Nikola & Tina Posted March 12, 2010 Posted March 12, 2010 [SIZE="6"]Potrzebny DT ...! [SIZE="4"]Od kilku dni w Pruszczu Gdańskim błąka się mieszaniec owczarka szetlandzkiego i niemieckiego ( tak ten pies miej-więcej wygląda ). Wygląda na szczeniaka, jest płochliwy, strasznie boi się wystrzałów widać ze ktoś go wypuścił albo wyrzucił z samochodu. :shake: Pies jest bardzo przestraszony boi się mężczyzn, reaguje na gwizd, jest do kolan albo troszkę większy. Ma długa sierść ( straszne kołtuny ) a kolor sierści to różne odcienie brązu. Jutro dodamy zdjęcia, pies teraz lata gdzieś na podwórku nie możemy go zatrzymać wiec jak najszybciej przydała by się osoba z woj. Pomorskiego która może zająć się nim tymczasowo aż do znalezienia właścicieli albo DS. [SIZE="5"]JUŻ W NOWYM DOMU !!! Quote
Izis1984 Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 O cholercia.... czekamy na fotki, moze cos sie uda wspolnymi silami... Quote
Nikola & Tina Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 no właśnie mamy trochę problemy z nim bo nie możemy go zatrzymać a się do nas przyzwyczaił. Na pewno jest to szczeniak jest śliczny. Jest strasznie podobny to tego psa : http://www.natur-server.de/Bilder/Hunde/UB/001/UB00004H1-Collie.jpg choć tak gdzie ten ma białe ona ma jasny brąz. Nie wiemy co robić w domu go nie zatrzymamy. Szczeniak znów gdzieś się błąka po podwórku. Czy niema żadnej chętnej osoby na DT. Fotki będą na 100 % dziś Quote
Nikola & Tina Posted March 13, 2010 Author Posted March 13, 2010 dobrze by było gdyby ktoś go dziś zabrał na DT bo my nie możemy a znowu ma być całą noc sam ... Quote
Kama & Diana Posted March 13, 2010 Posted March 13, 2010 Jest naprawdę przyjazny i sympatyczny. Szkoda, żeby się "marnował" bez pana. Jego oczy tak nam zaufały, że gdy od niego odchodziliśmy piszczał i szczekał byśmy wrócili do niego. Piesek wygląda na zadbanego, ale porzuconego.. I o to fotki. Quote
Nikola & Tina Posted March 15, 2010 Author Posted March 15, 2010 Podnoszę psiaka, nadal szuka DT Quote
Kana Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Ale piękny. Ja puki co nie pomogę. Musze czekać aż Najda pójdzie do DS. Quote
wszpasia Posted March 16, 2010 Posted March 16, 2010 Faktycznie śliczny puchatek. Nikola & Tina a czy jesteś w stanie (i czy w ogóle chciałabyś) pomóc w utrzymaniu psa na DT? Od razu zaznaczam, że to nie jest deklaracja z mojej strony. Quote
Kama & Diana Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Nikt psiaka nie weźmie? wszpasia sorrki, że się wtrącę, ale już rozmawiałyśmy razem i niestety żadna z nas nie może go wziąść. Quote
Dogha Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Udało mi się znaleźć wątek, oto zamówiony banner: Quote
Kana Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Maluchu w górę! A może mu po prostu porobić ogloszenia? Czy robilyscie ogloszenia o znalezionym psiaku ? Quote
Nikola & Tina Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 no faktycznie ogłoszenia by się przydały w internecie może nawet właściciel się znajdzie. Piesek był bez obroży Quote
Nikola & Tina Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 [quote name='Zuzka i shelciaki']Udało mi się znaleźć wątek, oto zamówiony banner: Śliczny dziękujemy Quote
Kama & Diana Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Nikola & Tina napisał(a):Śliczny dziękujemy Nika zrobiłam ogłoszenia i wybierzesz się ze mną by je porozwieszać? Quote
Kama & Diana Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Nikola & Tina napisał(a):no faktycznie ogłoszenia by się przydały w internecie może nawet właściciel się znajdzie. Piesek był bez obroży Ale obróżkę dostał od Ciebie ślicznuśka była. Quote
Kana Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Jeżeli znajdziemy psa to priorytetem jest poumieszczanie i porozwieszanie wszędzie ogloszeń. Różne są historie i psy nawet po kilkadziesiąt km wędrują. Poumieszczajcie na allegro ( tylko dopiszcie ze przedmiotem jest zdjecie psa np), trojmiasto, alegratka, cafeanimal i może w gazecie. Quote
Nikola & Tina Posted March 17, 2010 Author Posted March 17, 2010 wszpasia napisał(a):Faktycznie śliczny puchatek. Nikola & Tina a czy jesteś w stanie (i czy w ogóle chciałabyś) pomóc w utrzymaniu psa na DT? Od razu zaznaczam, że to nie jest deklaracja z mojej strony. Znaczy teraz to my do domu go zabrać nie możemy ale karmimy i spacerujemy ile tylko możemy. Jak pies trafi do DT to jedynie mogę pomóc w szukaniu pilnie DS oraz właściciela i być może wyprowadzaniu psa na dłuższe spacery myślę żeby się udało jeszcze załatwić pożywienie. Po prostu by ktoś mógł go do domu zabrać. ________________________________ Idziemy jutro z nim dać mu trochę karmy i pospacerować z nim to może uda się odszukać właściciela albo jakieś osoby zainteresowane jego zatrzymaniem... Quote
Kama & Diana Posted March 18, 2010 Posted March 18, 2010 Itske napisał(a):Gdzie piesek przebywa? Psiak przebywa w Pruszcz Gdańskim. Juupi...:multi: dziś chodziliśmy po mieście i pewna pani zapytał czy ten psiak jest nasza my powiedzieliśmy, że szukamy dla niego domu. Daliśmy jej numer i ma jutro się z nami skontaktować. A dziś pies śpi u mnie w domu. Więc na 3 dni powiecmy, że mamy dla niego DT. Quote
Nikola & Tina Posted March 18, 2010 Author Posted March 18, 2010 Pani ma dom z ogrodem pies będzie spał w ocieplanej budzie, Kobieta chciała przygarnąć psa ze schroniska ale spotkała Nas. Ma zadzwonić dokładnie w sobotę. Może uda nam się zrobić zdjęcia psa i w jakich warunkach będzie cieszę się że Kama&diana mogła go zatrzymać na DT. A jak tak Diana są jakieś problemy, czy się psy zaprzyjaźniły..? Quote
Recommended Posts