Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ludzie, skończcie już!
Na każdym z tych 3 wątków bijecie pianę...

Jakby chciała się pozbyć, to by się Wam tutaj do cholery nie spowiadała i nie udowadniała niczego... Oddałaby suke do schronu i tyle byście mogły... W końcu i tak już jest na czarnej liście schroniska, więc co by jej zależało?

Uważam, że jeżeli nie macie niczego konstruktywnego do zaproponowania - nie róbcie afery... Jest dużo zwierzaków katowanych, których właścicielom niczego zrobić nie wolno (póki co)...tam trzeba poszumieć...

• Replies 157
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

lika1771 napisał(a):
Niebieska ma racje to jest trzeci watek zakładany przez ta Pania.Przykre nie mogłas poprostu powiedziec ze nie chcesz psa taka sliczna sunia ach .....................

Jesteś chyba bardzo młoda, nie masz zielonego pojęcia co to alergia i co to astma! Nie wypowiadaj się więc w wątku jeśli nikt Cię o to nie prosił. Jest problem i trzeba to rozwiązać. Mój mały jest alergikiem ale działa na niego tylko kot. Z psem nie ma problemu. Ale skąd ja mogę wiedzieć co będzie za 20 lat? Nie oceniajcie nikogo jeśli sami nie chcecie być w ten sposób oceniani.

Lika a skoro taka piękna sunia to ją weź do siebie i nie zamęczaj swoją osobą wszystkich. Proste jak budowa cepa.

Posted

i taki będzie finał,że mamajulki dzięki uszczypliwościom położy już nie powiem co bo nie wypada publicznie i albo pies trafi spowrotem do schronu,albo na ulicę.
brawo!to się nazywa pomaganie zwierzętom...szkoda gadać
w zyciu niezbędna jest umiejętność dyplomacji.
a wątek zamiast być poświęcony pomocy psu,dotyczy osoby mamyjulki i kwestii KŁAMIE CZY NIE KŁAMIE

Posted

dota&koka napisał(a):
i taki będzie finał,że mamajulki dzięki uszczypliwościom położy już nie powiem co bo nie wypada publicznie i albo pies trafi spowrotem do schronu,albo na ulicę.
brawo!to się nazywa pomaganie zwierzętom...szkoda gadać
w zyciu niezbędna jest umiejętność dyplomacji.
a wątek zamiast być poświęcony pomocy psu,dotyczy osoby mamyjulki i kwestii KŁAMIE CZY NIE KŁAMIE

wreszcie wątek wszedł na właściwy tor :) szkoda tylko że tak późno :(
ale trzeba działać, myśleć co dalej, kilka ogłoszeń jest ....
mamajulki może zróbj jej bardzie wyraźne zdjęcia, z ogłoszeniami jest tak że jeśli jedne nie "pomagają" trzeba je zmieniać (wiem to po sobie) ładne i wyraźne zdjęcia psa to połowa sukcesu

dota a jak u Ciebie się sprawy mają?? masz jakiegoś sierściucha??

Posted

Proszę, powiedzcie gdzie Tiara ma ogłoszenia. Zaraz będę jej robić i nie chcę dublować...

mamajulki już została poinstruowana co do zdjęć do ogłoszeń ;)

Posted

vega17 napisał(a):

dota a jak u Ciebie się sprawy mają?? masz jakiegoś sierściucha??

veguś,ja nie wytrzymałabym gdyby miejsce się u mnie marnowało :)
od 10 dni jest u nas Welsh,ONek po operacji,strasznie wycofany (był) ale robimy co dzień małe kroczki ku normalności.trochę mi posikiwał (znaczył moje:angryy:łóżko) ale odkąd odważył się wleźć na kanapę,przestał :multi:

Posted

Nes2009 napisał(a):
Jesteś chyba bardzo młoda, nie masz zielonego pojęcia co to alergia i co to astma! Nie wypowiadaj się więc w wątku jeśli nikt Cię o to nie prosił. Jest problem i trzeba to rozwiązać. Mój mały jest alergikiem ale działa na niego tylko kot. Z psem nie ma problemu. Ale skąd ja mogę wiedzieć co będzie za 20 lat? Nie oceniajcie nikogo jeśli sami nie chcecie być w ten sposób oceniani.

Lika a skoro taka piękna sunia to ją weź do siebie i nie zamęczaj swoją osobą wszystkich. Proste jak budowa cepa.

Masz racje nic nie wiem o alergii,moze to i dobrze bo bym nie mogła miec moich czterech psiakow.Taka młoda to juz nie jestem,ale tak sie czuje.Niestety nie moge wziasc wszystkich psiakow ktore za ładne i tak zapytam oprócz pisania na watku co zrobiłas to jest moj ostatni post.Zycze suni zeby szybko domek znalazła.

Posted

[quote name='Agucha']Zaczynam z ogłoszeniami:
http://www.twoj.rybnik.pl/classified.php?user=Agucha&classified_id=21
http://www.ogloszenia.5aleja.pl/index.php?item/14702
http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=58605
http://www.eoferty.com.pl/tiara_mloda_suczka_pilnie_szuka_domu_184751.html
http://www.drobne.pl/detail.php?id=24682
http://www.cafeanimal.pl/ogloszenia/oddam-zwierzaka-do-adopcji/psy/TIARA,14608

Dziękuję bardzo, jesteś wielka..

Wczoraj Julka dostała inhalator typowo dla astmatyków, przespała po nim całą noc.. I niestety jest do tylko dowód potwierdzający winę psa.. Dzwoniłam nawet do lekarza przed chwilą, powiedzieć jaka jest sytuacja, i jasno powiedziała, psa trzeba usunąć z domu.. A leczenie zapowiada się na bardzo bardzo długo..

Dzwoniłam też do KTOZ u z prośbą o pomoc, to mnie Pani zapytała czy jak dziecko jest chore to pies nie może być w domu.. Albo ja jestem nienormalna, albo faktycznie zwierze jest najważniejsze dla wszystkich... Skoro dziecko jest chore przez psa to chyba jasne jest że trzeba go odizolować.. Chyba tylko dla mnie to jest jasne, i dla lekarza który kazał to zrobic..

Posted

[quote name='mamajulki']
Nauczyłam ją zostawania w domu, nie wchodzi nieproszona do kuchni, to jest pies ideał.. Nie szczeka w domu.. Gdyby sytuacja była inna ja bym jej w życiu nie oddała.. Nie przypuszczałam że może wyjść coś takiego jak alergia...

jestem w szoku, ze w tak krótkim czasie udało Ci sie nauczyć ją zostawania w domu...
Przy takim niszczycielu, przy tych biegunkach to naprawdę wielki sukces!!!!!

[quote name='mamajulki']Możesz się w tym watku nie wypowiadać... Zniknij po prostu.... Gdzie się nie pojawisz wszczynasz kłótnie... Odpuść sobie..
chciałam zauważyć, że to forum i KAŻDY MA PRAWO wypowiadać się gdzie chce!!!

Chciałam też Ci przypomnieć, że złożyłaś na mnie skargę do KTOZ-u, że jak twierdziłaś Ci ubliżyłam, nazywając Cię niezrównoważoną emocjonalnie, ale nadal podtrzymuje to stwierdzenie!!! Zwłaszcza po twoich chamskich tekstach....

[quote name='mamajulki']Ja już tracę nadzieję że znajdę jej dom.. Dzwoniłam właśnie do fundacji ProAnimals z Chrzanowa chciałam poprosić o pomoc, a miła pani zapytała dlaczego zawracam jej głowę w niedzielę..:crazyeye: W NIEDZIELĘ... Podziękowałam jej za pomoc i się rozłączyłam.. Bo przecież psiaki potrzebują pomocy tylko od poniedziałku do piątku..

Dziwisz sie?? Oni wyciągnęli do Ciebie ręke z pomocą , a Ty co???

[quote name='mamajulki']
Ja w tej chwili mam nóż na gardle.. Byłam nawet u nas na policji, bo tam dużo ludzi w jednym miejscu, więc myślałam że coś się uda.. Ale nic z tego. Z tą "pseudo fundacją" też nie wyszło..

no pieknie... z pseudo fundacją.... super...

[quote name='Agucha']

Niebieska, tak na marginesie... MOJA MAMA, KOBIETA LAT 56 dostała alergii na ślinę i sierść psią w wieku lat 50... to cholerstwo dopada coraz więcej osób, ja sama nawet nabawiłam się uczulenia na brzozę grubo po 20-stce... Nigdy nie miałam alergii na nic!

Agucha, nie dziw się niebieskiej... To wszystko jest bardzo podejrzane.. najpierw Mamajulki szukała domu dla pieska który nie może sam zostawać w domu, bo ma biegunki ze strachu, potem wyszło w praniu, że niszczy mieszkanie, potem Fundacja z chrzanowa zaproponowała pomoc... mamajulki na jednym z wątków założonych przez siebie napisała, ze super, ze sunia już nie szuka domu, bo jej fundacja pomaga.....

A teraz NAGLE ta alergia??? Ja mam "alergie" na słowo "alergia".. Nie było by to dziwne, gdyby nie fakt, że wcześniej pies miał masę "przypadłości"
I nagle dziewczyny z fundacji znajdują na gumtree ogłoszenie, ze ona psa oddać musi bo ALERGIA!!!!
Dziewczyny z For Animals były w szoku!!!!

Polecam wątki do przeczytania....

pierwszy:

http://www.dogomania.pl/threads/179932-Problem-z-psem-ze-schroniska

i drugi:

http://www.dogomania.pl/threads/180570-Pilnie-potrzebny-dom!!!-NIEAKTUALNE!!!!!!!!!

I sama oceń.....

[quote name='mamajulki']
Dzwoniłam też do KTOZ u z prośbą o pomoc, to mnie Pani zapytała czy jak dziecko jest chore to pies nie może być w domu.. Albo ja jestem nienormalna, albo faktycznie zwierze jest najważniejsze dla wszystkich... Skoro dziecko jest chore przez psa to chyba jasne jest że trzeba go odizolować..

Z kim rozmawiałaś w KTOZ-ie, bo nikt tu o takiej rozmowie nie słyszał.... Być moze to był jakiś inspektor, ale chcę się upewnić.... W każdym razie My tu w biurze o takim telefonie nie wiemy :roll:

Co więcej, była decyzja P. Prezes, żeby jechać do Ciebie i odebrać Ci psa, ale nasz inspektor nie zastał nikogo w domu!!!

Posted

Mamajulki - o co w tym wszystki chodzi? Od kiedy dokladnie Twoja corka ma ta alergie? Czemu dajesz tak krotki czas na znalezienia suni domku? Rozumiem,ze jak juz oddasz TIARE,to nie bedzies myslala o wzieciu nastepnego psa?

Posted

[quote name='Asior']jestem w szoku, ze w tak krótkim czasie udało Ci sie nauczyć ją zostawania w domu...
Przy takim niszczycielu, przy tych biegunkach to naprawdę wielki sukces!!!!!

chciałam zauważyć, że to forum i KAŻDY MA PRAWO wypowiadać się gdzie chce!!!

Chciałam też Ci przypomnieć, że złożyłaś na mnie skargę do KTOZ-u, że jak twierdziłaś Ci ubliżyłam, nazywając Cię niezrównoważoną emocjonalnie, ale nadal podtrzymuje to stwierdzenie!!! Zwłaszcza po twoich chamskich tekstach....

Dziwisz sie?? Oni wyciągnęli do Ciebie ręke z pomocą , a Ty co???

no pieknie... z pseudo fundacją.... super...

Agucha, nie dziw się niebieskiej... To wszystko jest bardzo podejrzane.. najpierw Mamajulki szukała domu dla pieska który nie może sam zostawać w domu, bo ma biegunki ze strachu, potem wyszło w praniu, że niszczy mieszkanie, potem Fundacja z chrzanowa zaproponowała pomoc... mamajulki na jednym z wątków założonych przez siebie napisała, ze super, ze sunia już nie szuka domu, bo jej fundacja pomaga.....

A teraz NAGLE ta alergia??? Ja mam "alergie" na słowo "alergia".. Nie było by to dziwne, gdyby nie fakt, że wcześniej pies miał masę "przypadłości"
I nagle dziewczyny z fundacji znajdują na gumtree ogłoszenie, ze ona psa oddać musi bo ALERGIA!!!!
Dziewczyny z For Animals były w szoku!!!!

Polecam wątki do przeczytania....

pierwszy:

http://www.dogomania.pl/threads/179932-Problem-z-psem-ze-schroniska

i drugi:

http://www.dogomania.pl/threads/180570-Pilnie-potrzebny-dom!!!-NIEAKTUALNE!!!!!!!!!

I sama oceń.....

Z kim rozmawiałaś w KTOZ-ie, bo nikt tu o takiej rozmowie nie słyszał.... Być moze to był jakiś inspektor, ale chcę się upewnić.... W każdym razie My tu w biurze o takim telefonie nie wiemy :roll:

Co więcej, była decyzja P. Prezes, żeby jechać do Ciebie i odebrać Ci psa, ale nasz inspektor nie zastał nikogo w domu!!!

Jaka decyzja o odebraniu mi psa???? W tej chwili tam dzwoniłam i rozmawiałam z panią kierownik...Owszem u mnie byli, ale w odpowiedzi na moja prosbe o pomoc.. Nie po tp zeby zabrac psa... Skargę oczywiście złożyłam na Ciebie, i Cię wyśmali.. Straszyłaś mnie prawnikiem z tozu a oni powiedzieli, że nie mają nawet prawnika.. Mało tego powiedzieli, że nie odpowiadają za niektórych swoich wolontariuszy!!! Nie pogrążaj się... A sprawę z Tobą załatwie coś mi się wydaje w inny sposób.. Zobaczę co doradzi mi mój prawnik.. Za oczernianie ludzi publicznie jest paragraf...

Teraz też zadzwoniłam sobie rozmawiałam z panią kierownik, żadnej decyzji o odebraniu mi psa nie bylo i nie ma... A sprawę z Tobą sobie wyjaśni.Dodała jeszcze że dogomania przynosi im więcej problemów niż pozytku....ja natomiast mam dosyć!!!

Z całą odpowiedzialnością to piszę... Już mnie nic nie interesuje, mam dosyć po tym co mnie spotkało.. Nie będę tutaj więcej wchodzić.. Dziękuję tylko tym którzy chcieli mi pomóc.....

Posted

mamajulki napisał(a):
Jaka decyzja o odebraniu mi psa???? W tej chwili tam dzwoniłam i rozmawiałam z panią kierownik...Owszem u mnie byli, ale w odpowiedzi na moja prosbe o pomoc.. Nie po tp zeby zabrac psa... Skargę oczywiście złożyłam na Ciebie, i Cię wyśmali.. Straszyłaś mnie prawnikiem z tozu a oni powiedzieli, że nie mają nawet prawnika.. Mało tego powiedzieli, że nie odpowiadają za niektórych swoich wolontariuszy!!! Nie pogrążaj się... A sprawę z Tobą załatwie coś mi się wydaje w inny sposób.. Zobaczę co doradzi mi mój prawnik.. Za oczernianie ludzi publicznie jest paragraf...

Teraz też zadzwoniłam sobie rozmawiałam z panią kierownik, żadnej decyzji o odebraniu mi psa nie bylo i nie ma... A sprawę z Tobą sobie wyjaśni.Dodała jeszcze że dogomania przynosi im więcej problemów niż pozytku....ja natomiast mam dosyć!!!

Z całą odpowiedzialnością to piszę... Już mnie nic nie interesuje, mam dosyć po tym co mnie spotkało.. Nie będę tutaj więcej wchodzić.. Dziękuję tylko tym którzy chcieli mi pomóc.....

ja zacytuje jak byś jeszcze coś chciała zmieniać....

WSKAŻ MI MIEJSCE w którym Cię oczerniałam??? :stupid:

jak możesz tak kłamać????
KTOZ ma prawnika!!!
Ja też piszę to z pełną odpowiedzialnością...
Który zresztą miał napisać Ci na tamtym wątku, który zażądałaś zamknąć!!! więc nie było możliwości, zeby się wypowiedziała....

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Mamajulki - o co w tym wszystki chodzi? Od kiedy dokladnie Twoja corka ma ta alergie? Czemu dajesz tak krotki czas na znalezienia suni domku? Rozumiem,ze jak juz oddasz TIARE,to nie bedzies myslala o wzieciu nastepnego psa?

Ponawiam pytania,chyba mozesz odpowiedziec?

Posted

mamajulki napisał(a):
(...) dogomania przynosi im więcej problemów niż pozytku (...)

Ta opinia niestety jest powszechna wszędzie, gdzie ma się do czynienia z ratowaniem psów.

Posted

Ulaa napisał(a):
Ta opinia niestety jest powszechna wszędzie, gdzie ma się do czynienia z ratowaniem psów.

Nie wiem, nie siedzę w tym temacie więc nie mam pojęcia jakie korzyści lub problemy to przynosi :)

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Problemy przynosi nie Dogomania,ale nieodpowiedzialni wlasciciele!!!

A Ty jak zwykle swoje.. tak jestem nieodpowiedzialnym właścicielem, bo od 3 tygodni szukam zawzięcie psu dobrego domu, bo dziewczynie, która bierze Tiarę na DT dam karmę i pomoge jej szukać miejsca dla psiaków które już u niej są.. I na koniec, tak jestem nieodpowiedzialna, bo wazne jest dla mnie zdrowie mojego dziecka..

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Problemy przynosi nie Dogomania,ale nieodpowiedzialni wlasciciele!!!

Zastanawiam się, czy niektórzy robią coś poza trzaskaniem w klawisze.

Posted

Ulaa napisał(a):
Zastanawiam się, czy niektórzy robią coś poza trzaskaniem w klawisze.

Wbrew pozorom tak,robia...i wcale nie biora za to pieniedzy ani nie widza potrzeby publicznie chwalenia sie..Bo to sie robi dla zwierzakow,a nie dla ludzi...Sorry...

Posted

Niebieska713 napisał(a):
Wbrew pozorom tak,robia...i wcale nie biora za to pieniedzy ani nie widza potrzeby publicznie chwalenia sie..Bo to sie robi dla zwierzakow,a nie dla ludzi...Sorry...

Nie ma za co ;)