kamilawa Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Może słyszeliście już o Dobrocinie, a przynajmniej powinniście. Jest to mała miejscowość na dolnym śląsku. Nie muszę dużo mówić, wystarczy jedno słowo - mordownia. Więcej o Dobrocinie, czyli "cudownym pensjonacie dla zwierząt" dowiecie się na wątku: http://www.dogomania.pl/threads/178904-Polskie-prawo-czy-bezprawie-Dobrocin-czarna-plama-na-mapie-Polski.Organizacje-pomocy Wśród tylu psów znajdują się 3 szorstkowłose sunie. 2 z nich - Trolinka i Rudzinka jako 4 tygodniowe szczeniaki zostały uratowane z wody, topiły się. W Dobrocinie mieszkały w domu, czyli miały jako tako dobra opiekę. Są siostrami, mają około 2 lat. Są cudownymi przytulankami, skorymi do zabawy, grzeczne choć z temperamentem teriera. Nie umieją chodzić na smyczy, potrzebują człowieka, który nauczy je o to jest smycz i jak z niej korzystać. Są wysterylizowane, nie wiadomo czy szczepione, być może tak. Rudzia: Trolinka: Quote
kamilawa Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Trzecia sunia to po prostu Sunia. Jej imię nie jest piękne, ale za to proste do zapamiętania. Jak na razie nie mamy jej zdjęć. Na dniach dziewczyny na pewno zrobią. Sunia Sunia ma około 2.5 roku. Została znaleziona przywiązana w lesie ze złamaną łapką. Jak widać to nie wystarczyło i trafiła do piekła na ziemi. Na szczęście i ona mieszkała w domu. Jest średnią suczką do kolan, czarno podpalana. Toleruje inne psy i koty. Uwielbia dzieci. Jest bardzo grzeczna i spokojna, jednak tak jak jej koleżanki nie wie co to jest smycz. Jest wysterylizowana. Te trzy sunieczki zostały przeniesione z domu do ogólnego boksu. Dlaczego? Bo szanowny pan S. chciał zrobić na złość żonie. Psy cierpią kolejny raz z powodu ludzkiej głupoty. BARDZO PROSZĘ O POMOC W OGŁOSZENIACH, BY JAK NAJSZYBCIEJ TE NIUNIE MOGŁY POLECIEĆ DO DOMKU. Kontakt w sprawie adopcji: Edyta: tel: 510-161-217 @: [email protected] Ada: tel: 695-694-559 @: [email protected] Kamila: tel: 606-502-865 @: [email protected] Quote
fiorsteinbock Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 Nie mamy jeszcze zdjecia. Jest tylko jedno, nie wyrazne na watku ogolnym, zaraz poszukam. Quote
fiorsteinbock Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Rudzia i Króciak w nocy zniklnely z boksu! Trolinka siedzi w kąciku i sie trzesie ze starchu! Jeden z pracownikow, ten co jest na zdjeciach z benkiem Franiem wykrzyczal Pani S, ze zabil psy po zlości. Pani S szuka po okolicy tych 2 psiakow... Jestem zalamana tym wszystkim! Jesli dobrze kojarze to jest Krociak: http://picasaweb.google.pl/110372356167419149256/DbcMini#5467050059149584370 Quote
adkaaaaa5 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 [quote name='fiorsteinbock']Rudzia i Króciak w nocy zniklnely z boksu! Trolinka siedzi w kąciku i sie trzesie ze starchu! Jeden z pracownikow, ten co jest na zdjeciach z benkiem Franiem wykrzyczal Pani S, ze zabil psy po zlości. Pani S szuka po okolicy tych 2 psiakow... Jestem zalamana tym wszystkim! :(:(:(:( Brak mi słów... ;(;(;(;( Quote
fiorsteinbock Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Miejmy nadzieje, ze pieski zyja - moze jakos uciekly i sie znajda. Króciak byl ze Swidnicy, wył i tesknil za swoim domem - moze poszedl w tamta strone. Quote
Onaa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Śliczne bidulki. Rozumiem, że jeśli psiaki są w domu to mają lepiej ? Quote
fiorsteinbock Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Wczoraj wszystkie psy, ktore Pani S trzymala w domu zostaly wyrzucone do boksow zewnetrznych, czesc nie jest przystosowana bo od malego mieszkaly w domu. W tej grupie sa wlasnie Rudzinka, Trolinka - od szczeniaka tylko w mieszkaniu nie nauczone nawet na smyczy. No i Sunia, ktora tez mieszkala w domu. Teraz mozna juz powiedziec, ze zaden pies nie jest w domu. Przeszkadzaly Panu S, ze szczekaja a wczesniej (wg. relacji jego bylej zony) tulil je i nazywal swoimi dziecmi - bardzo lubil Trolinke i Rudzia. Niestety aby odegrac sie na bylej zonie psy staly sie przedmiotem zemsty. To jest bestia...ale juz wczesneij to udowodnil. Quote
Onaa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Szkoda że psy są przedmiotem osobistych rozgrywek i porachowań tych ludzi :(. One zasługują na dobrych opiekunów. Quote
fiorsteinbock Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Masz racje :( Druga opcja to, ze Pan S je wywiozl - nie wiem czy na handel czy w jakim celu. Ale to tez jest brane pod uwage. Quote
adkaaaaa5 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Moze w takim celu, ze mialo ubywac ok. 8 psow miesiecznie z Dbc do adopcji... :( Quote
Onaa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Dobrze chociaż że one wysterylizowane. Oby tylko się odnalazły bidaki dwa. A teraz potrzeba dużo ogłoszeń dla pozostałej tam Trolinki i tej drugiej Suni bez zdjęć jeszcze !!! Quote
kamilawa Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Co te biedne psy zrobiły, że ten kretyn coś takiego zrobił. Siedzę i cała się trzęsę. Taka piękna niunia, za mało jej było, że z bydlakiem pod jednym dachem mieszkała. Quote
fiorsteinbock Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 adkaaaaa5 napisał(a):Moze w takim celu, ze mialo ubywac ok. 8 psow miesiecznie z Dbc do adopcji... :( I tak moze byc :( Pani S jest przekonana, ze to brodaty jest odpowiedzialny i on wie, gdzie sa psy. O 8 rano S. widzial je niby w boksie a o 9 juz ich nie bylo. Brodaty to kawal sk..a Quote
kamilawa Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 Wygląda na takiego dziada bez uczuć. A nie można go jakoś zagadać? Może jednak powie cokolwiek. Quote
Onaa Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Może ktoś jakieś ładne allegro zrobi sunieczkom ? Trzeba im jak najszybciej dobre domki znaleźć. Quote
adkaaaaa5 Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 fiorsteinbock napisał(a):I tak moze byc :( Pani S jest przekonana, ze to brodaty jest odpowiedzialny i on wie, gdzie sa psy. O 8 rano S. widzial je niby w boksie a o 9 juz ich nie bylo. Brodaty to kawal sk..a a takiego aniołka udawał! Przekupny sku...l! ;[ wielbiciel psow, treser kaukaza :[ za chwile mnie szlag trafi! :[ Quote
kizimizi Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 no to ładnie. Psy znikają a oni sami sie przyznaja ze ja zabili po złości! Co za ludzie! Quote
xmartix Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 aż mi się gorąco zrobiło!! jakby Pani S chciała to by złożyła doniesienie na prokuraturę, Edyto podpowiedz jej to i niech ona się za to weźmie w ten sposób!!!!!!!!!! Quote
malagos Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Jeśli to psychol, to moze zabił rzeczywiscie te 2 psy? Boze, żeby to nie była prawda........ Quote
kamilawa Posted May 9, 2010 Author Posted May 9, 2010 co te psy mu zrobiły... Jak ja go kiedyś zobaczę, to zdrowo z tego nie wyjdzie... Mam nadzieje, że te niuńki żyją. Muszą po prostu... Quote
fiorsteinbock Posted May 9, 2010 Posted May 9, 2010 Pan S wrócił na włości...są i psy! O co chodziło nie wiem i się nigdy nie dowiem. Najwazniejsze, ze oba psy się odnalazły! Quote
Recommended Posts