Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiecie co ta piękna sunia labka z pseudo,w nocy o 3 została wyniesiona do samochodu,ponieważ piszczała.A przed chwilką bedąć z Sarunią i Daśka na dworze zobaczyłam,że przywiązali 3 miesięczne szczenie do budy w której jedyną wyściółka jest mokra kurtka,która dałam mojej walniętej wcześniej sąsiadzce w lecie,dla jej suni.Odwiazałam ją oczywiście i jest u mnie w domu.
Brakuje mi słów ......

Posted

Właściciel domu wczoraj po nią przyszedł,powiedziałam,że jeżeli tak bardzo im w domu szczenie przeszkadza,to może ja zostawiać u mnie.Powiedział,że nie ma potrzeby i weźmie ją do domu,ponieważ magda (jego żona) się wyprowadziła.Jak na mój gust,to ona szukała tylko pretekstu,żeby móc wrócić do swojej mamy.Właściciel chce oddać sunię,ale chciałby odzyskać 500 zł za które ją kupił,powiedziałam mu,że chyba na głowę upadł z pierwszego piętra.Ja mogę jej znaleźć dom,ale nie będę sponsorowała jego nieprzemyślanych,chorych zachcianek.
A dzisiaj......jedziemy po nowego członka rodzinki...zdjęcia obiecuję wieczorkiem:-)

Posted

W Sylwestra pijmy za zdrowie facetów, którzy nas zdobyli, kolesi, którzy nas stracili, debili, którzy nas rzucili i farciarzy, którzy nas poznają..

Stary Rok mija, lecz marzenia zostają. Niech one się Tobie wszystkie spełniają. I z Nowym Rokiem niech los Ci się odmieni, a ogród życia wnet zazieleni.
Na wszystkie dni nadchodzącego roku, życzę Ci wiary w sercu i światła w mroku. Obyś jednym krokiem mijał przeszkody, byś czuł się silny i wiecznie młody.

Posted

fiorsteinbock napisał(a):
Ale pieknine wyglada nasz Starsza Pani :)
Miziam za uszkiem cala ekipe!

To prawda, Sara jest oczkiem w głowie pana i ma wyjątkowe przywileje w domu. Trzyma się całkiem nieźle !!! oby tak dalej !!!

Posted

[quote name='fiorsteinbock']Ale pieknine wyglada nasz Starsza Pani :)
Miziam za uszkiem cala ekipe!
To prawda, Sara jest oczkiem w głowie pana i ma wyjątkowe przywileje w domu. Trzyma się całkiem nieźle !!! oby tak dalej !!!

Jeszcze jedno zdjęcie:

Posted

Ilonko Sarunia jak na nią przystało ma nowego psiaka w głębokim poważaniu,no chyba,że mała łapie ją za ogon,wówczas szybko ucieka na swoje miejsce,tam jest jej oaza spokoju:-)
Gorzej się zachowuje suczka właściciela,staram się jej nie wpuszczać do domu,ponieważ męczy nasze psiaki.

Posted

Zostaje hodowlane imie Adora:-)
W sumie nie jest złe,ale gdybyśmy się zdecydowali na Atenę,to byśmy zmienili.
Narazie jest etap wchodzenia nochalem Saruni pod ogon,a Sarunia ma cieczkę,oprócz tego trzeba ją wycierać po spacerach ponieważ wkłada głowę pod Sarę kiedy ta sika.Sarunia już zdążyła złapać ją w zęby,kiedy ją za mocno gryzła,ot takie ustalanie jej miejsca.No i oczywiście jest wiecznie głodna,a Sarcia dzisiaj pięknie zjadła kolację nawet na dokładkę czekała.

Posted

Super Saruniu jedz ładnie :-)
Mam nadzieję że mała szybko zrozumie przekazy Sarci ;-)
Adora to fajne imię. :-)
To wygłaskaj Sarunie, Daśkę i Adorkę :-)spokojnej nocy :)

Posted

Dziś na konto Sary, wpłynęło 20 zł od BasiM ! Jest to deklaracja za styczeń i luty. Basiu - dziekujemy serdecznie !!!

Dziś zrobiłam też przelew na konto Daśki - 50 zł - dofinansowanie do karmy za styczeń 2012.
GRUDZIEŃ
7.12
[COLOR=black][COLOR=red][COLOR=black][COLOR=green][COLOR=black][COLOR=red][COLOR=darkorchid][COLOR=red][COLOR=black][COLOR=red][COLOR=purple] Przelew na konto Daśki - 50 zł (dofinansowanie do karmy za [COLOR=black][COLOR=red][COLOR=black][COLOR=green][COLOR=black][COLOR=red][COLOR=darkorchid] grudzień)
[COLOR=red]Stan konta - 20 zł
[COLOR=black]12.12 Fiorsteinbock - 30 zł (XII)
20.12 Fochu - 20 zł (II 2012 )
[COLOR=red]Stan konta - 70 zł
[COLOR=blue]STYCZEŃ 2012
[COLOR=purple]9.01.2012 Przelew na konto Daśki - 50 zł (dofinansowanie do karmy za styczeń 2012)
[COLOR=black]9.01.2012 basiaM - 20 zł (I,II)
[COLOR=red]Stan konta - 40 zł

Posted

Dziękuję za wpłaty w imieniu Saruni:-)
Kupłam jej szampon hipoalergiczny,kosztował chyba 18 zł,nie wiem kurcze ponieważ wywaliłam chyba rachunek,nie mogę go znaleźć.Mam nadzieję,że zaufacie mi na słowo,a niebawem znów zaczniemy podawanie antybiotyku,żeby nie doszło do ropomacicza.
Powiem Wam,że Sara jest już staruszką i niewiele ma sił na figle,ale odrobina smyranka wywołuje na jej pyszczku uśmiech.
Na spacerek nawet nad rzekę nie chce schodzić,a jeżeli już to czym prędzej wraca pod drzwi wejściowe i z uśmiechem ucieka na miejsce odpocząć.
Najbardziej lubi krótkie spacerki przy domu,powąchać to i owo zrobić siku i do domku pupcie grzać:-)

Posted

Na fb jest nawoływanie do szybkiej moblilizacji w sprawie nowej ustawy dla zwierząt!!!:
WAŻNE!!! Proszę, wyślijcie maila o takim tekście: "Nie zgadzam się na odrzucenie obywatelskiego projektu ustawy o zwierzętach w pierwszym czytaniu, żądam odesłania go do rozpatrzenia w komisji sejmowej." (i oczywiście Wasz podpis) na ten adres mailowy: [email protected] Ludzie z PO planują odrzucenie ustawy o ochronie zwierząt, proszę, nie pozwólcie im na to! Wyślijcie maila, powiadomcie znajomych

Posted

[quote name='Iljova']No co Ty w sobotę o tej porze ? Albo wogóle nie spałaś ? Przyznaj się ...[/QUOTE]
Witaj Ilonko! Sama sobie się dziwię, ale w nocy tak wiało, ze własnych myśli nie słyszałam ! Musiałam wstać i automatycznie zasiadłam do kompa...

Posted

Sorry, że na wątku Sary szukam też domów dla dwóch 7 miesięcznych szczeniaczków:

Gdyby ktoś mógł pomóc...
Przebywają w Zamościu. W razie czego, pomożemy w transporcie.