Isadora7 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='Izis1984']Przy tak poznej ciązy? Ja osobiscie postawilabym na to, zeby suka urodzila a szczenieta przeniesc za TM zaraz po urodzeniu... Niewyobrazam sobie zmian hormonalnych w organizmie suczki przy tak poznej aborcji :shake: Weci sami mowia, ze taka sterylke przeprowadzac nalezy na jak najwczesniejszym etapie ciazy dla dobra suki. No mogą być istotnie wskazania medyczne. Tutaj też była późna ciąża http://www.dogomania.pl/threads/183021-Sochaczew-bezdomna-ciAE-A-arna-pozostawiona-przy-drodze-ONKA?p=14414200#post14414200 no ale też i ważne aby lekarz miał wiedzę w temacie. Być może u jamniczki nie można bo późna, bo braklekarza z praktyką/wiedzą w temacie. Pozostaje żywić nadzieję co oczywiście przykre jest ale logiczne - ze szczeniaki zostaną uśpionę, aby nie tworzyć kolejnych szeregów bezdomniaków. Quote
Magija Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='Isadora7']Sterylka aborcyjna po prostu. Inaczej przyjdzie na świat kolejna porcja klientów dogo.[/QUOTE] dokładnie to żaden problem dla dobrego weterynarza pomijając względy etyczne - mam nadzieję, że nikt tu ich nie ma patrząc na skalę bezdomności - nie jest to trudna oprecaja - a późna ciąża? przecież ta sunia moze i tak sama się nie oszczenić, nie wiemy kto jest ojcem, być może niezbędna będzie cesarka? Po co kolejne bezdo,ne szczenieta, kiedy tysiące szczeniąt szuka bezskutecznie domu dorastając w schronach i tracąc szanse na adopcje? Mogłabym wziąć tą sunię na dt jeśli nie zjada kotów, ale tylko w przypadku zgody na aborcję lub uspienia ślepych miotów. Quote
Isadora7 Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 [quote name='Magija'][...] Mogłabym wziąć tą sunię na dt jeśli nie zjada kotów, ale tylko w przypadku zgody na aborcję lub uspienia ślepych miotów. Mysle że taką decyzje wsparłaby jamnicza skarpeta również. Quote
MyszkaMiki Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Nie mam pojęcia czy weterynarz się zgodzi ... Ale porozmawiam we wtorek Quote
malagos Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Magija, od kogo zgody? Od schroniska? Dal mnie to oczywiste, ze jak ją weźmiesz na dt, to Ty decydujesz co ze szczeniakami....... Quote
Magija Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 zgody od osoby, która jest w jej sprawie decyzyjna mogę dać jamnisi dom, szukać nowego, ale nie skażę jej na kilkutygodniowe odchowywanie szczeniąt i nie powiększę bezdomności o kilka sztuk nawet jeśli będą to najprawdziwsze parówki - bo wtedy zabiorę szansę mamuni. Mam weterynarza, który na pewno zrobi taki zabieg jeśli to problem zrobić go na miejscu pytanie czy sunia zostanie wydana już teraz? Jeśli tak to może do mnie przyjechać w każdej chwili, potrzebny transport do Łodzi, to niedaleko. Quote
Isadora7 Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 [quote name='Magija']zgody od osoby, która jest w jej sprawie decyzyjna mogę dać jamnisi dom, szukać nowego, ale nie skażę jej na kilkutygodniowe odchowywanie szczeniąt i nie powiększę bezdomności o kilka sztuk nawet jeśli będą to najprawdziwsze parówki - bo wtedy zabiorę szansę mamuni. Mam weterynarza, który na pewno zrobi taki zabieg jeśli to problem zrobić go na miejscu pytanie czy sunia zostanie wydana już teraz? Jeśli tak to może do mnie przyjechać w każdej chwili, potrzebny transport do Łodzi, to niedaleko. [FONT=Franklin Gothic Medium]No to czekamy oby jak najszybciej na odzew, sensowny w danej sytuacji czyli przystanie na propozycje Magija.[/FONT] Quote
Magija Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 dziewczyny - jeszcze coś, Tarika nie może być kotożerna, bo u mnie mieszkają koty Quote
malagos Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 ale własnie pytam, kto jest tą decyzyjną osobą? Quote
Magija Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 [quote name='malagos']ale własnie pytam, kto jest tą decyzyjną osobą?[/QUOTE] autorka wątku? Quote
MyszkaMiki Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Osobą decyzyjną jest weterynarz ze schroniska i zapewne kierownictwo. Tak jak pisałam wcześniej jutro porozmawiam na ten temat. rano powinnam być w schronisku Quote
MyszkaMiki Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Tarika w każdej chwili może jechać do Łodzi, potrzebny tylko transport Quote
Magija Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 szukamy zatem pilnie transportu zanim mamunia urodzi Quote
Magija Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='Isadora7']A wątek na transportowym założony?[/QUOTE] założylam i tu i na miau Quote
MyszkaMiki Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 Ja założyłam wątek a Magija jak widzę napisała w wątku głównym Quote
Magija Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 jest taki transport ale za zwrot kosztów http://www.dogomania.pl/threads/179317-OferujAE-transport-za-zwrot-kosztA-w-paliwa Quote
Isadora7 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 [quote name='Magija']jest taki transport ale za zwrot kosztów http://www.dogomania.pl/threads/179317-OferujAE-transport-za-zwrot-kosztA-w-paliwa [FONT=Arial Black]ile?[/FONT]............. Quote
ata Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Magija, a jeżeli okaże się, że jamniczka goni koty ?? Quote
Magija Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 podobno nie goni mam transport ale dopiero za tydzień i z Poznania Quote
MyszkaMiki Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 [quote name='Magija']podobno nie goni mam transport ale dopiero za tydzień i z Poznania[/QUOTE] Niby jak chodzą to nie zwraca na nie uwagi ale ... Niestety zawsze trzeba brać pod uwagę to ale bo jednak w schronisku pies zachowuje się inaczej Quote
Magija Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 to proszę sprawdź to, jeśli macie kociarnię, oczywiście wiem, że pies zachowuje się inaczej ale u siebie zawsze tak testujemy transport z Wrześni do Łodzi wyniesie max 140zł Quote
MyszkaMiki Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Gdy koty przechodzą obok niej nie reaguje wcale, popatrzy tylko na nie ale ani nie warknie ani nawet się do nich nie zbliża Quote
Recommended Posts