Tia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='mestudio']Przykro się czyta takie głupie komentarze od osoby, która ani trochę nie zna mnie, mojej prywatnej działalności i nic o mnie nie wie. Nawet nie masz człowieku pojęcia ile zwierząt mam pod swoją własną opieką na moim własnym utrzymaniu, a wypowiadasz się jak prostak.[/QUOTE] Dziewczyny nie kłucie się tutaj, proszę was. OlaLola teraz już znaleźć darmowy DT to rzadkość. Teraz tylko kilka osób zgadza się na bezpłatny, jeszcze na dodatek dla dwóch starszych psów. Kiedy może się zdarzyć, że już nigdy nie znajdzie się DS. Mają szansę jechać do dobrego domu, wszyscy wiemy, że u Mestudio będą miały jak w raju, nie możemy jej oczerniać za to że bierze za to pieniądze utrzymanie też trochę kosztuje. Sami wybraliśmy ten domek. Jak polecisz jakiś darmowy i domowy to chętnie skorzystamy. Z jednej strony też masz racje, ale większość ludzi by nie brała na DT, nie mając z tego zysku...a psiaki biednie nie miały by gdzie trafić. Mestudio też już nam opuściła kwotę mieliśmy płacić 300zł a ona zmieniła na 250. Zgodziła się zabrać oba pieski i jeszcze jak jeden z jej teraźniejszych podopiecznych znajdzie dom to wtedy jeden z naszych psiaków będzie mieszkał sobie za darmo:) Quote
OlaLola Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Nie no spoko, ja rozumiem, że to szansa dla psiaków, w końcu nawet najlepsze schronisko nie zastąpi domku. Zdziwiła mnie tylko cena 250zł za psiaka, bo ja rozumiem, finansować karmę, opiekę weterynaryjną, jestem jak najbardziej za :) ale bez przesady.... Znam dziewczynę, która na chwilę obecną ma 10 zwierząt na Dt ( plus swoje ) i plus te, które ma pod swoją opieką na własnym utrzymaniu i kasę zwraca jej się na podstawie faktur za jedzonko i weta. W życiu by nawet nie pomyślała, żeby brać za to kasę... No ale ja o co innego chciałam zapytać, czy ogłoszenia psiaków też są w cenie Dt, czy osobno trzeba robić? Quote
Monika z Katowic Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Kochana? Gdzie Ty żyjesz? Czasami cena w hotelikach wynosi 450 zł za psiaka... Ogłoszenia robi się osobno... Quote
OlaLola Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Wiem, tyle, że dla mnie hoteliki są nastawione na zysk... a Dt na pomoc (darmową) ale nie ważne... Quote
danka4u1 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Dziewczyny,każdy z nas ma swoją rację, ale dla nas wszystkich nadrzędne jest, by Lisio i Pieguska były razem w domku, który zapewni im dobre życie i swojego człowieka. Nie mylę się, prawda? Nie chcemy, by ten wątek przekształcił się w dyskusje nie dotyczące bezpośrednio tych konkretnych psów, dlatego nie kłóćmy się. Jutro psiaki jadą do [COLOR=red]DOMKU i to niech zaprząta teraz naszą uwagę.[/COLOR] Quote
Monika z Katowic Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Czy doszło moje 50 zł dla psiaków? Bo nie widzę wpisu... Quote
Aquifere Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Nie no pewnie. Psom się udało znaleźć dobry domowy tymczas, pieniądze się zbierają dość szybko, ale ktoś musi, po prostu musi napisać jak to źle i beznadziejnie. I w dodatku musi to napisać osoba, która w żaden sposób sama tym psom nie pomogła i właściwie nie wiem czemu się w to wtrąca:/ Quote
danka4u1 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Czy doszło moje 50 zł, bo też nie widzę wpisu? [U]Aquifere :lol::lol::lol:[/U] Popraw na pierwszej, że osoba spoza dogo zapisana jako Teresa, będzie płacić 20 zL- po 10 na każdego z psiaków- 27 każdego miesiąca.:lol::lol::lol: Quote
Monika z Katowic Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Halo! Halo! Kochany Skarbniku psiaczków czekamy na wieści. A propos kto jest skarbnikiem? :) Quote
danka4u1 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 My chcemy tylko [U]spokoju na wątku-[/U] szczęśliwej drogi do Ciebie i niech ten wątek [COLOR=red]POZOSTANIE TAKI OPTYMISTYCZNY JAK NIESTETY RZADKO NA DOGO:shake:[/COLOR] Quote
Aquifere Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Skarbnik już jest. Nie mogłam się doszukać postu w którym pisałam ostatnie rozliczenie. No to jazda. Czerda - 10zł Monika z Katowic - 50zł Viola005 - 25zł (dopłata) Havanka - 15zł Beata G. - 60zł Jolanta A. - 10zł Magda B. - 20zł Proszę o wpisywanie nicków w tytule przelewu:( Jak ktoś nie wpisał to proszę się teraz przyznawać kto jest kto! Quote
Monika z Katowic Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Dzięki serdeczne za rozliczenie. Mizianko dla wspaniałych i kochanych psiaczków! :) Quote
Tia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 To ile jest na koncie teraz? Bez tych pieniędzy które zostały wysłane na transport. Angel prosimy o uzupełnienie pierwszego postu bo wpłat przybywa:loveu: (a podziel wpłaty za Czerwiec na stałe i jednorazowe, będzie można lepiej liczyć, i z jednorazowych trzeba odjąć 350zł które zostało wysłane na transport czyli z jednorazowych 550-350= razem [B]200zł[/B]):) [U][B]Brakuje jeszcze 80zł deklaracji stałych, kto dołoży?[/B][/U] Quote
Aquifere Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 później policze ile jest psich pieniędzy na koncie. To moje prywatne konto więc będę musiała odliczyć to ile wpłynęło i wypłynęło moich. Ciężka matematyka przede mną;) Quote
jostel5 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [B][quote name='Aquifere']Skarbnik już jest. Nie mogłam się doszukać postu w którym pisałam ostatnie rozliczenie. No to jazda. Czerda - 10zł Monika z Katowic - 50zł Viola005 - 25zł (dopłata) Havanka - 15zł Beata G. - 60zł [B]Jolanta A. - 10zł[/B] Magda B. - 20zł Proszę o wpisywanie nicków w tytule przelewu:( Jak ktoś nie wpisał to proszę się teraz przyznawać kto jest kto![/QUOTE] To chyba ja...Wczoraj robiłam przelew.Ale nick raczej podałam (w tytule wpłaty) Quote
ogonek2 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='Aquifere']Skarbnik już jest. Nie mogłam się doszukać postu w którym pisałam ostatnie rozliczenie. No to jazda. Czerda - 10zł Monika z Katowic - 50zł Viola005 - 25zł (dopłata) Havanka - 15zł Beata G. - 60zł Jolanta A. - 10zł Magda B. - 20zł Proszę o wpisywanie nicków w tytule przelewu:( Jak ktoś nie wpisał to proszę się teraz przyznawać kto jest kto![/QUOTE] u mnie wyraźnie było napisane ogonek2 :lol: i powinno już dojść . doszło ? Quote
Angel Posted May 25, 2010 Author Posted May 25, 2010 prosze zobaczyć koniecznie na pierwszą! bo jest kilka wpłacone a nie wiadomo od kogo (nie znamy nicku) i nie wiem czy to jednorazowa czy stała..prosze napisać :) Quote
_Goldenek2 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Beata G. to ja..... pewno się pani w banku nie chciało napisać na co :). Dopłacam 20 zł do deklaracji za czerwiec i 40 zł za lipiec...... razem 60 zł :). Quote
Tia Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [B][URL="http://www.dogomania.../members/96881-jostel5"][B]jostel5[/B][/URL] to [/B][COLOR=#0000ff]Jolanta A:[/COLOR] 10 zł [COLOR=#0000ff]Magda B:[/COLOR] 20 zł możliwe, że to [COLOR=#0000ff]ogonek2[/COLOR] (ona deklarowała jednorazową 20zł, 3 osoby tyle deklarowały jednorazowo i 2 już wpłaciły) [COLOR=#0000ff]Mroowa:[/COLOR] 30 zł - to jednorazowa Quote
ogonek2 Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 zgadza się! 20 zł ode mnie :-) potwierdzam , jednorazowo :-) Quote
OlaLola Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 [quote name='Aquifere']Nie no pewnie. Psom się udało znaleźć dobry domowy tymczas, pieniądze się zbierają dość szybko, ale ktoś musi, po prostu musi napisać jak to źle i beznadziejnie. I w dodatku musi to napisać osoba, która w żaden sposób sama tym psom nie pomogła i właściwie nie wiem czemu się w to wtrąca:/[/QUOTE] A i właśnie ta osoba czeka na wieści żeby znaleźć im odpowiedni dom. Na pewno będziemy pomagać w ogłoszeniach, żeby Lisio i Piegusek jak najszybciej ten wymarzony domek. Quote
mestudio Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 OlaLola, czy mogłabyś także napisać do innych na dogo, którzy prowadzą DT lub hotele za duże pieniądze i naprawdę na dużą skalę. Proszę napisz im to co piszesz na pw do mnie, bądź na tyle odważna. Przyczepiłaś się do mnie i naprawdę jestem już bardzo zniechęcona do jakiejkolwiek pomocy. Nie rozumiem dlaczego akurat mi się zawsze dostaje na dogo, nie rozumiem dlaczego inni mogą się utrzymywać z pieniędzy DT, a ja nie mogę zarobić na karmę dla przygarniętych zwierząt. Daj mi zwyczajnie spokój. Quote
Aquifere Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 mestudio - nie rozumiesz. OlaLola ma misje bo ona ZNA! ludzi, którzy mają bezdomne psy a na nich nie zarabiają, wiesz? Ty obłudna naciągaczko i oszustko! Eh. Coraz częściej widzę, że dogomania nie różni się wiele od innych for. Najgłośniej krzyczą ci co robią najmniej. Nie ma to jak się powyżywać na klawiaturze za cały dzień:] Quote
mestudio Posted May 25, 2010 Posted May 25, 2010 Aquifere, nawet mnie rozśmieszyłaś:-). Znanie też się liczy. Psiaki przyjeżdżają do mnie z samego rana, jestem zestresowana nieco, ale mam nadzieję, że dam radę. Quote
Recommended Posts