maja7 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 Ta suńka to jeszcze chyba szczeniaczek. Nie dałoby się wstrzymać jej wywozu do schroniska.:-( Dokąd jada psy od Was? Quote
kama210 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 padam .... porównałam karmy ... 3 godziny ... mam oczoplas .. a laptop sie przegrzał ... wyszło tak jak podejrzewałam ... obstawiam BRITA, BOSHA . ARION, ANIMONDA, JOSERA economy Quote
kama210 Posted August 6, 2012 Author Posted August 6, 2012 [SIZE=4]CHE POMÓC tej suni ... NIE WIEM CZY SIĘ UDA ... PRÓBUJĘ ....[/SIZE] ... prosze o pomoc .. Klara – tak ROBOCZO przez NAS nazwana - sliczna sunia o drobnej budowie i dłuugich łapkach ., młodziutka, zęby mleczn obiałe .- ma prawdopodobnie dopiero około 10 – 12 miesięcy .. welkość - do kolana, waży około 13 kg i byłaby idealną kandydatką szukania jej domu - DO ADOPCJI gdyby nie to że sunia POTWORNIE boi się ludzi ..na widok człowieka „sztywnieje” , strach ją paraliżuje .. nie wiemy skąd się znalazła na ulicy .. została wyłapana na zgłoszenie osób którym nie podobała się że żebra o jedzenie , podchodzi do dzieci .. została zwabiona na podwórko jednego z mieszkańców , ufnie na nie weszła … BRAMA SIĘ ZAMKNĘŁA .. po czym podjechał Żółty wóz z Gminy, PANOWIE i... sunia WYLĄDOWAŁA w klatce kenelowej na pace i po kilkunastu minutach tafiła.. do KOJCA w Punkcie Przetrzymań z dwoma innymi psami.. i od tej pory CZŁOWIEK DLA NIEJ oznacza TO CO NAJGORSZE .. zaufałą człowiekowi i to ZAUFANIE ją zgubiło. tam przez ponad tydzień nie wychodziła z legowiska - dopóki osoba która karmi psy kręciła się koło kojcy bała się wychodzic .. wiadomo jak to się kończyło ..karmy już dla niej mało co starczało – pozostałe psy nie czekały na jej kolej .. w koncu głód okazał się silniejszy ..zaczęła wychodzić .. JEDNAK – każde pojawienie się człowieka powoduje że w panice ucieka do legowiska i NIE CHCE WYJŚĆ .. TRZESIĘ SIĘ ZE STRACHU .. pomózcie NAM je POMÓC … [B]PROSIMY: 1. w 1-szej kolejności SZUKAMY jej odpowiedzialnego domu tymczasowego – za karmę i wet wiemy JAK ciężko jest o dT .. A sunia NIE MA DUŻO CZASU – jest 1 do wywózki do schroniska planowanej za parę dni … A TAM PO RAZ KOLENY będzie wieziona w klatce /ponad 150 km /, potem znowu miejsce pełne psów … DLATEGO też jednocześnie : 2. SZUKAMY WIRTUALNYCH OPIEKUNÓW dla tej młodziutkiej suni … możemy ją umieścic w płatnym domowym DT pod Warszawą za 250 zł /DT sprawdzone, zaufane/ / PROSIMY O POMOC … [SIZE=4]wątek KLARY - [URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/230343-sZYD%C5%81OWIEC-mega-wystraszona-sikaj%C4%85ca-ZE-STRACHU-NIE-DAJMY-JEJ-WYWIE%C5%BB%C4%86-DO-SCHRONISKA?p=19476967#post19476967"]http://www.dogomania.pl/forum/thread...7#post19476967[/URL] [/SIZE][/B][SIZE=4] WYDARZENIE NA FB - [URL="http://www.facebook.com/events/410994712290353/?context=create"]http://www.facebook.com/events/41099...context=create[/URL][/SIZE] [IMG]http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/s720x720/524329_375519852520845_287336474_n.jpg[/IMG] Quote
lilith27 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 kto poklika? [URL]http://www.poomoc.pl/[/URL] Quote
maja7 Posted August 6, 2012 Posted August 6, 2012 [quote name='lilith27']kto poklika? [URL]http://www.poomoc.pl/[/URL][/QUOTE] Kliknęłam:lol: Quote
malagos Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 Dobrze by było zrobić sterylkę, ale do tego potrzebny dt.......... Quote
Asiaczek Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 [quote name='lilith27']kto poklika? [URL]http://www.poomoc.pl/[/URL][/QUOTE] Kliknełam m.in. w Pusta miskę. To o to chodziło...? Pzdr. Quote
lilith27 Posted August 7, 2012 Posted August 7, 2012 we wszystko możesz klikać jedna akcja tylko jeszcze nie ruszyła (sie klika) Quote
ostatniaszansa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Odnosnie KLARY - czy ona jest agresywna w stosunku do ludzi, czy "tylko" paralizuje ja strach? Jezeli nie jest agresywna, to warto to mocno podkreslic w ogloszeniach ... biedna mala :( /Agnieszka Quote
kama210 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 (edited) powyższe .. zgłoszone do moderacji ... bez komentarza ... szkoda palcy na klikanie .. ......................... [quote name='ostatniaszansa']Odnosnie KLARY - czy ona jest agresywna w stosunku do ludzi, czy "tylko" paralizuje ja strach? Jezeli nie jest agresywna, to warto to mocno podkreslic w ogloszeniach ... biedna mala [IMG]http://www.dogomania.pl/forum/images/smilies/icon_frown.gif[/IMG] /Agnieszka[/QUOTE] nie .. nie jest agresywna, przynajmniej tyle co ją przez ten czas krótko obserwowałam jak tam wpadam z puszkami .. ona sie cała trześie ze strachu, jest młoda .. jest z dwiema innymi sukami ..jedna ją od czasu do czasu przegania od jedzenia ..A KLARA nawet na nią nie warnie tylko z podkulonym ogonem ucieka do legowiska .. na razie jej nie ogłaszam .. takiego strachuca do ADOPCJI nie dam ... szukam jej alternatywy zeby ją wycignąć .. pojawia sie sznasa bezpłatengo DT ..ale jest jeszcze kilka spraw do omówienia z DT .. tam jest małe dziecko min. i ajakby dobrze poszło to 18.08 pojechałaby tam .. / bo teraz wyejżdzają na urlop../ ja za ten czas ją odrobaczę i zaszczepię .. jutro dostanie 1,5 tabletki PRATELA ..dzisiaj zostawiłam pracownikowi co rano sprząta kojce i daje im jeść .. ma jej dać tablety .. i po niedzieli będzie szczepiona .. już ją wstęnie "zaklepałam" zeby jej nie wywozili . i mam nadzieję że wszystko wypali .. jak nie to na pewno bedzie jechała do płatnego DT .. jest zaklepana .. wiec bedę musiała ją stmtąd zabrać .. Edited August 8, 2012 by kama210 Quote
sybil Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='kama210']zgłoszone do moderacji ... bez komentarza ... szkoda palcy na klikanie ..[/QUOTE] Popieram, :klacz::klacz::klacz:, przecież to wątek Bezdomniaków, a nie trybuna oskarżycielska. Quote
Iljova Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Psiaczki śliczne :) Na wybór karmy faktycznie potrzeba czasu bo ma być w miarę dobrej jakości i jak najwięcej więc masz sporo główkowania i kombinowania :-) ale wiem że dasz radę i będzie super :-) Quote
kama210 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 [quote name='Iljova']Psiaczki śliczne :) Na wybór karmy faktycznie potrzeba czasu bo ma być w miarę dobrej jakości i jak najwięcej więc masz sporo główkowania i kombinowania :-) ale wiem że dasz radę i będzie super :-)[/QUOTE] juz prawie wybrana ..w exelu mam tabelki ..poprawiam kombinuję ... będzie ponad 1,3 tony suchej + PUCHY ... jeszcze czekam na poradę odnośnie karmy dla kotów :) Quote
lilith27 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 cieszę się kama ogromnie, że Klarcia ma szansę. Jak zwykle dajesz z siebie wszystko. super, że tyle karmy będzie :) Widać, że z głową wybierasz i nie fisiujesz z RC. Quote
kama210 Posted August 8, 2012 Author Posted August 8, 2012 aaaaaaaaaaaa.. normalnie bym zapomniała ... koncze zamówienie ... i jeszcze mi sie przypomniało po godz. 19 że jak chce odrobaczyć KLARĘ to trzeba i te co z nią siedzą w kojcu .. więc pędem do samochodu i zawiozłam tez tablety dla pozostałych dwóch sun co są z KLARĄ w kojcu .. ps. zaraz poproszę pudziana o podliczenie km które przebywam w te i we te jezdząc do Punktu ode mnie z domu na drugim końcu Szydłowca .. ciekawe jak ja to rozliczę .. heheh ... odpowiedz znam ..nijak ... i tak oto zapomniałam wcześniej napisać PILNĘ .. COLA ma szansę na dom !!! już 5 miesięcy szuka domu /siedzi w Dt bez żadnych deklaracji , jej siotra w hoteliku u donki - deklaracji zero ../ ... mam odzew z ogłoszeń które jej wykupiłam ... z rozmowy telefonicznej brzmi rozsądnie [SIZE=4][B]SZUKAM osoby do PA - JABŁONNA KOŁO LUBLINA !!!![/B][/SIZE] Quote
abra43 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 Cioteczki teraz trzeba ratować Klarę a nie się kłócić i dajcie spokój Kamie bo ona w tej chwili walczy o Klarę. Quote
ostatniaszansa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 podczas rozmowy z Kamila wpadłam na pomysł ; zbieramy gdzie się da kasę , nawet poruszyć sponsorów tu i tam i zakupić wieksiejszy kojec( podwójny ?) z drewnianą podłogą z budami dla Szydlowieckich Bezdomniaków , rozwiązałoby to co nieco problem przetrzymania suniek po sterylce. Ewa Quote
ostatniaszansa Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='abra43']Cioteczki teraz trzeba ratować Klarę a nie się kłócić i dajcie spokój Kamie bo ona w tej chwili walczy o Klarę.[/QUOTE] abra, mówimy tylko o tym czego dotyczy ten wątek -psiaków z Szydłowca , nic więcej nie widzimy , nie słyszymy . E Quote
lilith27 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='kama210']aaaaaaaaaaaa.. normalnie bym zapomniała ... koncze zamówienie ... i jeszcze mi sie przypomniało po godz. 19 że jak chce odrobaczyć KLARĘ to trzeba i te co z nią siedzą w kojcu .. więc pędem do samochodu i zawiozłam tez tablety dla pozostałych dwóch sun co są z KLARĄ w kojcu .. ps. zaraz poproszę pudziana o podliczenie km które przebywam w te i we te jezdząc do Punktu ode mnie z domu na drugim końcu Szydłowca .. ciekawe jak ja to rozliczę .. heheh ... odpowiedz znam ..nijak ... i tak oto zapomniałam wcześniej napisać PILNĘ .. COLA ma szansę na dom !!! już 5 miesięcy szuka domu /siedzi w Dt bez żadnych deklaracji , jej siotra w hoteliku u donki - deklaracji zero ../ ... mam odzew z ogłoszeń które jej wykupiłam ... z rozmowy telefonicznej brzmi rozsądnie [SIZE=4][B]SZUKAM osoby do PA - JABŁONNA KOŁO LUBLINA !!!![/B][/SIZE][/QUOTE] Z Lublina zna Bico. Fajna dziewczyna. Rzeczowa. Ale ostatnio nie widuję jej na dogo. Quote
lilith27 Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='lilith27']Z Lublina zna Bico. Fajna dziewczyna. Rzeczowa. Ale ostatnio nie widuję jej na dogo.[/QUOTE] Mam maila do niej. Przypomniało mi się. Pisać? Czy dać Ci? Quote
pikola Posted August 8, 2012 Posted August 8, 2012 [quote name='ostatniaszansa']podczas rozmowy z Kamila wpadłam na pomysł ; zbieramy gdzie się da kasę , nawet poruszyć sponsorów tu i tam i zakupić wieksiejszy kojec( podwójny ?) z drewnianą podłogą z budami dla Szydlowieckich Bezdomniaków , rozwiązałoby to co nieco problem przetrzymania suniek po sterylce. Ewa[/QUOTE] Bardzo dobry pomysl!Tez sie chetnie dorzuce,jak ruszy zbiorka. Quote
Recommended Posts