Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj wypuściłam Duszkę z bawialni i obserwowalam jej zachowanie. Po opuszczeniu wybiegu od razu popędziła do biura witać się z ludżmi lub szukać jedzenia, nie zdążyłam tego wyłapać. Natępnie wróciła do mnie i zaczęła witać inne psy. Jest ostrożna , podchodzi tylko do tych, które zna. Reaguje na polecenia.
Trzyma się człowieka. Gdy już sie nabiegała, przywitała, zwolniła tempo, przysiadła. Myślę, ze w nowym domu gdy sie nabiega do woli, naładuje baterie jej temperament ucichnie. W końcu to sucz wieku średniego, musi zwolnić.

Posted

Czyli wedlug opisu basia0607,dusienka juz powoli "ostyga"robi sie ostrozniejsza-to dobrze.....a ze buziaki i usciski rozdaje to juz taka jej kochliwa natura,przy kochajacym wlascicielu na pewno sie bardziej uspokoi,bedzie czula sie bezpieczna,nie bedzie musiala ciagle zabiegac o czyjas uwage..........kochana sunia,po tym wszystkim zasluguje na czlowieka z wielkim sercem!!

Posted

Ostyga ale i pokazuje różki :) Dziś 3 razy musiałam rodzielać psy. Za każdym razem dusza gryzła szczeniaki. Bardzo je dominuje, gdy coś jej się nie podoba zębami za szyję i do ziemi. Na szczęście potem jej przeszło i była , jak na Duszę, grzeczna :) Dziś na wątku schrosnikowym dużo fotek! W tym Dusza :)

Posted

Ta torpedka już trochę się wycisza, ale za ta mniejsze szczeniaki to się na nią wkurzam :angryy: A jak się kłócił, jak jej tłumaczyłam że nie wolno.
-Dusza, nie wolno! Nie wolno niszczyć szczeniorów! Nie mądra dusza!
- Auuuuuuuuuuuuuuuuu! Hau hau Auuuuuuuuuu!
- Nie ignoru mnie!
Wolontariuszka Kinia musiała mieć ze mnie niezły ubaw xD

Posted

[quote name='Patyś_']Ta torpedka już trochę się wycisza, ale za ta mniejsze szczeniaki to się na nią wkurzam :angryy: A jak się kłócił, jak jej tłumaczyłam że nie wolno.
-Dusza, nie wolno! Nie wolno niszczyć szczeniorów! Nie mądra dusza!
- Auuuuuuuuuuuuuuuuu! Hau hau Auuuuuuuuuu!
- Nie ignoru mnie!
Wolontariuszka Kinia musiała mieć ze mnie niezły ubaw xD[/QUOTE]
HA,ha,ha...A nie nagraliscie filmiku?

Posted

Wybaczcie, że zdjęc Duszy tak mało, ale dziś obfociłysmy chyba z pół schroniska, chcemy poogłaszać jak najwięcej psów, a Dusza ma co jakiś czas fotki aktualne, więc skupiłysmy sie na innych psiakach :)
[IMG]http://lh5.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TAFXPINzm2I/AAAAAAAAeGQ/_LAhstFYjes/DSC09880%20%5B640x480%5D.JPG[/IMG]

[IMG]http://lh5.ggpht.com/_ml4eCV4YCnA/TAFW9ya49rI/AAAAAAAAeFM/D1vnu5h9v5A/DSC09850%20%5B640x480%5D.JPG[/IMG]

Posted

Witajcie
Duszka jest wspaniała a My serdeczne pozdrowienia Wam przesyłamy.

[URL=http://img413.imageshack.us/i/obraz091e.jpg/][IMG]http://img413.imageshack.us/img413/6984/obraz091e.jpg[/IMG][/URL]
Uploaded with [URL=http://imageshack.us]ImageShack.us[/URL]

Posted

Zamykając dzisiejszy czarny wtorek muszę z Wami podzielić się czymś strasznym.
Zaczął padać silny deszcz. Dziewczyny w biegu zaczęły przenosić psy z bawialni do izolatki i zauważyły, że Duszka dziwnie się zachowuje. Okazało się, że miała atak padaczki...
Nie wiemy czy spowodowany jakimś stresem, czy może to coś neurologicznego, co zostało po jej stanie zdrowia, czy coś z czymś teraz będziemy się mierzyć.

Żyć się odechciewa i brak sił!

Posted

[quote name='AgaiTheta']Zamykając dzisiejszy czarny wtorek muszę z Wami podzielić się czymś strasznym.
Zaczął padać silny deszcz. Dziewczyny w biegu zaczęły przenosić psy z bawialni do izolatki i zauważyły, że Duszka dziwnie się zachowuje. Okazało się, że miała atak padaczki...
Nie wiemy czy spowodowany jakimś stresem, czy może to coś neurologicznego, co zostało po jej stanie zdrowia, czy coś z czymś teraz będziemy się mierzyć.

Żyć się odechciewa i brak sił![/QUOTE]
O nie, tylko nie to...:-(:-(:-(

Posted

[quote name='AgaiTheta']Zamykając dzisiejszy czarny wtorek muszę z Wami podzielić się czymś strasznym.

Żyć się odechciewa i brak sił![/QUOTE]
O Jezuuuu to straszne:(
Kurcze Dusia tyle czasu juz jest dobrze,przestan.......
Moze przez to pobicie psiak moze teraz cierpiec na padaczke..............badz ze stresu...moze sie burzy przestraszyla............mam kolezanke z licealnej lawy,ktora wlasnie pierwszy raz w zyciu dostala padaczki przed waznym testem-bardzo sie wtedy bala,nikt sobie nie zdawal sprawy jak bardzo,byl to straszny widok i dla niej pozniej wielki szok bo miala 17 lat jak ja to pierwszy raz spotkalo...........