dorka1403 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 a mam promocyjkę na wybielanie zębów :) jak by komuś się chciało przyjechać :) Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Mnie się ciągle wada zmienia, co jest o tyle denerwujace, że przy astygmatyzmie miewam nawet zaburzenia równowagi... A co do zębów - czeka mnie leczenie kanałowe. Oczywiście bez znieczulenia :diabloti: Quote
dorka1403 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 jak jest dobrze zatruty ząb to nic nie powinno boleć. Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 [quote name='dorka1403']jak jest dobrze zatruty ząb to nic nie powinno boleć.[/QUOTE] To się okaże :diabloti: Quote
dorka1403 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 a później zapraszam na wybielanie [URL]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/181366_2896600074059_1877979301_n.jpg[/URL] [URL]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/598790_2896602114110_874996675_n.jpg[/URL] Quote
Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ja miałam kanały trute 3 razy a i tak nie były do końca martwe i bolało jak jasna cholera :roll: Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 [quote name='dorka1403']a później zapraszam na wybielanie [URL]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/181366_2896600074059_1877979301_n.jpg[/URL] [URL]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/598790_2896602114110_874996675_n.jpg[/URL][/QUOTE] Ja po aparacie nie moge wybierać, mam coś tam z płytką i szkliwem i by wyszło nierówno - tyle zrozumiałam z monologu dentystki :lol: [quote name='Unbelievable']Ja miałam kanały trute 3 razy a i tak nie były do końca martwe i bolało jak jasna cholera :roll:[/QUOTE] No, mój najpierw bolał, obecnie przestaje, ale ma jeszcze czas :lol: Quote
Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='LadyS'] No, mój najpierw bolał, obecnie przestaje, ale ma jeszcze czas :lol:[/QUOTE] mój najpierw bolał przez 3 dni (zaczął 31 kwietnia, akurat przed samym długim weekendem :loveu: ratowała mnie tylko zimna woda i lód, nawet tabletki nie pomagały), później jak mi dentystka zatruła było ok, po 3 dniach wypadła trucizna :diabloti: po tygodniu przyszłam na wyciąganie kanałów i jak mi tylko zaczęła grzebać w zębie to myślałam że się zesram z bólu, dostałam znowu truciznę, po chyba kilku dniach znowu przyszłam na wyciąganie i trochę mniej srałam z bólu :diabloti: ale już dostałam znieczulenie (3 dawki, jak zwykle :diabloti: nie czułam nosa), wyciągnęła mi 3 kanały i jeden został, znowu trucizna, znowu 3 dni później ta sama historia+ zdjęcie zęba, po którym okazało się że mam kanały tak straszliwie pokręcone że jeszcze takich dentystka nie widziała :diabloti: ale w końcu się udało, po 5 wizytach :loveu: Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 [quote name='Unbelievable']mój najpierw bolał przez 3 dni (zaczął 31 kwietnia, akurat przed samym długim weekendem :loveu: ratowała mnie tylko zimna woda i lód, nawet tabletki nie pomagały), później jak mi dentystka zatruła było ok, po 3 dniach wypadła trucizna :diabloti: po tygodniu przyszłam na wyciąganie kanałów i jak mi tylko zaczęła grzebać w zębie to myślałam że się zesram z bólu, dostałam znowu truciznę, po chyba kilku dniach znowu przyszłam na wyciąganie i trochę mniej srałam z bólu :diabloti: ale już dostałam znieczulenie (3 dawki, jak zwykle :diabloti: nie czułam nosa), wyciągnęła mi 3 kanały i jeden został, znowu trucizna, znowu 3 dni później ta sama historia+ zdjęcie zęba, po którym okazało się że mam kanały tak straszliwie pokręcone że jeszcze takich dentystka nie widziała :diabloti: ale w końcu się udało, po 5 wizytach :loveu:[/QUOTE] Eee, to ja mam lepiej - byłam u dentysty we Wrocu, stwierdziła, ze to "może poczekać", bo to tylko dziurka między zębami - ząb bolał. Pojechałam do do Zamościa, poszłam do mojej dentystki, załamała ręce :diabloti: Wyczyściła wszystko, wsadziła truciznę, dała receptę na Ketonal forte :evil_lol: Przyszłam po 3 dniach, wygrzebała wszystko, sprawdziła, co i jak, wsadziła znów truciznę dłużej działającą (bo późno będe w Zamościu), zakleiła czymś porządniejszym, co by nie wypadła. Bolało ćmiącym bólem przez 2 tygodnie, teraz boli mniej - do lipca przestanie :diabloti: Powiedziała, że jak będzie boleć jeszcze, to najwyżej dotruje. Quote
Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='LadyS']Eee, to ja mam lepiej - byłam u dentysty we Wrocu, stwierdziła, ze to "może poczekać", bo to tylko dziurka między zębami - ząb bolał. Pojechałam do do Zamościa, poszłam do mojej dentystki, załamała ręce :diabloti: Wyczyściła wszystko, wsadziła truciznę, dała receptę na Ketonal forte :evil_lol: Przyszłam po 3 dniach, wygrzebała wszystko, sprawdziła, co i jak, wsadziła znów truciznę dłużej działającą (bo późno będe w Zamościu), zakleiła czymś porządniejszym, co by nie wypadła. Bolało ćmiącym bólem przez 2 tygodnie, teraz boli mniej - do lipca przestanie :diabloti: Powiedziała, że jak będzie boleć jeszcze, to najwyżej dotruje.[/QUOTE] fajosko, chyba bym zwariowała :mdleje: Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 [quote name='Unbelievable']fajosko, chyba bym zwariowała :mdleje:[/QUOTE] Twardym trza być, nie miętkim! :diabloti: Quote
Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='LadyS']Twardym trza być, nie miętkim! :diabloti:[/QUOTE] albo wyrwać chwasta :evil_lol: Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 [quote name='Unbelievable']albo wyrwać chwasta :evil_lol:[/QUOTE] Tak bardzo boję się igieł i znieczulenia, że wolę trochę pochodzić z bolącym, a potem rwać bez bólu/z małym bólem :lol: Quote
Unbelievable Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='LadyS']Tak bardzo boję się igieł i znieczulenia, że wolę trochę pochodzić z bolącym, a potem rwać bez bólu/z małym bólem :lol:[/QUOTE] :mdleje: współczuję, ja tylko nie lubię na to patrzeć, ale uszy kłuję sobie sama ;) swoją drogą, mam znajomego który się boi igieł i krwi, a ma całą twarz w kolczykach i ręce w tatuażach, panie w punktach krwiodawstwa zawsze mają z niego niezły polew :evil_lol: Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Ja spełniałam się w logistycznych szeregach krwiodawców w Zamościu jeszcze :lol: Zajmowałam się organizacją i promocją ;) Jeśli ktokolwiek myslał, że Jax jest normalny - sprowadzam go na ziemię :diabloti: [IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-T8JBTzuZRTs/T-BsJk6DVTI/AAAAAAAADJY/xo3wqe-zlAI/s640/P6190022.JPG[/IMG] [IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-KGD2rkXWP6w/T-BsKnqhiVI/AAAAAAAADJg/qF_1oSTXgU8/s640/P6190024.JPG[/IMG] Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Ostatnio Jax ma fazę na szczekanie na niektóre psy i konie :diabloti: z okna, więc... nauczyłam go komendy "daj głos" i wprowadziłam komendę "cisza" - działa idealnie :lol: [video=youtube;_udlaaQkAnU]http://www.youtube.com/watch?v=_udlaaQkAnU[/video] Quote
catie Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Jax ma fajny głosik :D A na zdjęciach nad filmikiem uroczo wyszedł :diabloti: Quote
dorka1403 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 chryste panie jak ty masz tam głośno!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oszzlałabym... a jax wnerwiony zleksza sesesese...i podoba mi sie jak na poczatku z nim warczysz :D Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 Hihihi, w warczeniu jestem dobra :lol: A głośno mam, to fakt - to, co na filmiku, to jest cicho :lol: Quote
dog193 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ależ on jest uroczy :loveu: A głupawa dobrze mi znana - widać ten typ tak ma :evil_lol: Jupik też coś ostatnio powarkuje i nawet szczeknąć się mu zdarzy na hałasy za oknem, ale ja go raczej tego oduczam ;) Na co mój ojciec oczywiście "robisz z niego ciotę, nie pozwalasz nawet szczekać, a potem się dziwić, że się boi owczarka" - ach, mógłby zostać psim psychologiem, takie zajebiste wnioski potrafi wyciągać :evil_lol: Quote
evel Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 [quote name='dog193']Ależ on jest uroczy :loveu: A głupawa dobrze mi znana - widać ten typ tak ma :evil_lol: Jupik też coś ostatnio powarkuje i nawet szczeknąć się mu zdarzy na hałasy za oknem, ale ja go raczej tego oduczam ;) Na co mój ojciec oczywiście "robisz z niego ciotę, nie pozwalasz nawet szczekać, a potem się dziwić, że się boi owczarka" - ach, mógłby zostać psim psychologiem, takie zajebiste wnioski potrafi wyciągać :evil_lol:[/QUOTE] Nawet nie masz pojęcia, jak dobrze Cię rozumiem ;) U nas z kolei jest reakcja na zuzowe szczekanie jak ktoś wchodzi do domu: a) no dobrze, dobry piesek, to tylko ja b) no co tak szczekasz, uspokój się, siad, siad (pies oczywiście ma w dupie siadanie, bo woli drzeć mordę :diabloti:) c) ja ci zaraz poszczekam!!! I dziwić się, że pies ma wodę zamiast mózgu :roll: Quote
LadyS Posted June 19, 2012 Author Posted June 19, 2012 [quote name='dog193']Ależ on jest uroczy :loveu: A głupawa dobrze mi znana - widać ten typ tak ma :evil_lol: Jupik też coś ostatnio powarkuje i nawet szczeknąć się mu zdarzy na hałasy za oknem, ale ja go raczej tego oduczam ;) Na co mój ojciec oczywiście "robisz z niego ciotę, nie pozwalasz nawet szczekać, a potem się dziwić, że się boi owczarka" - ach, mógłby zostać psim psychologiem, takie zajebiste wnioski potrafi wyciągać :evil_lol:[/QUOTE] Hahaha, rodzice rulez :lol: U mnie nikt się nie wtrąca, bo nikt nie umie go uciszyć prócz mnie i TŻta :lol: Ale poniewaz się wziął i rozszczekał ostatnio, a moje wzywanie łacińskich zakrętów działało tylko na czas jakiś - potrzebne były kolejne kroki :lol: [quote name='evel']Nawet nie masz pojęcia, jak dobrze Cię rozumiem ;) U nas z kolei jest reakcja na zuzowe szczekanie jak ktoś wchodzi do domu: a) no dobrze, dobry piesek, to tylko ja b) no co tak szczekasz, uspokój się, siad, siad (pies oczywiście ma w dupie siadanie, bo woli drzeć mordę :diabloti:) c) ja ci zaraz poszczekam!!! I dziwić się, że pies ma wodę zamiast mózgu :roll:[/QUOTE] Hihihihi, u nas "cisza", ew. "cisza k****" dla wzmocnienia :lol: Za to babcia i mama "no nie szczekaj, przestań, bo sąsiad przyjdzie!" :diabloti: Quote
dog193 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 Ach, rodzinka :loveu: Mogliby książkę napisać "Jak szybko zepsuć psa" :D Quote
sacred PIRANHA Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 u mnie moj TZ do psa: 1) nie szczekaj! 2) cicho! 3) milcz! 4) cisza! 5) zamknij sie! 6) jak ci zaraz wpier...! a pies jak szczekał tak szczeka... Quote
dorka1403 Posted June 19, 2012 Posted June 19, 2012 a moja nie szczeka :confused: chyba że jej powiem daj głos albo ewentualnie jak jej się juz wybitnie coś nie spodoba raz na 3 tygodnie...to normalne? Quote
Recommended Posts