Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mam bardzo smutną wiadomość - wczoraj, nagle, zmarł właściciel Bena - Krzysztof :(
Ben przebywa obecnie na komisariacie Policji w Łodzi, na dniach ma wrócić do Szczecina.

Próbujemy zorganizować dla niego jakieś miejsce w Szczecinie, by nie trafił do schroniska.
No i szukamy nowego domu - pies zgadza się z innymi psami, z kotami, do dzieci też sprawdzony.

Ben strasznie przeżywa utratę właściciela, był z nim mocno związany :(

• Replies 259
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agaga21 napisał(a):
jezu, jaka tragedia :(:( przecież ten pan był młody!

Stosunkowo młody.
Dowiedziałam się, że tuż przed świętami miał zawał, spędził 5 dni w szpitalu. Zasłabł na ulicy.
Teraz zawał chwycił go w samochodzie (jechał z Benem). Helikopter przetransportował go do szpitala, ale nie udało się już pomóc.

A jeszcze niedawno z nim rozmawiałam...

Benowi próbuje pomóc przyjaciel Krzysztofa - sam ma dwa kaukazy, psy nie tolerują innych psów na swoim terenie, więc nie może Bena wziąć do siebie. Ale bardzo chce pomóc i na własną rękę próbuje znaleźć mu dom. Ja wolałabym mieć w tym jakiś swój udział, a przynajmniej kontrolę.

W każdym bądź razie, Nadzieja Amstaffa zgodziła się interwencyjnie pomóc psu (za co im ogromnie dziękuję!!!, że nie zostałam sama z tym problemem), jeśli rodzina się nim nie zaopiekuje.

• 1 month later...
  • 7 months later...