laikinia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 O Kube jest pierwsze zapytanie :multi::multi::multi: Co prawda jeszcze nic pewnego- kamienica w ktorej rodzina mieszka zmienia wlasciciela... teraz czekaja, az nowy zacznie dzialac aby sie dowiedziec, czy trzymanie zwierzat bedzie dozwolone. :roll: To pewnie troche potrwa... ale jak nikt jeszcze psiucha nie zabierze, to oni b. by chcieli. Trudno powiedziec jak bedzie, bo zwierzaki czasem sa naprawde zabronione... ale zobaczymy :) Tak czy inaczej jestem dobrej mysli, ze cos sie dla Kubusia ruszy... :loveu: A to zapytanie bylo slodkie: " Witam, ja bardzo bym chciala wziac tego pieska, co go nikt nie chce. :loveu: Tata tez chce i tylko musimy sie dowiedziec... itd." - fakt, napisalam taki dogomaniacko lzawy tekst :oops: A tak poza tym- czego mieszanka jest Kuba? Bo widze troche labradora moze... hmm... to ci zagadka ;) Quote
amensalizm Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Kuba- jest znaną i cenioną rasą "kundelek polski" A on do Niemiec nie pojechał? Ten taki podobny! Quote
laikinia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Podobne to one sa bardzo... ale Renata5 ma tez sobowtora Kuby w domu, wiec moze to taka "niespotykana" rasa ;-) Czy nr schroniskowy i na obrozy sa zawsze te same?- bo na twoich zdjeciach jest inny... :hmmmm: Quote
amensalizm Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Nr obroży nie jest taki sam jak schroniskowy. http://www.hundefreunde-ich-will-leben.de/124.html Tu jest adres strony, ja nic nie rozumiem, zobacz może... Quote
laikinia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Nie, ten piesek zostal juz 05.03 wyciagniety ze schroniska do dt, bo byl b. strachliwy i nie wychodzil praktycznie z budy... Jego przeszlosc jest nieznana. W dt byl do czasu transportu do Niemiec. To chyba nie nasz miziak :) Quote
laikinia Posted April 10, 2010 Posted April 10, 2010 Nie przejmuj sie, znajdziemy domek :glaszcze: Czasem dlugo nic nie ma, a jak sie ruszy, to juz porzadnie. :) Moze u nas tez ;) Quote
laikinia Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Dziewczyny, jest nowe zapytanie o Kube :) Ale tez zaczynaja sie pytania- czy Kuba 4-5 godz. zostanie w domu bez plakania... pani z tego co zrozumialam, pracuje na pol etatu. Na razie nie dopytywalam sie dokladniej, bo z odp. czekam na wasza decyzje, co do dalszych krokow... To jest wlasnie problem, ktorego sie obawiam troszke przy adopcjach zagranicznych- tutaj w schroniskach jest wszystko sprawdzone: dzieci, koty, zostawanie w domu, samochod... :roll: Dla nas to jest oczywiscie bardziej skomplikowane... Ale jasne jest, ze ludzie maja pytania... kazdy z nas by mial- nikt, kto psa bierze nie chce byc pozniej zmuszony go po paru dniach oddawac... i tak to kolko sie zamyka. :roll: Wedlug mnie trzeba by sie zastanowic nad wyciagnieciem Kuby do hoteliku domowego, czy dt aby psiuche sprawdzic i przygotowac.... hmm... nie wiem tylko, czy uda nam sie to szybko zorganizowac. Z tego, co widze, jest duza szansa, aby Kubie znalezc domek- 2 zapytania mamy juz, a ogloszenie jest od 2 dni... tfu, tfu, zeby nie zapeszyc... ;) Mysle, ze moznaby zaryzykowac... na 1-2 miesiace powinno udac sie uzbierac pieniadze na dt... Odpowiem jakos tej pani... ale musimy cos zadecydowac- fajnie by bylo, aby te domki, jezeli juz beda, byly juz na stale :) Jestem w szoku dziewczyny - taka tragedia w Smolensku... :-( Kto to daje samolot rzadowy do przegladu do Rosji ??!!! To sie prosi az o podejrzenia... :shake::-( Quote
GoskaGoska Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 a mi się wydaje , ze Kuba był domowy - więc powinien zostać - tak to w ogóle cud , ze się ktoś o niego pyta - ale jeśli faktycznie ma takie "branie" :) to może warto jeśli kikou by się zgodziła - go do niej dać. Quote
laikinia Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ja odpowiem, ze jeszcze dokladnie nie wiemy, ale bedziemy probowac przetestowac... itd... ;-) Musze troche wiecej sie dowiedziec o warunkach gdzie Kuba by poszedl. :) Kikou mozemy zapytac - u niej teraz takie pustki ;-) Quote
Lionees Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 amensalizm napisał(a):Renata5 nie chcesz jeszcze jednego :cool3: Mam juz 10 psiaków;) Quote
laikinia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Trzecie zapytanie o Kubusia- ojej, ojej - ale chca go zobaczyc - to bedzie teraz slizgawka z odpowiedziami ;-) Trzeba dac znac Kikou- moze wyciagnie Kube :) Quote
laikinia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Renata5 napisał(a):Mam juz 10 psiaków;) Renata5- to ty juz granice bolu przekroczylas- tego jedenastego juz nie poczujesz ;-) Dziewczyny jestescie niesamowite :) :) :) Quote
laikinia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Bede sie umawiala z panem :cool3: na wizyte przedadopcyjna. Bardzo mily, prozwierzecy i tak sie domagal "kontroli" :crazyeye: , ze chyba wezme meza ze soba :D Quote
GoskaGoska Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 oo a on wie, ze piesek jest w PL? Quote
laikinia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Wie, juz z nim rozmawialam tel. - on : "trzeba go ratowac, dla zwierzat kazdy dzien w schronisku, to cierpienie itd." ;-) Zobaczymy, przejde sie go troszke obejrzec i moze akurat jest super domek :) Tylko ja, to taka naiwna dziewuszka... wierze wszystkim- nie wiem czy ze mnie dobra kontrolerka :roll:;) Quote
GoskaGoska Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 musisz sobie przygotować zestaw pytań do Pana :) nigdy się pewności nie ma, ale warto próbować Quote
laikinia Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Pani - tez jest ciekawa. Pani fotograf- zabiera psa zawsze ze soba. Ona pytala sie, czy pies placze, ale to ze wzgledu na terminy, gdzie psa sie nie zabiera np. dentysta :) Pyta sie gdzie jest Kuba (Sammy ;-) ) bo by chciala przyjechac go obejrzec do schroniska. Druga mozliwosc, to moglaby sluzyc jako dom tymczasowy- zaproponowala to jakiejs organizacji w Berlinie i maja tam byc rozmowy... mysle, ze to fajna osoba... przynajmniej z e-maili... :) Quote
GoskaGoska Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 kikou zgodziła się przyjąć Kubę, wszystko omówimy w niedziele Quote
laikinia Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Dzisiaj zglosila sie mloda mama, z malym dzieckiem, wiec chce bezproblemowego psa do dzieci. Powiedziala, ze jej dam info. w niedziele, ale do tego czasu jeszcze kikou go nie bedzie miala... Co moge w takim razie powiedziec? I jeszcze sa pyt.: kastracja i czy zna niemiecki :roll::lol: Quote
amensalizm Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Kastracja do zrobienia A niemiecki komunikatywny :D Quote
GoskaGoska Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 oj ci ludzie są śmieszni - hehehe z tym niemieckim - chyba trzeba , go na korepetycje zapisać :evil_lol: może napisz Pani , ze psiak z komendami szybko się przestawia:roll:, ale w PL nikt do niego po niemiecku nie mówił:diabloti: Kikou do niedzieli go nie będzie miała - ale możesz napisać, ze kastrowany będzie - gorzej z tymi dziećmi, bo nie ma jak sprawdzić :roll: i raczej u kikou też na dzieci nie będzie sprawdzony. A w jakim wieku te dziecko - czy 2lata czy 7, bo to duża różnica w odniesieniu do psa Quote
monika083 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 A czy on w ogole zna komendy? Chyba nawet nie bedzie musial sie przestawiac ,tylko poprostu uczyc odrazu po niemiecku. Quote
monika083 Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 dodzwonilam sie do schronu. Kuba bedzie ciachniety we wtorek ,o 9.30 ,czyli w miejsce Toffika go wcisnelam. Quote
GoskaGoska Posted April 16, 2010 Author Posted April 16, 2010 dzięki Monika :), w sumie dobrze, ze z Tofikem tak wyszło, bo pewnie Kuba by czekał z 2 tyg na termin Quote
Recommended Posts