Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 91
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj jak tylko wroce do domu, porobie zdjecia Any jak sie czuje po operacji:) Mysle,ze jest coraz wiecej ludzi o duzym sreduszku...patrzac chociazby na to forum:) Podziwiam wszystkich,ktorzy tak sie poswiecaja dla czteronoznych urwisow:)

Posted

halo halo
witam
Any juz w domu!!!dopiero od Niej wrocilam:) slicznotka zmeczona, obolala,ale wszystko poszlo pomyslnie:) na 2 tygodnie Moja slicznosc troszke usztywniona:( a tu pare fotek, jak Any sobie odpoczywa :)

Posted

majqa napisał(a):
Króciutko jak na taki kaliber poturbowania.

Nie wiem czy to dobrze, czy zle... po 2 tygodniach, albo dalej druty, albo jakis plastik jak dobrze zrozumialam. Na operacje zawiezli Ja rodzice mojego chlopaka. dzisiaj jade osobiscie na zmiane opatrunku i wszystko dokladnie sie dowiem... mam nadzieje , ze wszystko bedzie dobrze:)

Posted

w nocy zastrzyki przeciwbolowe:( raniutko zastrzyki przeciwbolowe:( ale dzisiaj po 7.00 rano jak weszlam do Any mala cwaniara musiala slyszec jak ide, bo juz pyszczkiem krecila jak drzwi otworzylam. Mysle,ze mniej czuje bol i zaczyna czuc sie lepiej. Tylko martwi mnie,ze Any nic nie je:( od wczoraj wody nic sie nie napila. to chociaz ja mocze palce i jezdze Jej po pyszczku,zeby troszke wody dostala... ale Ona na to nie reaguje:( nawet sie nie oblizuje:(

Posted

GoniaP napisał(a):
Czy ja dobrze widzę, że ta łapinka po operacji jest podwiązana?

od dzisiaj od 17.00 kazda chwile spedzam z Any...Wszystko dokladnie wypytam doktora i zobacze co powie na temat drutow. Ja myslalam,ze lapka bedzie w gipsie... Na zdjeciu dobrze nie widac,ze drut wystaje nawet sporo poza skore, moze dlatego gips nie wchodzi w gre... Jeszcze pare godzinek i wszystko bede wiedziala:)

Posted

GoniaP napisał(a):
Julio, koniecznie kup puszki dobrej jakości, np. Hillsa, bo nie daj Boże przypląta się Any biegunka, i dopiero będzie! Weź fakturę!

Dobrze. dzisiaj u weterynarza tez porusze ten temat. Jak Any lezy, slychac jak jezdzi jej w brzuszku,ale do tej pory nic nie zrobila.
kupilam troszke suchej karmy dla owczarkow, moze zmieszac ja z puszka,zeby pozywne jedzenie wyszlo?
od niedzieli Any zjadla troszke puszki i nic wiecej

Posted

babcia ugotowala kasze jeczmienna i warzywka i kurczaka ... i nic:(
Weterynarz powiedział,zeby troszke ja przeglodzic i powinna nabrac apetytu, ale od niedzieli to chyba za dlugo... jak ja znalezlismy nic nie jadla, w poniedzialek do wizyty( do godziny 20.00) tez nic... dzisiaj chlopak ugotowal Jej rosolek i wypila jakies 20 minut temu:)

Posted

Julio, jeśli to zdrowy pies, podkreślam jeśli, uwierz, że nic się jej nie stanie, lepsza głodówka niż nagle rozwolnienie lub zaparcie... ale... No właśnie ale... Uderzony pies może mieć obrażenia wewnętrzne, choćby banalne zarzutuje na chęć jedzenia. Ponadto, Any może mieć i inne dolegliwości, niezwiązane z połamaniem. Ja poszłabym po całości i zrobiłabym jej morfologię i biochemię.

Posted

Ja poszłabym po całości i zrobiłabym jej morfologię i biochemię.[/QUOTE]

Dzieki za podpowiedz... wszystko sobie notuje i dzisiaj podpytam lekarza co jeszcze moge dla Niej zrobic. Wczoraj Any zrobila siku... 1 raz,ale bardzo duzo. moze przez bol... Przeciez zdrowe pieski siusiaja czesto... Mam nadzieje,ze weterynarz wszystko mi dzisiaj dokladnie powie, czego nie bede rozumiala bede pytac. Wszystko po powrocie opisze i moze wyjasnimy wspolnie co jeszcze mozna dla Any zrobic...Any przez ten kolnierz jest troszke bardziej nerwowa. wypila rosolek dopiero jak chlopak Jej go sciagnal. Polizala lapke,z ktorej wystaje drut i szybko zalozyli Jej kolnierz,zeby nie rozgryzala bandazu. I dzielna dziewczynka poszla spac