Jump to content
Dogomania

Bo schronisko o nim zapomniało.... poranione, wygłodzone - Fundacja SOS Bokserom

Recommended Posts

• Replies 708
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Dropsowi to czekanie nie przeszkadza :)
z tego co usłyszałam, właśnie z Tosią się bawi piłką ;)[/QUOTE]
Tak jemu nie przeszkadza, to my paznokcie obgryzamy ze zmartwienia :shake:

Posted

[quote name='Kamila28']No to dobrze, że mu chociaż humorek dopisuje ;)[/QUOTE]

To ważne, że on czuje się szczęśliwy, :loveu: kochany Dropsik, a taki chory :shake:

Posted

Sa juz wyniki krwi i moczu, we krwi lekko podwyższone proby wątrobowe, ale tragedii nie ma.
Okazuje sie, ze Drops nie zagęszcza moczu, musimy mu zrobic kolejne badanie, czyli próbe zagęszczenia. We wtorek ma tez umówione usg brzucha.
Na pozostałe wyniki, czyli posiew moczu, wymaz ze skóry na bakteriologie i wymaz z uszu na mykologie musimy jeszcze poczekać.

Posted

[quote name='Kapsel']Tak jemu nie przeszkadza, to my paznokcie obgryzamy ze zmartwienia :shake:[/QUOTE]

założysz tipsy :diabloti:

Dropsiku to my nadal :kciuki:

Posted

[quote name='Germaine']Sa juz wyniki krwi i moczu, we krwi lekko podwyższone proby wątrobowe, ale tragedii nie ma.
Okazuje sie, ze Drops nie zagęszcza moczu, musimy mu zrobic kolejne badanie, czyli próbe zagęszczenia. We wtorek ma tez umówione usg brzucha.
Na pozostałe wyniki, czyli posiew moczu, wymaz ze skóry na bakteriologie i wymaz z uszu na mykologie musimy jeszcze poczekać.[/QUOTE]

Germanuś, a o co chodzi z tym że dropsik nie zagęszcza moczu? to jakaś choroba, czy wada? Da się to wyleczyć? :roll:

Posted

A jak kreatynina i mocznik? to niezagęszczanie moczu to może być albo przewlekła niewydolność nerek albo moczówka, ale ważne są wartości mocznika i kreatyniny, ale psiak może spokojnie jeszcze pożyć, to nie wyrok, a po zachowaniu Dropsika widać że on bardzo chce żyć, kochać i cieszyć się życiem, trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki:

Posted

[quote name='Kamila28']A jak kreatynina i mocznik? to niezagęszczanie moczu to może być albo przewlekła niewydolność nerek albo moczówka, ale ważne są wartości mocznika i kreatyniny, ale psiak może spokojnie jeszcze pożyć, to nie wyrok, a po zachowaniu Dropsika widać że on bardzo chce żyć, kochać i cieszyć się życiem, trzymam kciuki :kciuki::kciuki::kciuki:[/QUOTE]
Kamilko, czy Ty Kochana jesteś po weterynarii? :crazyeye::crazyeye::crazyeye:

Posted

Nie kochanie, mam koleżankę weterynarz, i niestety życie mnie doświadczyło boleśnie przy moim poprzednim boksiu - więc dużo czytałam
Mam troszkę do czynienia z farmakologią w pracy ;)

Posted

[quote name='Kamila28']Nie kochanie, mam koleżankę weterynarz, i niestety życie mnie doświadczyło boleśnie przy moim poprzednim boksiu - więc dużo czytałam
Mam troszkę do czynienia z farmakologią w pracy ;)[/QUOTE]
To mi trochę ulżyło, bo ja to zielona w tym względzie jestem i nie tylko :placz:nawet avatarka nie umiałam zrobić :placz:musiałam Soemę poprosić :oops:

Posted

[quote name='Kamila28']ale tylko jeden banerek mi sie udało umieścic, dalej mi nic nie wychodzi :([/QUOTE]

Uda Ci się i tak jesteś zdolna dziewczynka i dobra i kochana
i wogóle naj, naj, naj :loveu::loveu::loveu:

Posted

[quote name='Kamila28']ale tylko jeden banerek mi sie udało umieścic, dalej mi nic nie wychodzi :([/QUOTE]
Skoro już rozgryzłaś jak, to powinnop dalej pójść ;)
Germaine pisała, że wątrobowe tylko podwyższone, to rozumię, że reszta wyszła dobrze - o ile miał robione. Ale skoro podstawowym problemem było nietrzymanie moczu, to chyba w pierwszej kolejności poszła kreatynina i mocznik?

Posted

no właśnie, jesli kreatynina i mocznik są ok, to jeszcze zostaje ciężar właściwy moczu - jesli poniżej normy to może być moczówka - ale to tylko moje przypuszczenia, to już oceni weterynarz
mam nadzieje, że nie będzie najgorzej
A czy ktoś wie co tam słychać u Dropsika???