Jump to content
Dogomania

Bo schronisko o nim zapomniało.... poranione, wygłodzone - Fundacja SOS Bokserom

Recommended Posts

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='matrioszka2']Teraz widzę.Masakra.
Każdy taki pies potrzebuje na początku karmienia co 3 godziny malutkie porcje, specjalnej karmy, czyli najlepiej DT..
A skąd je brać?O pieniądzach nie wspomnę..

P.S przyjdą do Ciebie dwie paczki smrodów.. łapki osobno:oops:

Posted

[quote name='matrioszka2']To P.S. to jakiś horror
Taki bazarek..:niewiem:

Aktualizacja:
Młody jest wnętrem, psy zostały wczoraj wykąpane, odrobaczone, młody jest potężny, zero agresji do człowiek,a pozwolił się bez problemu wykapać.

Starszy: miał zbadaba krew, wyniki wyszły ok, sa minimalne odchylenia od normy. Bedzie zbadany kał na pasozyty i jesli cos wyjdzie to zostanie odrobaczony jeszcze raz. Pies został wykapany, na całym ciele ma rany od pogryzien, które zostały zainfekowane, zaczęły się paskudzić, ma obtarcia, rany i strupy. Musi byc smarowany specjalnym płynem, dostaje antybiotyki. Pies popuszcza mocz, chyba jest problem z prostatą. Bokser cały czas śpi, jest tak wyniszczony, że nie ma siły wstawać, wiec przesypia cały dzień i niewiele można o nim powiedzieć, jeśli chodzi o charakter. Jest potężnie zbudowany, pozwala ze sobą wszystko robić i u weta i w hotelu, kąpiele, smarowanie. Musi byc karmiony kilka razy dziennie małymi porcjami.
--

Posted

Masakra.....:-( jeśli chodzi o starszego..... musi być pod stała opieką....popuszcza mocz, a może na tym betonie pęcherz ma przeziębiony?

Soemuś ta boksia to Viki, ze schronu z Wielkopolski.... Hania miała ją wyciągać i znalazł się właściciel, który o nią podobno walczył.... czyli znowu wróciła do schronu :-(

Posted

Ona chyba po prostu cały czas tam jest..

A co do Dropsa - bo w końcu tak go nazwano, to raczej przerost prostaty, ale czekamy na kolejne badania.

Posted

Kapsel napisał(a):
Taaaak zaczęły się choroby, po co komu chory stary bokser? :-(

Zbędny wydatek...:shake:
ale ja się zastanawiam ile czasu on w schronie był, skoro wygląda tak, nie inaczej. Do tego tyle blizn i ran....

Posted

Hania nie była tylko wiem, że chciała ja wyciągać, ale znalazł się suni właściciel i ją oddali właścicielowi, a teraz znów w schronie jest.... taki to właśnie właściciel był.... o losie, ale mu zaufali bo bardzo o nią walczył, ehh Życie pokazało co innego niestety

Posted

Właśnie rozmawiałam z Hanią ,chcę uściślić ,sunia przebywa w schronie - może być adoptowana ,przede wszytskim żyje no i kolejna dobra wiadomość - Hania po niedzieli a najpóźniej w środę po nią jedzie... Dasz radę Vikunia :)

Posted

Dobrze, sprostowanie do sprostowania sprostowania ...:diabloti:
Sunia jest tam od prawie pół roku. Wyglądała na początku tak jak na zdjęciu, obecnie całkowicie doszła do siebie. Było prawnie odebranie suni właścicielowi razem z jej szczeniakiem, było oskarżenie o skrajne zaniedbanie, potem zawirowania bo właściciel walczył o sunię, miała do niego wrócić i nie wróciła... Wychodzi na to że w dalszym ciągu sprawa prawna nie jest rozstrzygnięta. Chcieliśmy wyciągnąć sunieczkę, był wspaniały chętny domek i.... no wlaśnie... suńka w dalszym ciągu w schronisku. Na razie nieadopcyjna, ale szczęście w nieszczęściu że opiekę tam ma bardzo dobrą.