madalenka Posted June 6, 2006 Posted June 6, 2006 A ja dodaje suni do kolacji 1 lyzke oleju z oliwek dziennie:P Quote
nietoper Posted June 28, 2006 Posted June 28, 2006 Ja codziennie do wody pitnej dodaję szklankę naparu z: zmielonych pestek dyni, siemia lnianego i skorupek od jaj kurzych (1 łyżka na szklankę)... muszę dodać iż jest to dawka na dwa psy, bo moje Panienki piją z jednej michy...nawet jak są postawione dwie:diabloti: A efekty są doskonałe więc cuduję tak już ponad 7 miesiąc:oops: ... Quote
Cheritka Posted July 16, 2006 Posted July 16, 2006 Ja podawałam do niedawna codziennie 1 kapsułkę GAMMOLENU. Działa super. Quote
bea100 Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 [quote name='Ewaa']Ja podawałam do niedawna codziennie 1 kapsułkę GAMMOLENU. Działa super.[/quote] Czy to preperat ziołowy? Proszę, przepisz mi z ulotki co zawiera ten Gammolen i może działanie? Quote
teska Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 mojej babie to w tej chwili nic chyba nie pomoże od miesiąca linieje:placz: dwa razy dziennie odkurzam:placz:jestem zasypana jej kłakami:placz: do tego ma matową sierść ale w zeszłym roku było tak samo i po dwóch miesiącach przeszło ale jakby ktoś znał sposób na szybką wylinkę (hihihi) to błagam podziecie się ze mną tą mądrością ( aha żeby nie było wyczesuję ją,dostaje specyfik na sierściuchę :cool3:) Quote
Cheritka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 A może Laveta Super złagodzi skutki lnienia ( i sprzątania :roll: :roll: :roll: ). Quote
axel$ Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Który preparat lepszy Gammolen czy Laveta?:lol: Quote
Cheritka Posted July 17, 2006 Posted July 17, 2006 Nie wiem, Gammolen używamy a Laveta troszkę się popsuła, tak twirdzili moi klienci jak miałam sklep zoologiczny. Quote
Gosia>>> Posted August 12, 2006 Posted August 12, 2006 Witam. Mam 3-miesięcznego amstaffka. Czy mogę już zacząć mu podawać żółtko? Jeśli tak to jak często i ile. Z góry dziękuję i pozdrawiam. Quote
daga10011 Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 [quote name='teska']mojej babie to w tej chwili nic chyba nie pomoże od miesiąca linieje:placz: dwa razy dziennie odkurzam:placz:jestem zasypana jej kłakami:placz: do tego ma matową sierść ale w zeszłym roku było tak samo i po dwóch miesiącach przeszło ale jakby ktoś znał sposób na szybką wylinkę (hihihi) to błagam podziecie się ze mną tą mądrością ( aha żeby nie było wyczesuję ją,dostaje specyfik na sierściuchę :cool3:)[/quote] wykap ja;) .A potem czesz i czesz-2-3 dni i wszystkie kudly wyjda:lol: Quote
AlaNowak Posted August 13, 2006 Posted August 13, 2006 nie wiem czy ktos ten pomysl juz podsunal, ale znajomy daje swojemu jamnikowi raz na tydzien twarożek+lyzka miodu+zoltko. i co jakis czas kilka ziarenek chmielu. piesek ma wspaniale miekka i lsniaca siersc. Quote
moni@ Posted August 14, 2006 Posted August 14, 2006 Jeśli chodzi o jajko: to gdzieś czytałam i wet potwierdził należy dawać całe jajko a nie oddzielać białka od żółtka. Quote
darek Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 Moni@-dziwi mnie,to,że wet tak Ci powiedział-jeżeli chcesz dać psu całe jajko to musi być ugotowane(jajecznica).Najlepiej jest podawac tylko samo żółtko jaja surowego raz na tydz.,które wpływa korzystnie na stan skóry i włosa psa(biotyna),ponadto posiada wiele witamin. Gotowane jajka sa źródłem białka-surowe białko jaja zawiera awidynę-substancję niszcząca biotynę. [FONT=Comic Sans MS,Tekton,Blueprint,Dom Casual,Dom Casual BT,cursive][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT] Quote
BeaC Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 a ja swojej bulce aplikuję tran w kapsułkach.... i... żadziej się uczula a sierść ma piękną Quote
moni@ Posted August 18, 2006 Posted August 18, 2006 [quote name='darek']Moni@-dziwi mnie,to,że wet tak Ci powiedział-jeżeli chcesz dać psu całe jajko to musi być ugotowane(jajecznica).Najlepiej jest podawac tylko samo żółtko jaja surowego raz na tydz.,które wpływa korzystnie na stan skóry i włosa psa(biotyna),ponadto posiada wiele witamin. Gotowane jajka sa źródłem białka-surowe białko jaja zawiera awidynę-substancję niszcząca biotynę. [FONT=Comic Sans MS,Tekton,Blueprint,Dom Casual,Dom Casual BT,cursive][SIZE=-1] [/SIZE][/FONT][/quote] chyba nie wiesz wszystkiego: "Karmienie dużą ilością kurzego białka spowoduje niedobór biotyny (Wit. B) w związku z obecnością destruktywnej substancji zwanej awidyną. Można jednak nie brać tego pod uwagę, jeśli podaje się psu także żółtko, ponieważ wpływ awidyny jest zniesiony ze względu na wysoką zawartość biotyny w żółtku jaja. Całe jaja są jednym z najlepszych źródeł dostępnego białka" możesz więcej poczytać na [url]www.goldenretriever.pl[/url] Quote
Recommended Posts