Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Aimez_moi']Kochaniutki na spacerek wychodzimy.......:)[/QUOTE]

Szarpidrucik dzisiaj siedział na dworze...i to już bez linki latał swobodnie z psiakami i latał cudnie i grzecznie...nikogo nie zaczepiał...nikomu nie wadził...cudnie się sprawował!
Negruś je specjalnie mieszanke karmy łososia i jagnięciny i wyobraźcie sobie,ze skórka i futerko mu się poprawiło...Stefan wiele miłych słów pod adresem chłopaczka powiedział!
Powoli zaczyna ustępowac strach Negra przed smyczą...jeszcze czai się w oku przy zakładaniu,ale jakby paniki bylo mniej!!!

Tak się ciesze z wieści od Negro...teraz tylko domku potrzeba...dobrego domku!!!

Pomóżcie jeszcze ogłaszać...znajdzie ktoś troszkę czasu?

• Replies 1.2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='monika083']dostalam na gg zapytanie o Negrusia,pani ma sie odezwac jeszcze wieczorem ,bo teraz mnie bylo :)[/QUOTE]

No to czekamy...wart chłopak każdego zainteresowania...oj,wart!!!

Posted

kochani ,pani mieszka we wrocku ,ma 5 letniego syna i kota(lagodnego),bardzo chcialaby na weekend jechac do Obornik i poznac Negrusia osobiscie .Zuzliku,zadzwonilabys do pani i podala adres do hoteliku i powiedziala cos wiecej o psiaku? Pani wspomniala tez o tymczasie ,tz takiej adopcji na probe,ale jest dobrej mysli.

a wlasnie doczytalam ,ze on kotow nie toleruje....hmmmm

Posted

[quote name='Aimez_moi']A moze zaprzyjazni sie z kociakiem........[/QUOTE]

Zadzwonię jutro do Stefana i przekażę info o domku...on najlepiej teraz jest w stanie ocenić zachowanie Negro i wszelkie za i przeciw...myślę,że jeśliby dać szansę Negro przyuczyć się do kotka- powoli i cierpliwie...wszystko jest możliwe.
Nie rezygnowałabym z domku,a właściwie z szansy zapoznania się domku z Negro jeśli Stefan nie przekaze info wskazujacych,ze psiak zdecydowanie pała instynktem anty kocim.
Zachowanie Negro zmienia sie z dnia na dzień...nie przesądzałabym w sprawie jego stosunku do kotów...

Jednak przyznam,że już mam zupełnie inny niepokój...jest zwiazany z ogromną siła Negro...Tarzanka coś wie o tym jak potrafi ciągnąć( a teraz niby jest lepiej,ale prowadzi go i mężczyzna i osoba doświadczona!)...drugi niepokój tyczy dziecka, małego dziecka!
[B]Niepokój ten może zniwelować jedynie potwierdzenie,że pani ma doświadczenie z dużymi silnymi psiakami.[/B]..a pamiętajcie jeszcze o niepokoju i fobii Negro odnośnie smyczy i spetania nóg.

Podsumowując...co do kotka i dziecka,popytam Stefana...co do doświadczenia musiałabym popytać panią! Interesują mnie też inne warunki bytowania psiaka,wizyta przed adopcyjna(tu musi być bardzo skrupulatnie przeprowadzona- kotek,dziecko,siła Negro,doświadczenie),podpisanie umowy...wizyta po adopcyjna i bieżące informacje.

[B]Moniko,bardzo chętnie porozmawiam z panią...dam znać jak wygląda sytuacja obecnie(kotek)...i wtedy podasz pani telefon i poustalamy konkrety odnosnie Negro i ew.wizyty u Negro.Może tak być???[/B]

Posted

Acha Moniko...sprawa tymczasu- warunki są dokładnie takie same...muszę mieć pewność,że pani ma doswiadczenie i nie wpakuję Negro w następną traumę.
Wizyta jak najbardziej...ale poprzedzona rozmową ze mną.Podaj pani mój telefon-będzie zainteresowana i zdeterminowana...zadzwoni.
Oduczyłam się stawiac psiaki w roli petentów- domek zaszaleje za psiakiem,to nie da mi spokoju...innej sytuacji sobie nie wyobrazam. Dwa razy pozwoliłam sobie na pozycję petenta i dla psiaków kończyło się to nie najlepiej.
Mam nadzieję,że zrozumiesz moje podejście.

Posted

no w tym wypadku to ja powiedzialam pani ,ze ktos sie z nia skontaktuje ,jesli bedzie wiadomo jak NEGRO na koty reaguje i dzieci i poda adres do obornik.
No nic..zobaczymy.Jeszcze kwestia karmy ,czy Negro bedzie musial juz caly czas jesc specjalistyczna?

Posted

[quote name='monika083']no w tym wypadku to ja powiedzialam pani ,ze ktos sie z nia skontaktuje ,jesli bedzie wiadomo jak NEGRO na koty reaguje i dzieci i poda adres do obornik.
No nic..zobaczymy.Jeszcze kwestia karmy ,czy Negro bedzie musial juz caly czas jesc specjalistyczna?[/QUOTE]

Nie ma sprawy...słowo ważniejsze od piniędzy...powiedziałaś ,to tak będzie!
Zadzwonię po powrocie z mamą od lekarza...dopytam i co do karmy,choć nie je teraz specjalistycznej tylko łososia na pół z jagnięciną i działa cudnie- i skórka lepsza i sierść także.Nie wygladało na chorobę skóry.lecz max zaniedbanie...jałowe żarcie...ale dopytam!!

Posted

jakby domek we Wrocku -tak ze wstępnej rozmowy maił wypalić to ja sie chętnie z Pania spotkam i porozmawiam.
A tak a propos; to może warto by Pani jadąc do hoteliku wzięła ze sobą dziecko zeby zobaczyć jak Negro bedzie sie przy nim zachowywał

Posted

[quote name='zuzlikowa']Nie ma sprawy...słowo ważniejsze od piniędzy...powiedziałaś ,to tak będzie!
Zadzwonię po powrocie z mamą od lekarza...dopytam i co do karmy,choć nie je teraz specjalistycznej tylko łososia na pół z jagnięciną i działa cudnie- i skórka lepsza i sierść także.Nie wygladało na chorobę skóry.lecz max zaniedbanie...jałowe żarcie...ale dopytam!![/QUOTE]

Dzwoniłam do hoteliku i...co do kotków,Negro nie jest zdecydowanie kotożercą-zainteresowany,ale nie agresywny...w opinii Arniego,jest duże prawdopodobieństwo,że nauczyłby się zgodnie żyć z kotem!
Co do karmy...ok.miesiąca jeszcze wskazana powyzej mieszanka karmy-łosoś i jagnięcina, potem dla zdrowia skórki i nie tylko wskazane dobre karmy,ale nie koniecznie weterynaryjne.
Co do domku...dziecko nie byłoby problemem jeśli pani jest w stanie zapanować nad Negro...i tu pojawia się problem o którym wcześniej pisałam-[B]Negro jest niezwykle silnym psem i potrzebuje zdecydowanego i konsekwentnego opiekuna...Tu powstaje pytanie,czy pani jest takim opiekunem.[/B]
Moniko,prześlij mi proszę nr pani...zadzwonię i przekażę info o Negro...dowiem się o doswiadczenie...i jeśli pani podtrzyma swą ofertę i zainteresowanie Negro,podam jej kontakt do hoteliku by mogła dokładnie umówić się ze Stefanem na ..."kawę" i poznać psiaka...zobaczymy jak wypadnie kontakt bezpośredni.Myślę też,że dobrze byłoby by w ew. wizycie wziął udział i 5 latek...ważne jest by Stefan i Arni zobaczyli jego reakcję na Negro...tej, szczerze mówiąc, również nieco się obawiam.

Ale...możemy przyjemnie się zaskoczyć...zobaczymy.

Posted

[quote name='kizimizi']jakby domek we Wrocku -tak ze wstępnej rozmowy maił wypalić to ja sie chętnie z Pania spotkam i porozmawiam.
A tak a propos; to może warto by Pani jadąc do hoteliku wzięła ze sobą dziecko zeby zobaczyć jak Negro bedzie sie przy nim zachowywał[/QUOTE]

Widzę,ze pomyslałyśmy o tym samym...zdecydowanie uważam,że chłopaczek powinien być w hoteliku...

Dziękuję za ofertę ew. wizyty!!! Jeśli będzie trzeba,będę pamiętać i na 1000000% skorzystam...a będzie to ważna wizyta...oj,bardzo!

Posted

myśle ze na początek Pani powinna pojechać z dzieckiem i "poznać" sie z Negrem. Zobaczymy jak na siebie zareagują. jak sie "poczują". I koniecznie zaaranżować taka sytuację, która stresuje psa żeby zobaczyć jak sie i on i oni zachowają. Oczywiście pod okiem opiekuna -chyba Arniego.
Ja wiem ze to dla psa duży stres ale lepiej żeby taka sytuacja miała miejsce juz tam i żeby ewentualnie wykluczyć ten dom.

Jeśli Pani nie zrezygnuje i wszystko bedzie na dobrej drodze to bardzo chętnie sie z nią spotkam o ile nei mieszka na 2 końcu miasta bo ja muszę sie komunikacją miejską poruszac. A Wrocław ..... no wiadomo.
No chyba zeby ciotkę z doświadczeniem od większych psów zaangażować ale ja takiej nie znam z Wrocka konkretnie. Chyba ze Poker?

Posted

[quote name='Aimez_moi']Moze ..... martwimy sie na wyrost...:):)
a zadziala po prostu....MILOSC...:):)[/QUOTE]

I tak być może...i bardzo cieszyłabym się gdyby było...bardzo!

Posted

[quote name='monika083']no w tym wypadku to ja powiedzialam pani ,ze ktos sie z nia skontaktuje ,jesli bedzie wiadomo jak NEGRO na koty reaguje i dzieci i poda adres do obornik.
No nic..zobaczymy.Jeszcze kwestia karmy ,czy Negro bedzie musial juz caly czas jesc specjalistyczna?[/QUOTE]

Jak Monika będzie mogła, podeśle numer pani...zadzwonię.

Posted

[quote name='kizimizi']myśle ze na początek Pani powinna pojechać z dzieckiem i "poznać" sie z Negrem. Zobaczymy jak na siebie zareagują. jak sie "poczują". I koniecznie zaaranżować taka sytuację, która stresuje psa żeby zobaczyć jak sie i on i oni zachowają. Oczywiście pod okiem opiekuna -chyba Arniego.
Ja wiem ze to dla psa duży stres ale lepiej żeby taka sytuacja miała miejsce juz tam i żeby ewentualnie wykluczyć ten dom.

Jeśli Pani nie zrezygnuje i wszystko bedzie na dobrej drodze to bardzo chętnie sie z nią spotkam o ile nei mieszka na 2 końcu miasta bo ja muszę sie komunikacją miejską poruszac. A Wrocław ..... no wiadomo.
No chyba zeby ciotkę z doświadczeniem od większych psów zaangażować ale ja takiej nie znam z Wrocka konkretnie. Chyba ze Poker?[/QUOTE]

Rozmawiałam z panią Małgorzatą...odniosłam podobne wrażenie jak Monika- dobre.Pani ma niezbyt duże mieszkanie,ale w bloku przy terenach otwartych, polach (skraj osiedla).Nigdy nie byłam przeciwna mieszkaniu psiaka w bloku o ile mieszka z osobą świadomą potrzeb psiaka...teraz też nie jestem.
Przekazałam p.Małgorzacie wszystkie informacje uzyskane z hoteliku...koty,karma,skóra,ogromna siła i stres związany ze spętaniem nóg i smyczą...poprosiłam o zabranie ma wizytę do Negro synka,zwróciłam uwagę,na wagę akceptacji Negra przez wszystkich domowników...podałam nr-y do hoteliku(nie adres,bo i tak nie wiem gdzie się umówia-w gabinecie,czy już w hotelu)...uprzedziłam hotelik...[B]no i czekam na informację od p. Małgorzaty.[/B]
Umówiłyśmy się,ze czy ds,czy dt rozmawiać będziemy po wizycie...wtedy też ew. wizytę przedadopcyną ustalimy...

kizimizi...jak już będziemy wiedziały konkretnie jaka będzie decyzja po wizycie(opinie Stefana,Arniego,p.Małgorzaty)...dam znać gdzie konkretnie jest domek...i ustalimy czy możesz iść na wizytę.Nie martw się...trochę cioteczek i od wielkich psiaków we Wrocku znajdziemy...może jak będzie trzeba,to pomogą.