - pociag EuroTunnel (125 funtow (w tym 30 funtow za psa) x 4.88zl/funta wg www.xe.com = 610zl) Francja - Belgia (120km) Juz pomijam te droge Kettering - Belgia mimo, ze to bagatela prawie bak paliwa w dwie strony...

Wplaty:z bazarku od: fioneczka (za co BARDZO dziekuje): 657.13zl + 20zl

Posted

fioneczka napisał(a):
a jak się ma Lenka ... napisz troszkę co u małej
jak dajecie sobie radę

może jakąś fotkę macie :)

właśnie to samo pisałam. więc tylko dołączę się do pytań: jak sobie radzisz, krakowianko?

Posted

postaram się dziś wieczorem odszukać kto i kiedy składał deklaracje stałe na Lenkę
i "wyłuskać" z rozliczenia (choć ciężko mi się w nim zorientować) Kto, kiedy i ile wpłacił

pozwolicie że na wątku napiszę to co "znajdę" i poprosimy o wpłatę zaległości (chyba że się mylę i zaległości nie ma)

ja wiem ze Lenka jest bezpieczna, że krakowianka przyjmując ją do siebie miała świadomość że mała zostanie u niej do końca swoich dni
koszt podróży był ogromny ... nie zostawiajmy dziewczyny z tą SUMĄ samej

Posted

ja na pewno deklarowałam wpłaty na hotel, i chyba ostatniej nie wpłaciłam:oops: za co z góry przepraszam.

późniejszych wpłat nie jestem w stanie oszacować, więc w miarę moich możliwości

Posted

jaka milutka Lenusia! i ten piesio też fajny, tolerancyjny.

u mnie niestety Klara na widok schorowanej Leny dostała szału, a i Lenka wykazała agresję.

Super, super, że się bawią!

Posted

qrcze ... niunia maleńka bawi się !!
oki mi się spociły normalnie

krakowianko czy ona się podnosi sama w ogóle czy tylko pełza ?

a drugi merdający ogon to też sunia? bo dojrzeć nie mogłam

Posted

diuna_wro napisał(a):
jaka milutka Lenusia! i ten piesio też fajny, tolerancyjny.

u mnie niestety Klara na widok schorowanej Leny dostała szału, a i Lenka wykazała agresję.

Super, super, że się bawią!

one tez sie na pocztek obszczekaly,powarczly i tak przez dwa dni
a w pewnym momencie ja stalam przy Lence, na smyczy zeby nie 'uciekla' i nawet nie zakumalam, ze Tess (ta mala, tez suczka) podeszla i zaczela Lenke zachecac do zabawy... i teraz to jak sie widza, to caly czas sie chca bawic, az ich rozlaczyc nie mozna :)

za to Tazo (moj psior) to obchodzi Lenke z daleka, na poczatku tez sie niezle obszczekiwali, warczeli, lataly lapki u obu i trzeba ich bylo 3mac za obroze/szelki, ale my sobie nie dajemy tak, psy maja sluchac nas, a nie odwrotnie
kilka razy zostali 'uszczypnieci' przez nas, uciszeni, glowa przy ziemi az sie oboje uspokoja i teraz jest ok
omijaja sie, ale bez problemu, tylko przy jedzeniu ich poki co rozdzielamy (za wczesnie na to jeszcze aby jedli razem)
oczywiscie wszystkie wyzej opisane chwyty sa robione bez bolu, tylko sie psia psychike walki uniemozliwia zaskoczeniem itp (acha i napisze, bo to jest publiczne formu, zeby nie probowac tego jesli sie nie ma doswiadcznenia bo mozna sobie i psu zaszkodzic,...)

fioneczka napisał(a):
qrcze ... niunia maleńka bawi się !!
oki mi się spociły normalnie

krakowianko czy ona się podnosi sama w ogóle czy tylko pełza ?

a drugi merdający ogon to też sunia? bo dojrzeć nie mogłam

przestac plakac, ona ma sie dobrze :)

ona sie bawi sie bawi, jak najbardziej!!! nawet kosci psie gryzie (jak gryzak), smiesznie to wyglada :) kiedys nagram i wkleje video
Lenka sie podnosi, caly czas w sumie, tylko ze jak krecilam video, to one mialy juz za soba z godzine zabawy i Lenke zmienila pietro zabawy bo ilez mozna ustac i sie obijac (one sie troche obija jak chce za szybko skrecic za to nauczyla sie juz, ze masaz, to fajna rzecz :) )
Ogolnie to ona jak nie spi w klatce (tam ma bezpiecznie wylozone ksiezniczkowe loze), to ona caly czs lazi po domu na parterze, czasem pelza, ale przede wszystkim stoi i sie bawi z Tess (sunia)

Posted

fizia napisał(a):
Oj chyba ma się świetnie!!!!! :)
Humor dopisuje, kumepl czy kumpelka do zabawy jest, Domek jest - cudownie! :)

nio :) one obie sa silne, ta mala to staffik (staffordshire bull terrier), tez kupa miesni, ogolnie to obie sa stworzone z miesni - duzej ilosci, silnych szyi ktore sobie (grzecznie) podgryzaja, silnych lap, ktorymi wala o podloge, aby zachecic druga do zabawy.... mysle, ze sa raczej szczesliwe - i to obie, bo Tess nie miala kumpeli do zabawy, bo Tazo (9-cio letni psior) sie specjalnie nie bawi...