Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 181
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja wiem... i wam powiem :-)
Pewna Pani z Wrocławia zakochała sie w Lunie, jeździła do niej w odwiedziny, poznały się dziewczyny i jesli nic sie nieprzewidzianego nie wydarzyło to juz dzisiejsza noc Luna spedzi w nowym domu. Prawdopodobnie nowy dom na życzenie dotychczasowych opiekunów (i to nie z powodu jakiś zastrzeżeń do pani, a jedynie przez to że luna specyficznym psiakiem jest) będzie początkowo w umowie domem tymczasowym ale wierzę że nic nie stanie na przeszkodzie żeby stał się z automatu domkiem stałym.

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Pewna Pani z Wrocławia zakochała sie w Lunie, jeździła do niej w odwiedziny, poznały się dziewczyny i jesli nic sie nieprzewidzianego nie wydarzyło to juz dzisiejsza noc Luna spedzi w nowym domu. Prawdopodobnie nowy dom na życzenie dotychczasowych opiekunów (i to nie z powodu jakiś zastrzeżeń do pani, a jedynie przez to że luna specyficznym psiakiem jest) będzie początkowo w umowie domem tymczasowym ale wierzę że nic nie stanie na przeszkodzie żeby stał się z automatu domkiem stałym.

Takich wlasnie dobrych wiadomosci ma dusza dzisiaj potrzebowala. Powodzenia malenka w nowym domku :multi:

Posted

tu_ania_tu napisał(a):

Choć na bezdechu,by nie daj Panie nie zapeszać...ale jednak się cieszę...bardzo się cieszę!
I bardzo proszę...dawajcie znać co u cudnej dziewczyny...bardzo proszę!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Choć na bezdechu,by nie daj Panie nie zapeszać...ale jednak się cieszę...bardzo się cieszę!
I bardzo proszę...dawajcie znać co u cudnej dziewczyny...bardzo proszę!

Pani nawiązała kontakt z Luna poprzez nasze stowarzyszenie, zrobiła na nas dobre wrażenie i jest z nami w kontakcie mailowym więc liczę że tak zostanie równiez po adopcji Luny

Posted

tu_ania_tu napisał(a):
Pani nawiązała kontakt z Luna poprzez nasze stowarzyszenie, zrobiła na nas dobre wrażenie i jest z nami w kontakcie mailowym więc liczę że tak zostanie równiez po adopcji Luny

Każda dobra wiadomość od cudnej panienki,będzie nas bardzo cieszyć...pozdrowienia dla obu Dam!

Posted

Przed momentem dzwoniła pani o Lunę...jako,że nie do końca pewna jestem jak może wszystko wyglądać(ale kciuki mocno trzymam!!!),a pamiętając jeszcze o Małym Księciu...podałam Pani numer Tu-ani...i wskazałam na stronkę adopcyjną dogów.Mam nadzieję,że może to być dobry domek dla jakiegoś cudnego długonoga!

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Przed momentem dzwoniła pani o Lunę...jako,że nie do końca pewna jestem jak może wszystko wyglądać(ale kciuki mocno trzymam!!!),a pamiętając jeszcze o Małym Księciu...podałam Pani numer Tu-ani...i wskazałam na stronkę adopcyjną dogów.Mam nadzieję,że może to być dobry domek dla jakiegoś cudnego długonoga!

Dzieki ogromne.

Posted

zuzlikowa napisał(a):
Każda dobra wiadomość od cudnej panienki,będzie nas bardzo cieszyć...pozdrowienia dla obu Dam!

TuAniu...nie zmieniam jeszcze tytułu...daj znać kiedy już będzie można napisać najoficjalniej i zgodnie z faktami,ze LUNA JEST JUŻ W DOMU!
Czekam na ten moment z niecierpliwością...a teraz obie Damy ściskam...powodzenia dziewczyny!

Posted

Pani napisała do nas w sobotę krótkiego maila. Wynika z niego, że obie kobitki są zadowolone z bycia razem. Pani sie trochę niepokoi, ze jest obecnie tylko DT, ale ja wierzę, ze nikt jej Luny juz nie odbierze i bedą żył razem długo i szczęśliwie. Nie znam umowy, nie wiem jak długo ten okres próbny ma trwać.

Posted

Atrisko napisał(a):
No to super...Książę ma domek i Luna ma domek...fantastyczne wieści...trzymam kciuki i powodzenia Księżycowa Księżniczko

Czy mogę zmienić już tytuł?...czy na pewno już mogę?

Posted

dana napisał(a):
Chyba możemy się już delikatnie ;) cieszyć :Cool!:

Ja też tak powoli zaczynam się cieszyć...powoli!
A niedługo już napiszę do do tuani...może bedzie już miała konkrety...a i Stefana nie omieszkam o Lunkę zagadnąć!

Powoli zaczynajmny się cieszyć!

Posted

Oto wieści od Lunki i jej pani:

..." Och, dni mijają a nam się układa coraz lepiej :))) Co prawda Luna ma poważne kłopoty ze swoimi uczuciami. Na przykład jak ktoś wraca do domu i ona się bardzo cieszy, to zachowuje się jak małe szczenie. Siusia pod siebie. Ale powoli uczymy się, zarówno domownicy jak i sama luna panować nad własnymi emocjami.

A poza tym? Ach! Słucha się, wykonuje polecenia typu : siad, leżeć, idź do siebie, nie wolno do kuchni jak ja gotuję... naprawdę jest super bystrą bestią. Upartą! trzeba 10 razy konsekwentnie powtarzać aby osiągnąć pewność że dany gest znaczy to co znaczy i że trzeba sie słuchać.

Ale słucha się, przeważnie, nie ciągnie już na spacerach, potrafi zająć się sobą na jakiś czas, bawiąc się zabawką albo podgryzając kość, nie męcząc non stop wszystkich dookoła aby była w centrum uwagi całą dobę.

O, i już śpi sama w pokoju który jest otwarty całą dobę, więc zawsze może z niego wyjść. Ale śpi całą noc, nie budzi rano aby ją wyprowadzić - grzecznie czeka na spacer poranny..

Jeszcze trochę martwi mnie jej zdrowie, ale dzisiaj wyjeżdżamy nad morze. Pobiegamy sobie parę dni po plaży i pogonimy mewy, a po powrocie mamy już wstępnie umówioną wizytę u weterynarza, żeby zrobić "generalny przegląd" ;)

[FONT=&quot]Postaram się częściej opisywać co tam u nas, ale Luna zajmuje jednak strasznie dużo czasu! :D Co mnie cieszy, prawdę powiedziawszy"...[/FONT]