Maruda666 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Dropsiku, coś cicho u ciebie. Przynajmniej podrzucę. Quote
Kapsel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Dropsik przebadany wszerz i wzdłuż i teraz na wyniki czekamy ;) Quote
Kamila28 Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 To czekanie jest strasznie...:( Oby nie było tak źle Quote
Soema Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Dropsowi to czekanie nie przeszkadza :) z tego co usłyszałam, właśnie z Tosią się bawi piłką ;) Quote
Kapsel Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 [quote name='Soema']Dropsowi to czekanie nie przeszkadza :) z tego co usłyszałam, właśnie z Tosią się bawi piłką ;)[/QUOTE] Tak jemu nie przeszkadza, to my paznokcie obgryzamy ze zmartwienia :shake: Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 No to dobrze, że mu chociaż humorek dopisuje ;) Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Kamila28']No to dobrze, że mu chociaż humorek dopisuje ;)[/QUOTE] To ważne, że on czuje się szczęśliwy, :loveu: kochany Dropsik, a taki chory :shake: Quote
Germaine Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Sa juz wyniki krwi i moczu, we krwi lekko podwyższone proby wątrobowe, ale tragedii nie ma. Okazuje sie, ze Drops nie zagęszcza moczu, musimy mu zrobic kolejne badanie, czyli próbe zagęszczenia. We wtorek ma tez umówione usg brzucha. Na pozostałe wyniki, czyli posiew moczu, wymaz ze skóry na bakteriologie i wymaz z uszu na mykologie musimy jeszcze poczekać. Quote
Alicja Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Kapsel']Tak jemu nie przeszkadza, to my paznokcie obgryzamy ze zmartwienia :shake:[/QUOTE] założysz tipsy :diabloti: Dropsiku to my nadal :kciuki: Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Germaine']Sa juz wyniki krwi i moczu, we krwi lekko podwyższone proby wątrobowe, ale tragedii nie ma. Okazuje sie, ze Drops nie zagęszcza moczu, musimy mu zrobic kolejne badanie, czyli próbe zagęszczenia. We wtorek ma tez umówione usg brzucha. Na pozostałe wyniki, czyli posiew moczu, wymaz ze skóry na bakteriologie i wymaz z uszu na mykologie musimy jeszcze poczekać.[/QUOTE] Germanuś, a o co chodzi z tym że dropsik nie zagęszcza moczu? to jakaś choroba, czy wada? Da się to wyleczyć? :roll: Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 A jak kreatynina i mocznik? to niezagęszczanie moczu to może być albo przewlekła niewydolność nerek albo moczówka, ale ważne są wartości mocznika i kreatyniny, ale psiak może spokojnie jeszcze pożyć, to nie wyrok, a po zachowaniu Dropsika widać że on bardzo chce żyć, kochać i cieszyć się życiem, trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki: Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Kamila28']A jak kreatynina i mocznik? to niezagęszczanie moczu to może być albo przewlekła niewydolność nerek albo moczówka, ale ważne są wartości mocznika i kreatyniny, ale psiak może spokojnie jeszcze pożyć, to nie wyrok, a po zachowaniu Dropsika widać że on bardzo chce żyć, kochać i cieszyć się życiem, trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki:[/QUOTE] Kamilko, czy Ty Kochana jesteś po weterynarii? :crazyeye::crazyeye::crazyeye: Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Nie kochanie, mam koleżankę weterynarz, i niestety życie mnie doświadczyło boleśnie przy moim poprzednim boksiu - więc dużo czytałam Mam troszkę do czynienia z farmakologią w pracy ;) Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Kamila28']Nie kochanie, mam koleżankę weterynarz, i niestety życie mnie doświadczyło boleśnie przy moim poprzednim boksiu - więc dużo czytałam Mam troszkę do czynienia z farmakologią w pracy ;)[/QUOTE] To mi trochę ulżyło, bo ja to zielona w tym względzie jestem i nie tylko :placz:nawet avatarka nie umiałam zrobić :placz:musiałam Soemę poprosić :oops: Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Kamila28']a ja właśnie eksperymentuje ;)[/QUOTE] Piękne te Twoje eksperymenty :loveu::loveu::loveu: Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 ale tylko jeden banerek mi sie udało umieścic, dalej mi nic nie wychodzi :( Quote
Kapsel Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Kamila28']ale tylko jeden banerek mi sie udało umieścic, dalej mi nic nie wychodzi :([/QUOTE] Uda Ci się i tak jesteś zdolna dziewczynka i dobra i kochana i wogóle naj, naj, naj :loveu::loveu::loveu: Quote
Maruda666 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 [quote name='Kamila28']ale tylko jeden banerek mi sie udało umieścic, dalej mi nic nie wychodzi :([/QUOTE] Skoro już rozgryzłaś jak, to powinnop dalej pójść ;) Germaine pisała, że wątrobowe tylko podwyższone, to rozumię, że reszta wyszła dobrze - o ile miał robione. Ale skoro podstawowym problemem było nietrzymanie moczu, to chyba w pierwszej kolejności poszła kreatynina i mocznik? Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 no właśnie, jesli kreatynina i mocznik są ok, to jeszcze zostaje ciężar właściwy moczu - jesli poniżej normy to może być moczówka - ale to tylko moje przypuszczenia, to już oceni weterynarz mam nadzieje, że nie będzie najgorzej A czy ktoś wie co tam słychać u Dropsika??? Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 ale jak miał robione wyniki krwi jeszcze w hotelu to podobno wszystko było ok, niewielkie odstępstwa od normy Quote
Maruda666 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Jeżeli nie zagęszcza, to ciężar chyba niski?. Te niewielkie odstępstawa we krwi, to chyba właśnie te trochę podwyższone wątrobowe. Musimy chyba spokojnie czekać. Quote
Kamila28 Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 Nie ma co, czekamy na wieści z pierwszej ręki, musi być dobrze ;) Quote
Recommended Posts