Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Duduś trafił do schroniska wraz z piątką innych szczeniaków.
Czy rodzeństwa nie wiadomo:oops:
Szczeniaki były koszmarnie zarobaczone i przeżyły tylko dwa:-(
Duduś z braciszkiem nie bardzo kochali ludzi:shake:
Nie łasili się do kratek w klatce i jedli dopiero kiedy nikogo nie było w pobliżu Tylko tulili się do siebie jak na prawdziwych braci przystało:lol:
Mijał czas,aż w końcu większy braciszek zachorował :-o
Niestety nie dało sie juz go uratować:-(
Duduś zakopał się w szmatki i tam postanowił wszystko co złe przeczekać.
Tylko wprawne oko naszej ,kochanej pani opiekującej się zwierzętarnią w schronisku zauważyło ,że Duduś jest ciężko chory:placz:
W czwatrek ok.19 przerażony,pokryty gęstym ,matowym futerkiem szkielecik zaszczycił mnie swoją obecnością:lol:
Duduś jest siedmiotygodniowym szczeniaczkiem jeszcze w trakcie leczenia.
Od dzisiaj cieszy się ogromnym apetytem:multi:
Cały czas staramy się aby nam zaufał.
Narazie Duduś bardziej kocha moje psy niż mnie,ale wiem ,że niedługo to się zmieni:loveu:
Wkrótce już całkiem zdrowy Duduś będzie potrzebował bardzo ciepłego domku i kogoś kogo będzie mógł pokochać.
A oto Duduś tuż po przyjeździe ze schroniska

W swoim łóżeczku

Bardzo śpiący i przerażony

• Replies 97
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Boziu jaki on jest zjawiskowy!! :loveu: :loveu: :loveu:
A ślepia to ma jak ta wiewióra z "Epoki lodowcowej".. :diabloti:
Buniu :Rose:

Ps. Szukamy domku? bo tytuł trochę mylący i mod może go przenieść na "Już w nowym domu"...

Posted

Buniu Ja nie wiem czy Ty wiesz ale Duduś to szczeniaczek po naszym Rudym z Lasu, którego wątek jest równiez na dogomanii.
Schronisko zabrało tylko dwa szczeniaki bo reszta się poukrywał,potem reszte zabrał Pan Siemiński do Przytuliska!!!
Biedeactwa dwaj braciszkowie, pewnie 100 razy lepiej było by im w lesie razem z mamą i Rudym, niż ta gehenna schroniskowa!!!

Posted

mamusia ponoć jest czarna i dużo mniejsza!!!

A tak prawde mówiąć to Tata i mama mają już zaklepany domek!! Pani, która zobaczyła Rudego na allegro tak się w nim zakochała, że zaraz skontaktowała się z Agnieszką (opiekuje się Rudym), nawet wpłaciła jej pieniążka na jego opieke wet i dokarmianie!!! W tym tygodniu przyjechała by zabrać Rudego i jak usłyszała o nażeczonej stwierdziła, że zabiera całą dwójke!!!
Niestety, po ostatnich łapankach maluchów (to moje zdanie) psiaki były tak wystraszone, że pouciekały. Poprosiliśmy o Pomoc Pana Siemińskiego- człowiek co ma doświadczenie - wiec w tym tygodniu kolejna próba i psioaki jadą do domy!!!

Duduśiowi tez musi się poszcześcić!!! Szkoda tylko, że braciszkowi się nie udało!! Mam teraz wyrzuty sumienia, że trafiły te dwie bidulki do schroniska:placz::placz:!!

Posted

Malutki Duduś ma ciężkie zapalenie płuc:placz::placz::placz:
Walczymy razem już trzecią dobę :-(
W razie braku poprawy jutro zmiana antybiotyku.
Dzisiaj po raz pierwszy Duduś dał mi buzi:loveu:
Duduś wysmarowany spirytusem grzeje się pod pierzyną
Zaraz pędzę do Niego bo może się obudzić,a mnie nie będzie i kto da buzi i papu:crazyeye:
Jeżeli Duduś poczuje się lepiej to obiecuję super zdjęcia malucha :multi::multi::multi:
Skoro Duduś jest po takich rodzicach to musi wyzdrowieć , prawda...

Posted

Buniu bedzie dobrze mysle ,ze przez to ,ze nasz Dudus urodzil sie w takich warunkach mimo wsztstko jego organizm da sobie rade z tym paskudnym zapaleniem...

oczywiscie nadal szukamy cudownego domu iczekamy na fotki jak juz maluszek poczuje sie lepiej

Bunia jestes jednym slowem niezastapiona:loveu:

Posted

Duduś dzisiaj w nocy był umierający!!!, dostał wielkiego wzdecia brzuszka, Bunia musiała mu "spuszczac powietrze"(łopatologocznie to pisze) , rano rozmawiałyśmy i bardzo była zaniepokojona jego stanem, bardzo sie obawiała przyczyn!!!

Posted

I ... Dudus przeszedł dzisiaj operacje, poważną na otwartym brzuszku!! Problemy z jelitami...... raczej coś zaniedbanego!!! W końcu to psiak z lasu!!!
Bunia na pewno napisze tutaj konkrety co i jak!!!
Ale było z Dudusiem bardzo źle; teraz odsypia narkoze!!!!
Mój Boże, kolejny maluch, który ma szczescie bo trafił do znawcy i czarodziejki!!!

Kochani trzymajmy kciuki za Dudka!!!!!!! Bardzo, bardzo was prosze!!!
Za Bunie równiez, bo dziewczyna chodzi na rzesach!!!!

Posted

magdaSt napisał(a):
Kochani trzymajmy kciuki za Dudka!!!!!!! Bardzo, bardzo was prosze!!!
Za Bunie równiez, bo dziewczyna chodzi na rzesach!!!!

Kciuki za Dudka bardzo potrzebne!:modla:
Bunia chodzi na czterech, rzęsy oszczędza..:roll:

Posted

Duduś żyje :evil_lol::evil_lol::evil_lol:
To było wgłobienie jelita:crazyeye::crazyeye::crazyeye:
Wczorajsza noc była koszmarem dla Niego i dla mnie/punkcja żoładka ,lewatywy i zastrzyki,walka do rana o jego życie/.
Dzisiaj po bad.rtg z kontrastem ledwo zdążyłam dowieźć go żywego do lecznicy i zooperować ...
To było straszne:shake:
Aktualnie Duduś popija z łyżeczki gorzałę i nic ,a nic go nie wzdyma:lol:
Zastrzyki robimy co 3 godziny i śpimy na zmianę:evil_lol:
Ciepłe myśli bardzo potrzebne Dudusiowi
Zdjęćnie będzie bo imageshack nie działa:angryy::angryy::angryy: