Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

I są jeszcze wpłaty od Jadwig2 – 10zł (angel miała ją wpisaną w stałych więc nie wiem gdzie dać tą cioteczkę )

Jadwiga to ja. Nadal wiszę ,ze nie zapłacone. Chełmek JADWIGA Ż.

Posted

Witam wszystkich, u nas okropnie gorąco i duszno. Od godziny krąży nad nami burza i mam nadzieję, że w końcu spadnie trochę wody z nieba. Lisiowoe jakoś tam sobie żyją, ale łobuzują. Lisio zniszczył jeden kojec, wyrywa łapami dolne deseczki, podkopuje się i mamy problem. Teraz psiaki są w domu i wcale im się to nie podoba, oba gamonie próbują uciec przez okno skacząc po ścianie w górę. Nie bardzo wiemy co zaradzić, ale chyba musimy podreperować kojec wybetonowany, TŻ stwierdził, że zrobi w murze do domku gospodarczego wejście dla psiaków, a w domku im wstawi budę wtedy Lisio nie będzie mógł wyskakiwać. Do tej pory z tego kojca też umykał, wskakiwał na budę i od strony ściany domku podważał siatkę rozpostartą nad kojcem i zwiewał.
Mamy jakieś zdjęcia i filmik z pieskami ale filmik umieszczę na naszej stronie jak inne filmiki obejrzy pewna Pani zainteresowana adopcją jednego ze szczeniaków.
Zdjęcia wgrywam więc może jeszcze dziś umieszczę jak nam internet nie padnie bo jednak się rozpadało.

Posted

A z tego naszego Lisia to chyba taki wolny psi duch i marzy mu się dużo wolnej przestrzeni.Schronisko też pozostawiło w jego główce złe obrazy zamknięcia...

Posted

Lisio- wolny duch psi, Pieguska- złośnica niedotykalska, Lisio poranny- śpiewak, Pieguska- kochane, ale nieprzewidywalne w swoich reakcjach, Lisio- kopacz pospolity, dla którego żadna przeszkoda nie jest nie do zwalczenia, Pieguska- pilnująca swojego domu na schodkach....co jeszcze dodać do pełnego obrazu?
Oj, mestudio- jedno pewne, nie nudzisz się...
Jeśli Ci się uda wstawić dziś zdjęcia, będziemy mieć cudowne chwile relaksu przed snem.

Posted

Rzeczywiście są łobuziakami. Najlepiej to by im pasowało cały dzień biegać wolno po całym ogrodzie, ale tak się nie da i wszyscy to wiemy. My przecież czasami wychodzimy wszyscy z domu i psiaki muszą pobyć w kojcach.
Okropnie wgrywają mi się zdjęcia, mam kiepski internet dziś przez te burze i deszcz.

Posted

Wreszcie dorwałam się do internetu i doczytałam wieści co u Lisia i Pieguski, widzę że Lisio łobuzuje ale to normalne, niektóre psiaki tak mają :) Ja od miesiąca jestem na działce i już było podkopanie się pod ogrodzeniem, dziura w siatce (w jaki sposób zrobiona nie wiem :shake:). Lisio musi się przyzwyczić że jest czas na bieganie luzem i czas na odpoczynek, ale z psami jest jak z dziećmi, chciałyby się bawić cały czas :)

Posted

Muszę prosić o wyjaśnienie - wyslałam 20 zł za VI i VII , a widzę swoją wplatę tylko za VII , proszę dokł. sprawdzić jeszcze raz.....:roll::razz:

Posted

U nas znowu burza z każdej strony świata dosłownie. No i pada, a w ciągu dnia była sauna. W ogrodzie pod wieczór zagryzły mnie komary jak spacerowałam z Lisiem i resztą psiaków.
Mam takie fajne zdjęcie Krówki jak wcina mi chrupki z ręki, ma dziewczyna takie przebłyski, ale na tym zdjęciu to i ja jestem niestety. Ale w każdym razie Krówka potrafi być fajna. Bardzo się cieszy kiedy wracam do domu, głośno wtedy szczeka i drepcze wokół. Wczoraj próbowała się wybawiać z dużym szczeniakiem, sama go zaczepiła i zaczęła brykać, ale coś ją przestraszyło. Ogólnie czas mamy bardzo urozmaicony różnymi psimi pomysłami. Jak Lisio jest spokojny Pieguską, to inne psiska mają odloty nocne i nie dają spać i tak nam upływają dni i noce....

Posted

A nam też upływają dni i kolejne noce na miłej lekturze Twoich postów. Zaczynam zazdrościć Ci tej Króweczki. Widać z Twoich opisow jej zachowania, ile pracy juz włożyłaś w ucywilizowanie dzikuski. Pracy i nieludzkiej cierpliwości, za co Cię podziwiam.
A na zdjęcia Króweczki z Tobą- nie niestety, "[B]stety"[/B], miło będzie Cie poznać- czekamy z niecierpliwością. I widzisz, jak nie cenić Cię za cierpliwość, gdy mnie samej tego tak brakuje...
Dobranoc i...niech te komary dadzą Ci spokój.

Posted

[quote name='aanka']Muszę prosić o wyjaśnienie - wyslałam 20 zł za VI i VII , a widzę swoją wplatę tylko za VII , proszę dokł. sprawdzić jeszcze raz.....:roll::razz:[/QUOTE]

to Aquifere musi napisac wszystkie wplaty za czerwiec.

Posted

Musieliśmy uciekać do domu, zresztą i tak zrobiła się wichura i burza, popadało dość mocno i dziś jest przyjemnie na dworze. Mam nadzieję, że tak będzie dłużej.

Wstawiam link gdzie jest filmik, psy akurat polazły do najbrzydszej części ogrodu, wcale nie zagospodarowanej, ale trudno. One lubią akurat ten teren:-).
[URL]http://www.me-grafikstudio.pl.pl/pies/IMG_0137.AVI[/URL]
(to jest duży plik więc pobieranie może trochę potrwać:evil_lol:)
[URL="http://www.me-grafikstudio.pl.pl/pies/"] [/URL]

Posted

Pieski moje, nie mogę się do Was dostać, żeby obejrzeć ten filmik.Albo komputer, albo ja...jesteśmy bardzo starej generacji...pukamy, pukamy i " drzwi" nie chcą się otworzyć:shake: Wezwiemy pomoc i odwiedzimy Was. Zżera mnie ciekawość..i nie trzeba już komarów :evil_lol:

Posted

Mestudio kochana jak teraz będzie wyglądać sprawa pieniężna?
Bo z tego co czytałam twoja jamnisia jedzie do domu, chyba, że coś przekręciłam.

Posted

[quote name='Tia']Mestudio kochana jak teraz będzie wyglądać sprawa pieniężna?
Bo z tego co czytałam twoja jamnisia jedzie do domu, chyba, że coś przekręciłam.[/QUOTE]

Tia, dopiero jak przemyślę jak ulokować Lisia i Pieguskę aby im było dobrze to Ci odpowiem na to pytanie, pamiętam o swojej ofercie i myślę, że to ja powinnam ją wznowić- czuję się co najmniej głupio w tej chwili.
Nie bardzo wiem jak zaradzić Lisiowym szaleństwom zarówno w domu jak i w kojcach. Obawiam się, że nawet kojec z betonowym podłożem jest dla Lisia niewłaściwy bo ogrodzenie jest niewysokie, drewniane i on skacze jak wariat do góry, a ja obawiam się, że z tego kojca w końcu ucieknie. W wysokich kojcach zaś powyłamywał drewniane szczeble, on ma ogromną siłę w łapach. O domu to już nie wspomnę bo ściany są zdarte do styropianu i cała ściana pod oknem wymaga otynkowania i całej reszty.
Obawiam się, że moje warunki nie są na ten czas dobre dla tych piesków, ja jestem potwornie zestresowana, bo nie wiem czy przynajmniej Lisio nie zwieje mi z kojca kiedy nas nie ma.
Lisio i Pieguska potrzebują ogrodzonego wybiegu z podmurówką wokół, a my w tej chwili nie mamy czasu na takie budowle, o finansach nie wspomnę. Zostawienie ich na werandzie w domu owocuje zaś kupami w domu, nawet do miski z wodą się załatwiają - czego w ogóle nie pojmuję, a oprócz tego Lisio ma zasikane wszystko wokół. Oglądałam już przęsła do ogrodzenia wybiegu i muszę zmierzyć ile tego potrzebujemy i jaki byłby koszt aby psom zapewnić normalność, a sobie równowagę psychiczną bo jestem naprawdę zmęczona. Nigdy nie miałam takich nieprzewidywalnych łobuzów, którym nic nie pasuje.
Ciągle walczymy, ale chwilowo ja przegrywam i zamartwiam się. Kojec, w którym teraz spędzają czas kiedy wychodzimy ma jakieś 10 metrów kwadratowych, psiakom zrobiliśmy wejście do domku murowanego, TŻ wybił jeden z pustaków w ścianie i tam mają budkę postawioną. Dostały grubą gąbkę do spania, ale cóż, gąbka już porwana w drobny mak i fruwa nawet poza domkiem.
Teraz TŻ ma dyżury w soboty to nigdzie się nie ruszymy żeby przeliczyć ile czego potrzeba, ale myślę o nowym kojcu z wybiegiem i podmurówką wokół, specjalnie dla tych dwóch łobuzów.
Mało piszę ostatnio, ale miałam bardzo dużo pracy i różności inne na głowie.Nawet dziś do południa dałam sobie odpocząć od dogo.
Pieski sobie są w ogrodzie, ale muszę je wypuszczać na raty bo duża suka coś krzywym okiem patrzy na Lisia ostatnio i jeszcze na swoją starą koleżankę Fiźkę.
Psy mają takie różne dziwne odloty czasami, znają się tak długo, a bywa, że są na siebie złe.
Pamiętam o ofercie i odezwę się w tej sprawie. Z drugiej strony zdaję sobie sprawę z tego, że nikt normalny w takiej sytuacji by tej oferty nie podtrzymał, ale ja nie jestem normalna:-).