Jump to content
Dogomania

Biały lonżowany konik, czyli jack russell terrier Jax i ferajna - zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

Mnie się ciągle wada zmienia, co jest o tyle denerwujace, że przy astygmatyzmie miewam nawet zaburzenia równowagi...

A co do zębów - czeka mnie leczenie kanałowe. Oczywiście bez znieczulenia :diabloti:

Posted

a później zapraszam na wybielanie [URL]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/181366_2896600074059_1877979301_n.jpg[/URL] [URL]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/598790_2896602114110_874996675_n.jpg[/URL]

Posted

[quote name='dorka1403']a później zapraszam na wybielanie [URL]http://a6.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/181366_2896600074059_1877979301_n.jpg[/URL] [URL]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/598790_2896602114110_874996675_n.jpg[/URL][/QUOTE]

Ja po aparacie nie moge wybierać, mam coś tam z płytką i szkliwem i by wyszło nierówno - tyle zrozumiałam z monologu dentystki :lol:

[quote name='Unbelievable']Ja miałam kanały trute 3 razy a i tak nie były do końca martwe i bolało jak jasna cholera :roll:[/QUOTE]

No, mój najpierw bolał, obecnie przestaje, ale ma jeszcze czas :lol:

Posted

[quote name='LadyS']

No, mój najpierw bolał, obecnie przestaje, ale ma jeszcze czas :lol:[/QUOTE]
mój najpierw bolał przez 3 dni (zaczął 31 kwietnia, akurat przed samym długim weekendem :loveu: ratowała mnie tylko zimna woda i lód, nawet tabletki nie pomagały), później jak mi dentystka zatruła było ok, po 3 dniach wypadła trucizna :diabloti: po tygodniu przyszłam na wyciąganie kanałów i jak mi tylko zaczęła grzebać w zębie to myślałam że się zesram z bólu, dostałam znowu truciznę, po chyba kilku dniach znowu przyszłam na wyciąganie i trochę mniej srałam z bólu :diabloti: ale już dostałam znieczulenie (3 dawki, jak zwykle :diabloti: nie czułam nosa), wyciągnęła mi 3 kanały i jeden został, znowu trucizna, znowu 3 dni później ta sama historia+ zdjęcie zęba, po którym okazało się że mam kanały tak straszliwie pokręcone że jeszcze takich dentystka nie widziała :diabloti: ale w końcu się udało, po 5 wizytach :loveu:

Posted

[quote name='Unbelievable']mój najpierw bolał przez 3 dni (zaczął 31 kwietnia, akurat przed samym długim weekendem :loveu: ratowała mnie tylko zimna woda i lód, nawet tabletki nie pomagały), później jak mi dentystka zatruła było ok, po 3 dniach wypadła trucizna :diabloti: po tygodniu przyszłam na wyciąganie kanałów i jak mi tylko zaczęła grzebać w zębie to myślałam że się zesram z bólu, dostałam znowu truciznę, po chyba kilku dniach znowu przyszłam na wyciąganie i trochę mniej srałam z bólu :diabloti: ale już dostałam znieczulenie (3 dawki, jak zwykle :diabloti: nie czułam nosa), wyciągnęła mi 3 kanały i jeden został, znowu trucizna, znowu 3 dni później ta sama historia+ zdjęcie zęba, po którym okazało się że mam kanały tak straszliwie pokręcone że jeszcze takich dentystka nie widziała :diabloti: ale w końcu się udało, po 5 wizytach :loveu:[/QUOTE]

Eee, to ja mam lepiej - byłam u dentysty we Wrocu, stwierdziła, ze to "może poczekać", bo to tylko dziurka między zębami - ząb bolał. Pojechałam do do Zamościa, poszłam do mojej dentystki, załamała ręce :diabloti: Wyczyściła wszystko, wsadziła truciznę, dała receptę na Ketonal forte :evil_lol: Przyszłam po 3 dniach, wygrzebała wszystko, sprawdziła, co i jak, wsadziła znów truciznę dłużej działającą (bo późno będe w Zamościu), zakleiła czymś porządniejszym, co by nie wypadła. Bolało ćmiącym bólem przez 2 tygodnie, teraz boli mniej - do lipca przestanie :diabloti: Powiedziała, że jak będzie boleć jeszcze, to najwyżej dotruje.

Posted

[quote name='LadyS']Eee, to ja mam lepiej - byłam u dentysty we Wrocu, stwierdziła, ze to "może poczekać", bo to tylko dziurka między zębami - ząb bolał. Pojechałam do do Zamościa, poszłam do mojej dentystki, załamała ręce :diabloti: Wyczyściła wszystko, wsadziła truciznę, dała receptę na Ketonal forte :evil_lol: Przyszłam po 3 dniach, wygrzebała wszystko, sprawdziła, co i jak, wsadziła znów truciznę dłużej działającą (bo późno będe w Zamościu), zakleiła czymś porządniejszym, co by nie wypadła. Bolało ćmiącym bólem przez 2 tygodnie, teraz boli mniej - do lipca przestanie :diabloti: Powiedziała, że jak będzie boleć jeszcze, to najwyżej dotruje.[/QUOTE]
fajosko, chyba bym zwariowała :mdleje:

Posted

[quote name='Unbelievable']albo wyrwać chwasta :evil_lol:[/QUOTE]

Tak bardzo boję się igieł i znieczulenia, że wolę trochę pochodzić z bolącym, a potem rwać bez bólu/z małym bólem :lol:

Posted

[quote name='LadyS']Tak bardzo boję się igieł i znieczulenia, że wolę trochę pochodzić z bolącym, a potem rwać bez bólu/z małym bólem :lol:[/QUOTE]
:mdleje: współczuję, ja tylko nie lubię na to patrzeć, ale uszy kłuję sobie sama ;)

swoją drogą, mam znajomego który się boi igieł i krwi, a ma całą twarz w kolczykach i ręce w tatuażach, panie w punktach krwiodawstwa zawsze mają z niego niezły polew :evil_lol:

Posted

Ja spełniałam się w logistycznych szeregach krwiodawców w Zamościu jeszcze :lol: Zajmowałam się organizacją i promocją ;)

Jeśli ktokolwiek myslał, że Jax jest normalny - sprowadzam go na ziemię :diabloti:
[IMG]https://lh6.googleusercontent.com/-T8JBTzuZRTs/T-BsJk6DVTI/AAAAAAAADJY/xo3wqe-zlAI/s640/P6190022.JPG[/IMG]

[IMG]https://lh4.googleusercontent.com/-KGD2rkXWP6w/T-BsKnqhiVI/AAAAAAAADJg/qF_1oSTXgU8/s640/P6190024.JPG[/IMG]

Posted

Ostatnio Jax ma fazę na szczekanie na niektóre psy i konie :diabloti: z okna, więc... nauczyłam go komendy "daj głos" i wprowadziłam komendę "cisza" - działa idealnie :lol:

[video=youtube;_udlaaQkAnU]http://www.youtube.com/watch?v=_udlaaQkAnU[/video]

Posted

Ależ on jest uroczy :loveu:
A głupawa dobrze mi znana - widać ten typ tak ma :evil_lol:

Jupik też coś ostatnio powarkuje i nawet szczeknąć się mu zdarzy na hałasy za oknem, ale ja go raczej tego oduczam ;) Na co mój ojciec oczywiście "robisz z niego ciotę, nie pozwalasz nawet szczekać, a potem się dziwić, że się boi owczarka" - ach, mógłby zostać psim psychologiem, takie zajebiste wnioski potrafi wyciągać :evil_lol:

Posted

[quote name='dog193']Ależ on jest uroczy :loveu:

Jupik też coś ostatnio powarkuje i nawet szczeknąć się mu zdarzy na hałasy za oknem, ale ja go raczej tego oduczam ;) Na co mój ojciec oczywiście "robisz z niego ciotę, nie pozwalasz nawet szczekać, a potem się dziwić, że się boi owczarka" - ach, mógłby zostać psim psychologiem, takie zajebiste wnioski potrafi wyciągać :evil_lol:[/QUOTE]

Nawet nie masz pojęcia, jak dobrze Cię rozumiem ;)

U nas z kolei jest reakcja na zuzowe szczekanie jak ktoś wchodzi do domu:
a) no dobrze, dobry piesek, to tylko ja
b) no co tak szczekasz, uspokój się, siad, siad (pies oczywiście ma w dupie siadanie, bo woli drzeć mordę :diabloti:)
c) ja ci zaraz poszczekam!!!

I dziwić się, że pies ma wodę zamiast mózgu :roll:

Posted

[quote name='dog193']Ależ on jest uroczy :loveu:

Jupik też coś ostatnio powarkuje i nawet szczeknąć się mu zdarzy na hałasy za oknem, ale ja go raczej tego oduczam ;) Na co mój ojciec oczywiście "robisz z niego ciotę, nie pozwalasz nawet szczekać, a potem się dziwić, że się boi owczarka" - ach, mógłby zostać psim psychologiem, takie zajebiste wnioski potrafi wyciągać :evil_lol:[/QUOTE]

Hahaha, rodzice rulez :lol: U mnie nikt się nie wtrąca, bo nikt nie umie go uciszyć prócz mnie i TŻta :lol: Ale poniewaz się wziął i rozszczekał ostatnio, a moje wzywanie łacińskich zakrętów działało tylko na czas jakiś - potrzebne były kolejne kroki :lol:

[quote name='evel']Nawet nie masz pojęcia, jak dobrze Cię rozumiem ;)

U nas z kolei jest reakcja na zuzowe szczekanie jak ktoś wchodzi do domu:
a) no dobrze, dobry piesek, to tylko ja
b) no co tak szczekasz, uspokój się, siad, siad (pies oczywiście ma w dupie siadanie, bo woli drzeć mordę :diabloti:)
c) ja ci zaraz poszczekam!!!

I dziwić się, że pies ma wodę zamiast mózgu :roll:[/QUOTE]

Hihihihi, u nas "cisza", ew. "cisza k****" dla wzmocnienia :lol: Za to babcia i mama "no nie szczekaj, przestań, bo sąsiad przyjdzie!" :diabloti: