Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Również zaznaczam... Na razie niestety nie mam jak pomóc, sama mam w domu wielkiego samca i dwa tymczasy, więc na ten moment jestem "uziemiona"... Ale Bej jest faktycznie PRZEPIĘKNY!!!

Posted

Dzisiaj po 18 Bej jedzie do nowego domku. Wszystko trochę na wariackich papierach, ale po to żeby chłopak długi weekend spędził już w nowym domu.
Mam nadzieję, że chłopaki się dogadają, bo Państwo są pełni dobrej woli.

Posted

Porta Nigra napisał(a):
Dzisiaj po 18 Bej jedzie do nowego domku. Wszystko trochę na wariackich papierach, ale po to żeby chłopak długi weekend spędził już w nowym domu.
Mam nadzieję, że chłopaki się dogadają, bo Państwo są pełni dobrej woli.

kurcze tylko ostrożnie bo to dwa dorosłe samce - trzymam :kciuki:

Posted

Bej jajka wkrótce straci, drugi prawdopodobnie też. Państwo twierdzą, że ich pies nie wykazuje żadnej agresji do innych psów, chętnie ich przyjmuje nawet u siebie. Bej w tej chwili też smutny i samotny, raczej stracił pewność siebie - nie wiemy czy kiedyś wykazaywał jakieś zachowania agresywne, bo nie ma kto nam tego opowiedzieć. Wiemy tyle ile widzimy teraz. W razie czego podwórko jest podzielone na dwie części i jest jak chłopaków rozdzielić. Państwo mają wolne, dlatego właśnie ważne żeby było to dzisiaj i był czas na sprawdzenie relacji między psami.

Posted

Misiek- wrak psa odebrany interwencyjnie.
Przez ostatni rok czasu, brak opieki weterynaryjnej. 6 miesięcy bez świeżego powietrza.
Diagnoza weterynarza brzmi: alergiczne pchle zapalenie skóry.
Potrzebne wsparcie dla Miśka na długiej drodze leczenia.
Zapraszam na wątek:
[url]http://www.dogomania.pl/threads/184761-Misiek-wrak-psa-odebrany-interwencyjnie.-Potrzebe-wsparcie!?p=14600447#post14600447[/url]

Posted

Oba psy są w nowych domkach!

Fifi pojechała w sobotę, wszystko już na nią czekało, Państwo zakochani, wciąż porównują ją do poprzedniej sznaucerki Zuzi, która była ich oczkiem w głowie. Będzie jej dobrze :-)

ej pojechał już w piątek i początkowo było bardzo dobrze, zero spięć, agresji... niestety potem już byłó gorzej. Bej od początku zakochał się w swojej nowej Pani i nie odstępował jej na krok... Gdy poczuł się pewniej zaczął jej pilnować, zaczęły się spięcia, najpierw między psami, a potem Bej zaczął dganiać również Pana.

Sytuacja była patowa, mieliśmy się zwrócić po pomoc do specjalisty, który na miejscu miał jeszcze ocenić sytuację, bo Państwo nie chcieli pozbywać się psa. Ale w weekend przyjechał ich dorosły syn, który mieszka we Wrocławiu i zabrał Beja do siebie.
Tak więc wygląda na to, że oba psy mają już swoje domki. Beja odwiedzę jeszcze w tym tygodniu i zobaczę jak mu tam.

Dzięki za pomoc i zainteresowanie. Chyba się udało ;-)