Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Izis1984']Przy tak poznej ciązy? Ja osobiscie postawilabym na to, zeby suka urodzila a szczenieta przeniesc za TM zaraz po urodzeniu... Niewyobrazam sobie zmian hormonalnych w organizmie suczki przy tak poznej aborcji :shake: Weci sami mowia, ze taka sterylke przeprowadzac nalezy na jak najwczesniejszym etapie ciazy dla dobra suki.

No mogą być istotnie wskazania medyczne.
Tutaj też była późna ciąża http://www.dogomania.pl/threads/183021-Sochaczew-bezdomna-ciAE-A-arna-pozostawiona-przy-drodze-ONKA?p=14414200#post14414200

no ale też i ważne aby lekarz miał wiedzę w temacie. Być może u jamniczki nie można bo późna, bo braklekarza z praktyką/wiedzą w temacie. Pozostaje żywić nadzieję co oczywiście przykre jest ale logiczne - ze szczeniaki zostaną uśpionę, aby nie tworzyć kolejnych szeregów bezdomniaków.

• Replies 72
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Isadora7']Sterylka aborcyjna po prostu. Inaczej przyjdzie na świat kolejna porcja klientów dogo.[/QUOTE]
dokładnie
to żaden problem dla dobrego weterynarza
pomijając względy etyczne - mam nadzieję, że nikt tu ich nie ma patrząc na skalę bezdomności - nie jest to trudna oprecaja - a późna ciąża? przecież ta sunia moze i tak sama się nie oszczenić, nie wiemy kto jest ojcem, być może niezbędna będzie cesarka?
Po co kolejne bezdo,ne szczenieta, kiedy tysiące szczeniąt szuka bezskutecznie domu dorastając w schronach i tracąc szanse na adopcje?
Mogłabym wziąć tą sunię na dt jeśli nie zjada kotów, ale tylko w przypadku zgody na aborcję lub uspienia ślepych miotów.

Posted

[quote name='Magija'][...]
Mogłabym wziąć tą sunię na dt jeśli nie zjada kotów, ale tylko w przypadku zgody na aborcję lub uspienia ślepych miotów.

Mysle że taką decyzje wsparłaby jamnicza skarpeta również.

Posted

zgody od osoby, która jest w jej sprawie decyzyjna
mogę dać jamnisi dom, szukać nowego, ale nie skażę jej na kilkutygodniowe odchowywanie szczeniąt i nie powiększę bezdomności o kilka sztuk nawet jeśli będą to najprawdziwsze parówki - bo wtedy zabiorę szansę mamuni.
Mam weterynarza, który na pewno zrobi taki zabieg jeśli to problem zrobić go na miejscu pytanie czy sunia zostanie wydana już teraz? Jeśli tak to może do mnie przyjechać w każdej chwili, potrzebny transport do Łodzi, to niedaleko.

Posted

[quote name='Magija']zgody od osoby, która jest w jej sprawie decyzyjna
mogę dać jamnisi dom, szukać nowego, ale nie skażę jej na kilkutygodniowe odchowywanie szczeniąt i nie powiększę bezdomności o kilka sztuk nawet jeśli będą to najprawdziwsze parówki - bo wtedy zabiorę szansę mamuni.
Mam weterynarza, który na pewno zrobi taki zabieg jeśli to problem zrobić go na miejscu pytanie czy sunia zostanie wydana już teraz? Jeśli tak to może do mnie przyjechać w każdej chwili, potrzebny transport do Łodzi, to niedaleko.

[FONT=Franklin Gothic Medium]No to czekamy oby jak najszybciej na odzew, sensowny w danej sytuacji czyli przystanie na propozycje Magija.[/FONT]

Posted

[quote name='Magija']podobno nie goni
mam transport ale dopiero za tydzień
i z Poznania[/QUOTE]

Niby jak chodzą to nie zwraca na nie uwagi ale ...
Niestety zawsze trzeba brać pod uwagę to ale bo jednak w schronisku pies zachowuje się inaczej

Posted

to proszę sprawdź to, jeśli macie kociarnię, oczywiście wiem, że pies zachowuje się inaczej ale u siebie zawsze tak testujemy
transport z Wrześni do Łodzi wyniesie max 140zł