lara70 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Niedawno do firmy na obrzeżach Łap przybłąkał się pies... znikąd, a raczej po prostu został tam porzucony. Pewnie "nie sprostał" wymaganiom właścicieli, może urósł za duży a może po prostu się znudził? Fakt niezbity, że stał się niepotrzebny i pozbyto się go w najprostszy z możliwych sposobów, po prostu wyrzucono. Ja psiaka nie widziałam, mąż jeździł tam kilka dni z rzędu do pracy i opowiedział mi o tym biedaku, zrobił też zdjęcia. Pies tam zostać nie może. Na placu już jest "firmowy pies", drugi niepotrzebny. Na razie psiunio tam koczuje, korzysta z dobroci serca pracowników którzy podrzucają mu coś do zjedzenia. Ale taka sytuacja nie może trwać długo, co się z nim stanie gdy kolokwialnie mówiąc po prostu go z stamtąd wygonią? Wiem, że na pewno nie może tam zostać. Psiunio potrzebuje pomocy, domku, przynajmniej tymczasowego na razie. Jest fajnym, wesołym psiakiem. Ponoć mądrala z niego i bardzo lgnie do ludzi. Jeśli ktokolwiek może pomóc bardzo proszę, dla niego... On tak bardzo potrzebuje kogoś kto go pokocha i zapewni mu dom. Quote
Bakteria Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 czy to nie jest przypadkiem ten pies? http://www.schronisko.bialystok.pl/galeria?func=detail&id=674 nie wiem jak miałby znaleźć się w Lapach, ale może akurat? Quote
jostel5 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Pomóżcie! Szukamy transportu do dobrego weta dla 3-miesięcznego spanielka z Grajewa umierającego na babeszjozę...Sprawa bardzo pilna! Quote
jaanna019 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 Ten z Łap ma chyba jasne znaczenia z przodu, ale mogę się mylić bo słabo widzę Quote
zuza911 Posted April 24, 2010 Posted April 24, 2010 [quote name='jostel5']Pomóżcie! Szukamy transportu do dobrego weta dla 3-miesięcznego spanielka z Grajewa umierającego na babeszjozę...Sprawa bardzo pilna! Napisz coś więcej o Maluchu... Quote
lara70 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Niestety, to nie ten sam psiak. Kontaktowałam się z właścicielem psa zaginionego, wysłałam zdjęcia i niestety to nie jest ich piesek. Bardzo podobny, ale ten z Łap jest młodym pieskiem, jeszcze nie ma roku a zaginiony to już 3 letni dorosły. Ponawiam prośbę o pomoc dla tego malucha. Może ktoś może pomóc, może ktoś zna kogoś kto może pomóc, bardzo proszę. To jeszcze psie dziecko, z tego co opowiadał mąż to pracownicy bardzo go żałują, ale niestety nikt nie może go zabrać... Quote
lara70 Posted April 25, 2010 Author Posted April 25, 2010 Podnoszę temat. Mimo, że okazało się, że to nie ten psiak z ogłoszenia, miałam nadzieję, że Państwo zaginionego psa, może się zainteresuje tym małym z Łap. Niestety... Tak bym chciała, żeby ten mały znalazł dom. Mój mąż na razie nie będzie jeździł do Łap, więc los małego nie będzie mi znany. Boję się, że psinka zostanie zupełnie bez pomocy. Jeśli ktoś może pomóc, bardzo proszę... Quote
lara70 Posted April 26, 2010 Author Posted April 26, 2010 Zaraz wstawię psinkę na Białystok online. Może na forum jest ktoś z Łap? Ktoś kto mógłby zajrzeć do psiaka? Quote
lara70 Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 Żadnego odzewu... Nikt nie dzwonił, nikt nie pisał... Poproszę męża żeby zadzwonił do tamtejszego pracownika i spytał czy psiak dalej tam jest... Quote
lara70 Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Podnoszę. Zupełnie nikt nie zainteresował się tym biedakiem. Quote
gawronka Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Lara70, to nie tak ,że nikt się psiakiem nie interesuje; ale jest tyle psów ,że nie wiadomo za co się chwycić. Zaraz dojdą kolejne z "wiosennych cieczek" :( Chwała Ci ( i mężowi) za to ,że nie zostawiliście go samego . napisz do TOZ-u to dziewczyny zamieszczą go jeszcze na swojej stronie. Quote
jaanna019 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Tylko wyślij też zdjęcia i namiary na siebie- nr tel i email. Wiem, że może ci się wydawać że nikt się nie intaresuje ale uwierz mi że tak nie jest. Po prostu większość z nas też ma pod opieką takie biedy i nie mogąc pomóc nic nie pisze ale jestem pewna, że tu zaglądają. W tym tygodniu nie ma dodatku Pupile ale w przyszłym będzie, napisz i tam to wstawią psiak, sporo psów dzięki nim znalazło domy. Quote
Recommended Posts