Jump to content
Dogomania

Biały lonżowany konik, czyli jack russell terrier Jax i ferajna - zapraszamy!

Recommended Posts

Posted

[quote name='Unbelievable']a jak z kupowaniem? bo ja NIGDZIE nie mogę dostać nawet łapek kurzych... co dopiero jakieś poszczególne części indyka poza szyją(która chyba jest wszędzie)[/QUOTE]

Na początku był problem, ale potem po prostu wyczaiłam, w których sklepach co jest i mi raz na tydzień niektóre rzeczy dostarczali, np. gdzie indziej kupowałam szyje kurze, gdzie indziej pan mi odkladał mostki wołowe.

Posted

Hej, przyszłam pospamować .... szbieram kase na bezdomnego Hemesa, wykastrowanie go i usunęcie naddziąślaków, pomóc mozna głosując na moją fotkę (nr 15) w konkursie, a także kupując na bazarku ..... może potrzebujesz szarpaka, albo innych gadżetów dla Jaxia?

[quote name='Kajusza']Głosowanie do kalendarza sie zaczęło! to ja bardzo proszę o głosowanie na fotkę nr 15 (czyli wegetkę), jak coś wygramy to kasa pójdzie na gorzowskiej bulowate :-)
to głosujemy: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/217513-GŁOSUJEMY-!-fotoBazar-do-kalendarza-dogo!!!-do-03.12-g-23.00[/URL]

A na bazarku z psimi gadżetami dodałam nowe fanty, serdecznie zapraszam :-) [URL]http://www.dogomania.pl/threads/218148-DODAŁAM-PREPARAT-NA-STAWY-Wszystko-dla-psa..na-gorzowskie-TTB-do-30.11.2011[/URL]

serdecznie dziękuję za pomoc gorzowskim bezdomnym psom![/QUOTE]

Posted

[quote name='Kajusza']Hej, przyszłam pospamować .... szbieram kase na bezdomnego Hemesa, wykastrowanie go i usunęcie naddziąślaków, pomóc mozna głosując na moją fotkę (nr 15) w konkursie, a także kupując na bazarku ..... może potrzebujesz szarpaka, albo innych gadżetów dla Jaxia?[/QUOTE]

Zagłosowałam oczywiście, natomiast niestety nic nie kupię - karma i kennel nas wykończyły finansowo, a przed wyjazdem na Boże Narodzenie muszę kupić jeszcze szelki i linkę ;)

Posted

[quote name='Kajusza']Dziękuję bardzo za oddany głos :-) ..... a co do bazarku, jeżeli coś ci wpadło w oko, to możemy umówić się, że zapłacisz w późniejszym terminie :-)[/QUOTE]

Nie, na razie sobie daruję zakupy - szczególnie, że pracuję na zlecenia, a rynek jest kapryśny ostatnio ;)

Posted

rozumiem, ja też mam solidne postanowienie nie buszowania po bazarkach .... choć już kilka prezentów okazyjnie udało mi się kupić :-) Także połączyłam dwa w jednym .. i mam prezent i pomogłam jakimś psiakom :-)

Posted

ja mam znajomą która pozwala swojemu młodemu wilczakowi na wiele .... bo przecież wilczaki takie są, trudno się uczą i sa krnąbrne ;-) Tez powinnaś pozwolić Jaxowi na wiele, bo to przecież terier :-D a nie szkolisz go i szkolisz jak jakiegos ONka :-D

Posted

[quote name='sacred PIRANHA']nooo zachowuje się jakby miała conajmniej Onka, a to przeciez jrt!!! one są trudne, wez sie ladyswallow uspokoj z tymi naukami! moze jeszcze nie moze merdac ogonem, poki mu nie pozwolisz;-)[/QUOTE]

No ba - nie może! Sama zobaczysz ;) Nawet sra i sika na komendę :diabloti:

Posted

Jak bryka, jak mały konik :loveu:

Wstyd się przyznać, ale Zuz macha ogonem na moje "cieszkasz się?" :evil_lol:

[quote name='Kajusza']ja mam znajomą która pozwala swojemu młodemu wilczakowi na wiele .... bo przecież wilczaki takie są, trudno się uczą i sa krnąbrne ;-)[/QUOTE]

I potem rośnie legenda, że wilczaki to zUe wilki z lasu i nic kompletnie nie można z nimi osiągnąć w jakiejkolwiek dziedzinie :roll: Jasne, są humorzaste, pracują jeśli chcą, ale przecież w tych psach płynie krew owczarków przede wszystkim, dopiero później krew wilków... Mnie się wilczaki po nocach śnią, ale to bardzo trudna decyzja, niosąca za sobą poważnie konsekwencje i tak się waham ;)

Posted

ja na wilczaka sie nei zdecyduje poki mam męża;-) bo niestety, ale on nie trybi o co biega ze szkoleniem psa i często łamie przeze mnie wyznaczone zasady...o ile w przypadku chomika, to po prostu kilka trudniejszych dni pracy dla mnie, o tyle wilczaka to za bardzo mogłoby mi rozjechać...wiec nie zaryzykuje - ale chętnie będe Cie odwiedzac jakbys sobie evel takiego zakupiła;-)

Posted

No trochę mi się plan rozjeżdża, bo w związku z planem na OHa samca, samiec CSV to nie jest dobry kompan, o ile nie chcę krwi i flaków zmywać ze ścian jak wilczak dojrzeje ;) A suki csv mi się nie podobają :eviltong:

Sorry za oftopa, ladyS. :oops:

Posted

[quote name='Servet Cetin']Nie wiem, jak Lady, ale ja się BARDZO pogniewałem :D[/QUOTE]

No wiem, wiem... Postaram się jakoś Wam to wynagrodzić pod koniec grudnia ;)

Posted

Specjalnie dla cioci evel nagraliśmy filmik z Jaxowym podrzucaniem tyłkiem :lol: Na filmiku (bez głosu, bo aparatem) komendy siad, połóż się, klatka, zostań, chodź, rozpraszanie Jaxa przez Serveta :diabloti:, psie skoki i napalenie na pracę :lol: Jax ma duże problemy (ponoć jak wiele psów) z robieniem komendy "siad" po "połóż się", co widać na filmiku - cofa się, kręci, ale w końcu siada :lol:

[video=youtube;vNfLIlT2D28]http://www.youtube.com/watch?v=vNfLIlT2D28&feature=channel_video_title[/video]

Posted

Świetny pracuś! Ależ jest zaangażowany!
Lady, planujesz zrobić też komendę na pozycję leżąca inną niż "połóż się", żeby szybko, na raz, pacał przodem na ziemię?
To siadanie jest fajne, moze na razie troche przegina z cofaniem, ale ładnie, dynamicznie to wygląda! Większość psów robi to nie takim fajnym skokiem!

Posted

ale on jest fajowy :-) I w sumie nie wiedziałam, że psy moga mieć problem ze siadem z leżenia.... moja Wega od razu załapała o co chodzi, ale ja ją uczyłam rozróznienia komend "siad" czyli siada z marszu czy stania, i "usiądź" kiedy ma siedzieć z leżenia .... może dlatego nie wstaje, żeby usiąść?

Posted

[quote name='yamayka']Świetny pracuś! Ależ jest zaangażowany!
Lady, planujesz zrobić też komendę na pozycję leżąca inną niż "połóż się", żeby szybko, na raz, pacał przodem na ziemię?
To siadanie jest fajne, moze na razie troche przegina z cofaniem, ale ładnie, dynamicznie to wygląda! Większość psów robi to nie takim fajnym skokiem![/QUOTE]

Myślałam o wprowadzeniu takiej komendy, gdy pracujemy na odległość - np. najpierw zostań, potem chodź i w trakcie chodź jeszcze jedna komenda, która go zatrzyma i jednocześnie położy - tylko to jeszcze przyszłość, na razie utrwalamy to, co mamy, no i skupiamy się na klatce w domu i na przychodzeniu na dworze. Ostatnio Jax nawet zignorował dwa psy na spacerze - sam z siebie - wiec nie jest tak źle, poza tym, coraz częściej chodzi w kontakcie wzrokowym z przewodnikiem, wiec w miejscu nie stoimy, ufff :lol:

[quote name='Kajusza']ale on jest fajowy :-) I w sumie nie wiedziałam, że psy moga mieć problem ze siadem z leżenia.... moja Wega od razu załapała o co chodzi, ale ja ją uczyłam rozróznienia komend "siad" czyli siada z marszu czy stania, i "usiądź" kiedy ma siedzieć z leżenia .... może dlatego nie wstaje, żeby usiąść?[/QUOTE]

Jax parę dni temu w ogóle nie potrafił usiąść z leżenia, potem zamiatał dupą po połowie pokoju, a teraz raz mu się udaje zrobić normalnie, raz z zamiataniem dupskiem, ale i tak jest coraz lepiej :lol: