Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aimez_moi']I pokza sie nam wszystkim od czasu do czasu w swoim domku....:):)[/QUOTE]

Rozmawiałam z p.Małgosią...pojedzie po Negrusia jutro...obiecała wieści i focia nadsyłać...i obiecała też mocno wytulić czarnuszka...i troszkę prywaty najprywatniejszej...wytulić czarnuszka specjalnie ode mnie!...tak żałuję,że nie moge wycałować faflisk aksamitnych osobiście!

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='zuzlikowa']Rozmawiałam z Basią...powtórzyła wszystko co powyżej,dodając jeszcze masę szczegółów!DZIĘKUJĘ BASIU!
NEGRO...kończ pakować sie błyskawicznie!!!Stefan już wie, umowa wysłana...Negrusiu, będziesz miał najwspanialszy dom pod słońcem i księżycem...TWÓJ NAJWSPANIALSZY DOM I DWOJE FANTASTYCZNYCH LUDZI...I KOTECZKA I SZYNSZYLKĘ!POKOCHAJ ICH CAŁYM SERDUCHEM!!! BĄDŹ SZCZĘŚLIWY CZARNUSZKU!!!![/QUOTE]

Cudowne nowiny!!!:multi::loveu::multi:

to już dziś Negruś w swoim domeczku będzie??:cool3:

Posted

[quote name='bico']Cudowne nowiny!!!:multi::loveu::multi:

to już dziś Negruś w swoim domeczku będzie??:cool3:[/QUOTE]

Tak planuje p.Małgorzata i trzymajmy kciuki,by plany się udało zrealizować!!!
NEGRUNIU...TY WIESZ...ZAWSZE I MOCNO!!!

Posted

[quote name='Basia1244']Spoko spoko, Małgosia o 14 dziś zabiera Negro - jak przyjadą, to mi zasygnalizuje i pobiegnę go wytarmosić! Rozmawiałyśmy przez tel dziś :)[/QUOTE]

...tarmoś i ode mnie...ja już wszystkim nudzę-tarmoście i ode mnie!!!Focie pstrykajcie i wysyłajcie...
cudności moje czarniaste i aksamitniaste...wiem,że cię za labka mają,ale ja w Tobie i szarpidrucika widzę...szczególnie w tym myślącym czole uwidoczninego!

Posted

[B]Negruś już zabrany![/B]Dodatkowo zabezpieczone zostały uszka...niech chłopak jest zdrowy i szczęśliwy!!!

Za kilka chwil,powinnam dostać ostateczne rozliczenie z hoteliku...i wtedy zamkniemy rachunek i niech chłopak jest już spokojnie szczęśliwy!!!

Posted

[quote name='monika083']Negro juz w domu ,odpoczywa .[/QUOTE]

Jeśli nic się nie wydarzy...tfu,tfu,tfu przez lewe ramię!!!...jutro zmieniam tytuł najoficjalniej jak sie da!!!
P.Małgosiu...uściski dla pani i synka!Żyjcie spokojnie i szczęśliwie!

Negrusiu...TY WIESZ!!

Posted

Negro poznaje mieszkanie,zlokalizowal szynszyla w klatce i chce zjesc ..klatke ...kota przegonil.Warknal raz na Szymka jak ten chcial go poglaskac ,ale Gosia szybko zareagowala.Poprostu chlopak sprawdza co moze ,a co nie w nowym stadzie.Latwo nie bedzie ,bo to mlody ,energiczny pies,ale mam nadzieje ,ze sie upokoi/przyzwyczai.W tygodniu jestesmy umowione w parku z psiurami.

Posted

[quote name='monika083']Negro poznaje mieszkanie,zlokalizowal szynszyla w klatce i chce zjesc ..klatke ...kota przegonil.Warknal raz na Szymka jak ten chcial go poglaskac ,ale Gosia szybko zareagowala.Poprostu chlopak sprawdza co moze ,a co nie w nowym stadzie.Latwo nie bedzie ,bo to mlody ,energiczny pies,ale mam nadzieje ,ze sie upokoi/przyzwyczai.W tygodniu jestesmy umowione w parku z psiurami.[/QUOTE]

Myślę,że to jest właśnie ten moment na ustawienie zasad współżycia...i nie Negro ma je ustawiać.Ale on jeszcze teraz też jest w stresie,czyli konsekwentnie i spokojnie...i z uporem!

Posted

[quote name='zuzlikowa']Myślę,że to jest właśnie ten moment na ustawienie zasad współżycia...i nie Negro ma je ustawiać.Ale on jeszcze teraz też jest w stresie,czyli konsekwentnie i spokojnie...i z uporem![/QUOTE]

dokladnie ,na pewno te pierwsze dni nie bedzie latwo ..ale spokojnie ,chlopak szybko kuma.Juz napisalam Gosi ,zeby uczyla go roznych komend i nic nie dawala za darmo .Kupila kliker i jak sie spotkamy to troszke jej pomoge w szkoleniu ,bo mojego dzikusa tez klikerem ujazmilam.Wszystkie rady mile widziane :cool3:

Posted

Właśnie wróciłam od Negrulca. Po pierwsze to on nie ma nic z labradora – to jest sto procent shar pei ! Byłyśmy z Małgosią i Szymkiem i Negrulcem na spacerku – bardzo interesował się zapachami myszy i kretów na łączce i do norek ciągnął. Ale ogólnie na smyczy chodzi całkiem przyzwoicie. Ładnie przywitał się z suczką mojej koleżanki, choć ta go obszczekała. Obsikał kilka krzaczków i wróciłyśmy do domu, bo gorąco. Nie ma problemu z jazdą windą, w mieszkaniu kiedyś musiał mieszkać, bo zna się na tych sprawach  . Do mieszkania weszłyśmy z Negrem na smyczy i podeszłam do klatki z szynszylą – nie było ataku, pies położył się i obserwował gryzonia, potem spokojnie poszedł ze mną na balkon, gdzie na moment go zamknęłyśmy, a same przestawiłyśmy klatkę szynszyli (ogromną!!!) z podłogi na szafę i teraz na kilka dni tak sobie postoi, żeby nie było problemu w nocy no i żeby pies przyzwyczaił się do zapachu gryzonia. Negro wypuściłyśmy z balkonu i on właściwie przestał się interesować szynszylą –obwąchał miejsce, gdzie stała klatka i tyle. Czytajcie, zaraz dalej piszę.

Posted

Jeśli chodzi o Szymka, to ma bardzo dobre podejście do psa i tu na dłuższą metę nie będzie problemów, choć dziś miał Szymek żal, że Negro na niego burknął, ale za moment już byli pogodzeni – dzieciak ma wewnętrzny dar obcowania ze zwierzętami – naprawdę wierzcie mi. Negro już wie, że Małgosia jest jego pani ! Łasi się do niej i podlizuje perfidnie ! Ale na dworze ma jeszcze ciągle kłopot ze skupieniem uwagi – to jest do wyćwiczenia. On na dworze reaguje jak typowy szarpik i tak do niego trzeba podchodzić i go wychowywać. Ogólnie wrażenie na mnie zrobił bardzo dobre. Dadzą sobie radę. Szynszyla chwilowo zabezpieczona i myślę, że za kilka dni ją zdejmiemy z szafy i zobaczymy. Kot poszedł przez balkon do sąsiadów , ale wróci. N tyle na tę chwilę, bo teraz muszę z moim psiskiem myknąć na dwór.

Posted

[quote name='zuzlikowa']Myślę,że to jest właśnie ten moment na ustawienie zasad współżycia...i nie Negro ma je ustawiać.Ale on jeszcze teraz też jest w stresie,czyli konsekwentnie i spokojnie...i z uporem![/QUOTE]

zgadzam się z moją przedmówczynią w całej rozciągłości:D

Negro, bądź grzeczniutki chłopaczek;)

Posted

[INDENT] [INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][LEFT] [SIZE=5][COLOR=Red][B]WPŁYWY I WYDATKI[/B][/COLOR][/SIZE]

[SIZE=3][COLOR=Black][B]26.04.2010 TERESA BORCZ - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 E-S - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 Maruda666 - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 czerda - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 furciaczek - 200 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 bico - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black] [B]27.04.2010 AnnaA - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 27.04.2010 Dzika_Figa - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE] [COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B]28.04.2010 mari23 - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 28.04.2010 p. Joanna Izabela W-Ś Lubartów- 15 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 28.04.2010 IVV - 144,14 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 28.04.2010 Freya73 - 43,45 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=3]Razem - 722,59 pln[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B] [SIZE=4][SIZE=3]Wydatek:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] kwota 50 pln za transport Frania dla Tarzanka, czyli:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] 722,59-50=672,59 pln[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4] [SIZE=3]Wydatek[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] kwota 305 pln na konto hoteliku dla psów w Obornikach Śląskich za:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B]- hotelowanie Frania od 27.03 do 4.04...7 x 20zł...140zł[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] - szczepienie p.wściekliźnie-25zł[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] - zabezpieczenie odkleszczowe-90zł[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] - zaczipowanie-50zł, czyli:[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 672,59-305=367,59 pln - stan konta na dzień 3 maja 2010 r.[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 05.05.2010 allegro zuzlikowa - 40 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 06.05.2010 Dana W. Piła - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] Wydatek:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]
[/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] kwota 50 pln za transport Negro dla Tarzanka, czyli:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black]

[B][SIZE=3]437,59-50=387,59 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black]

[B][SIZE=3] MyrkurDagur - 100 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black]
[B][SIZE=3] p.Jolanta W. Kraków - 500 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black]
[B][SIZE=3] p.Magdalena F-T Jasieniec - 100 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black]
[B][SIZE=3]lunarmermaid - 13 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black]

[B][SIZE=3]Wydatek:
od 09.05.2010 do 22.05.2010=14 dni po 15 zł netto=210 zł 224,70 brutto
od 23.05.2010 do 31.05.2010=9 dni po 10 zł netto=90 zł 96,3 brutto
szczepienie profilaktyczne x 2 65+85=150 zł brutto
Odrobaczenie - 20 zł brutto
Kastracja - 200 zł netto 214 zł brutto

Razem - 705 zł

Wydatek - opłata za hotelowanie Negro z hotelu w Obornikach Śląskich do 11 czerwca 2010 r - 165 zł
[/SIZE][/B]

[/COLOR] [B][SIZE=3]Dziękujemy wszystkim darczyńcom![IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG][/SIZE][/B]

[SIZE=3][COLOR=Black][B] [SIZE=5][COLOR=Red]230,59 pln - stan konta na dzień 12 czerwca 2010 r.[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT]
[/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT] [/INDENT]

Posted

[B]Serdecznie zapraszam do kupowania i podrzucania bazarku ciuszkowo - torebkowego dla podopiecznych dogomaniaczki BUDRYSEK - bez spłaty ponad 3 tys długu:crazyeye::-( nie będzie za co i gdzie leczyć kolejnych psich i kocich bid w potrzebie:-(:-(:-(
Zajrzyjcie:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/187377-Fajne-ciuszki-oraz-torebki!!!-Na-podopiecznych-BUDRYSEK!-Do-21.06.-godz.-22!?p=14866944#post14866944[/url][/B]

Posted

to psi-siostra-bardzo liczy na pomoc!.. proszę zajrzyjcie na wątek suni ... 4 letnia Diana typowy owczarek niem. ma czas tylko do 15 czerwca-niecałe 3 dni-potem grozi jej zagryzienie...potrzebny dt/ds,chciaż zajrzyjcie..;[URL="http://www.dogomania.pl/threads/187296-Diana-owczarek-PILNIE-DT-bo-12-czerwca-grozi-jej-Wołomin-lub-…….TM"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1872...-lub-…….TM[/COLOR][/URL]

Posted

Sobota, 12 czerwca. Dziś znowu byłam u Małgosi i Negro. Jest całkiem nieźle, ale są 3 problemy do rozwiązania : 1.pies nie bardzo wie, jak z dzieckiem się ustawić i czasem powarkuje, ale dałam na razie wytyczne i zobaczymy, bo to nie jest agresja tylko takie poburkiwanie. 2. problem to niesamowity instynkt łowiecki Negrulca - o myszach i kretach już pisałam na wątku, szynszyla wylądowała na szafie, a kot uciekł do sąsiadki. Dziś Małgosia pojechała z Negro do swojego taty, który mieszka w domku jednorodzinnym i ma duży i ogrodzony ogród.... i Negro jak poczuł koty i jeże, to ten ogród obrócił w perz, dobrze że tato Małgosi uwielbia zwierzęta i ma mocne serce. Bo się Negro nie dało odwołać. No i 3 sprawa to jego skupienie uwagi. W mieszkaniu nie jest tak źle - bo mało rozpraszaczy, ale już na dworze - skupić go na sobie to sztuka przez duże SZ. Dziś chyba z godzinę go prowadziłam, jest wesoły, pogodny, ale zupełnie się nie skupia. Ponieważ Małgosi bardzo zależy na Negrulcu, to pomyślałam o profesjonalnym szkoleniu dla niego. Będziemy szukać i negocjować cenę na szkolenie, może ktoś nam pomoże w tej sprawie, a sprawa pilna, bo im szybciej się Negrusia ustawi, tym lepiej dla Szymka i psa. Może Irek z Fundacji 2plus4?A i jeszcze jedno - on był przed wyjazdem z Obornik pogryziony przez jakiegoś psa, ma dwie duże rany na szyi i zauważyłam, że do samców trzeba z nim bardzo ostrożnie, bo ich nie kocha niestety - pomimo kastracji jest agresja do samców. Nie ma agresji do ludzi, choć dziś szarpnął się przy rowerzyście i warknął - ale tu po prostu się wystraszył. Niedziela,13 czerwca. No i już wiemy, że niestety, ale kot do domu wrócić nie może. Negro wcale nie goni kotka dla zabawy, tylko ma jedną myśl: Zabić! Dziś kot przeszedł spowrotem przez balkon do domu i …. Negro ledwo utrzymała Małgosia z tż – a panele w miejscu trzymania psa wyglądają jak bo maszynie, która zrywa asfalt – nie wiem, jak to było z tymi kotami w Obornikach, ale on ich nie toleruje i mowy nie ma o kocie w tym samym domu – to nie jest takie tam zabawowe, czy do opanowania – kot na szczęście znowu czmychnął do sąsiadki – ale u niej zostać na zawsze nie może. No i Negro znowu warczał na Szymka - tym razem Małgosia zdrzemnęła się na chwilkę, a Szymek siedział przy komputerze i pies nie pozwolił mu zejść z taboretu – to napędziło nam dużego stracha, co będzie, jeśli np. w nocy Szymek będzie chciał pójść do toalety, a pies go nie puści. Kombinuję więc na cito jakiś kenel, ale nie wiem czy załatwię taki duży. Bo nie można zamknąć drogi z pokoju Szymka do toalety – to po prostu otwarta, nowoczesna, duża przestrzeń, a na balkonie w nocy pies nie może spać, z wielu powodów. Poza tym, jak balkon w nocy jest otwarty, to pies wybiega na balkon i szczeka na ludzi pod balkonem, nie można więc balkon na noc musi być zamknięty. Dodam jeszcze, że instynkt łowiecki Negrusia jest tak duży, że poluje zaciekle nawet na muchy i komary w mieszkaniu. Za chwilkę idę znowu do Małgosi i poćwiczymy z psem no i będziemy kombinować te zabezpieczenia na noc (kenel byłby najlepszy). Potem napiszę , jak było.