matrioszka2 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Skąd te boksie ? I o kim nie wiesz, czy jeszcze żyje ? Quote
Soema Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 [quote name='matrioszka2']Skąd te boksie ? I o kim nie wiesz, czy jeszcze żyje ?[/QUOTE] Nie widzisz zdjęcia?:( cholera.... [url]http://www.wetserwis.com.pl/schronisko/displayimage.php?pos=-3952[/url] Boksie z Łodzi, młoda sunia od razu do DS, ślepa i głucha staruszka do DT i sunia ze schronu do DT, no i samiec, bo facet jedzie za granicę i chciał go uśpić, też do DT :( Quote
matrioszka2 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Teraz widzę, ale tylko jednego szkieletora.Masakra. A gdzie reszta ? Nie ma zdjęć ? Quote
Soema Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 [quote name='matrioszka2']Teraz widzę.Masakra.[/QUOTE] Każdy taki pies potrzebuje na początku karmienia co 3 godziny malutkie porcje, specjalnej karmy, czyli najlepiej DT.. A skąd je brać?O pieniądzach nie wspomnę.. [COLOR=Silver]P.S przyjdą do Ciebie dwie paczki smrodów.. łapki osobno:oops:[/COLOR] Quote
matrioszka2 Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 [quote name='Soema'] [COLOR=Silver]P.S przyjdą do Ciebie dwie paczki smrodów.. łapki osobno:oops:[/COLOR][/QUOTE] [COLOR=Silver]To P.S. to jakiś horror[/COLOR] Quote
Soema Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 [quote name='matrioszka2'][COLOR=Silver]To P.S. to jakiś horror[/COLOR][/QUOTE] Taki bazarek..:niewiem: Aktualizacja: Młody jest wnętrem, psy zostały wczoraj wykąpane, odrobaczone, młody jest potężny, zero agresji do człowiek,a pozwolił się bez problemu wykapać. Starszy: miał zbadaba krew, wyniki wyszły ok, sa minimalne odchylenia od normy. Bedzie zbadany kał na pasozyty i jesli cos wyjdzie to zostanie odrobaczony jeszcze raz. Pies został wykapany, na całym ciele ma rany od pogryzien, które zostały zainfekowane, zaczęły się paskudzić, ma obtarcia, rany i strupy. Musi byc smarowany specjalnym płynem, dostaje antybiotyki. Pies popuszcza mocz, chyba jest problem z prostatą. Bokser cały czas śpi, jest tak wyniszczony, że nie ma siły wstawać, wiec przesypia cały dzień i niewiele można o nim powiedzieć, jeśli chodzi o charakter. Jest potężnie zbudowany, pozwala ze sobą wszystko robić i u weta i w hotelu, kąpiele, smarowanie. Musi byc karmiony kilka razy dziennie małymi porcjami. -- Quote
Kapsel Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Masakra.....:-( jeśli chodzi o starszego..... musi być pod stała opieką....popuszcza mocz, a może na tym betonie pęcherz ma przeziębiony? Soemuś ta boksia to Viki, ze schronu z Wielkopolski.... Hania miała ją wyciągać i znalazł się właściciel, który o nią podobno walczył.... czyli znowu wróciła do schronu :-( Quote
Soema Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 Ona chyba po prostu cały czas tam jest.. A co do Dropsa - bo w końcu tak go nazwano, to raczej przerost prostaty, ale czekamy na kolejne badania. Quote
Kapsel Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Taaaak zaczęły się choroby, po co komu chory stary bokser? :-( Quote
Soema Posted March 20, 2010 Author Posted March 20, 2010 [quote name='Kapsel']Taaaak zaczęły się choroby, po co komu chory stary bokser? :-([/QUOTE] Zbędny wydatek...:shake: ale ja się zastanawiam ile czasu on w schronie był, skoro wygląda tak, nie inaczej. Do tego tyle blizn i ran.... Quote
Kapsel Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Może w schronie musiał walczyć o miskę z jedzeniem :-( Quote
AgaZ Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Hania była w Jędrzejewie? I nie wydali tej SUNI???? Quote
Kapsel Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Hania nie była tylko wiem, że chciała ja wyciągać, ale znalazł się suni właściciel i ją oddali właścicielowi, a teraz znów w schronie jest.... taki to właśnie właściciel był.... o losie, ale mu zaufali bo bardzo o nią walczył, ehh Życie pokazało co innego niestety Quote
AgaZ Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Właśnie rozmawiałam z Hanią ,chcę uściślić ,sunia przebywa w schronie - może być adoptowana ,przede wszytskim żyje no i kolejna dobra wiadomość - Hania po niedzieli a najpóźniej w środę po nią jedzie... Dasz radę Vikunia :) Quote
Hania&Andrzej Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Dobrze, sprostowanie do sprostowania sprostowania ...:diabloti: Sunia jest tam od prawie pół roku. Wyglądała na początku tak jak na zdjęciu, obecnie całkowicie doszła do siebie. Było prawnie odebranie suni właścicielowi razem z jej szczeniakiem, było oskarżenie o skrajne zaniedbanie, potem zawirowania bo właściciel walczył o sunię, miała do niego wrócić i nie wróciła... Wychodzi na to że w dalszym ciągu sprawa prawna nie jest rozstrzygnięta. Chcieliśmy wyciągnąć sunieczkę, był wspaniały chętny domek i.... no wlaśnie... suńka w dalszym ciągu w schronisku. Na razie nieadopcyjna, ale szczęście w nieszczęściu że opiekę tam ma bardzo dobrą. Quote
AgaZ Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Nieadopcyjna ? Dobra ,ale jak tam będziesz to na żywo może się coś wyjaśni... Quote
Kapsel Posted March 20, 2010 Posted March 20, 2010 Haniu, dobrze że sprostowałaś mogłam coś pokręcić, wybacz :oops: A pod czyją opieką sunia będzie? i dokąd jedzie? Quote
Kapsel Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Kamilka zrobiła piękny plakat boksiom z Legnicy do rozwieszenia:multi::multi::multi: Kamilko dziękujemy i pochwal się nim :Rose: Quote
Kapsel Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Ciekawe co tam u pręgusków słychać, jak sobie biedaczki radzą :-( Quote
Kamila28 Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Nie wiem dlaczego ale nie moge zamiesci ulotki ani wymusic jej wyswietlania z linka.... dlatego ponizej daje bezposredniego linka do ulotki.... [URL]http://www.7rally.com/SOS/ulotka_mail.jpg[/URL] Pozdrawiam Kamila Quote
Soema Posted March 21, 2010 Author Posted March 21, 2010 [IMG]http://www.7rally.com/SOS/ulotka_mail.jpg[/IMG] mi się podoba. Quote
Kapsel Posted March 21, 2010 Posted March 21, 2010 Jak dla mnie to ten plakat piękny :loveu: bardzo wzruszający :-( Quote
Kamila28 Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 plakaty już częściowo porozwieszane :) Mam nadzieje, że boksie znajdą kochające domki, trzymam kciuki i mój Woody też Quote
ageralion Posted March 22, 2010 Posted March 22, 2010 Zapraszam na bazarek kartkowo wielkanocny dla Dropsa... Kupno nawet jednej karteczki bedzie ogromna pomoca dla biedaka... [URL]http://www.dogomania.pl/threads/182275-Kartki-wielkanocne-na-boksera-Dropsa-o-ktorym-zapomnialo-schronisko-do-31-marca?p=14338212[/URL] Quote
Recommended Posts