Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mestudio tyle u Was już śniegu, u mnie w Krakowie troche mniej:)

Angel ty jesteś Małolat i i nie masz sie czym w ogóle martwić;)

Małolaty mają u mnie szczególne względy, za swoje Serducho dla Zwierzaków :loveu:

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='wojtuś']Mestudio tyle u Was już śniegu, u mnie w Krakowie troche mniej:)

Angel ty jesteś Małolat i i nie masz sie czym w ogóle martwić;)

Małolaty mają u mnie szczególne względy, za swoje Serducho dla Zwierzaków :loveu:[/QUOTE]

Ano tyle śniegu i w dodatku teraz chwycił przymrozek, u mnie takie fantastyczne małolaty też mają szczególne względy i niech Angel się ani trochę nie przejmuje.

Posted

[quote name='wojtuś']Małolaty mają u mnie szczególne względy, za swoje Serducho dla Zwierzaków :loveu:[/QUOTE]
Angel, ja tez przyłączam się do grona wielbicieli małolatów. Możesz mi wierzyć, miałam i nadal mam do czynienia ciągle z małolatami w Twoim wieku i...dużo starszymi też- i mogłabys byc dla nich wzorem.

Posted

[quote name='danka4u1']Angel, ja tez przyłączam się do grona wielbicieli małolatów. Możesz mi wierzyć, miałam i nadal mam do czynienia ciągle z małolatami w Twoim wieku i...dużo starszymi też- i mogłabys byc dla nich wzorem.[/QUOTE]

dziękuje :) jak milo mi to słyszec... jak bardzo bym chciała zeby moi rodzice potrafili mnie tak docenic..

Posted

Dostałem dzisiaj wpłatę 20zł z opisem ZASILENIE KONTA od Anna K...O. Bardzo proszę o przyznanie się do winy i podanie niku abym mógł poprawnie odnotować.

A najlepiej na przyszłość na przelewie podawać ten nik. I będzie dużo prościej dla mnie. :-)

pozdrawiam,

TZmestudio

Posted

[quote name='Angel']dziękuje :) jak milo mi to słyszec... jak bardzo bym chciała zeby moi rodzice potrafili mnie tak docenic..[/QUOTE]

Tak właśnie podejrzewałam Angel.
Strasznie to wszystko niesprawiedliwe, naprawdę. Bardzo bym chciała móc docenić swoją córkę, która jest w Twoim wieku, a tu porażka na całego z młodą. To takie przykre. A Ty jesteś taką fajną dziewczyną i masz problem w drugą stronę. Zrobię podmiankę dziewczyn i podrzucę swoją dorastającą wiedźmę Twoim rodzicom:diabloti:. Bardzo szybko Cię docenią.

Posted

[quote name='mestudio']Tak właśnie podejrzewałam Angel.
Strasznie to wszystko niesprawiedliwe, naprawdę. Bardzo bym chciała móc docenić swoją córkę, która jest w Twoim wieku, a tu porażka na całego z młodą. To takie przykre. A Ty jesteś taką fajną dziewczyną i masz problem w drugą stronę. Zrobię podmiankę dziewczyn i podrzucę swoją dorastającą wiedźmę Twoim rodzicom:diabloti:. Bardzo szybko Cię docenią.[/QUOTE]

hehehehe :) hmmm... nigdy nie jest idealnie.. no ale cóż. U mnie kiepsko z tata sie dogadac. Ale co tam, dogo to nie miejsce zeby mówic o problemach- co nam na sercu leży.. to watek Naszej zakochanej parki, i nie bede go zaśmiecac :) Naprawde bardzo dziękuje za tak miłe słowa..:)

Posted

:diabloti: Angel, podmianka, latem - miesiąc wakacji.

U nas straszna zima. Koszmar jakiś. Wyszłam z pracy o 14:30. Wsiadłam do busu, który łaskawie w końcu przyjechał o 15, a do swojego miasta dojechałam przed 18 parę minut. Po drodze (60 km) bus kilka razy się zakopał, minęliśmy kilka ciężarówek tarasujących drogi i nie mogliśmy wjechać na koniec do miasteczka bo jest górka i sprzęt ciężki wyciągał ciężarówki i autobusy w stronę przeciwną. Moje dwa duże piesy musiałam ratować z kojca bo zaspy na podwórku ponad kolana i zasypało wejście do kojca. Po schodach do domu nie można było wejść, drzwi od góry do dołu śnieżne, jak bałwan wyglądały. Jak ktoś nie mieszkał nigdy w polu to nie ma pojęcia jak to jest - ja od zeszłego roku wiem:evil_lol:. Nas zasypało - dosłownie jesteśmy od świata odcięci, nie widać nawet gdzie jest droga chwilami.
Małżonkowie dzielnie okupują werandę i chyłkiem wychodzą się przebiec po czym szybki myk do domu. Jedynie Figa, Lady i Fąfel to psy typowo śnieżne i zwyczajnie bawią się w śniegu. Teraz towarzystwo w ilości 8 sztuk psów poupychałam po domu w kątach żeby się nie napastowali i chwilowo jest cisza.

Posted

[quote name='mestudio']U nas straszna zima. Koszmar jakiś. . Moje dwa duże piesy musiałam ratować z kojca bo zaspy na podwórku ponad kolana i zasypało wejście do kojca. Po schodach do domu nie można było wejść, drzwi od góry do dołu śnieżne, jak bałwan wyglądały.Małżonkowie dzielnie okupują werandę i chyłkiem wychodzą się przebiec po czym szybki myk do domu. Jedynie Figa, Lady i Fąfel to psy typowo śnieżne i zwyczajnie bawią się w śniegu. Teraz towarzystwo w ilości 8 sztuk psów poupychałam po domu w kątach żeby się nie napastowali i chwilowo jest cisza.[/QUOTE]
Rzeczywiście taki opis zimy i takie ekstremalne przeżycia śnieżne, pamiętam tylko z wczesnego dzieciństwa, spędzonego- może nie w szczerym polu, ale na wsi. A teraz gołoledź na chodnikach, albo błotko i tylko wieczorny spacer z psem jest urokliwy- na pustych skwerkach i w parku. Bajka, ale dla naszych domowych psiaków, które wrócą potem do ciepłego domu.

Mestudio i Angel- mamo i córko. Spokojnie. Mam na wakacyjne podmianki swoją mocno dorosłą córkę, która tez jakoś nigdy nie mogła dostąpić mojego, wymyślonego chyba ideału- tyle miałam zastrzeżeń, najczarniejsze scenariusze, a " wyrosła na ludzi". Rodzice tak zawsze już mają....z nami Ewo- pewnie tez tak było.

Posted

Danusiu, jak ktoś mieszkał całe życie w mieście to naprawdę nie ma pojęcia jak jest w Polsce w takich miejscach jak moja wieś i okolice. Tu nie ma żartów, tu nikt nie przyjdzie aby Ci odśnieżyć chodniczek przed domkiem. Tu są zaspy po pas w niektórych miejscach, a my nie mamy podwóreczka tylko wielkie podwórko. Tu nie ma blokowisk zasłaniających wiatr, śnieg itp. Na naszą posesję trzeba się wedrzeć, nawet nie widać gdzie jest wjazd - gdyby nie ogrodzenie to nawet byś nie trafiła do wejścia. Jak czytam w internecie jak cierpią mieszkańcy miast bo im przed blokami gospodarz nie odśnieżył chodniczka i nie posypał to naprawdę śmiać mi się chce z ludzi i zastanawiam się jak oni by funkcjonowali w razie jakiegoś kataklizmu. Zrobię jutro jakieś fotki o ile wylezę z domu bo jak byłam przed chwilą po drzewo to znowu schody zasypane i nawet śladu nie ma, że zgarniałam z Figą śnieg aż do betonu. Figa uwielbia kopać i dostaje amoku na widok każdej łopaty - nawet śnieżnej:-).
Lisiaki śpią dwójkami, parkami, przytulankami.

Posted

Pokażę Wam zimę na wsi. Pierwszy śnieg.

[img]http://img151.imageshack.us/img151/9900/img1204e.jpg[/img]

Wejście do kojca Fiźki skoczki - zobaczcie jak wygląda siatka zabezpieczająca u góry przed wyskoczeniem naszej akrobatki.

[img]http://img541.imageshack.us/img541/9067/img1201w.jpg[/img]

[img]http://img442.imageshack.us/img442/6058/img1199ej.jpg[/img]

Posted

Ano jak to u nas. Jak burza to szok normalnie, a jak śnieg to właśnie w takich ilościach. Psiaki dziś siedzą ze mną w domu bo nie bardzo miałam jak dojechać do pracy rano. I ciągle sypie śnieg.

Posted

[quote name='mestudio']Dostałem dzisiaj wpłatę 20zł z opisem ZASILENIE KONTA od Anna K...O. Bardzo proszę o przyznanie się do winy i podanie niku abym mógł poprawnie odnotować.

A najlepiej na przyszłość na przelewie podawać ten nik. I będzie dużo prościej dla mnie. :-)

pozdrawiam,

TZmestudio[/QUOTE]

Mestudio,wyobraz sobie ,ze na kazdym przelewie pisze nick ,ale panie na poczcie poprostu ignorują niektóre wpisy i zdarzyło mi się to wiele razy. Wiem ,ze duzo ludzi ,kolejka,ale........;)
Anna K ,to nie ja....:)

Posted

[quote name='Javena']Mestudio,wyobraz sobie ,ze na kazdym przelewie pisze nick ,ale panie na poczcie poprostu ignorują niektóre wpisy i zdarzyło mi się to wiele razy. Wiem ,ze duzo ludzi ,kolejka,ale........;)
Anna K ,to nie ja....:)[/QUOTE]

Ale ja tylko proszę o to by pamiętać. Wiem, ze na niektóre sytuacje nie mamy wpływu.
A ten post był tylko prośbą o przyznanie się bo chciałbym uporządkować finanse, a bez identyfikacji nie mam szans.

TZmestudio

Posted

Na zdjęciach piekna, śnieżna zima! Wiem jednak z doświadczenia, że właśnie taka "piękna" może dać porządnie w kość ! U nas też zasypało wszystko i trzeba samemu odkopać sobie drogę do domu. Najgorsze jest to, że to dopiero początek syzyfowej walki ze śniegiem !!!!

Posted

Tak urok zimy :evil_lol:
odśnieżanie, odśnieżanie i jeszcze raz odśnieżanie a rąk do pracy pewnie często brakuje. Jednak czy to sie mieszka na wsi czy w mieście to i tego, i tego są plusy i minusy:jumpie:
w miastach (ja mieszkam w bloku akurat i to na IV piętrze) jest tak, że jak pies za głośno szczeka to zaraz oburzenie sąsiadów, nie można pozwolić sobie na letnie grillowanie na podwórku w otoczeniu czworonożnych przyjaciół- bo gdzie ? chyba że ktoś tak jak w moim przypadku ma działke:loveu: następną rzecza jest to ze nie mozna sobie pozwolic na stadko czworonożnych dzieciaczków:shake: wieć mestudio naprawde uwież ze ja bardzo ci zazdroszcze takiego swojego miejsca na ziemi:loveu: mi marzy się dom z ogródkiem- gdie mogłabym prowadzić hotel dla psów i sama posiadać swoje małe stadko:evil_lol: a prace jakos by sie ogarnęło .. przynajmniej mam taka nadzieje :D wiem ze to nie jest łatwe.. ale jeśli ma sie dom, podwórko a na nim ekipe merdających ogonków to dla mnie było by to co kochałabym tak jak ty mestudio.

Posted

Czy Angel nie jest jakąś " przyszywaną" Twoją córką, Ewo? Przyznaj się. Wspaniale zgadzałybyście się ze sobą.
Twoje zdjęcia zimowe przypominają koniec świata w wersji lodowej. Wiem, że to tak wygląda, bo spędziłam całą podstawówkę w podobnych- górskich dodatkowo -warunkach, ale nie wiem, jak teraz potrafiłabym tak funkcjonować. Pewnie zapadłabym w sen zimowy i wzięła naturę na przeczekanie ...do wiosny.

Posted

Trzymamy się bo innego wyjścia nie ma, ale jest u nas strasznie. Krówka wychodzi na siusiu tylko po schodach na dół i siusia zaraz pod schodami i ucieka do domu. Lisio jest nieco bardziej odważny chłopak.