Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Kolejny chory i zmaltretowany szczeniaczek walczy o życie...

Dzisiaj zadzwonił znajomy policjant ten sam, który parę miesięcy temu zgłosił mi sprawę nieżyjącej już zagłodzonej Nelly

• . Okazało się,że w jednej z klatek schodowych w Dąbrowie Górniczej powoli umierał malutki 5 tygodniowy szczeniaczek – sunia. Pan Sławomir zabrał ja do siebie,otulił w kocyk i pilnie prosił o pomoc.Mimo, że nasz Oddział ma na chwilę obecna olbrzymie problemy z utrzymaniem obecnych podopiecznych, nie mogliśmy odmówić pomocy.Umówiłam sie w klnice Policjant przywiozł malizne do lecznicy,gdzie oczekiwano juz na nia
    Okazało się, że jest zagłodzona , odwodniona,wyziębiona(temp 35 stopni) ale również ma parwowirozę. Jej stan jest krytyczny!!!

Jednak to jeszcze nie koniec. Oględziny suni wskazują na to, że ktoś nad ta kruszyną musiał się znęcać... wskazuje na to m. in. potłuczenia i pęknięcie w okolicach pyszczka wskazują na to, że psinkę musiał ktoś uderzyć albo kopnąć... bo sama sobie tego nie zrobiła...

Maleńka sunia walczy o życie!

Bardzo prosimy o pomoc dla niej, bo czeka ją długa droga by mogła wyzdrowieć.

BŁAGAMY!Wspomózcie Czarnulke choćby najmniejszymi wpłatami,aby maleństwo mogło wyzdrowiec

Wpłaty prosimy kierowac na Konto Oddziału Sosnowiec Fundacji EMIR

Dane do przelewu dla oddziału w Sosnowcu :

• Fundacja dla Ratowania Zwierząt Bezdomnych "EMIR"
    Konto Fundacji: Bank Śląski O/Grodzisk Maz.
    59 1050 1924 1000 0090 6204 7718

Moze ktoś mógłby zrobic banerek?

Posted

Zglaszam się i ja także .Jak bardzo chora jest maleńks sunia i ile cierpienia doznala od okrutnych ludzi -takie malenstwo ...Mam nadzieję ,że BajkaB dotrze do tych okrutnych oprawców suni - i winnych takiego stanu suni - niech choć uslyszą kilak gorzkich slów prawdy o sobie ,jesli innej kary nie da się im wymierzyć ..
    Dorzucę w kwietniu grosik na pomoc temu malenstwu ...

Posted

[quote name='ANETTTA']cytuje słowa BajkiB z watku ogólnego

Perełka juz nie cierpi..Biega za TM..To wszystko co można było zrobic dla niej

Anetta

Perełka to inny piesek!!! Staruszka z olbrzymim guzem , która musiała zostać poddana eutanazji.
    Czytaj uważnie...

Posted

Mimo intensywnej terapii,podawanych kroplówek,surowicy,inkubatora Czarnulka przegrała walke..
    Zegnaj malutka,w swoim krótkim zyciu poznałas i te najgorsza i te najlepsza strone ludzkiej natury..
    Śpij spokojnie,juz nic Ci nie grozi..

Posted

Czarnulke tuliłam bardzo krótko,ale malutka tak zapadła mi w serce,ze ryczę od rana.,nie moge powstrzymać łez.Nie moge pojąc,ze ktoś mógł znęcac sie nad taka drobinka..

Rozmawiałam tez z policjantem ,który przywiózł malutka.Juz wiedział co sie stało,bo przed moim telefonem dzwonił do kliniki.On równiez bardzo przezywa smierć małej.
    Panie Sławku,jest pan wzorem policjanta.Dziękuje

Posted

Bardzo smutna wiadomość .:-(:-(....Zegnaj maleńka :-(. Takie malenstwo ,bezbronne -psi niemowlak -nie dość ,że nie bylo zaszczepione ani leczone -to jeszcze tak skatowane przez zwyrodnialca /lub rodzinkę ,gdzie urodziła się/ .Czy jest szansa na dotarcie do ludzi w tym bloku -z tej klatki ,aby choć napiętnować tych podlych :"ludzi " winnych śmierci maleństwa ? Bo na pewno ktoś wie ,czyja to byla sunia -jeśli pochodzila od szczennej suczki z tego bloku ..Takich maleństw może wykończyl tam ktoś już więcej i będzie to robil nadal...:shake:
    Może trzeba tam zabrać do sterylki sunię -matkę tej malutkiej -albo też jest tam bita-poniewierana ,bo rodzi co cieczka male ...:-( i cierpi za okrucieństwo swych "ludzi " ,ktorzy zalują na sterylkę a nie pilnują suczki a potem biją ją za kolejne szczeniaki ...:shake: Ja wiem ,że takich psów jest wszędzie dużo i nei kazdemu można pomóc ...

Posted

Boziu dopiero co wewszłam na wątek a tu takie smutne wiadomości. Jak można...
    Taka drobinka i tyle nieszczęścia w jej króciutkim życiu. Nie chcę myśleć jakie to życie straszne było...:-(:-(:-(:-(:-(

• 7 months later...
    • 1 year later...