Jump to content
Dogomania

Freya,Oskar, Xawcio- chorowite maluchy już w KOCHAJĄCYCH domach :) Axa czeka na dom..

Recommended Posts

Posted

Vini. zaoferował, ze również kupi naszym szczeniakom karmę :loveu: Dziękujemy bardzo :Rose:
Podałam adres mamy, zawsze te 6 km można karmę przerzucić we własnym zakresie ;)
Owieczko czy dzwoniłaś już do właściciela działki i czy umówiłyście się już z mamą na łapanie psiaków?

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Maada']No właśnie.. to mnie w tym wszystkim najbardziej martwi.. jak sobie poradzicie.. Bo nas wczoraj dzieciak Koni trochę pogryzł jak zmywałymy z niego warstwę stuletniego brudu ;) .. no może pogryzł to za dużo powiedziane ale krew się polała (no może polała to za... ;0) ) Tak czy owak uważajcie i zaopatrzcie się w jakieś grube rękawice, bo te szczeniory ząbki już mają nie lada a mogą być nieźle przerażone całą akcją...

A z wlaścicielem działki jesteś jakoś umówiona?[/QUOTE]

Rozmawiałam własnie z właścicielem działki... to dziwna sprawa bo według niego powinny byc tam dwa psy ( suka i pies średniego wzrostu) i zdziwił się bardzo jak powiedziałam o wielkiej suce z 3 miesięcznymi maluchami...
Ogólnie odniosłam wrażenie że jest człowiekiem bardzo prozwierzęcym... Zobaczymy.

Posted

[quote name='Agucha']No tak - byla suka i pies.... a teraz tatus sobie poszedl a mamuśka została z 6 maluchami... dawno ten Pan chyba był na tej działce...[/QUOTE]
Poza tym jak one tam maja byc jak nikt ich nie karmi ??

Acha jedna rzecz, o ktorej zapomnialam napisac wczesniej. Ja dopiero moge wplacic w kwietniu, bo wysylam pieniadze raz na miesiac. Postaram sie wplacic wiecej niz 10 zl. jak mi pozwolicie wplacic w kwietniu. :):)

Posted

[quote name='Agucha']No tak - byla suka i pies.... a teraz tatus sobie poszedl a mamuśka została z 6 maluchami... dawno ten Pan chyba był na tej działce...[/QUOTE]

Ale tamte psiaki były pod kolano a mamuśka jest duża.... Pytanie co się stało z tamtymi psiakami ?? A co, jeśli to jest jego suka ?

[SIZE=4]Czy ktos ma umowę zrzeczenia sie psa ?!! jak takie pismo powinno wygladać ? [/SIZE]

Posted

[quote name='Owieczka']jak dla mnie było by najwygodniej żebys kupiła karme dla szczyli i żeby to kurier przywiózł na miejsce bo już jutro chce odławiac towarzystwo... :( ja nie mam karmy w zapasie a w okolicy nie ma innego sklepu jak Biedronka :([/QUOTE]

Zatem podaj adres pod który maja przywieść karmę, a ja zaraz coś wyszperam na allegro na miarę moich możliwości finansowych!

Posted

[quote name='Plicha']Ale to jego psy tam miały być? Te średnie? Czy też jakieś przybłąkane?[/QUOTE]
Na tej posesji mieszkał kiedys jego ojciec i miał dwa kundelki pod kolano sunia i piesek do kolana, bardzo podobne do siebie ale nijak z opisu nie pasują do suki mamuśki....

Posted

[quote name='agusiazet']Zatem podaj adres pod który maja przywieść karmę, a ja zaraz coś wyszperam na allegro na miarę moich możliwości finansowych![/QUOTE]

Wysyłam na pw . Bardzo Ci dziekuje :)

Posted

[quote name='Alicja']:oops:ja nie moge bez gaci pomykać ... z dziećmi pracuję

muszę poczekać na 13tkę podobno po 26 ma być wypłacona[/QUOTE]

To narazie darujemy :):)

Posted

Dobra !! Żeby nie było... Ja nie mam dostepu do Netu w weekend ... no narazie mieszkam na Ranczo a tam cywilizacja słabo dociera więc w razie co zostawiam swój nr tel 782-674-952 i prosze do mnie dzwonić !!! Szczyle mogę przywieźć do Warszawy ( ursynów) już w poniedziałek tylko muszie wiedzic ile i komu :)

Posted

Przyszły kolejne wpłaty :) Od Nikusia i Sylwii M. po 20zł i od Plichy 30zł :) No to mamy już w sumie 90zł + 15 kg karmy :) Przyszłość szczeniorków i ich mamy zaczyna się malować w coraz jaśniejszych barwach :)

Posted

Owieczka, pamietaj proszę żeby dla mnie zostawić czarnego baranka jeśli okaże się owieczką!!!! A jak nie to rudego. A jakby rudy też okazał się barankiem to białego w czarne łaty (jak krówka).. A jeśli te wszystkie trzy to baranki to już wszystko jedno którą sunię z tych białych.. Uff.. jakaś sunia się znajdzie mam nadzieję :)

Co do deklaracji - nie wiem czy od Plichy i Sylwii to deklaracje czy wpłaty jednorazowe. Upewnię się i dam znać Adze, żeby uaktualniła.

Posted

Martini, konto wysłane. Proszę napisz jeszcze czy to deklaracja comiesięczna na hotelik czy wpłata jednorazowa :)
W obu przypadkach pięknie dziękujemy :multi:

Posted

[quote name='Owieczka']Na tej posesji mieszkał kiedys jego ojciec i miał dwa kundelki pod kolano sunia i piesek do kolana, bardzo podobne do siebie ale nijak z opisu nie pasują do suki mamuśki....[/QUOTE]

no to super:angryy: bardzo prozwierzęcy i nie wie co się stalo z psami:angryy::angryy:

Aga - jak mam zamówić ten fiprex? do ciebie? do twojej mamy??? czy tam gdzie psiaki trafią???
potrzebny jest adresik:)

Posted

[quote name='andzia69']no to super:angryy: bardzo prozwierzęcy i nie wie co się stalo z psami:angryy::angryy:

Aga - jak mam zamówić ten fiprex? do ciebie? do twojej mamy??? czy tam gdzie psiaki trafią???
potrzebny jest adresik:)[/QUOTE]
Oj Andzia ty tak wszystko uogólniasz...
Facet dla mnie jest prozwierzęcy, uratował pare psiaków z żona , mają już za dużo w domu ( poprosił mnie też żebym znalazła dom dle psiaka który obecnie u nich jest już jako trzeci lub czwarty...) Maja za dużo psów ( przybłędy) - jego Ojciec nie bardzo przejmuje się psami a lubi sobie coś przynieść... Psami z posesji opiekowac miał się sąsiad i jak widac " świetnie to robil" bo psy zniknęly albo błąkają się po Nowym Mieście...
Tak wyniakło przynajmniej z wstepnej rozmowy. Gościu bardzo się suką z małymi przejął, miał wyjaśnić co się stało z poprzednimi psami itp. Będe informowac na bieżąco... O ile dorwę nata. Najwyżej skontaktuje sie z Agnieszka a Ona wszystko napisze na wątku.

Bądźcie dobrej myśli

Posted

[quote name='andzia69']

potrzebny jest adresik:)[/QUOTE]

Andziu możesz wysłać do mojej mamy albo na adres gdzie trafią psiaki. Podam na pw adres. Jestem teraz na uczelni. pierwszy post uzupełnię jak wrócę.