LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 Dostawianie na misce (nawet z rozproszeniami, TŻ łaził :lol:): [video=youtube;KQm9k5_LzsM]http://www.youtube.com/watch?v=KQm9k5_LzsM&feature=youtu.be[/video] I odsyłanie do zabawki: [video=youtube;Eg-8CGuy0T4]http://www.youtube.com/watch?v=Eg-8CGuy0T4&feature=youtu.be[/video] Quote
motyleqq Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 fajnie, wreszcie robi kroczki na misce :D Quote
catie Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Dostawianie robisz do prawej nogi? Widzę, że czasem się myli Jaxowi siad z leżeć? (może to taki dzień ;p mój dziś zamiast leżeć robił siad) Quote
LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='catie']Dostawianie robisz do prawej nogi? Widzę, że czasem się myli Jaxowi siad z leżeć? (może to taki dzień ;p mój dziś zamiast leżeć robił siad)[/QUOTE] Na razie robię jakiekolwiek, żeby załapał, o co chodzi ;) w lewo jest mu trudniej, wiec jak już będzie pewniej robił dostawianie w ogóle, będziemy ćwiczyć na obie strony. A siad z leżeć jeszcze mu się czasem myli, zależy od dnia - dziś miał gorszy i jak został sam, to przegryzł kabel od lampki podłączonej do prądu - głupi ma szczęście i nic mu się nie stało, nomen omen - na szczęście ;) Quote
Unbelievable Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 za blisko ma tą zabawkę po przeszkodzie. Ona musi być co najmniej 2m za przeszkodą żeby psu potęgi skoku nie zepsuć Quote
sacred PIRANHA Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable']za blisko ma tą zabawkę po przeszkodzie. Ona musi być co najmniej 2m za przeszkodą żeby psu potęgi skoku nie zepsuć[/QUOTE] jak widać, nie ma tam 2 metrów przestrzeni dalej ;-) Quote
LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable']za blisko ma tą zabawkę po przeszkodzie. Ona musi być co najmniej 2m za przeszkodą żeby psu potęgi skoku nie zepsuć[/QUOTE] Bardzo chętnie położę ją dwa metry za przeszkodą. Na przykład u sąsiadów :) Quote
Unbelievable Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']jak widać, nie ma tam 2 metrów przestrzeni dalej ;-)[/QUOTE] dlatego się takich rzeczy w domu nie robi ;) albo z jedną hopką Quote
LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable']dlatego się takich rzeczy w domu nie robi ;) albo z jedną hopką[/QUOTE] Nie nagradza się też, jak pies za daleko siada, nie bawi się z psem zabawkami i tak dalej - widać mam dziwnego psa ;) Raczej nie zamierzamy póki co bawić się "na poważnie" w agi, bo nie mamy i miejsca, i warunków, więc jakoś mnie to nie rusza - przy profesjonalnym "zacięciu" sportowym to bym ćwiczyła na torze :) Poza tym, to było gwoli tego, że pies, który bawi się zabawkami, nie może na nie pracować :) Quote
sacred PIRANHA Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable']dlatego się takich rzeczy w domu nie robi ;) albo z jedną hopką[/QUOTE] zalezy czy robi się to po to by w przyszłości biegac z psem sportowo po torze i brac udział w zawodach, czy robi się to po to by z psem się bawic, cwiczyc posluszenstwo i ogolnie spedzac z nim pozytecznie czas;-) Quote
Unbelievable Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='ladySwallow']Nie nagradza się też, jak pies za daleko siada, nie bawi się z psem zabawkami i tak dalej - widać mam dziwnego psa ;) Raczej nie zamierzamy póki co bawić się "na poważnie" w agi, bo nie mamy i miejsca, i warunków, więc jakoś mnie to nie rusza - przy profesjonalnym "zacięciu" sportowym to bym ćwiczyła na torze :)[/QUOTE] ano to chyba że, tylko w takim razie po co wysyłanie przez "hopki"? Quote
LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable']ano to chyba że, tylko w takim razie po co wysyłanie przez "hopki"?[/QUOTE] Dopisałam w poprzednim poście ;) No, i to co piranha pisze - tyż ważne :) Quote
a_niusia Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 mozesz sie zapisac na ten tor przy zwiazku. tylko nie wiem, wlasnie, czy mozna tam samemu chodzic. jesli w tym tygodniu dojda papiery ze wschodu, to w piatek bede w zwiazu i sie o to zapytam. sama tez bym pochodzila na ten tor, ale tylko pod warunkiem, ze nie trzeba chodzic na zadne zajecia grupowe. za ten tor placi sie jakies grosze. Quote
Unbelievable Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='ladySwallow']Dopisałam w poprzednim poście ;) No, i to co piranha pisze - tyż ważne :)[/QUOTE] okej, rozumiem ;) chyba mam zboczenie na agility :evil_lol: Quote
sacred PIRANHA Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable'] chyba mam zboczenie na agility :evil_lol:[/QUOTE] nie chyba, a napewno:diabloti: kilka dni i bedziesz mogła swoje zboczenie spełniać:eviltong:, nie dreczyc nas pospolitych właścicieli pospolitych psiaków:diabloti: Quote
LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='a_niusia']mozesz sie zapisac na ten tor przy zwiazku. tylko nie wiem, wlasnie, czy mozna tam samemu chodzic. jesli w tym tygodniu dojda papiery ze wschodu, to w piatek bede w zwiazu i sie o to zapytam. sama tez bym pochodzila na ten tor, ale tylko pod warunkiem, ze nie trzeba chodzic na zadne zajecia grupowe. za ten tor placi sie jakies grosze.[/QUOTE] To ten tor Na Niskich Łąkach? Myślałam o tym, żeby w ogóle się tam zapisać, tylko najpierw trzeba być w związku w ogóle (musiałabym się zapisać), poza tym nie wiem, czy tam tylko nie są zorganizowane grupy (sąsiadka od CTRa mówiła o psim przedszkolu). Zapytaj jak możesz i daj znać - zawsze można się tam umówić i spotkać parę razy, a i samemu pochodzić, skoro to ogrodzony teren - można by ćwiczyć inne przywołanie z Jaxem. [quote name='Unbelievable']okej, rozumiem ;) chyba mam zboczenie na agility :evil_lol:[/QUOTE] No chyba ;) Jeśli zdecydujemy się na agi z Jaxem, to pójdziemy do szkoły uczyć się profesjonalnie - na razie zajmujemy sobie kreatywnie czas. Quote
Unbelievable Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='sacred PIRANHA']nie chyba, a napewno:diabloti: kilka dni i bedziesz mogła swoje zboczenie spełniać:eviltong:, nie dreczyc nas pospolitych właścicieli pospolitych psiaków:diabloti:[/QUOTE] no nie do końca, przecież ze szczeniakiem niewiele się zrobi :diabloti: więc się jeszcze trochę ze mną pomęczycie muahahaha :evil_lol: [quote name='ladySwallow']No chyba ;) Jeśli zdecydujemy się na agi z Jaxem, to pójdziemy do szkoły uczyć się profesjonalnie - na razie zajmujemy sobie kreatywnie czas.[/QUOTE] tylko to się może zemścić później :razz: Quote
evel Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 Mam pytanie. Próbowałaś mu "ułatwić miskę", chodząc dookoła niej? Bo tak na chłopski rozum, to wydaje mi się, że to może być pomocne - w tym sensie, że pies uczy się podążać za Twoimi nogami raczej, niż za ręką ze smakiem... Ale musiałabyś sama sprawdzić, bo Jax to ufoczek i z nim to nigdy nic nie wiadomo :evil_lol: Quote
a_niusia Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 no wlasnie sie zapytam w piatek, bo ja na pewno nie chce chodzic do zorganizowanej grupy, bo po pierwsze nie mysle o tym powaznie w ogole, po drugie nie chce mi sie tlumaczyc, dlaczego moja suka moze tylko dla draki skakac przez takie hopki jak Jax i wreszcie nie chce, zeby ktos mi wmawial, ze to jest moja wina, ze moj pies pracuje inaczej niz rasy do tego stworzone. a poza tym do wiekszosci grub agility pies musi najpierw zdac egzamin PT 1, a ja jestem zdeklarowanym wrogiem tego kursu i egzaminu. skaladka 70 zeta pluz zdaje sie 40 zeta za karnet na osrodek-to i tak sie super oplaca-bo to na caly rok. spoko-wyrob Jaxowi rodowod:))) Quote
LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable']no nie do końca, przecież ze szczeniakiem niewiele się zrobi :diabloti: więc się jeszcze trochę ze mną pomęczycie muahahaha :evil_lol: tylko to się może zemścić później :razz:[/QUOTE] Spoko, jakoś przeżyję, nie mam aspiracji i nie kupowałam psa specjalnie do agi ;) [quote name='evel']Mam pytanie. Próbowałaś mu "ułatwić miskę", chodząc dookoła niej? Bo tak na chłopski rozum, to wydaje mi się, że to może być pomocne - w tym sensie, że pies uczy się podążać za Twoimi nogami raczej, niż za ręką ze smakiem... Ale musiałabyś sama sprawdzić, bo Jax to ufoczek i z nim to nigdy nic nie wiadomo :evil_lol:[/QUOTE] Próbowałam, efekt jest ten sam, ale popróbujemy jeszcze tak, skoro tak mówisz - tylko jak on ma do mnie dojść, skoro będę mu uciekać :lol: [quote name='a_niusia']no wlasnie sie zapytam w piatek, bo ja na pewno nie chce chodzic do zorganizowanej grupy, bo po pierwsze nie mysle o tym powaznie w ogole, po drugie nie chce mi sie tlumaczyc, dlaczego moja suka moze tylko dla draki skakac przez takie hopki jak Jax i wreszcie nie chce, zeby ktos mi wmawial, ze to jest moja wina, ze moj pies pracuje inaczej niz rasy do tego stworzone. a poza tym do wiekszosci grub agility pies musi najpierw zdac egzamin PT 1, a ja jestem zdeklarowanym wrogiem tego kursu i egzaminu. skaladka 70 zeta pluz zdaje sie 40 zeta za karnet na osrodek-to i tak sie super oplaca-bo to na caly rok. spoko-wyrob Jaxowi rodowod:)))[/QUOTE] No to może się zdecydujemy w takim razie, zobaczymy jeszcze, obecnie i tak nie ma funduszy na to - daj znać, jak się dowiesz, czy można samemu sobie, czy trzeba w grupach. Quote
Unbelievable Posted January 22, 2012 Posted January 22, 2012 [quote name='a_niusia'] a poza tym do wiekszosci grub agility pies musi najpierw zdac egzamin PT 1, a ja jestem zdeklarowanym wrogiem tego kursu i egzaminu. [/QUOTE] ....czemu ? Quote
LadyS Posted January 22, 2012 Author Posted January 22, 2012 [quote name='Unbelievable']....czemu ?[/QUOTE] Czemu musi zdać czy czemu jest wrogiem? Bo jeśli chodzi o egzamin, to znam i innych wrogów tegoż ;) Quote
Recommended Posts