Jump to content
Dogomania

psy ULICY, suki w CIECZKACH, potrzebna pomoc... SZCZENIAKI!!!

Recommended Posts

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tez tego nie rozumiem.U nas nasza kochana Pusia odeszła miesiąc temu i mówi,ze za wczesnie na psa,ze nie chce tego znowu przechodzic,ale kurde co za wczesnie,zeby psa uratowac?:( Jestem wsciekła:angryy:

Posted

Karolina ale to trzeba tak powoli, codziennie, delikatnie az się zgodzi. To jest sprawdzony sposób.ja tez na początku słyszałam NIE.Pokazywałam mu róże nieszczęśliwe pieski, ich hisrorie
A potem ten sprzeciw był coraz to cichszy.
drugi piesek jakiego wzięłam był u mnie 2 godziny. Okazało sie ze ma obrzęk płuc. Sunia zyła sobie tak w schronisku i nagle wyjazd ze schroniska, stres spowodował taką niewydolnośc że nie udało sie jej uratować. Umarła przy człowieku kochana.jJa jak zadzwoniłam do męża to tak płakałam że on myślał ze mama zmarła.

Posted

Zgadzam się z Wtatarą - u mnie też był taki sprzeciw, akurat ze strony mojej mamy, z którą mieszkamy. Powiedziała, że już przenigdy się nie zgodzi, kiedy umarła nasza ukochana sunia Alma. Nie chciała znowu przeżywać utraty psa. Trwało to kilka miesięcy. Prosiłam systematycznie :) No i mamy 2 sunie ze schroniska :)
Myślę, że nie da się nic na siłę i w takim przypadku nie jest najlepszym pomysłem postawienie kogoś przed faktem dokonanym. Ale pomalutku, małymi kroczkami i jestem przekonana, że w koncu każdy, kto mial już kiedys psa, nie wytrzyma i ulegnie.

Posted

fizia napisał(a):
Ja mogę pomóc w ogłoszeniach, tylko na kogo podać namiary?

j3nny napisał(a):
prosze, niech ktos da DT tej suni, zaplace za jej sterylke

kkanarekk napisał(a):
Ja ją mogę wziąć na DT bezpłatne tylko na koszty leczenia potrzebna będzie pomoc finansowa :)

Tu cytujé oferty pomocy, jenny chce zaplacic za rudá sunié a kkanarek moze wziác na dt. tylko ze ta sniezka jest chyba pilniejsza. ja zaplacé za sterylké sniezki (190zl jak w poscie missieek), ale potrzebny wtedy jest drugi dt.

Posted

Karolina1984 napisał(a):
Ja tez tego nie rozumiem.U nas nasza kochana Pusia odeszła miesiąc temu i mówi,ze za wczesnie na psa,ze nie chce tego znowu przechodzic,ale kurde co za wczesnie,zeby psa uratowac?:( Jestem wsciekła:angryy:

Mama tez tak mówila i wytrzymala 9 miesiécy. Smutnych i bezbarwnych 9 miesiécy. W dniu kiedy pojawil sié nowy pies w domu- wszyscy odzyli. To takie swiadome katowanie siebie, bo przeciez zaden zwierzolub nie bédzie szczésliwy bez psa, wiéc na co czekac i siebie karac? ;pp

Posted

Oj to by było super, czyli są 2 oferty zasponsorowania sterylki i jedna oferta domu tymczasowego

Tu są namiary na Missieek, które pisała wcześniej - może udałoby sie jak najszybciej któregoś biedaka zabrac z tych ulic

tel: 504 588 874

Myślę, że Emilii chodzi o tą sunię

Posted

Już rozmawiałam z Missieek przez telefon jesteśmy umówione na środę na telefon i albo ona przewiezie małą właśnie w środę albo ja w czwartek pojadę :) Ja z małą pojadę od razu do weterynarza i ją zaszczepimy na wściekliznę i odpchlimy i odrobaczymy ale będę miała prośbę do Cioteczek o wątek dla małej i pomoc w zbiórce pieniędzy na weterynarza.