Jump to content
Dogomania

Biały lonżowany konik, czyli jack russell terrier Jax i ferajna - zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

Dostawianie na misce (nawet z rozproszeniami, TŻ łaził :lol:):
[video=youtube;KQm9k5_LzsM]http://www.youtube.com/watch?v=KQm9k5_LzsM&feature=youtu.be[/video]

I odsyłanie do zabawki:
[video=youtube;Eg-8CGuy0T4]http://www.youtube.com/watch?v=Eg-8CGuy0T4&feature=youtu.be[/video]

Posted

Dostawianie robisz do prawej nogi?
Widzę, że czasem się myli Jaxowi siad z leżeć? (może to taki dzień ;p mój dziś zamiast leżeć robił siad)

Posted

[quote name='catie']Dostawianie robisz do prawej nogi?
Widzę, że czasem się myli Jaxowi siad z leżeć? (może to taki dzień ;p mój dziś zamiast leżeć robił siad)[/QUOTE]

Na razie robię jakiekolwiek, żeby załapał, o co chodzi ;) w lewo jest mu trudniej, wiec jak już będzie pewniej robił dostawianie w ogóle, będziemy ćwiczyć na obie strony. A siad z leżeć jeszcze mu się czasem myli, zależy od dnia - dziś miał gorszy i jak został sam, to przegryzł kabel od lampki podłączonej do prądu - głupi ma szczęście i nic mu się nie stało, nomen omen - na szczęście ;)

Posted

[quote name='Unbelievable']za blisko ma tą zabawkę po przeszkodzie. Ona musi być co najmniej 2m za przeszkodą żeby psu potęgi skoku nie zepsuć[/QUOTE]

Bardzo chętnie położę ją dwa metry za przeszkodą. Na przykład u sąsiadów :)

Posted

[quote name='Unbelievable']dlatego się takich rzeczy w domu nie robi ;) albo z jedną hopką[/QUOTE]

Nie nagradza się też, jak pies za daleko siada, nie bawi się z psem zabawkami i tak dalej - widać mam dziwnego psa ;) Raczej nie zamierzamy póki co bawić się "na poważnie" w agi, bo nie mamy i miejsca, i warunków, więc jakoś mnie to nie rusza - przy profesjonalnym "zacięciu" sportowym to bym ćwiczyła na torze :)

Poza tym, to było gwoli tego, że pies, który bawi się zabawkami, nie może na nie pracować :)

Posted

[quote name='Unbelievable']dlatego się takich rzeczy w domu nie robi ;) albo z jedną hopką[/QUOTE]

zalezy czy robi się to po to by w przyszłości biegac z psem sportowo po torze i brac udział w zawodach, czy robi się to po to by z psem się bawic, cwiczyc posluszenstwo i ogolnie spedzac z nim pozytecznie czas;-)

Posted

[quote name='ladySwallow']Nie nagradza się też, jak pies za daleko siada, nie bawi się z psem zabawkami i tak dalej - widać mam dziwnego psa ;) Raczej nie zamierzamy póki co bawić się "na poważnie" w agi, bo nie mamy i miejsca, i warunków, więc jakoś mnie to nie rusza - przy profesjonalnym "zacięciu" sportowym to bym ćwiczyła na torze :)[/QUOTE]

ano to chyba że, tylko w takim razie po co wysyłanie przez "hopki"?

Posted

[quote name='Unbelievable']ano to chyba że, tylko w takim razie po co wysyłanie przez "hopki"?[/QUOTE]

Dopisałam w poprzednim poście ;) No, i to co piranha pisze - tyż ważne :)

Posted

mozesz sie zapisac na ten tor przy zwiazku. tylko nie wiem, wlasnie, czy mozna tam samemu chodzic. jesli w tym tygodniu dojda papiery ze wschodu, to w piatek bede w zwiazu i sie o to zapytam. sama tez bym pochodzila na ten tor, ale tylko pod warunkiem, ze nie trzeba chodzic na zadne zajecia grupowe.
za ten tor placi sie jakies grosze.

Posted

[quote name='Unbelievable']
chyba mam zboczenie na agility :evil_lol:[/QUOTE]

nie chyba, a napewno:diabloti:

kilka dni i bedziesz mogła swoje zboczenie spełniać:eviltong:, nie dreczyc nas pospolitych właścicieli pospolitych psiaków:diabloti:

Posted

[quote name='a_niusia']mozesz sie zapisac na ten tor przy zwiazku. tylko nie wiem, wlasnie, czy mozna tam samemu chodzic. jesli w tym tygodniu dojda papiery ze wschodu, to w piatek bede w zwiazu i sie o to zapytam. sama tez bym pochodzila na ten tor, ale tylko pod warunkiem, ze nie trzeba chodzic na zadne zajecia grupowe.
za ten tor placi sie jakies grosze.[/QUOTE]

To ten tor Na Niskich Łąkach? Myślałam o tym, żeby w ogóle się tam zapisać, tylko najpierw trzeba być w związku w ogóle (musiałabym się zapisać), poza tym nie wiem, czy tam tylko nie są zorganizowane grupy (sąsiadka od CTRa mówiła o psim przedszkolu). Zapytaj jak możesz i daj znać - zawsze można się tam umówić i spotkać parę razy, a i samemu pochodzić, skoro to ogrodzony teren - można by ćwiczyć inne przywołanie z Jaxem.

[quote name='Unbelievable']okej, rozumiem ;)
chyba mam zboczenie na agility :evil_lol:[/QUOTE]

No chyba ;) Jeśli zdecydujemy się na agi z Jaxem, to pójdziemy do szkoły uczyć się profesjonalnie - na razie zajmujemy sobie kreatywnie czas.

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']nie chyba, a napewno:diabloti:

kilka dni i bedziesz mogła swoje zboczenie spełniać:eviltong:, nie dreczyc nas pospolitych właścicieli pospolitych psiaków:diabloti:[/QUOTE]
no nie do końca, przecież ze szczeniakiem niewiele się zrobi :diabloti: więc się jeszcze trochę ze mną pomęczycie muahahaha :evil_lol:

[quote name='ladySwallow']No chyba ;) Jeśli zdecydujemy się na agi z Jaxem, to pójdziemy do szkoły uczyć się profesjonalnie - na razie zajmujemy sobie kreatywnie czas.[/QUOTE]

tylko to się może zemścić później :razz:

Posted

Mam pytanie. Próbowałaś mu "ułatwić miskę", chodząc dookoła niej? Bo tak na chłopski rozum, to wydaje mi się, że to może być pomocne - w tym sensie, że pies uczy się podążać za Twoimi nogami raczej, niż za ręką ze smakiem... Ale musiałabyś sama sprawdzić, bo Jax to ufoczek i z nim to nigdy nic nie wiadomo :evil_lol:

Posted

no wlasnie sie zapytam w piatek, bo ja na pewno nie chce chodzic do zorganizowanej grupy, bo po pierwsze nie mysle o tym powaznie w ogole, po drugie nie chce mi sie tlumaczyc, dlaczego moja suka moze tylko dla draki skakac przez takie hopki jak Jax i wreszcie nie chce, zeby ktos mi wmawial, ze to jest moja wina, ze moj pies pracuje inaczej niz rasy do tego stworzone.

a poza tym do wiekszosci grub agility pies musi najpierw zdac egzamin PT 1, a ja jestem zdeklarowanym wrogiem tego kursu i egzaminu.

skaladka 70 zeta pluz zdaje sie 40 zeta za karnet na osrodek-to i tak sie super oplaca-bo to na caly rok.
spoko-wyrob Jaxowi rodowod:)))

Posted

[quote name='Unbelievable']no nie do końca, przecież ze szczeniakiem niewiele się zrobi :diabloti: więc się jeszcze trochę ze mną pomęczycie muahahaha :evil_lol:

tylko to się może zemścić później :razz:[/QUOTE]

Spoko, jakoś przeżyję, nie mam aspiracji i nie kupowałam psa specjalnie do agi ;)

[quote name='evel']Mam pytanie. Próbowałaś mu "ułatwić miskę", chodząc dookoła niej? Bo tak na chłopski rozum, to wydaje mi się, że to może być pomocne - w tym sensie, że pies uczy się podążać za Twoimi nogami raczej, niż za ręką ze smakiem... Ale musiałabyś sama sprawdzić, bo Jax to ufoczek i z nim to nigdy nic nie wiadomo :evil_lol:[/QUOTE]

Próbowałam, efekt jest ten sam, ale popróbujemy jeszcze tak, skoro tak mówisz - tylko jak on ma do mnie dojść, skoro będę mu uciekać :lol:

[quote name='a_niusia']no wlasnie sie zapytam w piatek, bo ja na pewno nie chce chodzic do zorganizowanej grupy, bo po pierwsze nie mysle o tym powaznie w ogole, po drugie nie chce mi sie tlumaczyc, dlaczego moja suka moze tylko dla draki skakac przez takie hopki jak Jax i wreszcie nie chce, zeby ktos mi wmawial, ze to jest moja wina, ze moj pies pracuje inaczej niz rasy do tego stworzone.

a poza tym do wiekszosci grub agility pies musi najpierw zdac egzamin PT 1, a ja jestem zdeklarowanym wrogiem tego kursu i egzaminu.

skaladka 70 zeta pluz zdaje sie 40 zeta za karnet na osrodek-to i tak sie super oplaca-bo to na caly rok.
spoko-wyrob Jaxowi rodowod:)))[/QUOTE]

No to może się zdecydujemy w takim razie, zobaczymy jeszcze, obecnie i tak nie ma funduszy na to - daj znać, jak się dowiesz, czy można samemu sobie, czy trzeba w grupach.