kizimizi Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='marta0731']Aż wstyd się przyznać że nie wiem, ale co to znaczy że jest na ogólnym? Jak rozumiem te domki jakieś lepsze? A ogólny to co? Z dużymi psami?:crazyeye: Jak oni tą dokumentację prowadzą...:shake: jak im się zachce?[/QUOTE] Ogolny tzn. ze po kwarantannie pies idzie na boksy, domki, wybiegi. Psy w zaleznosci od wieku i wielkosci trafiaja do domkow (małe i młode psy lub suki gdy sie szczenia) lub na duze kojce -gdy sa to wieksze psy, gdy gryza male lub gdy na domkach nie ma miejsca. Tak wynika z moich obserwacji Nie widzialam Flapa bo nie mialam juz zcasu chodzic po schronisku. Bylam tylko w domkach malych (bo stamtad psa bralismy) i tam Flapa nie bylo. Nie bylo tez w DD. Jednak gdzieś na bank jest. Jest albo na boksach albo czekja dalej w swoim boksie kwarantannowym (nie mialam czasu isc zajzrec ani tam ani na kwarantanny). Gdy pies zostaje pzreniesioeny na "ogolny", to jego kartoteka idzie razem z nim, czyli z segregatora KWARANTANNA do segregatora OGOLNY, DUZY DOMEK, DOMKI. JA widzialam tylko ze nie ma kartoteki w domkach bo przeszukalysmy. Quote
kizimizi Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='Ingrid44']mam nadzieje ze nic zlego sie nie stalo .[/QUOTE] raczej nie. Pies najprawdopodobniej jest nadal an kwarantannie bo jeszcze nie został zaszczepiony żeby go pzreniesc na ogolny. Pewnei po swietach dopiero to zrobią. A ze nei widzialam na własne oczy wiec nie wiem. JA go w ogole na oczy nie widzialam wiec nawet bym go nie poznała. Quote
marta0731 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 [quote name='kora78']złe wieści kizi miziz byłą wczoraj w schronie i szukałą Flapa i nie ma go na kwa i nie ma dgo na łądnych domkach więc chyba jest na ogólnym :( kizi napisz, gdzie go szukałąs dokłądnie[/QUOTE] Kizi po prostu miała zbyt malo czasu, czyli jeszcze nie wiadomo, nie róbmy paniki...:( Quote
Ingrid44 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 No to jestem spokojniejsza. Moja panika wynika stad ze np w Zamojskim Schronie psy nagminnie "znikaja ". Szarotka miala cale deklaracje zebrane na Hero i piesek "rozplynal sie w powietrzu". Oczywiscie nikt nic nie wie. Adpotowany tez nie byl. Wiec co sie z nim stalo mozemy sie tylko domyslac.:( :( :( Tam to jest tak caly czas :( Quote
marta0731 Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 [quote name='Ingrid44']No to jestem spokojniejsza. Moja panika wynika stad ze np w Zamojskim Schronie psy nagminnie "znikaja ". Szarotka miala cale deklaracje zebrane na Hero i piesek "rozplynal sie w powietrzu". Oczywiscie nikt nic nie wie. Adpotowany tez nie byl. Wiec co sie z nim stalo mozemy sie tylko domyslac.:( :( :( Tam to jest tak caly czas :([/QUOTE] Oby tak nie było:( Quote
kora78 Posted April 6, 2010 Author Posted April 6, 2010 dziś kizimizi była w schronisku pokazano jej zeszyt, w którym jak by k stało, że Flapik został adopotowany przed samymi świętami no to tylko się cieszyć!!! Quote
marta0731 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 Miał robić za zajączka?;) A poważnie, to mam nadzieję że dobrze trafił............. W\najbliższym czasie ciotki patrzcie czy znów się nie pojawi:roll: Quote
kora78 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 no i ciotki fotki żadnej na dowód nie mam, ale widziałam dziś Flapa na własne oczy, jak lata niedaleko mojego domu, po podwóku, nadal bez obroży sam jak palec, z ogonem dziarsko sterczącym do góry. Lata sobie i podsikuje co kawałek swoje psie zapaszki żyć nie umierać. a to ci heca Quote
Ingrid44 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 To znaczy ze odebral go wlasciciel ? Dlaczego nie ma obrozy i adresatki - co za ludzie ? ? ? Quote
kora78 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Flipa odebrał właściciel parę dni po oddaniu go do schrinu przeze mnie a Flapa wziął nie wiadomo kto, już po kw sorki, to ja powyżej pomyliłam imionami sama... i dalej bezobroży! ludzie nauczki nie mają, a pies cierpiał przez nich!! Quote
kora78 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 moze na niego zapoluję i zaoptarzę w obrożę z karteczką- głupi właścicielu ucz się na błędach i nie piszczaj psa samopas! ? ;P Quote
Ingrid44 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Ja bym odnalazla wlasciciela i grzecznie uswiadomila ze po pierwsze to niebezpiecznie tak puszczac psa samego a obroza i adresatke powinien miec bo znowu moze znalezc sie w Schronie . Slow brakuje na tka glupote:angryy::angryy::angryy: Quote
marta0731 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Flip czy Flap biegał? Bo to tak łatwo pomylić... Ten co poszedł ze schronu pierwszy czy drugi niedawno? Bo jak Flip (ten pierwszy) to po prostu jest u siebie i postępują z nim jak wcześniej...:shake: A jeśli Flap, to co za ludzie go wzięli?:crazyeye: Quote
marta0731 Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 [quote name='kora78']moze na niego zapoluję i zaoptarzę w obrożę z karteczką- głupi właścicielu ucz się na błędach i nie piszczaj psa samopas! ? ;P[/QUOTE] Świetny pomysł!!! Quote
kora78 Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 ten pierwszy, pisałąm wyżej, gdy się opoprawiłam. ten, co go dawny właściciel od razu odebrał i miał wąty, że mu psa porwałam do schronu Quote
marta0731 Posted April 8, 2010 Posted April 8, 2010 Skoro piesio poszedł tylko "na amory" to rzeczywiście mógł tak pomyśleć;) Co za człowiek bez wyobraźni............................ Dalej te same praktyki...................:crazyeye: Quote
Vlk Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 o kurczę, pomyliłam wątki.. bo jest jeszcze jedna para przyjaciół, z Szydłowca. Też Flip i Flap i też oba czarne... Quote
kora78 Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 wiem, znam tamten wątek :) i Ci panowie mi się tacy sami wydali, identyczni. dlatrgo flip i flap :) Quote
Vlk Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 no tak ;) a ja już cała ucieszona, że tamten drugi paniczyk też znalazł domek :) A on jeszcze czeka bidulek Quote
kora78 Posted September 16, 2010 Author Posted September 16, 2010 a teraz widzialam juz flapa 2 razy w mojej okolicy. ma mlodych panstwa, z dzieckiem, srednio zamozni, albo i malo. wozek. piesek leci bkiem bez smyczy. przechodzenie przez ulice nie musze pisac, jak wyglada. piesek sie grubszy wydaje. ma obroze. wolaja go NERO Quote
Recommended Posts