Jump to content
Dogomania

Bella, tak wiele w zyciu przeszla... a teraz wreszcie w ds :)

Recommended Posts

• Replies 1.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Kora ja mam na swoim koncie 20zł od Berty, bo mi hurtem wysyła i za Bellę i za Bunię
Nie pamiętam, czy już pisałam...
Wysłać Ci czy oddać przy okazji?
Jak coś to wyślij mi nr konta, bo o dziwo jeszcze nie mam:eviltong:

Posted

mamanabank napisał(a):
Normalna cena w tej lecznicy to 250zł bez względu na wielkość suczki, być może Sylwia dostanie zniżkę.
Byłam w lecznicy z moją Bellą :-) na szczepieniu i zapytałam przy okazji o naszą Bellę :-) Wg Pani wet wystarczy miesiąc, półtora, żeby się hormony uspokoiły i można sterylizować.

a faktura z tej lecznicy będzie bez problemu.

dziekuje za info, juz dopisalam na watku sterylkowym

mnie sie dosc drogo ta sterylka wydaje... :(

dajmy suni choc 1,5 miesiaca na rekonwalescencje

a oglaszac juz za chwile bedzie mozna- po uporaniu sie z ta laktacja. domek, jak sie znajdzie szybcej- bedzie musial poczekac! jak pokocha to poczeka :D a jak sie znajdzie szybciej to nam bedzie zej na duszy, ze sunia ma juz prawie z gorki :)

Posted

marta0731 napisał(a):
Wysłałam

20zł od Berty i ode mnie też 20zł :)
Dolicz w jednorazowych

czekaj, pomylka
my za poprzednia oplate hotelu, za sierpien bylysmy juz rozliczone te 20zl od Ciebie jednorazowo

czyli teraz, na wrzesien znow dajesz?

jednorazwe w miare dyspozycji bedziesz powtarzac, boisz sie dac stala? czy to pomylka i przelew mam odeslac? my za sierpien sie rozliczylysmy przeciez, siora

Posted

Cioteczki kochane!!!Bellunia z dnia na dzień coraz lepiej powoli robi się spokojniejsza dla piesków.Bardzo się tuli do mnie tak jakby mi chciała powiedzieć,że wie co razem przeżyłyśmy!Jest Kochana!!!!

Posted

sylwiaso napisał(a):
Cioteczki kochane!!!Bellunia z dnia na dzień coraz lepiej powoli robi się spokojniejsza dla piesków.Bardzo się tuli do mnie tak jakby mi chciała powiedzieć,że wie co razem przeżyłyśmy!Jest Kochana!!!!

dobrze czytac ze tak sobie z tym poradzila :) zreszta... OBIE poradzilyscie!

Posted

kora78 napisał(a):
czekaj, pomylka
my za poprzednia oplate hotelu, za sierpien bylysmy juz rozliczone te 20zl od Ciebie jednorazowo

czyli teraz, na wrzesien znow dajesz?

jednorazwe w miare dyspozycji bedziesz powtarzac, boisz sie dac stala? czy to pomylka i przelew mam odeslac? my za sierpien sie rozliczylysmy przeciez, siora

Nic mi nie odsyłaj, co Ty oszalałaś....
Dodatkowe to jest dla Bellci :)

Posted

sylwiaso napisał(a):

Pewnie dużo mizianka teraz potrzebuje... dobrze że ma kochaną Sylwusię :)

Posted

marta0731 napisał(a):
Nic mi nie odsyłaj, co Ty oszalałaś....
Dodatkowe to jest dla Bellci :)

hm... bede liczyc,ze za miesiac znow jednorazowo wspomozesz, jak sie tak rozbujalas ;P

z jednorazowych mamy 255zl!!! jest juz na hotel za wrzesien!!
jeszcze okolo 100zl na akcje szczeniakowa- usypianie i wstrzymywanie laktacji. a potem sterylka i kolejny miesiac hotelu...... eh i wkoło Macieja..

Posted

Cioteczki Kochane!!!Bellunia już coraz lepiej się czuje biega i kokosi się ze mną!Mam nadzieję,że złe dni powoli zapomina.W sprawie sterylki poprosiłam o napisanie kilku zdań mamenabank bo ona zna się na tym lepiej jak pani wet.i sterylizowała właśnie u niej swoje psiaki i ma ciekawe infor.mam nadzieję ,że jutro na wątku coś napisze.A Bellunia myśli o swoich cioteczkach i je serdecznie pozdrawia:bye::bye::bye:

Posted

sylwiaso napisał(a):
Cioteczki Kochane!!!Bellunia już coraz lepiej się czuje biega i kokosi się ze mną!Mam nadzieję,że złe dni powoli zapomina.W sprawie sterylki poprosiłam o napisanie kilku zdań mamenabank bo ona zna się na tym lepiej jak pani wet.i sterylizowała właśnie u niej swoje psiaki i ma ciekawe infor.mam nadzieję ,że jutro na wątku coś napisze.A Bellunia myśli o swoich cioteczkach i je serdecznie pozdrawia:bye::bye::bye:

Racja, rozmawiałam wczoraj z Sylwią i przy okazji pytała mnie o sterylizację. Cena 250zł może nie jest mała, ale ja nie odważyłabym się sterylizować żadnej suki pod moją opieką w innej łowickiej lecznicy. Można oszczędzić 50zł ale też zrobić krzywdę psu, niestety. Lecznica , o której mowa, po pierwsze ma ogromną wprawę w sterylizowaniu (współpracuje ze schroniskiem), po drugie przy operacji jest dwóch lekarzy, trzeci w gabinecie. Sterylizacja jest przeprowadzana metodą hakową, szew jest ładniejszy, niż ja miałam po cesarce swojego czasu. 250zł 9w cenę wliczony jest antybiotyk po sterylizacji) to nie jest suma, która dyskwalifikuje pomoc z funduszu sterylkowego. Dla przykładu powiem, że w dobrych lecznicach w Warszawie za sterylizację dużej suczki można zapłacić nawet 400-500zł, bo to zależy właśnie od tego czy lekarz sterylizuje sam, czy ma pomoc w razie czego i od tego jakim zapleczem dysponuje. Konkluzja jest taka, że ja nie ryzykowałabym zdrowia Belli dla urwania kilkudziesięciu złotych. Jednak nie wiem czy się ze mną zgodzicie...

Edit. Zerknęłam na wątek Akcja -Sterylizacja i widzę, że Bella z tą ceną załapała się na 75% pokrycie kosztów.

http://www.dogomania.pl/threads/184498-Akcja-STERYLIZACJA-%28by-bezdomniak%C3%B3w-by%C5%82o-mniej%29-NOWE-Konto-!!!

Posted

czyli tylko jedna lecznica w lowiczu jest dobra, a reszta do bani?
ja nie chce urwac pare zlty, dla ryzyka, ale wiemy, jak ciezko na cokolwiek jest kase zdobyc, na dogo itp. psow w potrzebie sa miliony. kazde 10-50zl moze innemu psu zycie uratowac.
skarbonka mi nie odpowiedziala, boje sie,ze to za wysoka kwota, bo jak tam patrze na watku to mniejsze kwoty sterylki wynosza.

czekamy dzis na wiesci od Sylwii, ma dostac rachunek w lecznicy za akcje ze szczeniakami i kwote sterylki Belli

Posted

skarbonka nie odpowiedziała ale wpisała Bellę na listę :-) czyli można uznać, że kwota została zaakceptowana.

Lecznica, o której mowa jest sprawdzona, nowoczesnie wyposażona i zatrudnia kilku lekarzy i techników wet. W pozostałych zwykle jest to jednoosobowy biznes z dodatkowym technikiem. Nie wiem czy jest sens sprawdzać ich kompetencje na Belli. Widziałam psa po kastracji w jednej z tych pozostałych lecznic. Miał chyba ze 20 szwów (i kotkę po sterylizacji, która powiła małe, a potem w ramach reklamacji była ciachana jeszcze raz), nie chcę nawet sobie wyobrażać jak wyglądałaby suka po sterylizacji. Pieniądze trudno jest zdobyć, ale myślę, że większość z nas uzna słuszność decyzji. Najważniejsze jest aby ratując psa zminimalizować ryzyko. Od razu powiem, że w żaden sposób nie jestem osobiście związana z lecznicą, kieruję się wyłącznie dobrem Belli. :-)

Posted

wlasnie zauwazylam na watku sterylkowym, ze Bella dostanie 75proc wyrownania :) to super!!
wiec spokojna juz moja glowa, nie mam sie czym martwic
dostalismy juz 50zl od kpiny na sterylke :) dziekujemy slicznie!! :)

wiec z tych 250zl 75proc to 188zl jakies.
czyli musimy na sterylke uzbierac 62,50 mamy juz 50zl :)

brakuje 12,50, kto dolozy???

do tego dzis rachunek akcji maluchowej... :(

ze stalych deklarowiczow za miesiac odchodzi bea_204, bo deklarowala sie na poczatku na 4 miesiace i tyle wpalt juz od niej mam. jeszcze jedna dodatkowa wplate zrobi juz jako jednorazowa.
Zofija placila 7 razy, a placilismy razem z okresem u Blood 5 razy, wiec Zofija ma 20zl nadprogramowo i ma przerwe we wplacaniu

od nowego miesiaca wiec w stalych mamy edwie 70zl!!!! koszt hotelu to 250zl