Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzwoniłam - chłopaki się mają super. Faxiu kontaktowa przylepa, Kamelek w swoim świecie. Czują się jak u siebie. Nie ma ŻADNYCH konflików z Dinkiem ani Topikiem (reszta jest z natury niekonfliktowa). Przeprowadzka w pięcioosobowej asyście poszła jak z płatka - chłopaki spałaszowały każdy po pełnej misce - chyba nie tęsknią za psitulem....
Wieczorem jeszcze był weterynarz.
Dał Faxowi antybiotyk na zęby. Jak przyjdą wieści konkretne to napiszę ile wisimy. Za wizytę 30 zł do rozłożenia na 3 wątki - czyli 10 po stronie Kamelka i Faxa.

Posted

Szarotka napisał(a):
To wspaniale, ze juz sa na miejscu. :):) Na zdjeciu widze pieknego podhalana, co to za pies ??

Hihihi, Szarotka zawsze wypatrzy podhalana ;)

Ja też się bardzo cieszę, że chłopaki juz poza schroniskiem !!! :)

Posted

jak super, że Kamel i Faksio już się byczą w hoteliku :)
Już się nie mogę doczekać ich zdjęć, jak przejdą tam pewnie małą metamorfoze - kąpiel, czesanko, lepsze jedzenie, witaminki...
wszystkiego dobrego chłopaki :)

Posted

Kaja i Aza napisał(a):
Cieszmy sie , ale pamietajmy, ze jeszcze najtrudniejsze przed nami: znalezienie chlopakom domu.

Dokładnie... :( Oby znalazł się dom, który doceni prawdziwą psią przyjaźń...

Posted

Wielkie gratulacje za pomyslne wyjecie Faksa i Kamela ze schronu i dowiezienie do normalnego zycia, gdzie jest slonce, trawa i spokojne, zrownowazone stado. Psu tak niewiele potrzeba do szczescia - troche zjesc, wypic swiezej wody, polozyc sie na ziemi, a nie na betonie, powachac otoczenie, pochodzic za przywodca stada, pobiegac z innymi psami - w schronie tego nie mieli,niech jak najdluzej ciesza sie wolnoscia.

Posted

Ufff jestem. Przepraszam, że tak późno, ale wcześniej nie dałam rady... Chłopcy całą drogę byli baaardzo grzeczni. Kamelek ciut zestresowany, a Faksiu na pełnym luzie zwiedzał okolice. Na miejscu z zapoznaniem terenu też nie mieli problemu, biegali ciekawsko po okolicy i zwiedzali kąty. Psich kumpli po kolei grzecznie obwąchali i szybko zgrały się ze stadkiem. Jakby były tam od zawsze. Faksiu jest bardzo towarzyski, merdał ogonkiem do wszystkich, a Kamelek ma swój świat, ale od ludzi też domaga się pieszczot. Oboje są bardzo przekupni i dla jedzonka zrobią wszystko :eviltong: A teraz kilka fotek :lol:

Posted

Cikawa jestem czy w nowych warunkach przetrwa ich przyjaźń.... Czy dalej będą zawsze razem? Mam nadzieję, że wiadomości będą na bieżąco.... Może się okazać, że nie będzie potrzeba szukania domu dla dwóch psiaków razem.... :).