Magija Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Imię: Julka wiek: 3 lata szczepienia: na wirusówki odrobaczenie: brak sterylizacja: tak inne: obecnie leczona na zapalenie pęcherza stosunek do innych zwierząt: do kotów - poprawny, choć zdarza jej się przebiegle podgryzać w ucho, jednak do opanowania. Do psów - poprawny, czasem oszczeka, jednak do opanowania Julka trafiła do nas z łódzkiego schroniska - przez 2 tygodnie nikt jej nie szukał i tak po zakończonej kwarantannie zabraliśmy ją do siebie, bo nie potrafiłam odmówić jamniczym oczom i prośbie pewnej kochanej kobiety ;) Julka to sunia bardzo oddana, kochająca tylko jednego właściciela, kiedy już skradniesz jamnicze serce, to nie opuści Cie na krok. Julia to sunia idealna - przesypia całą noc pod ciepłym kocykiem a rano pieknie woła na spacerek, wkładając w to cały swój entuzjazm - podskakuje, na łapkach tylnych staje i klaszcze przednimi pospieszając. Pieknie chodzi na smyczy i trzyma się blisko - by czasem nie stracić z oczu swojego przewodnika. Jest grzeczna, utrzymuje czystość, kilka wpadek siuśkowych miała ale to wynik zapalenia pęcherza. Podróżuje samochodem na przednim siedzeniu, choć najchętniej siedziała by na kolanach kierowcy, zwija się wtedy w kłębuszek i grzecznie czeka aż cel podróży będzie osiągnięty - na tylnym siedzeniu natomiast płacze, że chce na przedni ;) Julia to pies dla prawdziwego miłośnika rasy, obrońca rodziny kiedy trzeba, alarm wznosi kiedy ktoś przechodzi pod drzwiami i ma te wszystkie jamnicze cechy, których kochać się nie da. Bardzo potrzebuje bliskości i wciąż pcha się na kolana, na krok mnie nie odstępuje, byle być blisko i mieć mnie w zasięgu wzroku. Tylko wtedy może spokojnie zwinąć się w jamniczy kłębuszek i zasnąć. Julcia to typowy kanapowiec, podkocykowiec i 100% trzęsidupek - zima? na dworek tylko na szybkie siusiu i kupkę i do domku. Bardzo się boi zostać sama, więc musi chodzić wszędzie z nową Pańcią lub Pańciem, zamknięta płacze i cierpi z powodu rozstania. Julcia to pies idealny, dla kogoś, kto chce mieć towarzysza ciągle blisko siebie, dla kogoś, kto dużo czasu spędza w domu i kogoś, kto uwielbia się przytulać:) kontakt do tymczasowej opiekunki Julii: Magda 792-944-515, [email protected] Quote
magenka1 Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Piękna jest wpisuję się!! Banerek by się przydał! Quote
majqa Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jestem, ślę dziewczynom. Dziś miałam okazję poznać Julcię, cudoooooo!!! Quote
Magija Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 Isadora7 napisał(a):czy wiadomo jak reaguje na koty? wiadomo, u nas kotostan dość wysoki. Julia do kotów się cieszy, bawić sie nie bawi, czasem pogoni, ale nie nachalnie, czasem się wdzięczy i w uszko podgryzie, ale krzywdy kotu nie robi Quote
Isadora7 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 ja też podniose, ona nie ma jeszcze ogłoszeń? Quote
Magija Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Juleczka nie ma jeszcze ogłoszeń, postaram się dziś wieczorkiem troszkę powstawiać Quote
__Lara Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 bela51 napisał(a):Pokaże Juleczke komuś, może się spodoba ? Pokazuj pokazuj bela51! Quote
bela51 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Jamnisia sie podoba.... Czekam na wiadomość i ostateczna decyzję. Quote
Magija Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Julia dziś poszła oddawać krew honorowo - jutro będą wyniki, niestety moczu nie udało mi się złapać i również nie udało się pobrać u weta, no cóż. Schudła już troszkę i zaczyna mieć wcięcie - ustabilizowaliśmy ją też żarciowo - nareszcie je jak normalny pies a nie skomle o szyneczkę, wsuwa suche z surowym mięskiem aż jej się uszy trzęsą no i nie odstępuje mnie na krok, niestety Quote
Magija Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 bela51 napisał(a):Jamnisia sie podoba.... Czekam na wiadomość i ostateczna decyzję. ja także czekam a domek chętny jest na Śląsku? Quote
bela51 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Kochana, decyzja zapadła. Jesli , oczywiście sie zgodzisz to sunia zamieszka w Sosnowcu. Bedzie mieszkala w bloku i wysypiala sie na kanapie, ale Państwo maja równie domek w górach, wiec bardzo czesto bedzie miała okazje jeźdżic z nimi i hasac po ogrodze. Pozostaje kwestia wizyty przedadopcyjnej. Jesli chcesz moge załatwic niezależna, jesli wystarczy moja rekomendacja to ją daję. Do omowienia pozostaje transport. Ale czekam ,az sie odezwiesz. Quote
Magija Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Jestem, niestety ja jej nie dowiozę, mam 15 letni samochód, czy Państwo są mobilni? Bedę pod telefonem po 22 dopiero, więc można mnie łapać jutro od rana Jeśli Państwo mają tel stacjonarny to mogę i ja podać stacjonarny :) Quote
majqa Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 To Ty masz stacjonarkę i ja jej jeszcze nie mam podanej??? :mad: :evil_lol: ;) Quote
__Lara Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 bela51 napisał(a):Kochana, decyzja zapadła. Jesli , oczywiście sie zgodzisz to sunia zamieszka w Sosnowcu. Bedzie mieszkala w bloku i wysypiala sie na kanapie, ale Państwo maja równie domek w górach, wiec bardzo czesto bedzie miała okazje jeźdżic z nimi i hasac po ogrodze. Pozostaje kwestia wizyty przedadopcyjnej. Jesli chcesz moge załatwic niezależna, jesli wystarczy moja rekomendacja to ją daję. Do omowienia pozostaje transport. Ale czekam ,az sie odezwiesz. wow-genialnie bela51! :D ale działasz, jak burza :D to się nazywa skuteczny PR :D Quote
bela51 Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 To nie tak. Ci Państwo od kilku miesiecy szukają dla siebie suczki. A ja załozyłam nawet dla nich watek "przygarne psa". To była bardzo długa droga. I jeszcze nie wiadomo czy Magija im odda Julcie... Quote
Magija Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 oddam! Gadałyśmy już z Panie Tereską, może jak dobrze pójdzie to w niedzielę Julcia będzie już grzała dupcię pod kołderką Pani Tereski Bela! Dziękuje Ci za taki domek! Quote
Magija Posted March 19, 2010 Author Posted March 19, 2010 zmiana planów - jutro koło 10 rano Julcia pozna swoich Pańciów i pojedzie z nimi na wycieczkę do domku w Szczyrku :) Quote
Recommended Posts