Porta Nigra Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Zostałam poproszona o pomoc. Właścicielka tych psiaków umarła, w czwartek jest pogrzeb, rodzina ich nie chce i prawdopodobnie zostaną wyrzucone, gdy tylko dom zostanie przejęty. To co dowiedziałam się, na szybko to - sznaucerka to Fifi, ma dwa lata pieszczoch i kanapowiec. Trochę ma zaniedbane futerko. Bardzo radosna i trochę postrzelona.Nie agresywna, wychowała się w towarzystwie kotów i dużego psa nie ma postawy agresywnej wobec ludzi i innych zwierząt, nie miała kontaktu z dziecmi. Posiada książeczkę zdrowia, jest wysterylizowana. Wilczur - Bej, wilczur długowłosy, ośmioletni, wychowany w towarzystfie Fifi i kotów, swoją posturą budzi postrach, nie jest agresywny, ale jest przy tym łagodny, jest pieszczochem, boi sie burzy, chowa się w kąt. Nie przebywał w towarzystwie dzieci. Do ludzi i innych zwierząt ufny, kładzie ufnie łepek na kolanach do głaskania. Posiada książeczkę zdrowia i szczepienia. Nie jest wykastrowany. Ma teraz bardzo smutne oczy, tak jak by wiedział, że jest bardzo duży i dorosły i może nie mieć domu. Jak miał rok zmarł jego właściciel, też bardzo smutnie na to zareagował, okropnie tęsknił, teraz zmarła jego właścicielka, smutek dominuje z niego. Boje się że w schronisku, z tęsknoty by nie przeżył. Nie nadaje się do łańcuch i pilnowania posesji, w ogrodzie gdzie do tej pory mieszkal chodzil sobie swobodnie, posesji pilnował swoim wyglądem, dumnego i dużego psa. Oto zdjęcia psiaków: Bej [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] [FONT=Calibri][/FONT] Fifi Osoba, która poprosiła mnie o pomoc weźmie do siebie na tymczas suczkę, ale ma swojego psa i nie może wziąć Beja. Ja zajmę się jej sierścią i przygotujemy dziewczynkę do adopcji. Bardzo prosimy o pomoc, przede wszystkim dla Onka. Quote
Porta Nigra Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Podnoszę, sprawa naprawdę pilna!! Quote
Poker Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 biedne psiaki, a te rodziny zmarłych , to niech je licho porwie Sznaucerkami zajmuje się malawaszka, robi ogłoszenia , znajduje domki, napisz do niej. Quote
Porta Nigra Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Malawaszka już wie :-). Pewnie się zaraz pojawi. Suniadzisiaj powinna już być w DT. Kłopot z Bejem. Rodzina tej kobiety mieszka gdzieś dalej i nie będę się psem zajmować. Na kilka dni może tam zostać sam, a potem jeśli nic się nie znajdzie pozostanie tylko schronisko :-( Pies jest baaardzo smutny i ufny. Piękny. Może go ktoś jednak zechce mimo wieku. Quote
malawaszka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Super, że niunia jest już po sterylce :) Dałam ją już na: http://www.sznaucery.rix.pl/ http://www.e-zwierzak.pl/najnowsze/0/11727/ http://wroclaw.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Sznaucerka-miniaturowa-2-letnia-suczka-szuka-domu-W0QQAdIdZ201540787 http://ale.gratka.pl/ogloszenie/5005873_sznaucerka_miniaturowa_2_letnia_suczka.html http://www.eoferty.com.pl/sznaucerka_miniaturowa_2_letnia_szuka_domu_182858.html http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=1004536729 Quote
Porta Nigra Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Dzięki Malawaszka. Czy wiecie kto na dogo zajmuje się ONkami? Bardzo mi zależy żeby Bejowi się udało, bo mała ma super tymczas i może spokojnie czekać, a on może wylądować na ulicy lub w schronie. Quote
malawaszka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Anashar, Cantadorra zdaje sie, napisz też do Lazy - Ona zna więcej ONkowych ludzi na pewno :) Quote
Porta Nigra Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 malawaszka napisał(a):Anashar, Cantadorra zdaje sie, napisz też do Lazy - Ona zna więcej ONkowych ludzi na pewno :) Dodałam Beja na adopcje ON. Nie wiem jak szukać tych ludzi od owczarków. Quote
malawaszka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 no to jak dałaś tam to ci ludzie go tam na pewno znajdą, tylko czy zareagują bo sprawa pilna... wyślij pw do nich najlepiej Quote
Porta Nigra Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Dzisiaj sunia trafiła do domu tymczasowego. Odnalazła się super :-) Siedzi na kanapie i ogląda telewizję :-D Bej został sam, na podwórku swojego domu. Drzwi niestety są już zamknięte :-((( Karmił będzie go sąsiad, jedzonko dla niego zostałó. Został też dzisiaj obfotografowany, jutro będą foty. To naprawdę cudowny pies!! Nie wiadomo jak długo będzie mógł zostać, jest sam i tęskni... :-( Quote
malawaszka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 o biedny :( serce pęka... stracił swoich ludzi... i teraz jeszcze sam na podwórku :( a dzwoniła może do Ciebie oani z wrocławia o Fifi? jest jakaś możliwość sprawdzenia jak Fifi na gryzonie reaguje :roll: kosztaniczki czy cóś :lol: Quote
Porta Nigra Posted April 28, 2010 Author Posted April 28, 2010 Nie dzwoniła. W razie czego jakoś sprawdzimy, w DT jest tylko pies, gryzoni chyba nigdy na oczy ne widziała. Pewnie można te relacje wypracować. Beja szkoda bardzo :-( i nikt tu nie zagląda od ONków. Obawiam się, że czeka go schron. Quote
malawaszka Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 no właśnie ze sznupami i gryzoniami może być problem - bo w końcu ta rasa po to została kiedyś wyhodowana i większość osobników nie zatraciła tego instynktu - te moje na pewno nie zatraciły :roll: Quote
Porta Nigra Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Mój sznaucer olbrzym był bardzo zaprzyjaźniony ze szczurem :-) Moje yorasy żyją w przyjaźni z fretką, chociaż zadarza się, że fretka je użre :-). Więc może da się i w tym przypadku. No i pytanie czy chodzi o to żeby się do klatki z gryzoniami nie dobierała, czy one luzem po domu ganiają. Quote
Porta Nigra Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Dodałam w pierwszym pośćie nowe zdjęcia Beja Quote
malawaszka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 Porta Nigra napisał(a):Mój sznaucer olbrzym był bardzo zaprzyjaźniony ze szczurem :-) Moje yorasy żyją w przyjaźni z fretką, chociaż zadarza się, że fretka je użre :-). Więc może da się i w tym przypadku. No i pytanie czy chodzi o to żeby się do klatki z gryzoniami nie dobierała, czy one luzem po domu ganiają. nie wiem - wypytasz jeśli ta pani zadzwoni bo podałam jej Twój tel. Quote
Porta Nigra Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Fifi w sobotę jedzie do nowego domku do Wałbrzycha !!! :-) Domek super, Państwo mieli już taką sunię, odeszła z powodu nowotworu... :-( Teraz nie mogą się doczekać przyjazdu Fifi :-D Szumamy nadal domku dla Beja, który został sam w opuszczonym domu. Pomóżcie w ogłaszaniu chłopaka! Quote
malawaszka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 teraz dzwonił do ciebie facet? bo do mnie dzwonił najpierw nie wiem czemu bo raczej podawałam Twój nr wszędzie Quote
Porta Nigra Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Dzwonił po 17, wszystko ustalone, w sobotę Fifi pojedzie do nich, przy okazji odbędzie się wisyta przedadopcyjna. Proponowałam, że przywieziemy ją w przyszłym tygodniu, chciałam ją jeszcze ostrzyc, ale Państwo nie mogą się jej doczekać i sami już zadbają o fryzurę. Naprawdę mili ludzie. Quote
malawaszka Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 no to chyba ten sam - trzymam :kciuki: Bejuś jeszcze Ty psiaku! Quote
DarkWater Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 http://www.allegro.pl/item1019256683_owczarek_niemiecki_w_potrzebie.html cześć ciotki Ślązaczki to ja Wasza Kujawianka :multi: podajcie mi kod pocztowy Nie mam teraz za bardzo czasu. Co poprawić w tym Allegro? Co dopisać? Acha jakiego tam maila do kontaktu podać i telefon???????????????? Quote
Porta Nigra Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Dięki bardzo!!!!!!!!!! Maila mojego: [email protected] i tel. 606 457 650 kod pocztowy do mnie 55-114, ale pies jest gdzie indziej. Dopisz proszę, że warunkiem adopcji jest podpisanie umowy adopcyjnej. Musimy się pilnować, bo Bej może być kąskiem dla pseudo, bo nie wykastrowany jest. Quote
łodzian3333 Posted April 29, 2010 Posted April 29, 2010 ja swojego ONka adoptowałam 5 lat temu jak skończył 8 lat - teraz ma 13 i jest cały czas w pełni sprawny a dzięki swojemu wiekowi był już stateczny i ułożony polecam wszystkim dojrzałe ONKI ten jest tak piękny że jestem pewna że wkrótce i jemu się powiedzie Quote
Recommended Posts