chita Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='andzia69']eee...ty masz jednego stwora - może reflektujesz:):)[/QUOTE] razem z Tz-tem mam dwa:evil_lol: starczy narazie i basta:mad: Quote
andzia69 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='chita']razem z Tz-tem mam dwa:evil_lol: starczy narazie i basta:mad:[/QUOTE] eee - ale takiego oryginala nie masz:diabloti::eviltong: Quote
chita Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 taki z niego oryginal ze w Szczecinku ma dubla:evil_lol::eviltong: chciec to ja se moge....niestety tylko chciec:placz: Quote
Eruane Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Wczoraj z balkonu mieli wspaniały widok na Lolka, który ciągnął worek z karmą w stronę bramki. ;) Zrobił włamanie do ganku. A zakopać cały worek nie jest łatwo. :) Quote
Eruane Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Lolek ćwiczy narazie przy ograniczonych bodźcach z zewnątrz, ale chodzenie przy nodze i siad wychodzi mu nieźle. Ogólnie to bardzo grzeczny psiak i wycisza się ładnie. Jednak, żeby nie było, że ideał - jak Rasta mówi kopać, to kopiemy ;)... ...tak wygląda rabatka po wspólnej ciężkiej pracy Rasty i Lolka Quote
eliza_sk Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Asiu, a są jakies telefony w jego sprawie ? Podmieniłam fotki w allegro, może teraz ... Quote
andzia69 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 wy się nie znacie - on z koleżanką chciał pomóc w wiosennych porządkach trawnikowo - rabatkowych i wykopały nowy dołek coby posadzić ladne drzewko!:):) wiecie...albo szczęśliwe psy...albo ładny ogród:):) Quote
Eruane Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 No to szczęśliwe psy z pewnością.:) Koleżanka Rasta trenuje Lolka, żeby nie ważył się sam biec do bramy, tylko najpierw zerkał porozumiewawczo "ojciec, prać?" i ewentualnie dopiero, al też nie może biec szybciej niż Rasta... Lolek też, jak coś zbroi, musi zostać przez Rastę nieco pociągnięty w różne strony za obrożę. Podporządkowuje się jej bez sprzeciwu.:) Quote
andzia69 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Wala2006 napisał(a):Śliczna z niego psinka :) śliczny, śliczny...tylko jakoś ludzie tego nie widzą:( Quote
Wala2006 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 andzia69 napisał(a):śliczny, śliczny...tylko jakoś ludzie tego nie widzą:( To prawda tyle psow krzywdzą...A ma jakieś ogłoszenia? Quote
Wala2006 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 andzia69 napisał(a):śliczny, śliczny...tylko jakoś ludzie tego nie widzą:( No nie widzą...a szkoda bo to prawdziwy przystojniak...A ma on jakieś ogloszenia? Quote
andzia69 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Wala2006 napisał(a):No nie widzą...a szkoda bo to prawdziwy przystojniak...A ma on jakieś ogloszenia? na razie tylko allegro...wykupiłam mu pakiet ogłoszeniowy na bazarku...ale czekam na realizację... Quote
Eruane Posted April 9, 2010 Author Posted April 9, 2010 Spoko, jak ma poczekać na super właściciela dłużej, to się poczeka. Ale ma być super właściciel.;) Lolek trenuje ostro. W tej chwili już przy Raście - naturalnym mega rozproszeniu:) - chodzi ładnie przy nodze. Jutro, jeśli przyjedzie na stadion, rozproszenie pewnie będzie zbyt duże, ale o to chodzi, bo bez rozproszeń wszystko robi ładnie. Ogólnie to peis podatny na szkolenie, świetny jako towarzysz i myślę, że i do sportó ze swoim potężnym zasobem energii nadałby się. Andzia, będziecie jutro z Bubą? Jakby padało, to pewnie nic z tego nie będzie (jutro ma być zimniej). Quote
eliza_sk Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 Wczoraj dzwoniła do mnie tymczasowa opiekunka Lolka. Zakochana w psiaku, ale ... narazie szukamy domku, jak będzie decyzja to dadzą znać :) Quote
andzia69 Posted April 9, 2010 Posted April 9, 2010 eliza_sk napisał(a):Wczoraj dzwoniła do mnie tymczasowa opiekunka Lolka. Zakochana w psiaku, ale ... narazie szukamy domku, jak będzie decyzja to dadzą znać :) no chyba nie da sie w nim nie zakochać:) a jak będzie jeszcze szkolony to ho ho!:):) Asia - o ktorej jutro? czyli jakby padało to nie ma zbiórki?:) Quote
eliza_sk Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Dziewczyny nie wiem kto robi ogłoszenia, ale teraz robiąc ogł. mojej Sarze natknęłam się na Lolka : http://neeon.pl/ogloszenie.php?id=111919 Tytuł musi przyciągnąć, bo to on (zwykle miniaturka jest mała) ma zachęcić, żeby wejść dalej, więc może ogłaszać go jako LOLEK-zjawiskowy LABRADOR mix-porzucony w lesie jak ŚMIEĆ ... Bo tytuł "Lolek szuka domu" - przy mikro miniaturce mnie w żaden sposób nie zachęca, żeby poznać Lolka. Tylko takie małe spostrzeżenie ... Quote
andzia69 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 to ogłoszenie to zapewne z tego wykupionego pakietu przeze mnie...nie wiem, czy teraz da sie zmienic tytuł...nie wiem też czy przypadkiem jakieś aktywacje nie poprzychodzą na konto Eruane - Asia - sprawdzaj pocztę! i ew. zmien tytuły Quote
Eruane Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 No w sumie racja. Był jeden mail odnosnie Lolka. Miła , młoda dziewczyna. Wieś, 2 psy (samce - i totalnie nie wiadomo, jakby sie odgadały, nie wygląda na to, że ludzie mają doświadczenie z bullowatymi lub w ogóle dużymi, silnymi psami). Na pytanie o doświadczenie - odpowiedż, że mieli kilka piesków. Dziewcyzna jest młoda, więc może opuścić dom wkrótce - tak mi się wydaje. O szkoleniu nie wiedzą nic, o żadnej pracy z psem. Pytania odnośnie psa były o wzrost i wagę oraz ewentualne choroby. Wolałabym pytania o psychikę, czy dogada się z pozostałymi psami itd itd. Dlatego mam pewne wątpliwości. Tu nie ma takiej sytuacji, że pies musi natychmiast zostać zabrany. Jestem przekonana, że zostałby w domku tymczasowym (który jest po prostu idealny), gdyby nie perspekywa tego, że może odnaleźć się zaginiony Leon, w co wszyscy możliwe, że zaczynaja nieco tracić wiarę. Ja już mam wizję po prostu, jak Leona z Bubą do pokazu bierzemy. ;) hehe Dziś poszły następne ogłoszenia i sądzę, że będzie coraz więcej pytań o Lolka. Quote
andzia69 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Asia - to nie byłby dom dla niego...wylądowałby pewnie w budzie... zobaczcie - moze macie jakiś pomysł...bo ja nie:( http://www.dogomania.pl/threads/183499-Pomocy-Sunia-za-kilka-godzin-zostanie-uA-piona Quote
andzia69 Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 i se podniosę mojego ulubienca bezdomniakowego:) Quote
Eruane Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 Nie mam pomysłu jeśli chodzi o tą biedną sunię. Ręce opadają. :( W sprawie Lolka były jeszcze 2 tel. Ale nic ciekawego. Jakaś pani zadzwoniła, bo słyszała, że labradory najlepsze dla dzieci są, ale jak dowiedziała się, że to mix tego i tamtego, bez daleszego komunikowania odłożyła słuchawkę. :) Nie ma co marnować czasu na byle gadanie. ;) Anitko, nie martw się, on w złe ręce nie trafi, ani do budy, ani nic w tyym stylu. Jak mówię, nie ma tragedii, że natychmiast trzeba go wydać, a to bardzo duży plus w przypadku psa, który może mieć coś TTB. Adaopcja musi być rozsądna i przemyślana do bólu. Póki co Lolek robi postępy, jest zdolnym uczniem, tylko pozazdrościć takiego psa.:) Będę się tu już rzadziej pojawiać z racji tego, że szykuje mi się wyjazd i codziennie mam mnóstwo spraw do załatwiania. Ale maile będę na bieżąco odbierać do wyjazdu. Po wyjeżdzie, czyli po 12 maja, też mam dostęp do netu, choć rzadziej. Telefony i tak odbiera opiekunka Lolka, więc nie ma problemu. Quote
andzia69 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 dobrze, że jest bezpieczny i nic mu nie grozi:) - domek może znajdzie się wczesniej czy później...Lolek ma zrobiony już komplet ogłoszeń na te 74 portale...no nic...zobaczymy... Quote
eliza_sk Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Asiu, właśnie zapłaciłam fakturę za Lolka - 48 zł, powiedz jego opiekunce. Dopiero dziś przyszła pocztą, a termin płatności był do 7 kwietnia, (7 kwietnia została wysłana) niech przekażę u weta. Quote
Recommended Posts