Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 64
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja codziennie do wody pitnej dodaję szklankę naparu z:
zmielonych pestek dyni, siemia lnianego i skorupek od jaj kurzych (1 łyżka na szklankę)... muszę dodać iż jest to dawka na dwa psy, bo moje Panienki piją z jednej michy...nawet jak są postawione dwie:diabloti:
A efekty są doskonałe więc cuduję tak już ponad 7 miesiąc:oops: ...

• 3 weeks later...
Posted

[quote name='Ewaa']Ja podawałam do niedawna codziennie 1 kapsułkę GAMMOLENU.
Działa super.[/quote]
Czy to preperat ziołowy? Proszę, przepisz mi z ulotki co zawiera ten Gammolen i może działanie?

Posted

mojej babie to w tej chwili nic chyba nie pomoże od miesiąca linieje:placz:
dwa razy dziennie odkurzam:placz:jestem zasypana jej kłakami:placz:
do tego ma matową sierść ale w zeszłym roku było tak samo i po dwóch miesiącach przeszło ale jakby ktoś znał sposób na szybką wylinkę (hihihi) to błagam podziecie się ze mną tą mądrością ( aha żeby nie było wyczesuję ją,dostaje specyfik na sierściuchę :cool3:)

• 4 weeks later...
Posted

[quote name='teska']mojej babie to w tej chwili nic chyba nie pomoże od miesiąca linieje:placz:
dwa razy dziennie odkurzam:placz:jestem zasypana jej kłakami:placz:
do tego ma matową sierść ale w zeszłym roku było tak samo i po dwóch miesiącach przeszło ale jakby ktoś znał sposób na szybką wylinkę (hihihi) to błagam podziecie się ze mną tą mądrością ( aha żeby nie było wyczesuję ją,dostaje specyfik na sierściuchę :cool3:)[/quote]
wykap ja;) .A potem czesz i czesz-2-3 dni i wszystkie kudly wyjda:lol:

Posted

nie wiem czy ktos ten pomysl juz podsunal, ale znajomy daje swojemu jamnikowi raz na tydzien twarożek+lyzka miodu+zoltko. i co jakis czas kilka ziarenek chmielu. piesek ma wspaniale miekka i lsniaca siersc.

Posted

Moni@-dziwi mnie,to,że wet tak Ci powiedział-jeżeli chcesz dać psu całe jajko to musi być ugotowane(jajecznica).Najlepiej jest podawac tylko samo żółtko jaja surowego raz na tydz.,które wpływa korzystnie na stan skóry i włosa psa(biotyna),ponadto posiada wiele witamin.
Gotowane jajka sa źródłem białka-surowe białko jaja zawiera awidynę-substancję niszcząca biotynę.

[FONT=Comic Sans MS,Tekton,Blueprint,Dom Casual,Dom Casual BT,cursive][SIZE=-1]
[/SIZE][/FONT]

Posted

[quote name='darek']Moni@-dziwi mnie,to,że wet tak Ci powiedział-jeżeli chcesz dać psu całe jajko to musi być ugotowane(jajecznica).Najlepiej jest podawac tylko samo żółtko jaja surowego raz na tydz.,które wpływa korzystnie na stan skóry i włosa psa(biotyna),ponadto posiada wiele witamin.
Gotowane jajka sa źródłem białka-surowe białko jaja zawiera awidynę-substancję niszcząca biotynę.

[FONT=Comic Sans MS,Tekton,Blueprint,Dom Casual,Dom Casual BT,cursive][SIZE=-1]
[/SIZE][/FONT][/quote]

chyba nie wiesz wszystkiego:
"Karmienie dużą ilością kurzego białka spowoduje niedobór biotyny (Wit. B) w związku z obecnością destruktywnej substancji zwanej awidyną. Można jednak nie brać tego pod uwagę, jeśli podaje się psu także żółtko, ponieważ wpływ awidyny jest zniesiony ze względu na wysoką zawartość biotyny w żółtku jaja. Całe jaja są jednym z najlepszych źródeł dostępnego białka"
możesz więcej poczytać na [url]www.goldenretriever.pl[/url]