Jump to content
Dogomania

Przepiękny,łagodny,czekolad.mix (prawdopodobnie labradora, ale też innych ras)-Kielce

Recommended Posts

Posted

[quote name='andzia69']eee...ty masz jednego stwora - może reflektujesz:):)[/QUOTE]

razem z Tz-tem mam dwa:evil_lol: starczy narazie i basta:mad:

• Replies 128
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wczoraj z balkonu mieli wspaniały widok na Lolka, który ciągnął worek z karmą w stronę bramki. ;) Zrobił włamanie do ganku. A zakopać cały worek nie jest łatwo. :)

Posted

Lolek ćwiczy narazie przy ograniczonych bodźcach z zewnątrz, ale chodzenie przy nodze i siad wychodzi mu nieźle. Ogólnie to bardzo grzeczny psiak i wycisza się ładnie. Jednak, żeby nie było, że ideał - jak Rasta mówi kopać, to kopiemy ;)...

...tak wygląda rabatka po wspólnej ciężkiej pracy Rasty i Lolka

Posted

wy się nie znacie - on z koleżanką chciał pomóc w wiosennych porządkach trawnikowo - rabatkowych i wykopały nowy dołek coby posadzić ladne drzewko!:):)

wiecie...albo szczęśliwe psy...albo ładny ogród:):)

Posted

No to szczęśliwe psy z pewnością.:) Koleżanka Rasta trenuje Lolka, żeby nie ważył się sam biec do bramy, tylko najpierw zerkał porozumiewawczo "ojciec, prać?" i ewentualnie dopiero, al też nie może biec szybciej niż Rasta... Lolek też, jak coś zbroi, musi zostać przez Rastę nieco pociągnięty w różne strony za obrożę. Podporządkowuje się jej bez sprzeciwu.:)

Posted

Wala2006 napisał(a):
No nie widzą...a szkoda bo to prawdziwy przystojniak...A ma on jakieś ogloszenia?

na razie tylko allegro...wykupiłam mu pakiet ogłoszeniowy na bazarku...ale czekam na realizację...

Posted

Spoko, jak ma poczekać na super właściciela dłużej, to się poczeka. Ale ma być super właściciel.;)

Lolek trenuje ostro. W tej chwili już przy Raście - naturalnym mega rozproszeniu:) - chodzi ładnie przy nodze. Jutro, jeśli przyjedzie na stadion, rozproszenie pewnie będzie zbyt duże, ale o to chodzi, bo bez rozproszeń wszystko robi ładnie. Ogólnie to peis podatny na szkolenie, świetny jako towarzysz i myślę, że i do sportó ze swoim potężnym zasobem energii nadałby się.

Andzia, będziecie jutro z Bubą? Jakby padało, to pewnie nic z tego nie będzie (jutro ma być zimniej).

Posted

eliza_sk napisał(a):
Wczoraj dzwoniła do mnie tymczasowa opiekunka Lolka. Zakochana w psiaku, ale ... narazie szukamy domku, jak będzie decyzja to dadzą znać :)

no chyba nie da sie w nim nie zakochać:) a jak będzie jeszcze szkolony to ho ho!:):)

Asia - o ktorej jutro? czyli jakby padało to nie ma zbiórki?:)

Posted

Dziewczyny nie wiem kto robi ogłoszenia, ale teraz robiąc ogł. mojej Sarze natknęłam się na Lolka :
http://neeon.pl/ogloszenie.php?id=111919

Tytuł musi przyciągnąć, bo to on (zwykle miniaturka jest mała) ma zachęcić, żeby wejść dalej, więc może ogłaszać go jako LOLEK-zjawiskowy LABRADOR mix-porzucony w lesie jak ŚMIEĆ ...

Bo tytuł "Lolek szuka domu" - przy mikro miniaturce mnie w żaden sposób nie zachęca, żeby poznać Lolka.

Tylko takie małe spostrzeżenie ...

Posted

to ogłoszenie to zapewne z tego wykupionego pakietu przeze mnie...nie wiem, czy teraz da sie zmienic tytuł...nie wiem też czy przypadkiem jakieś aktywacje nie poprzychodzą na konto Eruane - Asia - sprawdzaj pocztę! i ew. zmien tytuły

Posted

No w sumie racja.

Był jeden mail odnosnie Lolka. Miła , młoda dziewczyna. Wieś, 2 psy (samce - i totalnie nie wiadomo, jakby sie odgadały, nie wygląda na to, że ludzie mają doświadczenie z bullowatymi lub w ogóle dużymi, silnymi psami). Na pytanie o doświadczenie - odpowiedż, że mieli kilka piesków. Dziewcyzna jest młoda, więc może opuścić dom wkrótce - tak mi się wydaje. O szkoleniu nie wiedzą nic, o żadnej pracy z psem. Pytania odnośnie psa były o wzrost i wagę oraz ewentualne choroby. Wolałabym pytania o psychikę, czy dogada się z pozostałymi psami itd itd.
Dlatego mam pewne wątpliwości.

Tu nie ma takiej sytuacji, że pies musi natychmiast zostać zabrany. Jestem przekonana, że zostałby w domku tymczasowym (który jest po prostu idealny), gdyby nie perspekywa tego, że może odnaleźć się zaginiony Leon, w co wszyscy możliwe, że zaczynaja nieco tracić wiarę. Ja już mam wizję po prostu, jak Leona z Bubą do pokazu bierzemy. ;) hehe

Dziś poszły następne ogłoszenia i sądzę, że będzie coraz więcej pytań o Lolka.

Posted

Nie mam pomysłu jeśli chodzi o tą biedną sunię. Ręce opadają. :(

W sprawie Lolka były jeszcze 2 tel. Ale nic ciekawego. Jakaś pani zadzwoniła, bo słyszała, że labradory najlepsze dla dzieci są, ale jak dowiedziała się, że to mix tego i tamtego, bez daleszego komunikowania odłożyła słuchawkę. :) Nie ma co marnować czasu na byle gadanie. ;)

Anitko, nie martw się, on w złe ręce nie trafi, ani do budy, ani nic w tyym stylu. Jak mówię, nie ma tragedii, że natychmiast trzeba go wydać, a to bardzo duży plus w przypadku psa, który może mieć coś TTB. Adaopcja musi być rozsądna i przemyślana do bólu.

Póki co Lolek robi postępy, jest zdolnym uczniem, tylko pozazdrościć takiego psa.:)

Będę się tu już rzadziej pojawiać z racji tego, że szykuje mi się wyjazd i codziennie mam mnóstwo spraw do załatwiania. Ale maile będę na bieżąco odbierać do wyjazdu. Po wyjeżdzie, czyli po 12 maja, też mam dostęp do netu, choć rzadziej. Telefony i tak odbiera opiekunka Lolka, więc nie ma problemu.

Posted

dobrze, że jest bezpieczny i nic mu nie grozi:) - domek może znajdzie się wczesniej czy później...Lolek ma zrobiony już komplet ogłoszeń na te 74 portale...no nic...zobaczymy...

Posted

Asiu, właśnie zapłaciłam fakturę za Lolka - 48 zł, powiedz jego opiekunce. Dopiero dziś przyszła pocztą, a termin płatności był do 7 kwietnia, (7 kwietnia została wysłana) niech przekażę u weta.