madziara1983 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 no i niestety mamy potwierdzenie kręgosłup, prawdopodobnie wypadł dysk... Niestety silne sterydy 10 dni ,a dalej zobaczymy ...100% juz na zawsze koniec biegania i skakania... dostał zastrzyk i jest troche lepiej po zastrzyku ,wstał żeby coś przekąsić ale spacer narazie odpada.. Quote
madziara1983 Posted April 21, 2011 Author Posted April 21, 2011 jak widzicie sami takie rzeczy to nie tylko w erze u nas na okragło takie cuda nie może byc normalnie. Dobrze ,ze ma narazie apetyt ale po sterydach to cholerwa wie jakie skutki uboczne będa a przeciwóbolowo jak będzie źle mam dac tramal także naprawde grubo poszło :-( Quote
madziara1983 Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 jest lepiej :-) mam nadzieje,ze to nie tyko chwilowa poprawa na skutek silnego sterydu. No i zreszta my pierwszy raz dajemy steryd przez tyle lat udawało nam sie uniknąć leczenia sterydami ehhh mówie wam. Misiek wstał zjadł byliśmy na spcaerku 5 minut ,dupa i fujarka działają jak tzreba bo wiecie z kręgosłupem lędzwiowym to mogła być lipa no i jest lepiej,chodzi,.....ehhh Quote
OLUTKA55 Posted April 22, 2011 Posted April 22, 2011 dwa bidusie zeby zajaczek podarował wam duzo zdrowka Quote
madziara1983 Posted April 22, 2011 Author Posted April 22, 2011 [quote name='OLUTKA55']dwa bidusie zeby zajaczek podarował wam duzo zdrowka[/QUOTE] dzięki wielkie i wam też duzo zdrowia! u ans jest problem bo Misiek lepiej się poczuł i niestety wydaje mu sie ,ze ozdrowiał zabawki łapie, zrywa się jak pies za oknem zaszczeka ..tragedia... Quote
madziara1983 Posted April 23, 2011 Author Posted April 23, 2011 czy zna ktoś z was dobry probiotyk??? ja czytałam o kilku ale kurde mało opini jest i nie wiem ,który wybrać i vitaminy b complex ale też nie wiem z której firmy wybrać jak ktoś z was stosował to prosze o odpowiedź które? Quote
madziara1983 Posted May 6, 2011 Author Posted May 6, 2011 witajcie u nas juz wszystko dobrze z kręgosłupem teraz misiek dostaje probiotyki i b complex a ja niestety czekam na przyjecie do szpitala znów ;-( Quote
Alicja Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 [quote name='madziara1983']witajcie u nas juz wszystko dobrze z kręgosłupem teraz misiek dostaje probiotyki i b complex a ja niestety czekam na przyjecie do szpitala znów ;-([/QUOTE] cóż mogę napisać ...współczuję Quote
magda z. Posted May 6, 2011 Posted May 6, 2011 Madzia dużo siły Tobie zyczę i pozdrawiam ciepło Quote
madziara1983 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 witajcie... u nas nic nowego ,jak jak zwykle chora... ale Misiek czuje sie dobrze... marzy nam się morze albo krótki urlop ale nie ma mozliwości ani kasy :-( ehhh tak poza tym to wszystko on... z kręgosłupem nie powtórzyło sie nic ,więc mam nadzieje ,ze to tylko jednorazowa historia bo strach był jak cholera o paraliż ehh Quote
magda z. Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 Gdyby nie mój Bismarck to bym Was zaprosiła, chyba że mu opiekuna na ten czas znajdziesz:) Quote
madziara1983 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 [quote name='magda z.']Gdyby nie mój Bismarck to bym Was zaprosiła, chyba że mu opiekuna na ten czas znajdziesz:)[/QUOTE] hehe no fajnie by było wyrwac chociaż na weekend ale co zrobić.... nie ma opcji. Tyle stresu było z tym kręgosłupem.... teraz się zasczepiliśmy już i mamy weta z głowy na dłuższy czas mam nadzieje.... a co tam u was słychać... taka zmiana Gdańsk kurde Bismarck pewnie w niebie spacery po plazy.morze.... wypas... Quote
madziara1983 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Lukasz C. lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
magda z. Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 od maja jest zakaz wchodzenia z psem na plażę, był jescze na święta w kwietniu. Mieszkam w południowej częsci miasta i nad morze musze tramwajem się dostawać, wiec nie byłam od świąt. czasu też brak. Bismarck się sypnął z sierścią, ale już odrasta, bo go przetrzebiło trochę. Ja na moje oko to ciastka go uczuliły. Quote
madziara1983 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 [quote name='magda z.']od maja jest zakaz wchodzenia z psem na plażę, był jescze na święta w kwietniu. Mieszkam w południowej częsci miasta i nad morze musze tramwajem się dostawać, wiec nie byłam od świąt. czasu też brak. Bismarck się sypnął z sierścią, ale już odrasta, bo go przetrzebiło trochę. Ja na moje oko to ciastka go uczuliły.[/QUOTE] a dlaczego zakaz? to jak jest sezon to taki zakaz czy co? ale lipa to jak jade z psem na urlop to co? to ma siedziec w domu? Quote
magda z. Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 no nie można na plażę, w Sopocie od marca już, a gdynia i gdańsk od maja. Jak wejdziesz i sm Cię wyłapie to mozesz mandat zapłacić. Są znaki przy każdym wejściu na plażę. Najlepiej jeździć gdzieś pod miasto, mi osoby z pracy mówiły o Sobieszewie, bo tam takie dziksze plaże już są. Quote
madziara1983 Posted June 11, 2011 Author Posted June 11, 2011 [quote name='magda z.']no nie można na plażę, w Sopocie od marca już, a gdynia i gdańsk od maja. Jak wejdziesz i sm Cię wyłapie to mozesz mandat zapłacić. Są znaki przy każdym wejściu na plażę. Najlepiej jeździć gdzieś pod miasto, mi osoby z pracy mówiły o Sobieszewie, bo tam takie dziksze plaże już są.[/QUOTE] jestem w szoku ale to jest jakiś chory kraj. to co mają robić ludzie jadący z psami na wakacje..paranoja jakaś . Quote
magda z. Posted June 11, 2011 Posted June 11, 2011 [quote name='madziara1983']jestem w szoku ale to jest jakiś chory kraj. to co mają robić ludzie jadący z psami na wakacje..paranoja jakaś .[/QUOTE] już od kilku lat są zakazy, wiele osób sobie nie zdaje z tego sprawy, najlepiej się zorientować przed wyjazdem. To względy chyba sanitarne Quote
madziara1983 Posted September 7, 2011 Author Posted September 7, 2011 Ludki jak to u nas jest w Zgorzelcu jak się psa znajdzie kiedyś dzwoniłam do schro i przyjeżdżali jakiś czas temu jak zadzwoniłam to kazali mi najpierw na straz miejska dzwonić ,a dziś znalazłam suczkę to straż na fochu ,ze oni psów nie zabierają i do schroniska należy dzwonić?????? Quote
magda z. Posted September 16, 2011 Posted September 16, 2011 ja nie ma pojecia, ale to chyba prze straż musi pójśc, aby schron mial potwierdzenie, ze pies z terenu... Moze do kierownika maila napisz, na stronie chyba jest Quote
madziara1983 Posted September 22, 2011 Author Posted September 22, 2011 dzis znalazłam suczke w okolicy lidla biegała , zgłoszona do schroniska i na straz niestety dla jednych i drugich było problemem przyjwchanie po psa....dostała jeść i pic później pobiegła za innym psem... [URL="http://[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/200/gulak.jpg/][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/5289/gulak.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]"]http://[URL=http://imageshack.us/photo/my-images/200/gulak.jpg/][IMG]http://img200.imageshack.us/img200/5289/gulak.jpg[/IMG][/URL] Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL][/URL] Quote
OLUTKA55 Posted September 24, 2011 Posted September 24, 2011 Ta sunia mieszka na przeciw koscioła koniec ulicy ze zdjecia, w ogrodzie jest barak jak na budowach i tam jest jej dom i jej panstwa.Jest bardzo miłym i grzecznym psiakiem ,panstwo jednak nie sa z niej zadowoleni bo łazi po nocach ich zdaniem nadaje sie na kanape a nie do pilnowania ich "majatku".Maja tez drugiego psa ale ten nie biega sam .Dzis na spacerze widziałam ja w okolicy jej domu narazie radzi sobie z samochodami,zle nie wyglada bo jest dokarmiana bałam sie ze beda szczeniaki na wiosne ale na szczescie nie było a co bedzie dalej nie wiem. Quote
madziara1983 Posted September 24, 2011 Author Posted September 24, 2011 [quote name='OLUTKA55']Ta sunia mieszka na przeciw koscioła koniec ulicy ze zdjecia, w ogrodzie jest barak jak na budowach i tam jest jej dom i jej panstwa.Jest bardzo miłym i grzecznym psiakiem ,panstwo jednak nie sa z niej zadowoleni bo łazi po nocach ich zdaniem nadaje sie na kanape a nie do pilnowania ich "majatku".Maja tez drugiego psa ale ten nie biega sam .Dzis na spacerze widziałam ja w okolicy jej domu narazie radzi sobie z samochodami,zle nie wyglada bo jest dokarmiana bałam sie ze beda szczeniaki na wiosne ale na szczescie nie było a co bedzie dalej nie wiem.[/QUOTE] dzięki wileki za informacje będe wiedział gdzie się udac na drugi raz, pies jest naprawde cudowny poprostu jest wyjątkowa... Quote
Recommended Posts