zuzlikowa Posted June 10, 2010 Author Posted June 10, 2010 [quote name='Aimez_moi']I pokza sie nam wszystkim od czasu do czasu w swoim domku....:):)[/QUOTE] Rozmawiałam z p.Małgosią...pojedzie po Negrusia jutro...obiecała wieści i focia nadsyłać...i obiecała też mocno wytulić czarnuszka...i troszkę prywaty najprywatniejszej...wytulić czarnuszka specjalnie ode mnie!...tak żałuję,że nie moge wycałować faflisk aksamitnych osobiście! Quote
bico Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='zuzlikowa']Rozmawiałam z Basią...powtórzyła wszystko co powyżej,dodając jeszcze masę szczegółów!DZIĘKUJĘ BASIU! NEGRO...kończ pakować sie błyskawicznie!!!Stefan już wie, umowa wysłana...Negrusiu, będziesz miał najwspanialszy dom pod słońcem i księżycem...TWÓJ NAJWSPANIALSZY DOM I DWOJE FANTASTYCZNYCH LUDZI...I KOTECZKA I SZYNSZYLKĘ!POKOCHAJ ICH CAŁYM SERDUCHEM!!! BĄDŹ SZCZĘŚLIWY CZARNUSZKU!!!![/QUOTE] Cudowne nowiny!!!:multi::loveu::multi: to już dziś Negruś w swoim domeczku będzie??:cool3: Quote
zuzlikowa Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='bico']Cudowne nowiny!!!:multi::loveu::multi: to już dziś Negruś w swoim domeczku będzie??:cool3:[/QUOTE] Tak planuje p.Małgorzata i trzymajmy kciuki,by plany się udało zrealizować!!! NEGRUNIU...TY WIESZ...ZAWSZE I MOCNO!!! Quote
Basia1244 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Spoko spoko, Małgosia o 14 dziś zabiera Negro - jak przyjadą, to mi zasygnalizuje i pobiegnę go wytarmosić! Rozmawiałyśmy przez tel dziś :) Quote
zuzlikowa Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='Basia1244']Spoko spoko, Małgosia o 14 dziś zabiera Negro - jak przyjadą, to mi zasygnalizuje i pobiegnę go wytarmosić! Rozmawiałyśmy przez tel dziś :)[/QUOTE] ...tarmoś i ode mnie...ja już wszystkim nudzę-tarmoście i ode mnie!!!Focie pstrykajcie i wysyłajcie... cudności moje czarniaste i aksamitniaste...wiem,że cię za labka mają,ale ja w Tobie i szarpidrucika widzę...szczególnie w tym myślącym czole uwidoczninego! Quote
zuzlikowa Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [B]Negruś już zabrany![/B]Dodatkowo zabezpieczone zostały uszka...niech chłopak jest zdrowy i szczęśliwy!!! Za kilka chwil,powinnam dostać ostateczne rozliczenie z hoteliku...i wtedy zamkniemy rachunek i niech chłopak jest już spokojnie szczęśliwy!!! Quote
kizimizi Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Negro wielka, czarna, kochana mordka bedzie od dzis miała kogo kochac i calowac! :) Trzymamy kciuki za jego nowe życie! Quote
zuzlikowa Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='monika083']Negro juz w domu ,odpoczywa .[/QUOTE] Jeśli nic się nie wydarzy...tfu,tfu,tfu przez lewe ramię!!!...jutro zmieniam tytuł najoficjalniej jak sie da!!! P.Małgosiu...uściski dla pani i synka!Żyjcie spokojnie i szczęśliwie! Negrusiu...TY WIESZ!! Quote
monika083 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Negro poznaje mieszkanie,zlokalizowal szynszyla w klatce i chce zjesc ..klatke ...kota przegonil.Warknal raz na Szymka jak ten chcial go poglaskac ,ale Gosia szybko zareagowala.Poprostu chlopak sprawdza co moze ,a co nie w nowym stadzie.Latwo nie bedzie ,bo to mlody ,energiczny pies,ale mam nadzieje ,ze sie upokoi/przyzwyczai.W tygodniu jestesmy umowione w parku z psiurami. Quote
zuzlikowa Posted June 11, 2010 Author Posted June 11, 2010 [quote name='monika083']Negro poznaje mieszkanie,zlokalizowal szynszyla w klatce i chce zjesc ..klatke ...kota przegonil.Warknal raz na Szymka jak ten chcial go poglaskac ,ale Gosia szybko zareagowala.Poprostu chlopak sprawdza co moze ,a co nie w nowym stadzie.Latwo nie bedzie ,bo to mlody ,energiczny pies,ale mam nadzieje ,ze sie upokoi/przyzwyczai.W tygodniu jestesmy umowione w parku z psiurami.[/QUOTE] Myślę,że to jest właśnie ten moment na ustawienie zasad współżycia...i nie Negro ma je ustawiać.Ale on jeszcze teraz też jest w stresie,czyli konsekwentnie i spokojnie...i z uporem! Quote
monika083 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 [quote name='zuzlikowa']Myślę,że to jest właśnie ten moment na ustawienie zasad współżycia...i nie Negro ma je ustawiać.Ale on jeszcze teraz też jest w stresie,czyli konsekwentnie i spokojnie...i z uporem![/QUOTE] dokladnie ,na pewno te pierwsze dni nie bedzie latwo ..ale spokojnie ,chlopak szybko kuma.Juz napisalam Gosi ,zeby uczyla go roznych komend i nic nie dawala za darmo .Kupila kliker i jak sie spotkamy to troszke jej pomoge w szkoleniu ,bo mojego dzikusa tez klikerem ujazmilam.Wszystkie rady mile widziane :cool3: Quote
Aimez_moi Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Ale super....... mam nadzieje, ze chlopak szybko sie zaaklimatyzuje......:) Quote
Basia1244 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Napisałam epistołę i mi wetło, więc teraz piszę jeszcze raz i czekajcie cierpliwie. Quote
Basia1244 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Właśnie wróciłam od Negrulca. Po pierwsze to on nie ma nic z labradora – to jest sto procent shar pei ! Byłyśmy z Małgosią i Szymkiem i Negrulcem na spacerku – bardzo interesował się zapachami myszy i kretów na łączce i do norek ciągnął. Ale ogólnie na smyczy chodzi całkiem przyzwoicie. Ładnie przywitał się z suczką mojej koleżanki, choć ta go obszczekała. Obsikał kilka krzaczków i wróciłyśmy do domu, bo gorąco. Nie ma problemu z jazdą windą, w mieszkaniu kiedyś musiał mieszkać, bo zna się na tych sprawach . Do mieszkania weszłyśmy z Negrem na smyczy i podeszłam do klatki z szynszylą – nie było ataku, pies położył się i obserwował gryzonia, potem spokojnie poszedł ze mną na balkon, gdzie na moment go zamknęłyśmy, a same przestawiłyśmy klatkę szynszyli (ogromną!!!) z podłogi na szafę i teraz na kilka dni tak sobie postoi, żeby nie było problemu w nocy no i żeby pies przyzwyczaił się do zapachu gryzonia. Negro wypuściłyśmy z balkonu i on właściwie przestał się interesować szynszylą –obwąchał miejsce, gdzie stała klatka i tyle. Czytajcie, zaraz dalej piszę. Quote
Basia1244 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Jeśli chodzi o Szymka, to ma bardzo dobre podejście do psa i tu na dłuższą metę nie będzie problemów, choć dziś miał Szymek żal, że Negro na niego burknął, ale za moment już byli pogodzeni – dzieciak ma wewnętrzny dar obcowania ze zwierzętami – naprawdę wierzcie mi. Negro już wie, że Małgosia jest jego pani ! Łasi się do niej i podlizuje perfidnie ! Ale na dworze ma jeszcze ciągle kłopot ze skupieniem uwagi – to jest do wyćwiczenia. On na dworze reaguje jak typowy szarpik i tak do niego trzeba podchodzić i go wychowywać. Ogólnie wrażenie na mnie zrobił bardzo dobre. Dadzą sobie radę. Szynszyla chwilowo zabezpieczona i myślę, że za kilka dni ją zdejmiemy z szafy i zobaczymy. Kot poszedł przez balkon do sąsiadów , ale wróci. N tyle na tę chwilę, bo teraz muszę z moim psiskiem myknąć na dwór. Quote
bico Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [quote name='zuzlikowa']Myślę,że to jest właśnie ten moment na ustawienie zasad współżycia...i nie Negro ma je ustawiać.Ale on jeszcze teraz też jest w stresie,czyli konsekwentnie i spokojnie...i z uporem![/QUOTE] zgadzam się z moją przedmówczynią w całej rozciągłości:D Negro, bądź grzeczniutki chłopaczek;) Quote
bico Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 [INDENT] [INDENT][INDENT][INDENT][INDENT][LEFT] [SIZE=5][COLOR=Red][B]WPŁYWY I WYDATKI[/B][/COLOR][/SIZE] [SIZE=3][COLOR=Black][B]26.04.2010 TERESA BORCZ - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 E-S - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 Maruda666 - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 czerda - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 furciaczek - 200 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 26.04.2010 bico - 50 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black] [B]27.04.2010 AnnaA - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 27.04.2010 Dzika_Figa - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE] [COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B]28.04.2010 mari23 - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 28.04.2010 p. Joanna Izabela W-Ś Lubartów- 15 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 28.04.2010 IVV - 144,14 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 28.04.2010 Freya73 - 43,45 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=3]Razem - 722,59 pln[/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B] [SIZE=4][SIZE=3]Wydatek:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] kwota 50 pln za transport Frania dla Tarzanka, czyli:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] 722,59-50=672,59 pln[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4] [SIZE=3]Wydatek[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] kwota 305 pln na konto hoteliku dla psów w Obornikach Śląskich za:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B]- hotelowanie Frania od 27.03 do 4.04...7 x 20zł...140zł[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] - szczepienie p.wściekliźnie-25zł[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] - zabezpieczenie odkleszczowe-90zł[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] - zaczipowanie-50zł, czyli:[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 672,59-305=367,59 pln - stan konta na dzień 3 maja 2010 r.[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 05.05.2010 allegro zuzlikowa - 40 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=3][COLOR=Black][B] 06.05.2010 Dana W. Piła - 30 pln[/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] Wydatek:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [/COLOR] [SIZE=5][COLOR=Black][B][SIZE=4][SIZE=3] kwota 50 pln za transport Negro dla Tarzanka, czyli:[/SIZE][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][COLOR=Black] [B][SIZE=3]437,59-50=387,59 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black] [B][SIZE=3] MyrkurDagur - 100 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black] [B][SIZE=3] p.Jolanta W. Kraków - 500 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black] [B][SIZE=3] p.Magdalena F-T Jasieniec - 100 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black] [B][SIZE=3]lunarmermaid - 13 pln[/SIZE][/B][/COLOR] [COLOR=Black] [B][SIZE=3]Wydatek: od 09.05.2010 do 22.05.2010=14 dni po 15 zł netto=210 zł 224,70 brutto od 23.05.2010 do 31.05.2010=9 dni po 10 zł netto=90 zł 96,3 brutto szczepienie profilaktyczne x 2 65+85=150 zł brutto Odrobaczenie - 20 zł brutto Kastracja - 200 zł netto 214 zł brutto Razem - 705 zł Wydatek - opłata za hotelowanie Negro z hotelu w Obornikach Śląskich do 11 czerwca 2010 r - 165 zł [/SIZE][/B] [/COLOR] [B][SIZE=3]Dziękujemy wszystkim darczyńcom![IMG]http://www.dogomania.pl/images/smilies/love.gif[/IMG][/SIZE][/B] [SIZE=3][COLOR=Black][B] [SIZE=5][COLOR=Red]230,59 pln - stan konta na dzień 12 czerwca 2010 r.[/COLOR][/SIZE][/B][/COLOR][/SIZE][/LEFT] [/INDENT][/INDENT][/INDENT][/INDENT] [/INDENT] Quote
bico Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [B]Serdecznie zapraszam do kupowania i podrzucania bazarku ciuszkowo - torebkowego dla podopiecznych dogomaniaczki BUDRYSEK - bez spłaty ponad 3 tys długu:crazyeye::-( nie będzie za co i gdzie leczyć kolejnych psich i kocich bid w potrzebie:-(:-(:-( Zajrzyjcie: [url]http://www.dogomania.pl/threads/187377-Fajne-ciuszki-oraz-torebki!!!-Na-podopiecznych-BUDRYSEK!-Do-21.06.-godz.-22!?p=14866944#post14866944[/url][/B] Quote
Maruda666 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Czarna mordko :), bądż szczęśliwy nareszcie w swoim domu :) Quote
aganela Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 to psi-siostra-bardzo liczy na pomoc!.. proszę zajrzyjcie na wątek suni ... 4 letnia Diana typowy owczarek niem. ma czas tylko do 15 czerwca-niecałe 3 dni-potem grozi jej zagryzienie...potrzebny dt/ds,chciaż zajrzyjcie..;[URL="http://www.dogomania.pl/threads/187296-Diana-owczarek-PILNIE-DT-bo-12-czerwca-grozi-jej-Wołomin-lub-…….TM"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1872...-lub-…….TM[/COLOR][/URL] Quote
Basia1244 Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Sobota, 12 czerwca. Dziś znowu byłam u Małgosi i Negro. Jest całkiem nieźle, ale są 3 problemy do rozwiązania : 1.pies nie bardzo wie, jak z dzieckiem się ustawić i czasem powarkuje, ale dałam na razie wytyczne i zobaczymy, bo to nie jest agresja tylko takie poburkiwanie. 2. problem to niesamowity instynkt łowiecki Negrulca - o myszach i kretach już pisałam na wątku, szynszyla wylądowała na szafie, a kot uciekł do sąsiadki. Dziś Małgosia pojechała z Negro do swojego taty, który mieszka w domku jednorodzinnym i ma duży i ogrodzony ogród.... i Negro jak poczuł koty i jeże, to ten ogród obrócił w perz, dobrze że tato Małgosi uwielbia zwierzęta i ma mocne serce. Bo się Negro nie dało odwołać. No i 3 sprawa to jego skupienie uwagi. W mieszkaniu nie jest tak źle - bo mało rozpraszaczy, ale już na dworze - skupić go na sobie to sztuka przez duże SZ. Dziś chyba z godzinę go prowadziłam, jest wesoły, pogodny, ale zupełnie się nie skupia. Ponieważ Małgosi bardzo zależy na Negrulcu, to pomyślałam o profesjonalnym szkoleniu dla niego. Będziemy szukać i negocjować cenę na szkolenie, może ktoś nam pomoże w tej sprawie, a sprawa pilna, bo im szybciej się Negrusia ustawi, tym lepiej dla Szymka i psa. Może Irek z Fundacji 2plus4?A i jeszcze jedno - on był przed wyjazdem z Obornik pogryziony przez jakiegoś psa, ma dwie duże rany na szyi i zauważyłam, że do samców trzeba z nim bardzo ostrożnie, bo ich nie kocha niestety - pomimo kastracji jest agresja do samców. Nie ma agresji do ludzi, choć dziś szarpnął się przy rowerzyście i warknął - ale tu po prostu się wystraszył. Niedziela,13 czerwca. No i już wiemy, że niestety, ale kot do domu wrócić nie może. Negro wcale nie goni kotka dla zabawy, tylko ma jedną myśl: Zabić! Dziś kot przeszedł spowrotem przez balkon do domu i …. Negro ledwo utrzymała Małgosia z tż – a panele w miejscu trzymania psa wyglądają jak bo maszynie, która zrywa asfalt – nie wiem, jak to było z tymi kotami w Obornikach, ale on ich nie toleruje i mowy nie ma o kocie w tym samym domu – to nie jest takie tam zabawowe, czy do opanowania – kot na szczęście znowu czmychnął do sąsiadki – ale u niej zostać na zawsze nie może. No i Negro znowu warczał na Szymka - tym razem Małgosia zdrzemnęła się na chwilkę, a Szymek siedział przy komputerze i pies nie pozwolił mu zejść z taboretu – to napędziło nam dużego stracha, co będzie, jeśli np. w nocy Szymek będzie chciał pójść do toalety, a pies go nie puści. Kombinuję więc na cito jakiś kenel, ale nie wiem czy załatwię taki duży. Bo nie można zamknąć drogi z pokoju Szymka do toalety – to po prostu otwarta, nowoczesna, duża przestrzeń, a na balkonie w nocy pies nie może spać, z wielu powodów. Poza tym, jak balkon w nocy jest otwarty, to pies wybiega na balkon i szczeka na ludzi pod balkonem, nie można więc balkon na noc musi być zamknięty. Dodam jeszcze, że instynkt łowiecki Negrusia jest tak duży, że poluje zaciekle nawet na muchy i komary w mieszkaniu. Za chwilkę idę znowu do Małgosi i poćwiczymy z psem no i będziemy kombinować te zabezpieczenia na noc (kenel byłby najlepszy). Potem napiszę , jak było. Quote
Recommended Posts