Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Łagodna, niewielka suczka spędziła w schronisku dwa lata.
Przyszli ludzie i powiedzieli: "Ta". Zabrali do siebie.
Wykąpali, wyczesali, nakarmili - przez cały dzień Sara miała DOM.
Następnego dnia przynieśli spowrotem - ich pies nie polubił Sary.
Lekkomyślności nie można oddać do azylu, więc oddali Sarę.
Czysta i pachnąca domem, miała wrócić do boksu ogólnego - bez kwarantanny
- z gwarancją pogryzienia.
Na progu boksu, z Sarą na rękach, wolontariuszka rozpaczliwie szukała pomocy.
Udało się. Suczka pojechała do nowego domu.
Dobry dom, dobra pani - z kocykiem, furą jedzenia i łzami szczęścia w oczach,
ale... - jak okazało się po czasie - również z chorobą psychiczną.
Sara została odebrana i przewieziona do hotelu w Przebieczanach.

Ma ok.6 lat. Jest nieduża, przyjazna, puchato - czarna. Domowo - kanapowa. Akceptuje inne psy, zachowuje czystość.

Tęskni za domem, poczuciem bezpieczeństwa. Za człowiekiem, który nie zawiedzie.

Jest wysterylizowana, zaszczepiona, odrobaczona, zaczipowana.

Opiekun: tamb
Tel.: 510 278 239

Aktualizacja 7.05.10.: Sara wróciła do hotelu.

Sara - po czwartkowym programie "Kundel Bury...":

Pierwsze chwile po przyjeździe do hotelu:

Karma dla Sary - RC 14 kg (karma dietetyczna - uzupełnię pełną nazwę) - w cenie 215zł - została ufundowane przez:
Natalijo, Aga33 - suma 170zł przekazane jako "spadek" po Martynce
tamb - 45zł.

• Replies 60
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu czy moge cie prosic na maila to pierwsze zdjecie oraz czy mogla bym ten tekst wyslac do gazety ? Jezeli sara nie pojdzie po dzisiejszej powtórce programu to wysle do pani ani poniewaz teraz wsztskie psiaki ktore nie poszly z czwartgowego programu i powtórki sobotniej beda umieszczane w gazecie krakowskiej na stronie kundla burego

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Aniu czy moge cie prosic na maila to pierwsze zdjecie oraz czy mogla bym ten tekst wyslac do gazety ? Jezeli sara nie pojdzie po dzisiejszej powtórce programu to wysle do pani ani poniewaz teraz wsztskie psiaki ktore nie poszly z czwartgowego programu i powtórki sobotniej beda umieszczane w gazecie krakowskiej na stronie kundla burego
Tamara prosiła, żeby do Ciebie przesłać zdjęcie i tekst, ale widzę, że sobie poradziłaś. :)

Stwierdzenie - "również z chorobą psychiczną" absolutnie nie powinno się ukazać w prasie. Można napisać ogólnie - z problemem zdrowotnym.

Posted

Tekst jest do pełnej dyspozycji i edycji według potrzeb związanych z szukaniem domu dla Sary.
Co do zdjęć - robiłam je wieczorem, Beatko. Jutro Sara będzie pod Dżokiem - jeśli będzie słońce, może udadzą się ładniejsze.
To pierwsze oczywiście Ci wyślę - na wszelki wypadek.

Mam nadzieję, że tamb uda się wskrzesić komputer i niebawem dołączy.
Panie z Przebieczan mówią, że Sara jest cudownym, bezproblemowym psem. Ze wszystkimi się dogaduje, jest wzorowa w domu.
Pies ideał.
Ciekawe, jak idzie z jedzeniem nowej karmy - Sara musi schudnąć.

Ja dodam od siebie, że ogromnie przyjemnie mieć taką klusię:loveu: na kolanach.

Edit.: Dla jasności sytuacji info o chorobie psychicznej (po konsultacji ;) z tamb) zostaje. Natomiast na wszelki wypadek proszę o nieużywanie takiego sformułowania w ogłoszeniach internetowych, prasowych i innych. Rzeczywiście bezpieczne jest ogólne określenie "problemy zdrowotne", "problemy" itp.

Posted

Dzisiaj Sara jest ogłoszona w DP. W ogłoszeniu pomyłkowo zamieszczono zdjęcie innego psa. Były telefony, a nawet są jakieś domy zainteresowane adopcją Sary...

Posted

[quote name='hop!']Rozmawiałam z tamb... Sara ma wspaniały dom. :lol:[/QUOTE]
Dokladnie tak ,Sara ma domek z ogrodem dwie suczki do towarzystwa i kota na ktorego szczeka, dom zrobiony pod pieski bo panstwo wyprowadzili sie z Krakowa ,żeby pieski mialy gdzie biegac ,dom nie duzy ,za to ogrod do biegania sporych rozmiarow.
hop czy tobie mogla bym wyslac zdjecia . jezeli tak to podaj mi swojego maial.,najlepiej dzis bo jutro znowu nie bede miala dosjcia w domu do kompa .

Posted

[quote name='Foksia i Dżekuś']Sory ale tz wczesniej powylaczal komputer wiec przesle jak tylko mi go odblokuje[/QUOTE]
Nie ma sprawy. ;)

Posted

[quote name='salibinka']Jak to? Co się stało? W którym hotelu jest teraz Sara? Proszę, napiszcie więcej.[/QUOTE]
Sara pogryzla pania ,Podobno pani robila jedzenie ,a \sara pilnowala i pewnie psy podeszly ,a pani chcial sie schylic i \Sara ugryzla ja w noge i rek wiec pan powiedzila ,zeby zbierac psa bo nie moze sobie pozwoilic zeby gryzla zone.
,czasem niestety psy ze schroniska bardzo sa zaborcze o jedzenie i wiem to na wlasnym przykladzie moja \foksia do tej pory by mnie pogryzla jak bym jej cos z miski chcial wziasc ,pies nie podchodzi do miski nawet nie wchodzi do kuchni bo go go pogryzla .

Posted

[quote name='salibinka']Jak to? Co się stało? W którym hotelu jest teraz Sara? Proszę, napiszcie więcej.[/QUOTE]
Aniu dzwonoilam do ciebie ale nie odbierasz ,a ja teraz jestem w niepolomiach i jestem u \bozenki na internecie niestety w domu przez kilka dni nie mam internetu wiec wiecej juz nie napisze dopiero w poniedzilek w pracy ,dltego tez nie moglam wyslac zdjec ,ale sa juz nie aktualne.

Posted

salibinka napisał(a):
Czy Sara wróciła do Przebieczan?

Nie, jest u p. Tomka.

Tamara będzie miała dostęp do komputera w przyszłym tygodniu.

Posted

Zabrałam się za ogłaszanie suczki... Ma już wyróżnione allegro i alegratkę oraz kilka innych ogłoszeń. Zmieniłam jej imię - oczywiście powiadomiłam o tym Tamarę. ;)

Posted

hop! napisał(a):
Zabrałam się za ogłaszanie suczki... Ma już wyróżnione allegro i alegratkę oraz kilka innych ogłoszeń. Zmieniłam jej imię - oczywiście powiadomiłam o tym Tamarę. ;)

Super. Oby dzięki nim Sara zamieniła kojec na ciepły dom. A jak ma teraz na imię?

Posted

salibinka napisał(a):
Super. Oby dzięki nim Sara zamieniła kojec na ciepły dom. A jak ma teraz na imię?

Podobno Sara nie przeżywa zmiany miejsca i nie tęskni. Musi trafić do domu bez innych psów, bo jest bardzo zazdrosna o człowieka. W ogłoszeniach ma na imię Brzydulka. ;)

Posted

hop! napisał(a):
Podobno Sara nie przeżywa zmiany miejsca i nie tęskni. Musi trafić do domu bez innych psów, bo jest bardzo zazdrosna o człowieka. W ogłoszeniach ma na imię Brzydulka. ;)

Brzydulka??:evil_lol::loveu:

Co do nieprzeżywania zmian... nie wierzę...

Posted

Bardzo dziękuję za pomoc dla Saruni- Brzyduli. Sara jest miła, kochana, bezproblemowa pod warunkiem, że nie musi dzielić się człowiekiem z innym psem. Do pogryzienia Pani doszło przy rozdzielaniu gryzących się suk. Atak był skierowany na labradorkę, która weszła do kuchni w czasie krojenia mięsa.