Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='danka4u1']I zabrałaś go jako SWOJEGO psa, gdy okazał sie trudny, bardzo trudny i nieadopcyjny. Tego Ci nie zapomnę, bo niestety to ewenement na tym forum miłosników zwierząt........[/QUOTE]

A ciekawe co niby miałam zrobić z tym potworem? Nie bardzo sobie wyobrażam. Nikt jej by nie zabrał do siebie, a swoją drogą to dość ciekawy egzemplarz i czegoś tam na niej się uczę.
W tej chwili to ją traktuję jak biedną psinę do obserwacji i wyciągania wniosków:-).
Niedługo szczepienie na wściekliznę, ciekawe to będzie.....

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='mestudio']A ciekawe co niby miałam zrobić z tym potworem? Nie bardzo sobie wyobrażam. Nikt jej by nie zabrał do siebie, a swoją drogą to dość ciekawy egzemplarz i czegoś tam na niej się uczę.
W tej chwili to ją traktuję jak biedną psinę do obserwacji i wyciągania wniosków:-).
Niedługo szczepienie na wściekliznę, ciekawe to będzie.....[/QUOTE]
Jak to co? Po co Ci studia nad Króweńką i obserwacje? Mało masz tego, co znajdujesz na polach, pod marketami? Trzeba było dalej być DT. Nic Cię nie uczy Dogomania:evil_lol:
Po szczepieniu Krówka , mam nadzieję, nie wścieknie się bardziej niz jest.

Posted

Krówka zmieniła się niesamowicie :) Ale nic dziwnego, żyjąc w takich warunkach, chyba w końcu uwierzyła że nie cały świat jest zły. Może jeszcze kiedyś nawet swoją małą koleżankę polubi :)

Posted

[B]Dziewczyny, potrzebuję transportu na 6.03. z Poznania do Środy Śląskiej!!!
Jakbyście coś słyszały lub były w stanie pomóc dajcie znać proszę [URL="http://www.dogomania.pl/threads/223834-PUSZEK.-Alarm%21Potrzebny-transport-Pozna%C5%84-%C5%9Aroda-%C5%9Al%C4%85ska%216.03.?p=18735156#post18735156"]tutaj[/URL]:[/B]

Posted

[quote name='bakusiowa']Pieguska biała jak śnieg. Na rękach u TZ-ta jest taka malutka. Mestudio, jakie witaminki dajesz psiakom?[/QUOTE]

Najwięcej dostają naturalnych witamin bo gotujemy jedzenie - ryż, makaron z mięsem i marchewką, buraczkami, jabłkami. Owoce i warzywa TZ mieli i pakuje w pojemniki do zamrażalnika i mam na cały tydzień. Oprócz tego Dolfos senior.

Do weterynarza panna pojedzie dopiero w kwietniu na szczepienie.

Posted

[quote name='mestudio']Najwięcej dostają naturalnych witamin bo gotujemy jedzenie - ryż, makaron z mięsem i marchewką, buraczkami, jabłkami. Owoce i warzywa TZ mieli i pakuje w pojemniki do zamrażalnika i mam na cały tydzień. Oprócz tego Dolfos senior.

Do weterynarza panna pojedzie dopiero w kwietniu na szczepienie.[/QUOTE]
Mestudio, pisałam na wątku staruszka Fifiego że nie powinno szczepić się starych psów przeciw wściekliźnie.
Mam koleżankę której brat weterynarz tak twierdzi. Może sie zdarzyć że pies zejdzie po szczepieniu. Pytałam o to pewną kobietę która prowadziła przytulisko pod Skierniewicami. Powiedziała że były u niej takie przypadki.

Posted

Tak, a zapłacisz za mnie karę jak przyjdą mi sprawdzić szczepienia psów? Tu mieszka dużo ludzi, którzy mnie nie lubią bo zajmuję się psami, a ja nie mam wolnych kilkuset złotych aby dać komuś w prezencie.

To, że u pewnej kobiety zeszły jakieś psy po szczepieniu może oznaczać, że były zaszczepione w czasie jakiejś infekcji i wet tego nie sprawdził.

Posted

[quote name='mestudio']Tak, a zapłacisz za mnie karę jak przyjdą mi sprawdzić szczepienia psów? Tu mieszka dużo ludzi, którzy mnie nie lubią bo zajmuję się psami, a ja nie mam wolnych kilkuset złotych aby dać komuś w prezencie.

To, że u pewnej kobiety zeszły jakieś psy po szczepieniu może oznaczać, że były zaszczepione w czasie jakiejś infekcji i wet tego nie sprawdził.[/QUOTE]

Nie piszę żebyś tego nie robiła bo sama muszę szczepić swojego, tym bardziej że lubi pogonić rowerzystów.Może mi narobić nieprzyjemności kiedyś. Tylko napisałam co sądzą o szczepieniach staruszków weterynarze. Sam od kilku lat nie szczepi starej jamniczki swojej matki. Wiadomo że nikomu tego nie powiedzą. Zresztą przepisy są wiadomo jakie. Czytałam że w Stanach odeszli już od corocznego szczepienia bo szczepionka działa dłużej niż rok.

Posted

Ostatnio weterynarz odradził mi szczepienie na wirusówki dla Briny i w ogóle dla starszych psów po ósmym roku życia.

Ta diablica wczoraj znowu miała focha i ganiałam się z nią po ogrodzie. Ma takie odchyły, jak sobie coś ubzdura, to nie chce wejść ani do domu, ani do kojca nawet na chwilę jak idę do domu. Gamoń jeden. Czas spędzamy w ogrodzie bo pogoda cudna, aż żal siedzieć w domu więc wracam do niego jak się robi ciemno:-).
W ogrodzie Krówka trzyma się na dystans, łazi dookoła nas (mnie i psiaków) i przygląda się co robimy, jedynie po smaczki podchodzi natychmiast.

[img]http://img26.imageshack.us/img26/4586/img3006y.jpg[/img]

[img]http://img196.imageshack.us/img196/5972/img2980u.jpg[/img]

[img]http://img571.imageshack.us/img571/6466/img2979g.jpg[/img]

[img]http://img689.imageshack.us/img689/4921/img2981lk.jpg[/img]

Posted

Krówka to pies/suka:evil_lol:charakterkiem :evil_lol: :evil_lol: i dobrze, że trafiła na takiego człowieka jak Ty. wyglada pięknie,ale i ten diabelski charakterek widać z pyska- pierwsze zdjęcie.:angryy:

Pracy masz teraz pewnie mnóstwo w ogrodzie i wokół domu, a ile atrakcji z zapraszaniem Króweńki do domu:evil_lol: jak się uprze, to błagać i błagac trzeba- jak pisałaś.

Ja nadal szczepię Oskara- 13 lat- na wirusówki. Jakos nie ma odwagi przestac, po doświadczeniach z poprzednim psem...

Posted

Dziś Krówka jest tak brudna, że gdyby nie to, że zapowiadają ochłodzenie i opady deszczu, już by była myta. Po prostu jak prosiak. Zamiast białego - popielatoszara. To skandal!! Już ja ją umyję, tylko będzie cieplej .....

TZmestudio

Posted

Prosimy zdjęcie [I]uświnionej[/I] Krówki :multi: :multi:Jak się tak psina napracowała, niech będzie pamiątka tego trudu, a my radość dla oczu :evil_lol: :evil_lol:

Posted

[quote name='danka4u1']Prosimy zdjęcie [I]uświnionej[/I] Krówki :multi: :multi:Jak się tak psina napracowała, niech będzie pamiątka tego trudu, a my radość dla oczu :evil_lol: :evil_lol:[/QUOTE]

Trochę TZ przesadza, pewnie jest przewrażliwiony bo Krowa wygląda zwyczajnie, trochę poszarzała co jest normalne, ale może mu się spodobało ją kąpać, nie wiem.

Posted

Nie, mamy teraz na głowie dwa inne psy - nowe tymczasy w trybie awaryjnym, zabrane podstępem z cudownego PDT, ech szkoda pisać, co się z tymi ludźmi dzieje za marny grosz.

Posted

[quote name='mestudio']Nie, mamy teraz na głowie dwa inne psy - nowe tymczasy w trybie awaryjnym, zabrane podstępem z cudownego PDT, ech szkoda pisać, co się z tymi ludźmi dzieje za marny grosz.[/QUOTE]
Następny cudowny dom...?:angryy::shake: Zgroza :angryy:

• 3 weeks later...