Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wisnia znowu robi kupę o konsystencji zaprawy murarskiej:( szczekał od rana, na szczęscie nie załatwił się w kojcu.
nie dostaje żadnych przysmaków. wczoraj jadł swoje suche rano, po południu ryż z puszką - z nowości dodalam włoszczyznę. włoszczyzna może powodować rozwolnienie? może trzeba zrobić mu badania? chyba, że to ta pogruchotana miednica żle zrośnięta powoduje te luźne kupy. już sama nie wiem. we wtorek będziemy u weta, zapytam co robić z Wiśnią - może trzeba dać kupę do badania.

Posted

[url]http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=278789055&blogId=540638683&actp=n%2b0prKAebczfG13CmB%2fL170xxzjSK8k%2f19igSi%2f1c3vFrKSdG4VwAe0JTCVeV1%2bSGyWHazl1pr5llc8tLJ1AQdaV%2bZ26MXN060fxBwAiRrYtcg7ruvnu5cfWeHyoB1ftlO1rA%2bQjonvpAorBYtby2%2b%2bL4HlFdnxlXZRbXgZMZxuIsoZte2H1q%2fpDxVQmZd8Wm%2bP4d%2bfqQ9W%2bruyCzTMdEmr4NipZhvUw3EBnM5bEkn3kQ2yabTMtFUnZTD73GCZc[/url]

Posted

[quote name='ronja']Wisnia znowu robi kupę o konsystencji zaprawy murarskiej:( szczekał od rana, na szczęscie nie załatwił się w kojcu.
nie dostaje żadnych przysmaków. wczoraj jadł swoje suche rano, po południu ryż z puszką - z nowości dodalam włoszczyznę. włoszczyzna może powodować rozwolnienie? może trzeba zrobić mu badania? chyba, że to ta pogruchotana miednica żle zrośnięta powoduje te luźne kupy. już sama nie wiem. we wtorek będziemy u weta, zapytam co robić z Wiśnią - może trzeba dać kupę do badania.[/QUOTE]

Kurcze niepokojące są te Misiowe kupy....może to faktycznie warzywa...Marta a Wiśnia był ostatnio odrobaczany?

Posted

był odrobaczany 21.07. miał byc drugi raz, ale miał rozwolnienie ze 2 tygodnie temu i czekałam, aż mu się unormuje, by go nie podrażnić. we wtorek kupię odrobaczacze dla wszystkich - zwykle odrobaczam wszystkich masowo raz na 4 miesiące.

Posted

[quote name='ronja']Wisnia znowu robi kupę o konsystencji zaprawy murarskiej:( szczekał od rana, na szczęscie nie załatwił się w kojcu.
nie dostaje żadnych przysmaków. wczoraj jadł swoje suche rano, po południu ryż z puszką - z nowości dodalam włoszczyznę. włoszczyzna może powodować rozwolnienie? może trzeba zrobić mu badania? chyba, że to ta pogruchotana miednica żle zrośnięta powoduje te luźne kupy. już sama nie wiem. we wtorek będziemy u weta, zapytam co robić z Wiśnią - może trzeba dać kupę do badania.[/QUOTE]
O masz Ci los, ja mam tylko nadzieję, że tam w jelitach nie ma jakiegoś dramatu :( Kurde, jednak coś może byc na rzeczy, on czasem robi kilka kup, na raty i nie są to takie jak u Emi na przykład :(
Jak ostatnio byłysmy to też tak przysiadał i kilka razy robił własnie taką zaprawę...
Daj znać co weci powiedzą, może jakieś usg albo rtg trzeba zrobić, sama nie wiem :(
[quote name='Ellig'][url]http://blogs.myspace.com/index.cfm?fuseaction=blog.view&friendId=278789055&blogId=540638683&actp=n%2b0prKAebczfG13CmB%2fL170xxzjSK8k%2f19igSi%2f1c3vFrKSdG4VwAe0JTCVeV1%2bSGyWHazl1pr5llc8tLJ1AQdaV%2bZ26MXN060fxBwAiRrYtcg7ruvnu5cfWeHyoB1ftlO1rA%2bQjonvpAorBYtby2%2b%2bL4HlFdnxlXZRbXgZMZxuIsoZte2H1q%2fpDxVQmZd8Wm%2bP4d%2bfqQ9W%2bruyCzTMdEmr4NipZhvUw3EBnM5bEkn3kQ2yabTMtFUnZTD73GCZc[/url][/QUOTE]
Dzięki :)

Posted

[quote name='ronja']był odrobaczany 21.07. miał byc drugi raz, ale miał rozwolnienie ze 2 tygodnie temu i czekałam, aż mu się unormuje, by go nie podrażnić. we wtorek kupię odrobaczacze dla wszystkich - zwykle odrobaczam wszystkich masowo raz na 4 miesiące.[/QUOTE]
Aaaa, czyli teraz jak Mia była to miał rozwolnienie i nie dostał tabletek w końcu. Już bym wolała, żeby to robaki były.

Posted

no, tylko ja nie wiem kiedy go odrobaczyć, bo te kupy są właśnie takie sobie. dlatego czekałam aż tyle od Mii, bo czasem kilka dni pod rząd są wzorowe, a potem kolejnego dnia pierwsza jest zaprawa, potem normalnie robi. coś tam chyba jest nie tak. wszystkie psy jedzą to samo i nie mają takich sensacji. zapytam we wtorek co z Wisienką.

Posted

[quote name='mysza 1']Co to za przygoda? Stało się coś? Na pw chociaż napisz ;)[/QUOTE]
i tak pewnie Evelin napisze na wątku Loli.
Lola uciekła jak byliśmy w kościele. odgięła siatkę w kojcu i przez ogrodzenie to już chyba górą poszła, bo nie było nic odgięte. szukaliśmy jej po lesie i po wsi na nogach i potem samochodem. szukali jej ludzie spacerujący po lesie i nasi psiarze znajomi. Wróciliśmy do domu, Bartek miał wziąć naszego Karmelka i dalej szukać, a ja wzięłam Emi i Wiśnię i się z nimi bawiłam (nie miałam już siły chodzić po lesie, bo początkowo ktoś ją widział i biegłam spory kawał). Dzięki temu, że byłam w ogrodzie z Emi i Wiśnią wypatrzyłam Lolę biegnącą koło naszego domu i udało nam się ją zlapac:)

Posted

na razie nie ma wątku, wieczorem Evelin założy wątek. emocje byly spore. Lola jest u nas od 2 dni - wyprowadzaliśmy ją tylko na smyczy nawet po ogródku (zawsze tak robimy z psem, który nie jest z nami związany emocjonalnie). nic nie wskazywało na to, że to uciekinierka, bo w kojcu grzeczna jak aniołek. została przeniesiona do Malutkiej do domu.

Posted

Ja też szczęśliwa, że Lolitka się znalazła. Ronja i Bartek strasznie mi Was szkoda za te przeprawy z Lolą, ale nie da się wszystkiemu zapobiec. Na pewno ja polubicie, bo jest mądra-jak Wam na wstępie pokazała:evil_lol:
Pozdrawiam Misia z budowy i deklaruję 30 zł miesięcznie:lol:

Posted

lubimy Lolę. będzie dobrze - będzie pod specjalnym nadzorem;)
Lola wróciła z kleszczami - Bartek pozdejmował, spryskaliśmy ją fiprexem i założyliśmy obróżkę przeciw kleszczom, które podarowała Ellig dla naszych tymczasów
[IMG]http://img822.imageshack.us/img822/1314/59381776.jpg[/IMG]

Posted

[quote name='Randa']Ja też szczęśliwa, że Lolitka się znalazła. Ronja i Bartek strasznie mi Was szkoda za te przeprawy z Lolą, ale nie da się wszystkiemu zapobiec. Na pewno ja polubicie, bo jest mądra-jak Wam na wstępie pokazała:evil_lol:
Pozdrawiam Misia z budowy i deklaruję 30 zł miesięcznie:lol:[/QUOTE]
Ojej, bardzo dziękujemy :loveu:
[quote name='ronja']lubimy Lolę. będzie dobrze - będzie pod specjalnym nadzorem;)
Lola wróciła z kleszczami - Bartek pozdejmował, spryskaliśmy ją fiprexem i założyliśmy obróżkę przeciw kleszczom, które podarowała Ellig dla naszych tymczasów
[IMG]http://img822.imageshack.us/img822/1314/59381776.jpg[/IMG][/QUOTE]
Bardzo fajna dziewczynka, jaka ciekawska, chciała okolicę zwiedzać ;) Nieduża jest chyba.

Posted

Randa mi mówiła,zeby u Misia-Wiśni link do Loli podać...Do wszelkich Miśków Randa ma słabość, bo takiego jednego Miska miała..
[url]http://www.dogomania.pl/threads/196468-M%C5%82oda-bardzo-m%C4%85dra-Lola-porzucona-przy-drodze-ze-szczeniaczkiem..?p=15735458#post15735458[/url]

pozdrawiam Miśka Wisnię , mam nadzieję,że nie ma nam za złe zaśmiecanie wątku lolitkami :)

Posted

Wiśnia na pewno nie ma za złe, gościnny jest chłopak:) a Lolitka rzeczywiście fajna:) tylko niech już będzie grzeczna;)

A ja przy okazji zaproszę na bazarek dla potrzebującej Melby i Amigo:

[URL]http://www.dogomania.pl/threads/196454-Domowe-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bci-bi%C5%BCuteria-perfumy-%29-dla-Melby-i-Amigo-do-22.11.?p=15734491#post15734491[/URL]

Posted

Pewnie, że Wiśnia się nie pogniewa, mamy tu bardzo gościnny wątek ;)

Wisienka dostał wpłatę od Kmurdz- 50 zł:loveu: Bardzo dziękujemy.
Są jeszcze dwie po 20 zł ale muszę sprawdzić czy to nie allegro, bo allegro będę rozliczała osobno.

Posted

[quote name='mysza 1']Jak ogarnę allegro to chyba osiwieję ;)[/QUOTE]
spokojnie , po zakończeniu aukcji dostaniesz maila z danymi wszystkich kupujących , trzeba pilnować tylko swojego konta ( ja ręcznie spisuję na kartce wszystkie wpłaty )i płacę z allegro przestawić na wypłaty na żądanie , bo zostanie Ci np 15 zł z którymi nie wiadomo co robić ( najmniejsza wypłata z automatu to 20 zł )
niestety ze swojego doświadczenie widzę że zdarzają się też żartownisie , którzy mimo że licytują nie wpłacają później ...szkoda np z allegra Tosi czekam jeszcze na wpłatę za 10 cegiełek w sumie , jeszcze czekam....